Nokia E55 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Era, 7/8/09.

 1. Era Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/03
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  0
  Aamulla kävin E55 hakemassa viereisestä Tekniset liikkeestä. Akku on tuplasti suurempi ulkomitoiltaan kun edellisissä puhelimissani joten luulisi sen kestävänkin paremmin.
  Valikot ovat todella sujuvia käyttää, huomattavasti nopeampia kuin E51:ssä.

  Näppäimistö pelaa hyvin mutta ei ihan muutaman tekstiviestin naputuksella ole vielä päässyt sinuiksi tuon puoli qwertyn kanssa. Uskon kuitenkin että 55 oli parempi valinta itselleni kuin 52 koska välillä joutuu sähköposteja kirjoittelemaan ja kun tuohon näppäimistöön tottuu, se on hyvä kompromissi täyden näppiksen ja 1-9 väliltä.

  Mutta Teknisiltä vaan hakemaan, siellä on luureja hyllyssä :)
   
 2. Era Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/03
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  0
  Itsekin tässä epäillyt että puhelimessa olisi jokin suodatinmoodi käytössä? Puhuin juuri kaverin kanssa joka oli ravintolassa, hän ei kuullut meteliltä mitään mutta itse kuulin hänen puheensa aivan selvästi?

  Ainakin Samsungeissa tälläinen joissain malleissa on.

  Mutta se on kyllä totta että toisesta päästä ääni kuuluu paljon pehmeämpänä kuin vanhalla puhelimella. Puhelun laadusta riippuen se voi olla joka hyvä tai huono asia :)
   
 3. jimhoyle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Miten tässä (tai vastaavassa) puhelimessa saa packet connection Internet/WAP:n disabloitua siten, että ilman vahvistusta laite ei ottaisi GPRS/3G/WAP-yhteyttä? Tsekkasin saldoani, ja olen jo yli 3eur täysin vahingossa käyttänyt internet-liikenteeseen. Ilmeisesti ihan ekan käynnistyksen yhteydessä, email-settingsejä laittaessa se jo otti maksullisen yhteyden itsekseen. Vaikka WLAN on päällä, puhelin koko ajan meinaa ottaa GRPS/3G/WAP-yhteyksiä kysymättä kun vähän seikkailee menuissa.
   
 4. rp42

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/09
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Upetaa laatua taas Nokia. Eilen hain Teknisiltä E55:n ja tänään 12 tunnin latauksen jälkeen saakin viedä takaisin. Akun kannen mekanismi näyttää kyllä ihan ehjältä, mutta on ihan naurettava yritys. Pikkusen kun puhelinta puristaa, vääntää tai laittaa taskuun niin takakansi ponnahtaa irti. Tämä siis aivan käyttämättömässä vehkeessä. (Kattokaa millanen lelu se kiinnitys on!)
   
 5. zxqw

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/4/03
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung S4
  Mutta pitihän siitä saada "maailman ohuin älypuhelin" tjsp :|
   
 6. jimhoyle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Ihan mielenkiintoinen se mekanismi. Itellä toistaiseksi ei ongelmaa. Äärimmäisen helppohan tuo on avata, saa nähdä pitääkö se nupikka tarpeeksi kovemmassa käytössä. Sen nupikanhan pitää mennä lukkoasentoon että pitää (= kansi tarpeeks syvälle).
   
 7. rp42

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/09
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Joo kyllä se naksahti ihan kuten kuuluu, muttei pysy silti kunnolla. Myyjä selitteli että pitää välillä aina vääntää kannen nipukkaa tiukemmalle... HALOO! Ostanko 350euron kännykän metallikuorilla siksi että saan viritellä kantta jatkuvasti että pysyy kiinni...

  Sen puoliQWERTYn kyllä oppi välittömästi ja on kätevä, mutta vähän sekoittaa kun joissakin kentissä tekstin arvaus on päällä ja toisissa meneekin itsestään perusmoodiin, jossa pitää siis painaa useita kertoja osaa kirjaimista. Kyllä E71 rulettaa.
   
