Nokia E7 vs iPhone 4? Too hard to choose.

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja excellent, 9/2/11.

 1. excellent

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/04
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Vaihtoehtoina nuo 2 ja puhelin tulossa työ- sekä vapaa-ajan käyttöön.
  Nokia fanaatikkona E7 vaikuttais sopivalta kun siitä löytyy myös fyysinen QWERTY, toisaalta myös iPhone 4 on loistava luuri.

  Kameralla ei ole niinkään väliä. Kuitenkin olen tottunut kirjottamaan fyysiselle QWERTY-näppiksellä niin en tiiä miten viestien kirjottaminen luonnistuu jos ostan iPhone 4.

  Toinen tärkeä on töitteni kannalta nauhuri ns. mallia "beepless" jonka saa Nokian puhelimiin mutta ei tietääkseni mistään iPhoneen? Tätä käytän Nokiassa http://www.killermobile.com/applica...call-recorder-s60symbian-|-record-calls.html löytyykö vastaavaa iPhoneen?
   
 2. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6181
  Tykkäykset:
  2800
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  muuta en osaa sanoa tähän että iluurissa mahtava käytettävyys ja näppis parhaimmistoa virtuaaliqweryjä. Mutta toki noksullakin pärjää pitkälle jos vaan hermot kestää. Itellä juuri suurin syy Nokioiden vaihtamiseen on ollut surkea selain, oikeastaan käytettävyyskin jo parantunut esim tässä c7:ssa ilmeisesti tuon pr 1.01 päivityksen myötä mutta kokoajanhan päivityksiä tulee lisää ja selaimenkin pitäisi parantua. Ja mitä lukenut niin eihän iphone ole "täysiverinen" business luuri toisin kuin e7, eli joitain työkäytössä tärkeitä ohjelmia ei välttämättä iphonelle saa.

  Lyhyesti: Varmasti loistava käyttökokemus -> iphone
  Hieman kärsivällisyyttä mutta lisänä esim. mahtavat liittämisominaisuudet -> E7
   
 3. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
  E7.

  iPhoneen ei saa puhelunauhuria ilman jailbreikkia, joka tuo omat ongelmansa ja vaati kikkailua.

  Jos kameralla ei väliä niin tuo E7 on kyllä huippuluuri! Paras fyysinen qwerty ja taitaa olla myös ohuimpia puhelimia sellaisella varustettuna ( ? ), ei tämän iPhonenkaan virtuaali-qwerty huono ole kirjoittaa, mutta ei fyysisen veroinen.
   
 4. Wanha

  Wanha Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  9/9/10
  Viestit:
  1386
  Tykkäykset:
  343
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520 white
  Jos yhtään nettiä selaa, niin iPhone 4 ilman muuta. Olkoot E7:ssa kuinka tahansa 4" ClearBlack Amoled- näyttö, niin näytön tarkkuus ei vain yksinkertaisesti riitä. Joka paikkaan saa olla zoomaamassa jos haluaa lukea vaikka tätä foorumia. iPhone myös käytettävyydeltään täysin eri kastissa Nokian kanssa, ja tämän on sanonut myös Nokian toimitusjohtaja. Niin kauan kun Nokia tunkee noita epätarkkoja näyttöjä luureihinsa, en niitä osta. Liian kamalaa netissä surffailla kun on tottunut siihen, että sivut näkyy kokonaan ilman skrollaamista ja teksti on silti täysin luettavissa ilman zoomailua. Nauhurista en tiedä, mutta muu softatarjonta on sekin sitten aivan eri sarjassa Nokian kanssa, sitä nyt tuskin voi kovinkaan Nokia- fani kiistää. Verkossa kun pelaa vaikka Battlefield Bad Company 2:sta, niin aika menee kuin siivillä. :) N8:in kanssa en hdmi-liitännälle keksinyt mitään käyttöä. Kerran kokeilin ihan vain kokeilemisen riemusta muutaman minuutin. USB OTG:tä en edes kokeillut. Eihän täydellistä luuria toki olekkaan, mutta mielestäni noista kahdesta iPhone 4 kyllä lähempänä sellaista on.
   
