Nokia E71:n GPS ei toiminut kertaakaan Norjan matkalla

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja janne.mutka, 17/9/08.

 1. janne.mutka

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/08
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Hei.

  Onko kellään tietoa E71:n GPS:n toimivuudesta ulkomailla? Ostin puhelimen vajaa kuukausi sitten ja yritin käyttää sitä viikon norjan matkalla kymmeniä kertoja, korkeilla paikoilla, kaupungeissa ym ym. GPS ei ikinä inahtanutkaan (vilkutti vaan keltaista palkkia). Pohjoismaiden kartat oli kyllä ladattu. Suomessa GPS toimii mainiosti. Minulla on firman liittymä jonka nettiyhteys oli näemmä estetty Norjassa, voisiko tuo vaikuttaa jotenkin koko karttasoftan toimintaan GPS mukaanlukien, vaikka se avautuukin ja karttoja voi kyllä selailla? Luonnollisesti ilman nettiyhteyttä Google Mapsia ei voinut kokeillakaan.

  -J
   
 2. amdnow

  amdnow Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2016/2017 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  113   0   0

  Liittynyt:
  24/11/02
  Viestit:
  8683
  Tykkäykset:
  10012
  Puhelinmalli:
  Fiskarssin 10
  Jos nettiyhteys on blokattu niin silloin A-GPS feature ei toimi. Tämä taas hidastaa huomattavasti GPS fixin saamista joka huonoimmillaan saattaa olla jopa 15min luokkaa. A-GPS:n kanssa fixin saaminen on luokkaa 10s -> 1min.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuossa Käyttökokemukset Nokia E71 ketjua tuosta laitteesta.

  Jos sinulla ei ollut Norjassa nettiyhteyttä (GPRS, no WLAN kävisi myös, mutta harvoin käytössä liikkeessä...) käytössä, niin avustettu GPS (A-GPS) ei toimi, mikä tarkoittaa että tarvitaan jopa lähemmäs vartin mittainen hyvä ja virheetön yhteys satelliitteihin jotta paikka voidaan määritellä.

  Tuolla jotain a-gps ongelmista
   
 4. Vertikaali

  Vertikaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/03
  Viestit:
  428
  Tykkäykset:
  17
  Samantyyppistä ongelmaa oli mullakin kesällä ulkomailla. Jonkun ihme kämmin takia ulkomailla oli datayhteys estetty ja kesti sitten hyvinkin sen 20-30 minsaa että GPS paikansi itsensä liikkuvassa junassa. Seuraavana päivänä sain avattua dataliikenteen ja alkoi toimia paremmin. Silti oli välillä vaikeuksia saada fiksiä ahtailla kujilla talojen välillä.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Johtuu ilmeisesti siitä että "asiakkaiden toiveesta" (* operaattorit estävät joissain tapauksissa oletuksena roaming liikenteen.

  (* keskustelua ja toiveita mm. suuria roaminglaskuja käsittelevissä ketjuissa.
   
 6. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Mikä operaattori näin toimii? En ole kuulutkaan.

  Puhelimissa kyllä näkee joissain ominaisuukissa vaihtoehtoja tiettyjen verkkotoimintojen rajoittamisesta kotiverkkoon (tosin esim. Saunalahdellahan tätä ei voi käyttää).

  Juna taitaa olla pahimmasta päästä paikkoja GPS:lle pysyä tukiasemassa kiinni, ulkomailla tai Suomessa. Vahva lasi, metallirunko, sähkölangat päällä... ei hyvä... AGPS tai ei, ei ole mitään takuuta että saa fixiä ollenkaan, varsinkin jos juna liikkuu rakennetulla alueella tai muuten maastoesteetkin vielä haittaavat.

  Ilman AGPS:iä olen kyllä ihan hyvin ulkomaillakin suunnistanut (vanhassa laitteessa ei moista edes ollut), etenkin kun kun fixin kerran saa, tulee se takaisin nopeasti vaikka AGPS:ää ei olisikaan.
  E71:ssäkin käännän ulkomailla pois kun en koe hintansa väärtiksi, varsinkin kun minimiveloitukset sitä nostavat usein.
   
 7. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Mulla on käynyt viime aikoina tosi usein niin että kun laitan navigaattoriin jonkun uuden osoitteen ja klikkaan hae niin ohjelma ilmoittaa että ei löydy tietokannasta. Vanhat tallennetut osoitteet löytyy hienosti ja opastus toimii moitteetta. Osoitteet on kirjoitettu täydellisesti, eli katuosoite, postinumero, kaupunki ja maa. Kaikki laitettu niin kuin pitää. online tilassa ollaan mutta ei vaan löydy. Outoa!
   

Jaa tämä viestiketju