Nokia D211 käyttökokemuksia.

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Boiga, 20/6/02.

 1. Boiga

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  4
  Eli mites porukka, onko jo päässy kokeileen tuota? Mulla ei ole viel muuta kuin hyvää, paitsi kokeilemani kortti ei toiminu ollenkaan Soneran liittymällä! DNA toimi moitteetta ja yhteys meni nopeasti päälle.
  Luultavasti tuo Sonera juttu oli kone kohtainen, kokeilin kahdella Soneran liittymällä joissa GPRS toimii 6310:la ja molemmilla jäi kone jumiin!
  Muuten todella hyvä kortti, ei voi muuta sanoa ja isä kertoi samaa, dna liittymä taas sielläkin! Helppo asentaa, mutta ainoo huono on että koneen käynnistyksessä pitää erikseen valita GPRS profiili! En ole päässyt kyllä syvemmin tutkimaan noita ominaisuuksia koska tuttavuus oli melko lyhyt, asennus sekä testaus!
  Suosittelen! :D
   
 2. teja

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Paras kortti mitä meikäläiselle on tullut vastaan! :lol:

  Mulla on kortti kiinni IBM T21 läppärissä, Win2k käyttöjärjestelmänä, ja erittäin hyvin myllyttää!

  Töissä käytän normaali LAN:ia, kotona WLAN:ia, ja kun olen liikkeellä GPRS:ää. Ja mikä parasta, vaihdot normaali LAN:in WLAN:in ja GPRS:n välillä toimii kuin unelma!

  ps. Otappas täppä pois kohdasta "Do not establish network connection automatically"
   
 3. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Hyvin tuntuu toimivan pikaisten käyttökokemusten perusteella. GPRS-yhteytenä Sonera ja WLAN-tukiasemana D-Link DI-713P.

  Alkuun oli vähän säätämistä tuon kanssa, että GPRS-yhteyden "soittaminen" menee automaattisesti eikä tarvitse hyväksyä sitä aktivointia (Activate), mutta sen jälkeen on liikkessäkin toiminut sujuvasti.

  Aika herkästi siirtyy kyllä dataa sen verran, että Soneran käyttö tulee pirun kalliiksi. Pitäisi varmaan ottaa se DNA kakkosliittymäksi ennen kuin kännykkäasku tulee työpöydälle viidellä huutomerkillä ja punakynällä merkittynä. ;)

  Kannettavana Dell jotainjotain CPX / Win2k. Hyvin toimi myös Saman valmistajan WinXP-läppärissä. Yllätyin positiivisesti siitä, että Nokian kortti toimii paremmin yhteen D-Linkin tukiaseman kanssa kuin Avaya-korttini (ennen Orinoco) eli kantaa vakaammalla signaalilla koko asuntoon.

  Jos D211:tä käyttää WLAN-korttina, ei SIM:iä tietystikään tarvitse olla sisällä eli silloin toimii tavallisena WLAN-korttina. SIM-kortti tarvitaan tietysti GSM-dataa, SMS-viestejä ja GPRS-yhteyksiä varten.

  t. tero
   
 4. teja

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Niin, ja jos menet esimerkiksi käymään lentokentällä, saat WLAN yhteyden käyttöösi laittamalla sen Soneran SIMmisi siihen korttiin (ja käyttö laskutetaan puhelinlaskussa). Olettaen tietysti että sinulla on WGATE palvelu aktivoituna.
   
 5. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Helsingissä on muutamia ravintoloita ja vastaavia julkisia tiloja, joissa on WLAN tarjolla. Esmes Carusel-kahvilassa Kaivopuistossa on WLAN käytössä.

  WLAN:it ovat aika monissa yrityksissä tietoturvan kannalta vaarallisesti täysin avoimina käytössä, joten ei tarvitse kuin ottaa auto ja Helsingin keskustassakin on "maksuton nettiyhteys" käytössä isossa osassa kaupunkia.

  t. tero
   
 6. Satunnainen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/02
  Viestit:
  162
  Tykkäykset:
  0
  ulkoinen antenni GPRS korttiin?

  Yritin selvittää onko siinä Nokian kortissa liitintä ulkoiselle antennille?

  (kuten aikaisemmistakin viesteistä näkyy on ulkoinen antenni minulle ehdoton vaatimus GPRS käytössä ;)

  Muuten tuntuu kyllä todella kiinnostavalta tuotteelta WLAN/GPRS kombinaatiollaan.

  Miten muuten sähkönkulutuksen kanssa? Ainakin oma Lucentin kortti syö virtaa vähän liiankin innokkaasti.
   

Jaa tämä viestiketju