 5. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115
  Ei pysty iPhonella mitenkään nauhottamaan puheluita. Tuosta kosketusnäytöstä sanon, että tuskin siitä aluksi mitään tulee, mutta jo ekana iltana huomaat ison kehityksen ja siitä se sitten nopenee koko ajan, toisilla ottaa vähemmän aikaa ja toisilla enemmän, itseni luokittelisin jo aika pikakirjoittajaksi :) Virheiden määrä aluksi on myös valtava, mutta kyllä se motoriikka siitä paranee ja oppii osumaan niihin oikeisiin nappeihin ilman sen kummempaa ajattelua.

  Itse tuskin tulen ostamaan koskaan enää fyysistä qwerty luuria. Arvostan enemmän puhelimen ohuutta ja keveyttä kun, että käyttäisin aika lailla turhaa qwertyä, mikä viä hirveästi tilaa. Muutenkaan en oikeen ymmärrä sitä, että käytetään sekä fyysistä näppistä, että kosketusnäyttöä, kauheaa säätämistä edestakaisin ja se näppis on tiellä tai sitten sitä pitää työntää piiloon. Mutta ei kosketusnäyttö varmastikkaan kaikille sovi, jotkut taas arvostaa sitä, että voi kirjoittaa esim sokkona ja että tuntee napit.

  Mutta joo en kyllä uskalla suositella kumpi pitäisi ostaa, Applen maailma on niin omanlaisensa sieltä puuttuu monia nokialuurissa tuttuja juttuja, se on paha sanoa häiritseekö ne juuri sinua. Olen yhdelle henkilölle varovasti suositellut iPhonea ja nyt vuoden jälkeen kuulin, että aikoihin paras ostos, siirtyipä sitten vielä käyttämään mäkkiäkin, heh.

  Itse olen myös erittäin tyytyväinen iPhone käyttäjä juuri minulle tämä luuri sopii täydellisesti.

  ja kuten iPhone käyttäjät tietää niin iPhonen potentiaali on appstoressa, sieltä löytyy vaikka mitä kiinnostavaa ja uutta käyttöä luurille, toisille enemmän ja toisille vähemmän.
   
  2 henkilöä tykkää tästä.
 6. ristotaina

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/03
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  0
  Itse siirryin aikoinaan E90:stä 3gs:ään. Paljon kirjoitan kanssa. Kyllä sillä just kirjoittaa, mutta tiukoille ottaa. Joku kohta kirjoittaa, että ihan hyvin pystyn. Tosiasia kuitenkin on, että hyvä qwerty on lyömätön. Mielelläni kirjoitan mahdollisimman oikein. 3gs:ssä piti hyväksyä virheitä, kaikkia ei jaksanut korjata. Toinen on joka kannattaa tsekata, on moniajo. En tiedä miten se näissä sinun ehdokkaissa on. Itsellä on merkitystä sillä, että navigoidessa puhelun soidessa, navigointi ei katkea ja pystyy kuuntelemaan musaa navigoinnin aikana ja välissä käymään netissä. Näin niinkuin esimerkiksi, ajaessa en tietenkään surffaa. Oikean älypuhelimen ominaisuus on mielestäni kunnon moniajo. Aika nopeasti annoin 3gs:n pojalle leluksi.
   
 7. paha80

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  3/4/08
  Viestit:
  178
  Tykkäykset:
  2
  Yksi negatiivinen asia kyllä iPhonesta löytyy, nimittäin näytön koko on liian pieni. Itse henk.kohtasesti pidän iPhone 4 loistavana puhelimena, helppokäyttöinen, app store on mahtava sekä näytön tarkkuus on juuri sitä mitä pitää ollakin. Mutta 3,5" näytön kanssa nakkisormilla tulee niitä virheitä ja paljon tekstatessa. Harmi, harmi.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nyt taitaa olla jostain muusta kuin tarkuudesta kyse. Jos teksti on liianpientä niin sitä pitää isontaa , tai sitten zoomata lähemmäksi. Siinä ei ole kyse näytön tarkuudesta, tai jos on niin aivan päinvastoin.

  Laitteiden näytöissä on jonkinverran kokoeroa, E7:n näyttö on vaakana selkeästi leveämpi, ja monelle sopivaa tekstiä mahtuu leveämmälti.

