Nokia E6 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Dr.Blind, 19/6/11.

 1. Dr.Blind

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/7/07
  Viestit:
  85
  Tykkäykset:
  1
  Selvyden vuoksi hyvä, että on ketju tälläkin nimellä, vai kuinka.
   
 2. Dr.Blind

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/7/07
  Viestit:
  85
  Tykkäykset:
  1
  Navi-näppäimen yhteydessä oleva merkkivalo uusista viesteistä ja/tai vastaamattomista puheluista ei tunnu toimivan kunnolla. Ihan lyhyen hetken vilkkuu, heti loppuu. Aiemmassa E6-ketjussa valiteltu valovuoto valkoisessa mallissa ei vaikuttaisi haittaavan mustaa mallia.
   
 3. E72 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/10
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia E6, iPhone 4S, Thuraya XT
  Email widget ei päivitä

  Havaitsin juuri seuraavaa. Puhelin piipitti sähköpostin merkiksi, mutta email widget ei näyttänyt mitään uutta. Klikatessani sitä sähköpostilistassa oli uusia meilejä. Merkkasin ne luetuksi ja palasin kotiskriinille ja widget on edelleen "jumissa". Käytin off/onlinessa, ei vaikutusta. Lopulta oli käytettävä virrat poikki, jotta alkoi päivittämään.
   
 4. E72 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/10
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia E6, iPhone 4S, Thuraya XT
  Näkyykö mustassa mallissa breathing light päivänvalossa lainkaan? 72:ssa valon näki myös päivänvalossa, mutta E6:ssa ei puhettakaan.
   
 5. Gergo

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  14/5/07
  Viestit:
  289
  Tykkäykset:
  8
  Siellä löytyi asetuksien alta kuinka kauan se valo sykkii kun viesti tulee, oletus joku hävyttömän pieni. Sai muutettua silleen että välkkyy niin kauan kun viesti luetaan. En nyt muista tarkkaa sijaintia mutta asetuksissa..
   
 6. E72 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/10
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia E6, iPhone 4S, Thuraya XT
  Valoasetus

  Menu -> Settings -> Phone -> Notification lights -> Notification light -> Blink light for ...
   
 7. miklomoe

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/07
  Viestit:
  178
  Tykkäykset:
  7
  mulle on tulossa E6 postissa..mikäköhän pikaviestiohjelma olis tossa toimivin? Mun E63 kännyssäni on gtalk, nimbuzz, fring ja skype. Skypeä en ole päässyt tosin kokeilemaan kun kaverit ei sitä käytä..tykkään eniten nimbuzzista, vaikka sekin kyl välillä kaatuilee ja huonoina päivinä hyvinkin tiuhaan tahtiin..
  Tärkeätä olis viestintä E6 nokian ja iphone4 välillä..
   
 8. oku Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  22/7/02
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  3
  Itsellä ollut Whatsapp käytössä muutaman päivän ja näyttäis toimivan.
  Whatsapp iphonessa ja toimivuus, ei tietoa/kokemusta. Perheen Nokialaisissa toiminut kyllä hyvin.
   
 9. E72 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/10
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia E6, iPhone 4S, Thuraya XT
  IM

  Kuten tuossa joku jo mainitsi, niin WhatsApp toimii - ja toimiikin loistavasti. Edelleen tosin epäselvää, että kuinka paljon se vaikuttaa patterin kulutukseen, mutta pääasia, että 10-12h kestää tarvittaessa ennenkuin tarvii piuhan. Skype skulaa myös erinomaisesti. Itselläni ei ole ollut Skypen kanssa kaatumisongelmia toistaiseksi E6:ssa, eikä E72:ssakaan koskaan.
   
 10. Gywarth

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/5/04
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Saako näyttöön kelloa mitenkään näkyviin, kun näppäimet ovat lukossa ja näytön taustavalo pois päältä? Asetuksista pystyy asettamaan näytönsäästäjäksi kellon, mutta se katoaa näkyvistä sillä hetkellä, kun näytön valaistus sammuu.
   
 11. E72 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/10
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia E6, iPhone 4S, Thuraya XT
  Reset

  Asenneltuani ja poisteltuani ties mitä roinaa E6:een päätin, että oli tullut aika tehdä se mitä sormeni olivat suoraan sanoen halajanneet lähes tulkoon laitteen ostopäivästä alkaen: resetointi. (älkää kysykö miksi sormeni tätä halusivat tehdä, todennäköisesti syy on sama mikä sai lapsena purkamaan leikkiautot osiksi heti uutena) Resetoinnin funktiona oli tietysti saattaa laite neitseelliseen alkutilaan, jonka jälkeen asentaisin siihen vain ne softat, mitä oikeasti käytän: WhatsApp, Skype, Endomondo (väärä versio, UI mikroskooppisen pieni, mutta toimii), Opera Mobile, Internet radio ja Gravity.