 8. tonikopi

  tonikopi

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/10/05
  Viestit:
  226
  Tykkäykset:
  0
  Olin jo menossa ostamaan tätä luuria, mutta ONNEKSI pyysin avata laatikko ja kokeilla puhelinta! Tosiaan itseänikin ihmetytti tuo takakannen mekanismi, tosi surkea viritys. Muutenkaan ei laatu vaikuttanut, esim. etukuoren kehys oli käytännössä IRTI näppäimistön alapuolelta, en tiedä onko muut huomanneet mutta sinne vain kun laittoi kevyesti kynnen väliin niin olisi lähtenyt melkein koko kehys irti! Luulin että tämä luuri olisi metallia, mutta eihän siinä ollut metallia kuin takakansi! Ilmeisesti sama koskee E52, huh huh! Otin sitten E71 kun oli VÄHÄN laadukkaampi:)
   
 9. Bowman69 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  19/7/04
  Viestit:
  236
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Lumia 830
  Täytyy kyllä sanoa, että olen pettynyt. E55 ollut käytössö perjantai aamupäivästä saakka ja heti alkuun kun luurin otti käteen, tuli sellainen fiilis, että mikäs ihmeen N-sarjalainen mulla on E-sarjalaiseksi naamioituneena?!?! MUOVIA!!!?!?!? Siis mitä ihmettä?!

  E71:n jämäkkä ja luotettava fiilis tipotiessään, tilalla muovinen kevyt lelumainen puhelin. Toki, muoviseksi luuriksi aika jees, mutta odotin kyllä saavani vähintään E51:n vertaisen, tukevan luurin. E51 / E71 juuri rakenteensa takia mun mielestä parhaita TYÖVÄLINEITÄ, mitä olen tavannut. Noh, pitää katsoa kuinka kauan tuota jaksaa katsella. E72 kohta saatavilla jne.

  Jos puhutaan luurin toimivuudesta, niin ihan jeeshän tuo on. Näppikseen tottunut jo suht hyvin, hieman kyllä hakusessa tuo perinteisen tyylinen kirjoitus (siis verrattuna E71:een, joka ollut käytössä yli vuoden). Luulisin, että esim. E51:sestä olisi helpompi siirtyä E55:seen, kuin E71:stä.

  Prossutehoa löytyy ja se näkyy myös "karkin" määrässä. Omasta mielestä olisi ollut periaatteessa fiksumpaa, jos olisi jätetty ylimääräinen kikkailu pois, niin prossutehosta olisi saatu enemmän irti, verrattuna edellisiin versioihin.

  Kaiken kaikkiaan varmasti kelpo peli, mutta ainakaan vielä en ole päässyt muovisesta / lelumaisesta fiiliksestä eroon. Näppiskin on huomattavasti halvemman oloinen kuin E51/E71.

  Tässä omat mielipiteeni näi alkuun.

  **Bowman69**
   
 10. Sormisuola

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelujen ja hälytysten hiljentäminen laitetta kääntämällä ei onnistu. Olen ottanut tunnistimet käyttöön ja Kääntötoiminnoissa on Puhelujen mykistys sekä Hälytykset torkkutilaan valittuina. Missäköhän vika?

  Akun kannen kanssa ei ongelmia..
   
 11. rMoveb77

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/4/09
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Saman ongelman huomasin, kun testailin laitetta (E55) Nokia storessa. Laitoin tosiaan myös noi asetukset kuntoon. Omituista, jos toimintoa ei puhelimessa olekaan, kun sitä on mainostettukin...
   
 12. sputnic_ Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  25/3/04
  Viestit:
  531
  Tykkäykset:
  34
  Puhelinmalli:
  milloin mikäkin
  En nyt ole täysin varma, mutta tietääkseni sähköpostiasetuksia ei saa laitettua jos on WLAN käytössä?

  Kannattaa mielummin laittaa koko puhelin offlineen jos ei halua puhelimen käyttävän dataa kun viilailee sähköpostiasetuksia wizardilla.
   