  E7 nykyinen vakio selain ei ole tämänpäivän mittapuun mukaan ylistyksen arvoinen, ja moni käyttää jotain muuta selainta, joku silti sietää vakioselaimesta niin paljon että menee sillä.

  Ota jokin sivu säädä fontti sopivaksi ja katso paljonko mahtuu, minä en uskalla väittää että iPhonen näyttöön leveydessä enemmän jos sitä tekstiä pitää lukeakkin ilman tihrustamista. iPhonen tarkka näyttö näyttäää loitonnetun sivun nätimmin.

  Merkittävämpi ero on kuitenkin itse selaimessa.


  Totta, jos iPhonen toiminallisuus on se mitä haluaa, niin perustelu on hyvä ja valinta voi olla erinomainen. Jotku jäävät kuitankin kaipaa jotain, joidekin osalta kaipuun korvaa mukava selain ja simppeli toiminnallisuus ja sitä myöten vähän outoja ongelmia.

  Minä en tiedä kumpi puhelin kysyjälle parempi.

  iPhonessa on muitakin hyviä puolia kuin mukavampi selain, se toimii hyvin yhteen Applemailman kanssa ja siellä on hinoja sovellutuksia.
  Jos omassa (pitää olla) vapaassa käytössä tietokone ja iTunessa, ja sillä haluaa asiat hoitaan niin ne toimivat hinosti yhteen .

  iPhoneen on kivoja jenkki pilvipalveluita, App storessa paljon sisältöä jne.

  Virtuaalinäppis onhyvä, ellei jopa erinomainen. (E7ssa toistaiseksi lähinnä surkea)

  Kummassakaan ei ole muistikorttia, iPhonesta saa suurempi muistisen version, joka voi vaikuttaa valintaan.

  iPhonessa parempi kamera ja kameraan kivoja sovelluksia. jne.

  iPhone pienempi (?).


  E7 käytettävyys plussia

  E7 isompinäyttö, OLED näyttö jossa vakionakin toimivia näytönsäästäjiä, ei tarvi mustaa ruutua ihmetellä.
  Aktiiviset työpöydät, ei tarvitse joka asiaa varten klikkailla jotain sovellusa

  Puhelinomnaisuudet varsinhyvät, vaikka luurinappi puuttuu. E7 puhelinominaisuudet perusjuttuja monelle, mutta perusjutut eivät ole nykyään itsestäänselvyyksiä.

  E7:n käyttöliittymä on vielä monessa kohtaa nykymittapuun mukaan vanhahtava, varsinkin jos vertaa iPhoneen. E7 elinkaaren aikana kehittyy nimenomaan silläsaralla, mutta odotuksiin ei kannattaa liikaa nojata, jos tämänhetkin ei kelpaa niin sitten jotain muuta.

  Fyysinen Qwerty on E7ssa monenmielestä hyvä. mutta se ei ole kaikille se juttu.


  Liitettävyyttä:

  E7 on ulkomailmaan vähän tylsempia, siinä hyvät standartit liitännät, massamuistit toimii massamusiteina, BT tukee laajasti stadarteja profiileja, ei vaadi tietokoneeseen valmistajakohtaisia hiluja, tietokone ei edes välttämätön. Voi käyttää myös OviSuitea, vaikka on monipuolinen ja voi tehdä monenmoista, niin Suitesta puuttuu se jokin mikä iTunesissa.

  Liitettväyys jatkoa:

  Iphonee syntynyt pilvi sun muita palveluita, jotka kaikki eivät tue E7aa ja osa tukevista on heikosti toteutettuja, jos on itsensä tuollaseen sitonut niin kannattaa miettiä miten sen suhteen toimii ennen mahdollista E7 osto päästöstä.

  iPhoneen on määrällisesti paljon softaa ja vuoden sisään tullut paljon semmoista mitä siihen aijemmin ollut mahdollista. Osa tarjonansta on sellaista jota ei E7 välttämättä saa te on heikompaa. Tosin E7aan saa sellaisia sovelluksia joita iPhonen ei teknisistä estoista johtuen voi edes virallisesta yrittää.
  Jossain työssä se voi olla tyo puheluiden nauhoitus, jollain jokin muu, jos kyse pakottavasta tarpeesta niin sitten sen mukaan, jos kyse valinanisesta niin pitää sitten puntaroida.

