Nokia E61 + GPS vs. itsenäinen navigaattori

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja phonezilla, 17/11/06.

 1. phonezilla

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/06
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Mikä puolustaa ostamaan Navicoren ja bluetooth GPS:n, kun samalla hinnalla saa vaikkapa Tomtom One:n? Tomtomissa on isompi- ja kosketusnäyttö, bluetoothin avulla samat verkkoyhteydet, "mukana tuleva" kiinnitys tuulilasiin sekä tietysti se, että se on oma itsenäinen laitteensa.

  Nopeasti ajateltuna Navicorenhan pitäisi tulla halvemmaksi, kun laitteisto gps:ää lukuunottamatta on jo olemassa. Mutta kun näin ei ole, niin miksi kukaan ei ostaisi erillistä navigointiyksikköä?

  Kiitos..
   
 2. ijr

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/06
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Oikeastaanhan vastasit jo itse kysymykseesi. Miksi hommata yksi uusi erillinen laite, kun samat toiminnot saa puhelimeenkin. Ja puhelin sinulla on varmaan aina mukana. Navicoren tyytyväisenä omistajana ja Tomtomin one:a käyttäneenä henkilökohtainen mielipiteeni on että Navicore vie voiton ominaisuuksiltaan ja toiminnaltaan. Ja Navicoren suomi-version GPS:llä saat lähes puolet halvemmalla kuin Tomtomin halvimman One:n.

  Edit: Ja jos Suomen kartat on riittämättömät niin päivitys esim. Skandinaviaan maksaa vain 69 euroa. Edelleen ollaan huomattavasti alle Tomtomin hinnoissa.
   
 3. phonezilla

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/06
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Yhden uuden erillisen laitteenhan joutuu kuitenkin hankkimaan (GPS tai navigaattori). Lisäksi ainakin omasta mielestäni on hyvä jos kännykkäni ei tarvitse olla olla autossa navigaattoria käyttääkseen. Näin muutkin kuin minä voivat sitä käyttää + sen lainaaminen on mahdollista lainaamatta kännykkää :)

  Mikäs tuo Navicore paketti on? Onko siinä uusin karttasofta? Itse laskin tuon hinnan niin että gepsi n. 100€ + uusin Navicoren softa heidän omilta sivuiltaan 150€. Ja TomTomin hinta Gigantissa on 249€ :)

  edit:
  Huomasin juuri että verkkokauppaan on ilmestynyt tälläinen artikkeli kuin Navicore Personal 2007 Finland. Navicoren omilla sivuilla siitä ei vielä ole mitään mainintaa, eikä verkkokaupassakaan ole varastosaldona kuin tyhjää. Onkos jollain tietoa tästä? Onko kyseessä vain uusi versio kartasta, vai uusia ominaisuuksia? Vai ei kumpaakaan (eli vain Suomi, ennenhän oli vain skandinavia..?)?

  Itselleni kun tällä hetkellä riittää pelkkä Suomi..
   
 4. mobilover

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/05
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Onhan noissa aika paljon verrattavaa. TomTom One ei sivujen mukaan vielä tue ruuhkatietoja Suomessa ja sitten kun tukee se tarvitsee päivittääkseen kännykkää bluetoothin kautta ja silloin kuluu myös kännykän akku jota joutuu lataamaan. Navicore vastaavasti tukee sivujen mukaan ruuhkatietopalvelua. TomTom Onen käyttöaika on aika lyhyt - vain kaksi tuntia. Voihan sen tottakai laittaa laturiin kiinni vaikka pysyvästi, jos vaan piuha ylettää. Vastaavasti Navicoressa on sitten kaksi palikkaa joita latailla kun TomTom on koko setti "näppärästi" samassa paketissa. Bluetooth GPS pitää virtansa tosin aika hyvin ja esimerkkinä Nokian oma murkula toimii vähintään 15 tunnin ajan, mutta kännykkää pitää tietysti ladata. Navicore on kahdesta osastaankin huolimatta helpompi laittaa taskuun ja kännykän sinne laitan joka tapauksessa. Vastaavasti puhelimen näyttö on pieni, joskaan ei TomTom Onenkaan näyttö suuri ole, mutta selvästi suurempi ja silloin siihen mahtuu enemmän informaatiota selventämään hahmottamista. Puhelimen näppäimistö on aika pieni kun taas TomTomin kosketusnäyttöä on helpompi operoida liikkeessä vaikka kosketusnäyttö onkin aina tunnottomampi. Navicoresta taitaa olla tuloillaan uusi painos, eli ellei päivitystä saa samalla lisenssillä kannattaa ehkä odottaa hetki ettei tarvitse heti parin kuukauden kuluttua hankkia päivityspakettia, jos nyt ylipäätään koskaan.
   
 5. JT-Net

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/04
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0
  Uudet versiot tulivat 15.11. myyntiin ja tosiaan nyt saa pelkällä Suomen kartalla, kun edellistä versiota ei juurikaan saanut. Navicoren sivuilta löytyy tiedote 2007:n uudistuksista, muuten eivät näemmä ole sivuja kerinneet päivittää...
   
 6. phonezilla

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/06
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Joo no nyt tosiaan kun noita hintoja uudestaan katselin, niin onhan tuo Navicore paljon halvempi, en tiedä miksi sitten aiemmin muutama viikko sitten tuntui että oli ihan eri hinnat ...

  Mutta jos jollain tosiaan olis jotain tietoa noista Navicoren uusista ohjelmistoista (muita kuin tuo Finland 2007, mitä uutta, milloin ilmestyvät..?) niin olis kiva.

  edit: JT-Net, kiitti ;)

  Ja tälläinen huomio niille jotka ovat tuon vanhan äskettäin ostaneet:
  "Navicoren asiakkaat, jotka ovat aktivoineet edellisen Navicore Personal 2006 -ohjelmistoversionsa 1.9.2006–31.1.2007 välisenä aikana voivat päivittää ohjelmistonsa maksutta uuteen, vastaavaan Navicore Personal 2007 -versioon samana ajanjaksona Navicore Update -palvelun kautta."
   
 7. ijr

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/06
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Kylläpä vaan sai Navicore personal 2006:n pelkällä Suomen kartalla melkein mistä tahansa liikkeestä ihan Mustasta Pörssistä lähtien.

  Ja kaikki 1.9.2006 jälkeen Navicore personal 2006:n ostaneet saavat päivittää softansa 2007:aan ilmaiseksi. Tästä on tiedote ihan Navicoren sivuillakin:

  Ilmainen päivityskampanja Navicore Personal 2006 -käyttäjille, jotka ovat ostaneet tuotteensa 1.9.2006 jälkeen

  Navicoren asiakkaat, jotka ovat aktivoineet edellisen Navicore Personal 2006 -ohjelmistoversionsa 1.9.2006–31.1.2007 välisenä aikana voivat päivittää ohjelmistonsa maksutta uuteen, vastaavaan Navicore Personal 2007 -versioon samana ajanjaksona Navicore Update -palvelun kautta.
   
 8. phonezilla

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/06
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Hmm.. Navicore Personal 2006 Scandinavia 190€, Navicore Personal Finland 2007 190€.. Ja tuon 2006:sen saa siis päivitettyä Scandinavia 2007:aan? :D
   

Jaa tämä viestiketju