 13. Era Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/03
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  0
  E55 ollut nyt 5pv käytössä enkä omastani saanut tuota takakuorta kyllä irtoamaan vaikka kuinka luuria vääntelin, muutenkaan ei kuoret irvisistele tai ole pahaa sanottavaa vielä :p

  Ihan hyvä puhelin, itse olen tyytyväinen ollut. Akku kestää omassa käytössä sen 3pv (1-2h puhetta, sähköpostit, youtube videoita & nettisurffausta) joka on enemmän kuin aikaisemmissa puhelimissa.

  Näppäimistön oppimiseen menee hetki nyt 5. päivänä kirjoitan tuolla lähes yhtä nopeasti kuin perus 0-9 näppiksellä.

  Puhelin on nopea, ei mieti valikoissa, toimii kuten pitää mutta valikoissa kaikenlaista turhaa sälää on vaikka muille jakaa. Saisikohan noita helvetin puheopastuksia yms poisteltua tuolta jotenkin? Myös kaikenlaisia "wow" efektejä ja karkkia löytyy mutta ne sitten hidastavatkin puhelinta selvästi.
   
 14. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7562
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Nokia E52 & E55 käyttökokemukset

  Laite on nyt siis markkinoilla joten käyttökokemuksia tähän ketjuun.

  Siirsin tuolta Nokia E55 & E52 -ketjusta kokemukset tänne.
   
 15. lartsi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  4/12/03
  Viestit:
  891
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  Vaihtuva...
  Onkos jollain jotain mielipidettä tai vertailukohtaa E55 kuuluvuudesta heikossa kentässä?

  Entä sijaitseeko gsm-antenni luurin alaosassa vai yläosassa... Antennin sijoittelu vaikuttaa aika paljon puhelimen kuuluvuuteen heikossa kentässä, esim. E71 vrt. E51
   
 16. tonikopi

  tonikopi

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/10/05
  Viestit:
  226
  Tykkäykset:
  0
  Täytyy ottaa vähän sanoja takas, ilmeisesti puhelimissa on eroja aika lailla. Toisen mallin kun näin niin ei ollut kuoret enää löysällä eikä akun kansi irtoillut.
   
 17. samilyyjynen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/7/09
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Ihan semmosta, että voiko joku laittaa kuvan siitä näppäimistöstä, kun kiinnostaa se ä ja ö siinä. Ja miten toi "uusi" selain, toimiiko jotenkin paremmin kuin aikaisempi. (kun kattonut viedoita, sama selain kun esim E51)
   
 18. Naukkis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/03
  Viestit:
  348
  Tykkäykset:
  2
  Mulla taasen akun kansi oli niin tiukka, että oli vaikeuksia saada sitä irti (eikä kuoretkaan irvistele). Eipä tuosta ainakaan näin parin päivän perusteella muuta pahaa sanottavaa ole kuin että videot toistuu pätkimällä noin 20 sekuntia, ja sitten puhelin boottaa.....
   
 19. Yufina Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/07
  Viestit:
  248
  Tykkäykset:
  29
  Kertokaas mulle, miten saako noihin pikanäppäimiin puhelinluettelon laitettua, vaikka sähköpostinapin tilalle (sitä kun en käytä). Nähtävästi jätetty pois tilan vuoksi...

  Niin ja mites tuo "kumitusnäppäin" (miksi sitten ikinä kutsutaan?), niin onko siihen vaikea tottua, että on tuolla oikeassa reunassa, eikä keskellä, kuten E51.
   
 20. Mr.Tyson Vieras

  0   0   0

  Voi ottakaa nyt hyvät ihmiset se datapaketti niin ei tarvi kytätä saldoa tms.! Jos se halvimmillaan vajaan kympin on kuukaudessa, niin ei luulisi taloudelliseen ahdinkoon sen takia joutuvan, vallankin jos luuriin on varaa sijoittaa 300-400 euroa, puhumattakaan kalliimmista luureista..
   

Jaa tämä viestiketju