  iPhone 4:n antenniongelma tuodaan usein esille, se on todellinen, mutta sopivalla kuorella ohitettavissa ratkaistavissa, kyse sen verran pienestä hinansta että tässä hintaluokassa tuskin kääntää kupia kumpaankaan suuntaa. (Ulkonäkö muuttuu, mutta käytettävyys paranee)

  E7ssa normi yleinen SIMkortti, iPhonessa mikro, ei monellekkaan väliä, jälkimmäiseen ulkomaille sitten prepaid korttia varten sakset tai toinen luuri, ja lompakkoon mini-micro adapteri kaikenvaralle.  Jos kyse tuosuhdepuhelimesta niin iPhonen vuoden takuu ja tiukemmat käyttörajoitukset on työnantajalla tiedossa ja hyväksytty.

  Samoin turvallisuus , tuki ja liitettävyys kummallakin ok, jos kelpuutetaan työpuhelimeksi.

  E7n osalta muistutettava muihin S^3 koneisiin verrattuna, ei siis muistikorttipaikkaa (kuten ei iPhonessa), E7ssa microUSB laturi, ei DC latausliitintä (no ei iPhonessakaan, Iphonessa valmistajan erikois liitin).

  Iphone tukee tiettävästi useampaa Exchangetiliä, E7 yhtä. E7ssa tulossa bisines paketti joka lisää työkäytettävyytt kummasti.
   
 9. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115
  Niin ja tämä kaikki on toiminut iPhonella viimekesästä asti, joten mikä oli pointtisi?
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jep, tärkeä nosto, välttämättä ei ole kaikkiin korviin kantautunut että iPhonella voi nykyään tehdä paljon enemmän kuin vuosi pari sitten.

  Vaikka iPhonessa ei ole sellaista moniajoa mitä hän varmaan ajatteli (mutta esimerkit meni hutiin), niin nykyään moneen käyttöön riittävä ja varsin toimiva kertokonsti. Ei sillä kaikkia moniajoasovelluksia voi alkuunkaan tehdä, mutta ne mitä voi tehdä riittää monelle. ja vastineeksi rajoituksista saa varsin hyvän yleiskokemuksen.

  Hakkereille on tarjolla siten vankilapakoa jos haluaa enemmän, mutta se oma, mutta aika suosittu, mailmansa.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 11. ristotaina

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/03
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  0
  Nin pointti oli se, että kannattaa tsekata onko valitun puhelimen moniajo riittävän kattava omaan käyttöön. En "syyllistänyt" kummankaan puhelimen mahdollista moniajoa, kunhan nostin tämänkin esiin valintakriteereissä.
  Kuten sovelias osasi pointtini tuolta fiksusti löytääkin. Pahoitteluni, että pointtini oli piilotettu vanhentuneiden esimerkkien alle.
   
 12. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115
  Voisin sanoa, että ei tuota voi tsekata se on mahdottomuus koska siinä on niin monta asiaa ja jokainen ohjelma voi erota siitä miten ne moniajaa, iPhonen moniajon, ymmärtää vasta jos sitä käyttää. Haastanpa sinut kertomaan sitten ei vanhentuneen esimerkin mitä tuolla iPhonen moniajolla ei voi tehdä, kun se kerran piti ottaa esille ei kunnollisena moniajona ;)

  Mun käytössä tällaista skenaariota ei ole vielä tapahtunut, varmasti niitä on, mutta ei oo vaan tullu vastaan vaikka olen yrittänyt tästä useasti keskustella. Monesti olen nokiakäyttäjien kanssa jutellut ja kaikki heidän esimerkit on iPhonella onnistuneet kesän jälkeen ja monet jopa ennen kesää (siis ennen tätä iOS4 tuomaa moniajoa), heh :)

  soveliashan tuossa puhui, että kaikki ei onnistu joten häneltä voisi tulla esimerkki kun tuntuu käyttävän monia luureja, olisi mielenkiintoista näitä kuulla. Kaikillahan meillä on erillaisia käyttötarkoituksia jollekin toiselle voi iphonen moniajo riittää täysin jollain toisella taas ei, mutta kuten soveliaskin tuossa sanoi iPhonen moniajolla voi tehdä paljon enemmän kuin yleisesti luullaan (toki sillä varauksella, että ohjelma on ohjelmoitu moniajamaan)
   
 13. Maister

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/07
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  1
  Tottakai E7.

