Nokia CS-17

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Tespe, 3/10/10.

 1. Tespe

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/05
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N + Elisa
  Onko jollain kokemuksia moisesta härvelistä?

  Tänään haettu SL Nopsa toimii todella huonosti. Nopeudet jää reilusti alle 0.5megan speedtestissä. Pohjat alle 0.1.

  Tikkuna tosiaan nokian CS-17, josta ei näytä ihan hirveesti googletuksella edes löytyvän. Ilmeisesti jotain uutta "paskaa". Asetukset pakotettu "3G only". Tolppiakin näyttää maks 3/10, meni sitten mihin tahansa. Jotenkin haiskahtaa tuo mokkula, muttakun ei oikein ole vertailukohtaa...

  Paikka on Etelä-Tampere. Reilusti 3g alueella ainakin oman puhelimen (elisa) mukaan.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei kai tuo mahdoton, jos tänään haettu ja kokeilua vähän.
  Tarkoitatko tuolla mihin tahansa menemisellä että olet todella hurauttanut toiseen paikkaan, keskustaan ? ja palkit pysyy samana koko matkan tai joka paikassa ? valittu kaikki suomalaiset taajuudet ? 2100 ja 900?

  Muita vaihtoehtoja on että liittymässä nopeusrajoitus, laitteessa (tietokoneessa) jossain portissa jostain syystä nopeus asetus joka leikkaa.


  Monet nopeustestit ovat ruuhkaisia, Speedtest.net on yleinen paikka missä voi testailla, sielläkin riippuu paljon mihin palvelimeen (ja välillä arpoo tuloksia) ja se testi ei onnistuessakaan näytä paljonko siellä yhteydessä menee bitteje, jos vaikka samaan aikaan koneessa jokin softa lataa päivitystä itseensä. mutta nuo näkyy kyllä koneen omilla mittareilla.

  Ficoran testi on kai lopetettu.
  Tarkoitat että tolpo kokoajan täysillä ?

  Eri softissa asteikot voi olla kovin erilaisia, mutta yleensä jos känykällä täyttä, niin mokkulalla kyllä yhteyden saa, kuten saitkin. vauhdit riippu käytöstä ja alueen verkosta. mutta jos olit ympäri tamperetta kokeillut ja jos siellä ei vikaa, niin ei kai koko kunta tukossa olle
   
 3. Tespe

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/05
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N + Elisa
  "Mihin vaan" en ihan tarkoittanut Tampereella mihin vaan (toistaiseksi), mutta lähialueella testattu.

  Testattu tosiaan parillakin eri koneella. Speedtest oli huono referenssi, mutta vertailukohtana esim. homepna on todella paljon nopeampi (taitaa olla maks 1M/128k).

  Taajuuksien valintaa pitää kokeilla. Moista asetusta en kyllä mistään ole kyllä vielä löytänyt...
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, ajattelin että jos paikallinen tukiasema on ruuhkainen ja lisäksi hitaanpuoleinen muutenkin ovat mainitsemasi vauhdit normaalin rajoissa, varsinkin jos tänään testailut aloitettu. eli ei ole tavatonta että joillain alueilla on vaikea saada kunnon vauhteja kuin aikaisin aamulla.


  Jos sinulla 3G luuri, jossa HSDAP tai jopa HSUPA tuki, niin SIMiä voi kokeilla siinä, jolloin saat edes vähän jotain referenssiä, luurilla tosin vaikea testailla. joissain luureissa on esim. Symbian koneissa on yhteyshallinta jossa näkee hetkellistä vauhtia, sitten vain pitäisi keksiä mitä siirtäisi...

  Ok, hyvä.
  jos nimenomaan käytit speedtest.net palvelua, niin millaisia ping aikoja ja ylöspäinvauhteja kertoi ?

  Jos parilla koneella testattu, niin sekin vähän karsii kone ongelmaa, toki mahdollista että mokkulan asennusohjelma tekee jonkin kävyn jonnekkin, mutta harvinaisempaa nykyään.

  Jos ei tuo tuosta parane, eikä ideaa syyhyn löydy, niin myyjään yhteyttä, jatkuva alle puolen megan vauhti ei ole aivan sitä mitä nykyään voi täysnopeuksiselta 3G liittymältä odottaa hyvällä 3G alueella. ja täytyyhän tuohon selitys löytyä.

  Jos vauhdit leikkauu johonkin tiettyyn tasoon, niin tulee mieleen liittymä, esim jos sinulla jokin graafinen nopeuden näyttö softa (Dumeter, netmeterm OS:n omat jne)
   
 5. Maranell^

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/04
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Sain itsekkin myös Nokian cs-17 nettitikun Saunalahdelta. Modasin heti tikkuun antenni liittimen, että saisin liitettyä suunta antennin. Modaus onnistu ihan hyvin ja sain nakymään parhaimmillaan 3 palkkia (ilman suuntaantennia ei palkkeja) mutta se ei suostu yhdistämään. Joten tuntuu että tikku on todella tarkka signaalin laadusta. Kaverilla ja Huawein E160 tikulla yhdistys onnistuu mutta laatu on siinäkin aika surkea.
   
 6. Tespe

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/05
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N + Elisa
  Speedtestin pingit menee 200ms:n pintaan (= aika paljon).

  Tilannepäivitystä verkkoihin sen verran, että onpa muuten meikäläisen Elisastakin (kännyssä) häviää 3G tyystin silloin tällöin kotona. Luuri vetelee kyllä viimeisiään, mutta muualla toimii. Liekö siis 3G:ssä tapahtunut jotain muutoksia.

