Nokia E61 Wlan ongelma

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Guest, 19/7/06.

 1. Guest Vieras

  0   0   0

  Luuri on Nokia E61 ja en omista tukiasemaa.Ashton Digitalin wlan patukka löytyy ja on kiinni usb portissa,tukee g ja b standardeja.Noh,E61 löytää usb sovittimen ja yhdistää sen,näyttää tiedot yhteyden tilasta ja niin eespäin,kuitenkaan nettiin wlan yhteydellä ei pääse,vaan luuri pukkaa viestiä: "Wlan yhteyttä ei voi muodostaa,wlan verkkoa ei saatavilla",ja E61 on noin metrin päässä usb wlan sovittimesta ja koneelta katsottuna yhteys 100% kunnossa.

  Asetuksista olen laittanu wlan yhteyden ekasijalle,kuitenkin wlan yhteydet kohdassa lukee että tila on tilapäinen,vaikka sen laitoin asetuksista infrastruktuuriksi (parempi,tarkoittaa että puhelimella saa yhteyden toisiin laitteisiin,tilapäinen taas meinaa että puhelimella ei saa yhteyttä toisiin laitteisiin).

  Että tuohon ongelmaan haluaisin apua,olen kiitollinen jos vastaisitte!
   
 2. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Infrastruktuurimoodi on nimenomaan niitä WLAN-tukiasemia varten.
  Tuo "tilapäinen" Ad-Hoc-moodi on sitä suoraa WLAN-yhteyttä varten ilman erillistä WLAN-tukiasemaa.
  Jotta pääset sillä puhelimella nettiin, tulee sinun sillata se WLAN-yhteys PC:ssäsi laajakaistasi kanssa tai jakaa laajakaista ICS (Internet Connection Sharing) avulla. Muussa tapauksessa et pääse puhelimella kuin vain siihen PC:seen asti.
   
 3. Guest Vieras

  0   0   0


  juu,kiitos vinkistä,kokeilin tuota äsken,nyt ei tule virhe ilmoitusta,mutta luuri latailee nettisaittia reippaat 10minuuttia tuloksetta,ei siis siirry millekkään sivulle.Ja siltaus toimii jne.
   
 4. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Tuntuisi vika todennäköisesti silti olevan verkkoasetuksissa.
  Mitä salausta käytät WLAN:iin? Onko sinulla mitään toista laitettaa, jolla voisit kokeilla toimiiko tuo jaettu yhteys WLAN-palikan kautta?
  Kun kerta PC:n kautta datan tulisi kulkea, kaikkein parhaiten vika löytyisi Wiresharkilla ja sillä sniffaisi promiscuous-moodissa, mitä sen WLAN-interfacen kautta liikkuu silloin, kun koitat puhelimella saada yhteyttä toimimaan:
  Capture -> Interfaces -> <WLAN interface> -> Prepare -> Start
  Capture -> Stop
  File -> Save As...
   
 5. Guest Vieras

  0   0   0


  Latailtu on,mutta ota tosta nyt selvä,en ole käyttäny ohjelmaa niin paljon että tajuaisin tuosta jotain:/

  9500 commarilla yhteys pelaa ilman moitteita (tai pelasi,9500 oli käytössä pari kuukautta sitten). Ja salauksia en käytä,ne ehtii kyllä tesmiä,kunhan vain yhteyden sais eka kuntoon.

  Lataa Wiresharkin testitulokset tuolta:
  http://www.freewebs.com/ra1ner/wlan.pcap

  Noin 4 minuuttia annoin ohjelman "sniffailla" tilannetta.OTHER,ARP sekä UPD kohdat vaihtelivat,muissa kohdissa ei ollut mitään liikennettä.
   
 6. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Ihan 15 sekuntia alusta riittää kyllä.
  Ilmeisesti olet määrittänyt puhelimeen kiinteän IP-osoitteen, jos kerta DHCP-paketteja ei näy. DNS-pakettejakaan ei siis näy? ARP:lla puhelin ilmeisesti huhuilee juurikin nimipalvelinta? Tuleeko niihin ARP-paketteihin vastauksia? Olisko siis DNS asetettu puhelimeen väärin?
   
 7. Guest Vieras

  0   0   0


  ARP kentässä oli liikettä todella vähän ja DNS liikennettä Wireshark ei näytä,joten siistä en tiedä sen enempää.En ole ehtinyt määritellä kiinteitä IP -osoitteita,eilen tuli luuri,20minsaa yritin räplätä Wlania toimimaan tuloksetta.

  Luultavasti 9500/9300i commun hankinnan paikka,niissä on jo valmis asetus: "Helppo WLAN yhteys ilman tukiasemaa" ,eli ei tarvitse säätää sen kanssa enempää,9300i:ssä jopa HotSpot helpottamassa WLAN käyttöä.

  Yksinkertaisesti yhteensopivuus ongelmia,luuri on valmistettu huhtikuussa (ensimmäisiä E61:siä) joten softa päivityksen tarpeessa?
   
 8. JoXuZ

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/06
  Viestit:
  162
  Tykkäykset:
  2
 9. Guest Vieras

  0   0   0

  Hävitin E61:sen ja ostin k800i:sen,suosittelen muillekin,kyllä ericssonit ovat aina vakaampia kuin nokiat!
   

Jaa tämä viestiketju