  Apple on niin kömpelö käytettävyydeltään. Antennivian tuntevat kaikki, pätkii puhelut. Käytettävyys on syvältä, ei kustomointimahdollisuutta. Kotinäppäimellä pääsee siihen samaan surkeaan ikonivalikkoon (youtubenkin ikoni aivan oksettavan vanhanaikainen), ohjelmia ei voi moniajaa. Näppärää kun Nokiassa voi pitää useita ohjelmia auki, Androidissakin kai vaan 5.

  Applen selain on surkea, eräänlainen Lynx eli tekstiselain, ei näet tue Flashia. Yrtin kokeilla kerran jonkin ravintolan ruokalistaa muttei toiminut ompulla :( Joka paikkaan pitää olla oma apps, ei hyvää käytettävyyttä!

  Ruotsalaisetkin valitsivat parhaaksi bisnespuhelimeksi: http://www.mobil.se/articles/mobilen-som-arbetsverktyg-1.388535.html

  E7:n äppäimistöä ei voi kuin vain kehua! Kunnon näppiksellä on kirjoittaminen mukavaa. Apple hyytyy pakkasessa ja takuu ei korvaa.

  Nokiassa on mukavia lisäominaisuuksia kuten USB-on the go, HDMI:llä saa isoon telkkuun.. Käyttäjää on ajateltu!

  Applen vaatimus luottokortista ja pc:stä asennukseen on syvältä! Nokiassa onnistuu langattomasti. Nokiassa on myös 10 megainen HSPA kun ompussa vaan 7 megainen. Ainakin elisan verkossa tästä on todellista hyötyä.

  Lisäksi ostamalla Nokiaa tuet monellakin tapaa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa, Applea ostamalla jenkkejä ja toisaalta taas riistät kiinalaista lapsityövoimaa ja käytät verimetalleja. Nokia on ympäristövastuullisin kännykkäfirma!

  Applen tietoturva on surkea, urkkii ja välittää henk.koht. tiedot ties minne. http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/02/10/iphone-luovutti-salasanat-kuudessa-minuutissa/20112026/7

  Lisäksi Ovi Kartat on aivan loistava syy ostaa Nokialainen!
   
 14. ristotaina

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/03
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  0
  Enpä nyt vastaa haasteeseen. Menee vähän offtopiciksi tämä meidän juttelu, mutta vastaan viimeisen kerran tähän aiheeseen. Luepa alkuperäinen viestini tarkemmin. En ottanut iPhonea esimerkiksi kunnon moniajon puutteesta. Annoin vain ketjun aloittajalle vinkin tsekata Molempien (myös Nokian) harkitsemansa puhelimen moniajomahdollisuudet, mikäli sillä ominaisuudella on merkitystä. Otin esimerkkiin joitakin mahdollisia moniajotarpeita väittämättä, että jommassakummassa puheena olevassa puhelimessa ne olisi, tai ne puuttuisi.
  Tämä tästä tällä erää.
  Tuohan on kyllä mukava kuulla, että nelonen pystyy monipuolisesti moniajoon. Nostaa sen sitten taas harkintalistalle, kun uuden puhelimen hankinta tulee ajankohtaiseksi.
   
 15. Maister

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/07
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  1
  Tuo on valetta. iPhone pystyy kenties ajamaan Applen omaa musiikkisoitinta nettisselauksen aikana, mutta muiden tekemien softien moniajoa ei ole tuettu. Et siis voi kuunnella fm-radiota, navigoida, nauhoittaa sports trackerin tapaisella urheilusuoritustasi jne yhtä aikaa iPhonella.
   
 16. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6225
  Tykkäykset:
  1266
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  No joka tapauksessa iphonen näppis on parhaimpia mitä löytyy. Itse sanoisin paremmaksi kuin hd:en näppis (useampia kokeiltu). Vaaka tilassa ero vielä korostuu.
   
 17. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115
  Maister, noi sun viestit oli kyllä sellasta roskaa, että oksat pois :D eipä niihin sen kummemmin jaksa kantaa ottaa, aika selvää mihin pyrit tuollaisella kirjoittamisella.