  Ollaan muuten peittoalueella ihan hienosti. Ei vaan oo 3G:tä. Edes ulkona. Paikka on muuten Peltolammi (TRE), ettei muut mene samaan. Näyttää siis siltä, että menee vaihtoon.
   
 7. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Kun ei omaa ketjua löytynyt niin kysytäänpäs tässä onko sitten kokemusta CS-19 tikusta vai onko se vielä Suomessa myynnissä kun ei ainakaan vertaa.fi:n kautta löytynyt. Jos löytyy niin paljonko maksaa Suomessa?
   
 8. Case Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/07
  Viestit:
  38
  Tykkäykset:
  4
  No, Vantaalla "tolppia 7/10" sekä Kerimällä keskustasta Hälvän suuntaan noin 10 km "tolppia 8/10" siis aivan erilaisia kokemuksia minulla. Saunalahti nopsa ja siis tämä Nokia CS-17 toimii aivan loistavasti. Pingit vaihtelee kyllä 50 ms-120 ms mutta tavaraa tulee sen 3,5 Mb/s - 6,5 Mb/s ja ihan käytännössä eikä millään "Speedtesteillä". Lisäksi todella vakaa Vantaalla siis ei mitään pätkimisiä ja aamulla illalla yöllä ja tasasaista on , aivan käsittämätöntä. Kerimäellä en kerinnyt testaamaan kuin illalla 16:00 - 18:00 välisenä aikana.

  Edit: Unohdin tosiaankin , että Kerimäellä en testannut USB välikaapelinpätkällä mutta Vantaalla (Myyrmäessä) 1,5m USB välikaapelinpätkällä nousi "tolpat" 5/10 :stä 7/10 :neen, niin ja tämä Nokia CS-17 käy sitten todella lämpöisenä, ellei peräti kuumana.
   
 9. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Tulossa myyntiin marraskuun alkupuolella. Google on paljon tehokkaampi, kuin mitkään vertailupalvelut listaamaan uusia tuotteita.
   
 10. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
 11. Sin Nombre

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/1/06
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahden tuplalaajakaistan mukana tuli cs-17. Mobiililaajakaista-ohjelma asentuu koneelle mutta verkkoa ei löydy. Kokeiltu kahdella eri läppärillä (XP ja 7). Merkkivalo ei pala ollenkaan, joten taitaa olla vaihdon paikka? Sim-kortti toimii kuitenkin vanhassa mokkulassa (e160e).
   
 12. simonix

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/06
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
 13. dispco

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/10/06
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Osaisiko jo kertoa mikä on vikana, kun tällä tikulla yhteys katkeaa aina melkein heti ja useimmiten muutaman kerran, ennenkuin se pysyy pitempään päällä.
  Mokkula on DNA:lta ja se tietystikin asensi DNA:n ohjelmat koneelle.. Sim ja liittymä ovat kuitenkin Saunalahden.. Voisiko tällä olla jotain tekemistä ongelmien kanssa? Jos, niin mistä siihen saa toiset softat.
   
 14. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16590
  Tykkäykset:
  4822
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Mulla hajosi viime viikolla yksi tuollainen, sain lainaksi DNA:lta huollon ajaksi jonkun demokappaleen, sekin hajosi eilen. Eli kun se tekee tuota mainitsemaasi, mokkula on rikki.

  Ja mulla toimii kyllä ristiin kaikilla operaattoreiden simmeillä mokkulat, mitään asetuksia en muuta, vaihdan vain simmin ja aina toimii kunhan mokkula on ehjä.
   
 15. Taker

  Taker Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/04
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  61
  Puhelinmalli:
  Galaxy s5, Sony xperia z2 Tablet
  Itselläni on todella loistavat kokemukset kyseisestä romuraudasta, li alunalkaen mulla oli espoon puustellinmäellä käytössä sl huawei E1820 joka antoi noin puolen vuoden ajan semmoisia 6-13mb yhteysnopeuksia. Mutta vuodenvaihteessa alkoi ongelmat ja yhteyden nopeus romahti 24/7 tasolle 0,5mb sisään ja 0.8-1.2mb ulos.
  Vikaa ei kuulemma ollut verkossa mutta vasta pääsiäisenä suostuivat tikun vaihtoon, no siitä noin 3 viikkoa ja mokkula alkoi pätkiä niin että yhteys pysyi päällä noin puolituntia kerrallaan jonka jälkeen tukku piti repiä irti, vaihdoin taas elisa-shopit liikkeessä tikkiä samaan nokian cs-17 tikkuun kuin pääsiäisenäkin mutta se ei tunnistunut koneessani laisinkaan. Kokeilin tikkiä useamman kaverini koneissa joissa se ei myöskään suostunut näyttämään edes "cd-asemaansa" ja tikussa paloi punainen valo. No vaihdoin taas tikkua huawein e1820 tikkuun ja toukokuun alussa tapahtui ihme eli lehti alkoi taas toimia ja nopeudet palasivat normaaleiksi eli 6-9mb sisään ja 3,5mb ulos, mitään muutoksia ei kuulemma saunalahti tai elisa ole tehnyt mutta koska kettu taas toimii niin kai se on korjattu.
  Ja kun kaverini otti itselleen nopsan ja sai mukana cs17 nokian niin sehän toimi jopa noin 3 viikkoa ennenkuin hajosi ja hän sai myös e1820 mokkulan.
  Eli lopputuloksena sanon että minä en koskisi nokian mokkuloihin pitkällä tikullakaan kun eivät näköjään kestä.

  Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
   

Jaa tämä viestiketju