  Tausta

  Koska jossakin vaiheessa E72:ssa Psiloc alkuperäisasennettu World Traveller softa alkoi esittämään ties mitä temppuja ja halusi latailla päivityksiä, herjaili ja jatkuvasti ehdotti erilaisten versioiden ostamista, päätin poistaa sen heti alkumetreillä. Yllättävää kyllä, uninstallointi onnistui ilman ongelmaa.

  Jossakin vaiheessa olin asentanut sitten myös NetQin Mobile Guardin, jotta pääsin testaamaan, että miten WhatsAppin "tappaminen" tuon softan avulla onnistui ja onnistuihan se. Lisäksi Mobile Guardin valikkojen kätköistä löysin World Travelleriin viittaavaan filen, jonka deletoin kylmän rauhallisesti. Toisaalta itse Mobile Guard alkoi selvästikin myös tökkimään ja jumittelemaan puhelinta, sekä tarjosi ties mitä temppuja tehtäväksi jo pelkästään vastaamattomaan puheluun. Uninstalloin Mobile Guardin lähes välittömästi. Sitten oli aika sen, mitä jo tuossa ensimmäisessä kappaleessa kerroin: laitteen palauttaminen neitseelliseen tilaan.

  Resetointi

  Nokian hard resetiksi kutsutaan yleisesti internetissä ties mitä näppäinkomentoja ja koodiyhdistelmiä. Päätin amatöörinä kokeilla ihan E6:n valikon alta löytyvää "Delete data and restore" valintaa. Tätä laite ei suostunut tekemään, ennenkuin kaikki puhelut ja datayhteydet olivat poikki. Katkaisin datapakettiyhteyden ja Wi-Fin. Joka kerta yhteyksien katkaisun jälkeen, päästessäni valitsemaan resettiä, oli Wi-Fi hypännyt takaisin päälle. Yritin tätä monta kertaa siinä onnistumatta. Wi-Fi routeri ja salamannopeasti Wi-Fiin kiinni käyvä E6 veivät minusta nopeudessa voiton. Päätin kääntää virrat poikki routerista ja johan onnistui. Laitteen skriini meni valkoiseksi usemmaksi minuutiksi, tarkemmin sanoen niin pitkäksi aikaa, että kuvittelin jotakin peruuttamatonta kenties tapahtuneen. Lopulta laite buuttasi ja jännitys tiivistyi. Applikaatioissa oli kuitenkin hämmästyttävästi nähtävissä WhatsApp (ei tehdasasennus siis) mutta ei Psilocia, jonka ajattelin ilman muuta tulevan takaisin. WhatsAppin näkeminen synnytti amatöörin mielessä ajatuksen siitä, että kyseessä ei ollutkaan mikään hard reset, joka vahvistui siitäkin, että asennettavien tiedostojen valikosta löytyi Opera Mobile, jota kuitenkaan ei pystynyt asentamaan.

  Otin suivaantuneena käyttöön vanhan kunnon *#7370* komennon. Kone buuttasi hyvin nopeasti, eikä muutosta.

  Päätin suorittaa "Delete data and restore" -komennon uudelleen. Saman Wi-Fi kikkailun jälkeen odotin jo valkoisesta skriinistä hermostumatta lopputulosta. Tällä kertaa laitteen käynnistyessä uudelleen, tein ensimmäisenä visuaalisen havainnon siitä, että näytön kello oli hämmästyttävästi analoginen, joka kuitenkin hetken kuluttua näytön vilkahduksen jälkeen palautui digitaaliseksi. WhatsApp oli kadonnut, Psilocista ei näkynyt edelleenkään jälkeäkään. Tutkailin laitetta kiinnostuneena ja se todella näytti palautuneen jonkinlaiseen perustilaan. Mitään tiedostoja ei löytynyt asennettavien tiedostojen valikosta. Softapäivitystoiminto haki Social ja Video-päivitykset, kuten oli tehnyt ihan heti paketista ottaessakin. Tyytyväinen hymy levisi amatöörin huulilleni, kädessäni oli neitseellisessä tilassa oleva E6.

  Tyytyväisyys muuttui kuitenkin pian tuskanomiaseksi paniikiksi. Globaalisti tunnustettu hard resetin jälkeinen ongelma OVI Storen kanssa iski päälle. Appeja ladattaessa Store kyllä tunnisti käyttäjäni, mutta lataukset eivät onnistuneet. "Loading" jatkui minuuttikaupalla. Yrittäessäni päivittää OVI Storen laite latasi kyllä monen megan Store-päivityksen, mutta asennus ei onnistunut ja päätyi erroriin. Lopulta löysin tähänkin soluution ystävälliseltä herrasmieheltä, joka tarjosi nettisivuillaan (http://www.swf2go.com/downloads/qt/) samantyyppiseen N8 ongelmaan soluutiota kahden pienen QT-tiedoston lataamisen avulla. Minulla ei ole aavistustakaan mitä noiden tiedostojen funktio on, mutta - lo and behold! - tämän jälkeen OVI Store päivitys onnistui ja sen jälkeen appien lataaminen onnistui aivan normaalisti.