  "(youtubenkin ikoni aivan oksettavan vanhanaikainen)" Jos näin pieni asia häiritsee sinua niin miten voit käyttää nokiaa? symbian kun on ruma ja oksettavan vanhanaikainen joka puolelta, kummallista. Eipä silti toi myös kyllä häiritsee mua niin paljon, että en voi kuvitellakaan palaavani nokiakäyttäjäksi, on niitä kyllä muitakin syitä ettei sen puoleen.

  Mulla on muuten youtubessa tämmöinen ikoni http://www.iphoneheat.com/wp-content/uploads/2010/07/youtube.jpg
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta sillä voi tehdä asioita mitä sillä voi tehdä. ja ne toimivat hyvin.

  Ehkä tuossa haetaan vähän muutakin, asioita missä softalla voi tehdä uusiajuttuja (siis sellaisia mitä käyttöjärjestelmä ei tarjoa), voi tietenkin ajatella että kyse ei ole moniajosta, vaan muista rajoituksista. Osa jutuista jotka on tehty taustamoniajolla, voi iPhonessa voi tehdä toisin.

  Ns älypuhelinmaisaiapuohjelmia varmaan ajatellaan, Työkäytössä puheluiden nauhoitus (säädökset voi velvoittaa) , käytetään yleensä ohjelmia jotka nauhoittavat kaiken, tai tiety kriteerit täyttävät tai käyttäjän puhelun jälkeen valitsemat, mahdolisesti uploudaan palvelimelle.

  Tietoturvasovellukset.

  Käyttöliittymä lisäyksiä, ns apuvalineohjelmia (esim. heikkonäköiset, sokeat jne).

  Firmakäytössä voi olla että ei voida käyttää Applen tarjoamia rajapintoja, vaikka toteutettaisiin asiaa minkä tyyppinen voisi sinänsä onnistua.

  Monelle tällähetkellä tuoasia ei ole kynnyskysymys, voi olla että joku käytti Symbianissa jotain moniajoa hyväksi jossain omassa suosikkohjelmassa, mutta ei sitä juttua kaipaa iPhonessa. Jollain on voinut olla kuvamiseen ja kameraan integroitu sovellus joka taustalla käsittelee kuvat ja uploudaa ne jonnekkin kuvapalveluun, tämän on voinut lisätä niihin muun lisäksi jotain metadataa. Joku on voinut tehdä liike ohjaimen, kolmannella kameraa hyödyntävä eleohjain, ei lainkaan oleellisia juttuja.

  Asioita taustalla aistivat sovellukset.

  Joku on voinut joskus käyttää kuvien GEO taggaus softaa, nykyään sitä ei tarvita kun on luureissa vakiona. Joku toinen jotain webserveriä, nyt korvannut sen yhteisö sovelluksilla. Jollain voi olla torrentti sovellus jne.

  Moniajon merkitys kyllä taasenlisääntyy tai ainakin mahdollisuduet lisääntyy kun Nokia saa kehityksen paripykälää eteenpäin.
   
 19. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6181
  Tykkäykset:
  2800
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  samat sanat maisterille attä olipa taas köyhää kommentointia. Mikäs on niin vaikea hyväksyä että toiset tykkää toisesta ja toiset toisesta. kaikissa luureissa/käyttiksissä hyviä ja huonoja puolia. On surkeaa jos ei pysty katsomaan asioita ns. neutraalisti.
   
 20. Maister

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/07
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  1
  Neutraalistihan minä kommentoisinkin. Se on vaan niin, että kun pistetään speksit pöytään niin E7 on parempi, voittehan lukea vaikka tuosta ruotsalaisvertailusta. Symbianin tietoturva on muuten myös parempi, ohjelmien pitää olla allekirjoitettuja ja siltikään sovellukset eivät voi tehdä kaikkea. Applessa jailbreikattu softa voit tuhota vaikka mitä tiedostoja. Kannattaa ottaa joskus omppulasit pois päästä ja katsoa avoimin silmin. Myönnän, että Apple on onnistunut hypettämään korkeintaan keskinkertaista tuotetta kertakaikkiaan loistavasti, monet ovat luulleet saavansa Mersun vaikka joutuvatkin oikeasti tyytymään Skodaan.
   

Jaa tämä viestiketju