Mobiili.fi Nokia D1C:stä uusia tietoja, jotka sekoittavat tilannetta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nokia D1C GFXBenchissä. 13,8 tuuman näyttö?


  Nokia D1C on jälleen paljastunut, tällä kertaa aiempien AnTuTu– ja GeekBench-bongausten jatkoksi kolmannen suorituskykytestaussovelluksen GFXBenchin tietokannasta, kertoo Nokiapoweruser.

  D1C:stä on povattu aivan ensimmäistä tai ainakin ensimmäisten joukkoon kuuluvaa Android-puhelinta HMD globalilta, joka on solminut Nokian kanssa sopimuksen tavaramerkin ja patenttien lisensoinnista ja aikoo tuoda Nokia-nimen takaisin puhelinmarkkinoille Android-laitteissa, yhdessä puhelinten valmistuksesta vastaavan Foxconnin kanssa.

  Aiemmat paljastukset ovat kertoneet, että Nokia D1C:n ominaisuuksia olisivat Qualcomm Snadragon 430 -järjestelmäpiiri, Adreno 505 -grafiikkasuorittimella, 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuuden näyttö, 13 megapikselin takakamera, 8 megapikselin etukamera, 3 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmäversio.

  GFXBenchin kautta paljastuu lähinnä aiempaa tilannetta sekoittavia tietoja. GFXBenchin mukaan D1C:n näytön koko olisi 13,8 tuumaa ja kamerankin tarkkuus 16 megapikseliä. Ainakin näytön koko näistä tiedoista on kuitenkin erittäin todennäköisesti väärin, kuten GFXBenchin kanssa ajoittain nähdään tapahtuvan.

  Vaikka myös Nokia-merkkisiä Android-tabletteja odotetaan olevan tulossa, tuskin niistäkään tulee löytymään valtavaa 13,8 tuuman näyttöä.

  Nokia-uutuuksien taustalla oleva Foxconn osti hiljattain japanilaisen Sharpin ja sen on raportoitu aikovan tehdä yhteistyötä näiden kahden osalta.

  Mahdollista on myös, että Sharp- ja Nokia-nimien alla tullaan myymään myös samoja puhelimia. Kuten Suomimobiilikin kertoo, voi Nokia D1C olla sama laite kuin myös GFXBenchistä juuri paljastunut Sharp FS8005. Sen näytön kooksi GFXBench kertoo viisi tuumaa ja kamerankin tarkkuudeksi 13 megapikseliä, mikä vastaa aiempia D1C-paljastuksia.

  Ensimmäisiä uusia Nokia-Android-puhelimia on odotettu markkinoille ensi vuoden alkupuolella tai aikaisintaan tämän vuoden lopussa. Nokian Microsoftin kanssa puhelinliiketoiminnan myynnin yhteydessä tekemä sopimus mahdollistaisi Nokia-nimen paluun älypuhelinmarkkinoille jo tämänkin vuoden puolella. Epämääräisessä aiemmassa haastattelussa Nokia Networksin kiinalaisjohtajan kerrottiin maininneen 3-4 uuden Nokia-puhelimen tulevan jo tänä vuonna.

  Tulevien huipputason Android-Nokioiden teknisistä ominaisuuksista on kuultu aiemminkin huhuja, mutta ne eivät ovat olleet järin vakavasti otettavia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju