MobiiliBlogi Nokia D1C on tuleva Android 7.0 -pohjainen älypuhelin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2094
  Tykkäykset:
  4
  Vuoden 2016 viimeinen neljännes alkoi eilen. Tämä merkitsee sitä, että Nokia voi jälleen tuoda markkinoille älypuhelimia. Kun yhtiö aikanaan päätti myydä matkapuhelinliiketoimintansa Microsoftille vuonna 2013, oli sopimuksessa ehto, ettei Nokia voisi tehdä mobiililaitteita omalla brändillä ennen vuoden 2016 viimeistä neljännestä. Suomalaisvalmistaja on kiertänyt tätä hieman muun muassa käyttämällä julkistamassaan Nokia N1 -tabletissa sopimusvalmistajaa (Foxconn), joka hoitaa laitteen valmistuksen, takuun, tuen ja kaiken muun tuotteeseen liittyvän. Nokialta laitteeseen tulee periaatteessa vain nimi.

  Nyt kun Nokian ja Microsoftin välisen sopimuksen aikaraja on virallisesti rauennut voi markkinoille alkaa virrata jälleen vapaasti uusia Nokialaisia. Jo kevätkesällä huhuttiin, että kuluvan vuoden aikana nähdään useampi Nokian älypuhelin, jotka perustuisivat Android-käyttöjärjestelmään. Nyt ainakin yhdestä on saatu konkreettisia todisteita. Suositun Geekbench-sovelluksen tietokantaan on nimittäin ilmestynyt Nokia D1C -koodinimeä kantava laite, jolla Geekbench 3 -suorituskykytesti on ajettu useampaan kertaan.


  [​IMG]

  Kaikki Nokia D1C:llä ajetut testit on suoritettu 30. syyskuuta. Puhelimen tulokset liikkuvat parhaimmillaan Single-Coren osalta 680 ja Multi-Coren osalta 3200 tienoilla. Geekbenchin tietokannasta nähdään, että Nokia D1C:ssä on 1,4 gigahertsin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, Adreno 550 -grafiikkaohjain ja kolme gigatavua käyttömuistia. Lisäksi tiedoissa näkyy, että puhelin käyttää Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmää, joka on Googlen mobiilialustan uusin versio. Tulossa on siis näiden tietojen perusteella keskiluokkaan sijoittuva malli. Keväällä huhuttiin, että tämän vuoden aikana olisi tulossa myös niin sanottuja lippulaivamalleja.

  Nokian paluu älypuhelinmarkkinoille tapahtuu lisensoinnin kautta. Toukokuussa uutisoitiin, että Nokia on myöntänyt suomalaiselle HMD global Oy:lle (HMD) maailmanlaajuisen yksinoikeuden Nokian tavaramerkin käyttöön matkapuhelimien ja tablettien valmistukseen kymmeneksi vuodeksi. HMD saa käyttöönsä myös osan Nokian patenteista. Sopimuksen myötä Nokia kerää luonnollisesti rojaltimaksuja yhtiön tavaramerkillä myytävistä matkapuhelimista ja taulutietokoneista. HMD on hankkinut itselleen myös oikeuden valmistaa peruspuhelimia Nokian brändillä ostamalla niihin oikeuden Microsoftilta.

  Puhelimet valmistava HMD sai kaupassa itselleen myös Nokian muotoiluun liittyviä piirteitä, joten laitteissa voidaan nähdä viitteitä viimeisimpiin Nokian omiin Lumia-puhelimiin.

  Mitä mieltä olet ”Nokian” paluusta matkapuhelinmarkkinoille? Itse Nokialle se on varsin riskitön tapa palata mobiilimarkkinoille, koska riskit kantaa HMD. Jos laitteet menestyy, kerää Nokia niiden voitosta osan. Muussa tapauksessa Nokia ei kuitenkaan joudu kantamaan tappioita, jos uudet laitteet eivät käy kaupaksi.


  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju