Nokia E70 ja bluetooth-yhteys (PC Suite)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja henrikb, 18/6/07.

 1. henrikb

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/6/07
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Tervehdys,

  En löytänyt tästä ongelmasta haulla mitään lisätietoa, jos jostain löytyy parempaa tietoa niin korjatkaa toki.

  Minulla on häiritsevä ongelma E70:ni ja bluetoothilla muodostetun 'PC Suite' -yhteyden kanssa. Yhteys katkeilee noin tunnin-parin välein (PC Suite ilmoittaa 'E70 disconnected via Bluetooth', kännykkä ei sano mitään). E70 on uusinta softaversiota (3.jotain), läppäri on IBM Thinkpad T43p natiivilla bluetoothilla, PC Suite versiota 6.83.14.1.

  Ongelman saa yleensä korjattua pistämällä E70:stä bluetoothin pois päältä ja saman tien päälle, mutta se ei ole kovin kätevää kun haluaisin että kännykkä synkkaisi Outlookin kalenterin kanssa automaattisesti aina kun on bt-yhteyden päässä. Ja kun yhteys katkeilee, välillä ei muista korjata tilannetta ennen koneen ääreltä lähtöä ja sitten onkin taas joku tärkeä palaveri missattu.

  Jos joku on törmännyt samanlaisiin ongelmiin, arvostaisin suuresti vinkkejä siitä miten ongelmaa pitäisi lähteä ratkaisemaan.

  Henrik


  P.S. Toinen tapa korjata ongelma olisi tietysti synkata kiltisti vain GPRS:n / 3G:n yli Exchange-palvelimen kanssa. Mutta kun kalenterimerkintöjä tulee kuitenkin tehtyä vain kännykällä tai läppärillä, niin se tuntuisi vähän turhalta. Enkä heittämällä saanut firman sertifikaattia toimimaan Mail for Exchangen kanssa, joten se tyssäsi jo siihen.
   
 2. dotsi

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/8/06
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Omassa luurissani esiintyy täsmälleen samanlaista oireilua. Kirjoittelinkin siitä muistaakseni aikaisemmin tuonne E70 käyttökokemukset -threadiin. En ole itsekään löytänyt siihen vielä mitään parannuskeinoa. Ajattelin jo kirjoitella Nokialle palautetta ja kysellä josko siellä tiedettäisiin paremmin. Ongelmia alkoi esiintymään vasta 3.xx firmikseen päivittämisen jälkeen, aikaisemmilla versioilla mitään vastaavaa ei tullut vastaan.

  Tänään oma luurini teki ihmeellisen tempun, ensin tuli tavalliseen tapaan ilmoitus että "bluetooth-yhteys katkaistu", mutta vähän ajan päästä taas "yhdistetty bluetooth-yhteyden kautta". Enkä siis ehtinyt tässä välissä edes koskemaan puhelimeen, joka oli tyystin toisessa huoneessa. Ihme touhua.

  Ehdin jo epäilemään että aiheuttaisivatko muut ns. ISM-kaistalla olevat laitteet, kuten WLAN-tukiasemat, joita oman huushollin lisäksi löytyy runsaasti myös naapureilta, häiriötä tuohon bluetoothiin, joka myös toimii samalla taajuusalueella. Tämä teoria pitänee haudata viimeistään nyt, kun kohtalotovereistakin on tietoa :)
   
 3. ranson

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  392
  Tykkäykset:
  0
  Onkos tuossa nyt jotain ihmeellisyyttä, etenkin jos kerta puhelin on kokonaan toisessa huoneessa. Bluetoothin signaali ei erityisen hyvin läpäise esteitä, joten taitaa tuossa olla kyseessä tilanne, että kännykkä ja läppäri on toisistaan sen verran etäällä ja välillä materiaa, että on BT:n kuuluvuusalueen rajamailla, jolloin yhteys voi hyvinkin pätkiä. Joskus kokeilin koneella sellaista, kun bluetooth adapterin tiedoista sai näkymään signaalin voimakkuuden tietyn BT laitteen välillä, niin signaalin voimakkuuteen vaikutti pelkästään se, että kädellä peitti kännystä BT:n antennin kohdan, joka samantien näkyi koneella BT adapterin tiedoissa signaalin heikentymisenä.

  BT:n signaali ei todellakaan siis läpäise hyvin esteitä, johtuen sen taajuudesta ja käytettävästi lähetystehosta. Jo pelkästään kroppa estää BT signaalia melko tehokkaasti. Kaverikin kerran valitteli että Nokian SportsTracker oli toiminut heikosti, kun puhelin oli takin etutaskussa ja BT GPS palikka repun päälitaskussa, josta olisi parempi taivasnäköala. Kaveri oli tuolloin skimbaamassa. Kahvilassa sitten katseli laskuja SportsTrackeristä, niin sijainti oli pomppinut milloin mihinkin. Vaihtoin sen jälkeen GPS mokkulan takin toiseen etutaskuun, ja hommi toimi ongelmitta. Joku täälläkin foorumilla valitteli, kun kuunteli puhelimesta BT:n yli musaa. Puhelin oli repussa ja BT kuulokkeina Nokian langattomat kuulokkeet, joissa vastaanotin on kaukosäätimessä, joka siis roikkui rinnalla. Uskoisin tuossakin tapauksessa olevan juuri samasta kyse, että BT signaali ei oikein tahdo päästä kropan läpi. Ja kun avoimessa tilassa on, ei signaali edes pääse oikein mistään heijastumaan.
   
 4. henrikb

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/6/07
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Hmm, mielenkiintoista. Itselläni tämä ongelma on kyllä vaivannut muistaakseni koko sen ajan mitä olen E70:n omistanut, eli noin 10kk. Sinä aikana olen käyttänyt 2.xx ja 3.xx -firmiksiä. Päivitin tuon firmiksen 3.xx:ksi sekä PC Suiten juuri siinä toivossa, josko olisivat tuon ongelman korjanneet. Vaan eipä näyttänyt tehoavan.

  Liiallisesta etäisyydestä / esteistä ei pitäisi homman kiikastaa ainakaan omalla kohdallani - katkeilua esiintyy vaikka puhelin olisi kokoajan alle 50 cm etäisyydellä läppäristä ilman mitään esteitä välissä.

  Mutta hyvä että löytyy ainakin kohtalotoveri, kerro toki jos löydät jonkun ratkaisun ongelmaan.
   
 5. fyndi

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/9/07
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni tuo ongelma ratkesi kun kävin hakemassa uuden ajurin IBM/Lenovon sivuilta.

  http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-58597
   

Jaa tämä viestiketju