  Lopputulos

  Nyt koneessa ensimmäisessä kappaleessani mainitsemat appit ja kone toimii normaalisti. Kuinka ollakaan, eilen sitten tein yhtäkkisen havainnon: näytön originaalit wallpaperit ovat kadonneet tämän resetointirumban aikana. Mitään muuta en ole huomannut kadonneen, mutta nyt näytön taustat ovat pikimustat, mikä on toisaalta ihan hyvä juttu, ikonit hyppää paremmin silmille. :)

  Muuta

  (1) En ole uskaltanut aktivoida F-Securea siitä syystä, että se alkoi kaatamaan E72:stani. Nyt odottelen, että kuulen kentältä raporttia siitä, että aiheuttaako F-Secure mitään probleemaa?

  (2) Tällä ei ole mitään tekemistä resetoinnin kanssa, mutta Skype ei suostu asentumaan omalla selaimella Skypen sivustoilta, mutta OVI Storesta sen sijaan kyllä.
   
 12. Gergo

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  14/5/07
  Viestit:
  289
  Tykkäykset:
  8
  Tätä samaa ihmettelin itsekin, N8:ssa kello näkyy koko ajan ja on hyvä yökello.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  N8ssa on OLED näyttö, E6ssa TFT, jälkimäisessä tekniikassa vaaditaan taustavaloa (virtaa) tai tietyissä tyypeissä jonkinlainen luottavuus myös edestätulevan riittävän valon kanssa.
   
 14. Gywarth

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/5/04
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Joo, ainakin vanhassa E50:ssä kello oli ihan hyvin luettavissa ilman taustavaloakin. Noh, täytynee vain totutella painamaan navia kellon nähdäkseen.
   
 15. E72 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/10
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia E6, iPhone 4S, Thuraya XT
  Push: Nokia Messaging vs. MfE

  Havaitsin tänään ongelmia Nokian push-palvelussa. Gmailin tili näyttää, että Nokian serveri käy gmailin boksissa hakemassa meilit, mutta palvelu ei työnnä niitä puhelimeen, ennenkuin itse painan send/receive.

  Onneksi MfE on myös otettavissa käyttöön, minkä teinkin. Deletoin Nokian Messagingiin yhteydessä olevan tilin ja asensin MfE:n tilalle ja heti alkoi meilit tulemaan reaaliajassa.

  Täysin käsittämätöntä Nokian palvelun vaihteleva taso. He tekevät näitä laitteita Blackberrylle kilpailijaksi, joka nimenomaan tuli tunnetuksi ja suosioon push-palvelulla. Ajatelkaa mikä meteli siitä nousisi, jos Blackberry toimittelisi meilit perille miten sattuu. Kun tähän push-palveluun on tottunut ja kun kerran sen vuoksi näitä laitteita ostetaan, niin miksi systeemiä ei saada toimimaan? Minuuttia pidempi viive on tällaisessa tilanteissa epätietoisuutta luovaa ja raivostuttavaa.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nokia maili viritys on mitä on, mutta Nokia on aikapäiviä sitten luopunut firma push palveluista, eli ajatus se että firmoilla kuitenkin on oma mailipalvelut jotka nykyään tuollaisen tomivuuden osaavat, eli että niitä käytetään natiivisti (MfE jne.)

  Tuo Nokian oma push viritys on enemmänkin kuluttajille (Saisi silti toimia) ja firmoissa jopa monesti kielletty.
   
 17. E72 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/10
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia E6, iPhone 4S, Thuraya XT
  Push

  En osaa itse ottaa kantaa siihen, että onko se lähtökohtaisesti suunnattu kuluttajille vai ei, mutta esim. vaikka Blackberryn järjestelmä onkin adoptoitu tiukasti nimenomaan sen turvallisuuden vuoksi firmoihin, niin se BB-järjestelmä skulaa kuitenkin samanlaisena myös kuluttajille. Toisaalta taas mikäli Nokia Messaging on käytännössä ei-firmakäyttäjille suunnattu, niin sitä suuremmalla syyllä sen tulisi sitten toimia, sillä näitä ei-firmakäyttäjiä on moninkertaisesti se määrä mitä firmoja voisi olla. Toimimattomuudesta aiheutuu kauhea älämölö, joka on perusteltua nimenomaan siksi, että se push-järjestelmä on yksi heidän laitteiden myyntiargumentteja.
   
 18. ON Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/2/05
  Viestit:
  614
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gb
  Hei mistä löysit tämän MfE - ohjelman? Voiko E6:lla saada Google - tilin henkilöt ja kalenterit synkattua?
   
 19. E72 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/10
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia E6, iPhone 4S, Thuraya XT
  MfE

  Mail for Exchange "löytyi" E6:sta itsestään, eli se on valmiiksi asennettuna.

  Kyllä voi saada ja saa synkattua. Google tarjoaa tämän palvelun luonnollisesti ilmaiseksi.
   
 20. ON Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/2/05
  Viestit:
  614
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gb
  Kiitos vastauksesta.
   

Jaa tämä viestiketju