Nokia CS-15 ongelmat

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja orbitaali, 17/5/10.

 1. orbitaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/10
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Onko kellään muulla ongelmaa tikun käytössä Windows XP Professionalissa?
  Home versiossa se toimi ongelmitta mutta Professionalissa on outo ongelma..

  Eli ajuriohjelma wellphone2.exe lataa jopa 10 minuuttia ennenkuin tikkua voi käyttää, tänä aikana prossun käyttö on 100%. Sitten kun on ladannut ja saa yhteyden niin homma toimii. Mutta jos yhteys katkeaa niin sama latausrumba alkaa taas. Toisinaan yhteyden katkeamisen jälkeen ei saa tikkuun enää mitään yhteyttä ennenkuin tietokoneen käynnistää uudestaan. Edes tikun irroittaminen ja takaisin laittaminen ei auta, ajuri ei vaan enää löydä sitä.

  Yhteys myös katkeaa lähes poikkeuksetta muutaman tunnin käytön jälkeen Professionalissa, mutta Homessa voi helposti pysyä päällä parikin päivää.

  Kuulostaisi ehkä enemmän joltain konekohtaiselta yhteensopivuusongelmata (XP Professional on asennettu pöytäkoneeseen ja Home läppäriin) mutta mitä tälle kannattaisi tehdä?

  Ja tässä on tietysti Service Pack 3 asennettuna ja kaikki sen jälkeenkin tulleet päivitykset, paitsi IE8, jonka jätin asentamatta kun en käytä IE:tä. Lisäksi puuttuu uusin Windows Media Player kun en sitäkään tarvitse.
   
 2. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16596
  Tykkäykset:
  4829
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Poista se laitehallinnan kautta kokonaan ja anna asentua uudestaan buutin jälkeen.
   
 3. orbitaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/10
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Ei auttanut :(
   
 4. Ostler

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  9/1/10
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  6
 5. orbitaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/10
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  32-bittinen, eihän nyt 64-bittisessä (XP) toimi mikään muukaan :D
  Toi hotfixi on service pack 2:sta varten.
   
 6. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Aloitusviestissä kuvattuun ongelmaan en ole CS-15 törmännyt, mutta muuten Nokian ohjelmistojen laatu on järkyttävä.

  Kun iskin CS-15 ensimmäistä kertaa WinXP-koneeseen kiinni, ärräpäät tuli lausuttua heti kun näin että Nokian ohjelma on kirjoitettu .NET Frameworkin päälle. Itse .NET Framework tarkoittaa että koneelle asennetaan megatolkulla lihotettua softaa, johon tulee vielä päälle megaluokan tietoturvapäivityksiä useammin kuin lääkäri määrää.

  Gigalomaanisesta koostaan huolimatta Nokian softa ei osaa edes välittää tikun virheilmoituksia käyttäjälle saakka. Lisäksi tikulla on vaikeuksia toimia Windowsissa normaaleilla AT-komennoilla. En saanut tikkua toimimaan samana iltana, vaan jouduin tutkimaan myöhemmin miksi internet-yhteys ei toiminut.

  Kun Nokian ohjelman anti oli pelkkä "Connection error" tms., jatkoin vianselvitystä tietysti pääteohjelmalla. Mutta mitä ihmettä! Jo +cgdcont-komento aiheutti ERROR-vasteen.

  Väännön ja käännön jälkeen selvisi että jos Nokian Windows-ohjelmisto ei ole käynnissä, tikku ei hyväksy internet-yhteyden avaamiseen liittyviä komentoja. Mutta jos Nokian ohjelmiston käynnistää, sarjaportti tulee varatuksi. Loppujen lopuksi keksin kuitenkin kuinka pääsen jatkamaan vianselvitystä. Kun avaan ensin pääteohjelman ja sitten Nokian ohjelman, sarjaportti jää pääteohjelman haltuun ja internet-yhteyteen liittyvät AT-komennot aktivoituvat.

  Nyt kun vihdoin pääsin yrittämään yhteyden muodostusta antamalla suoria AT-komentoja tikulle, selvisi ongelma ATD*99***1# jälkeen +CEER-komennolla. SIM-kortilla oli FDN päällä (fixed dial, kiinteät numerot, rajoitettu valita).

  Tämän toiminnon toteutus näköjään vaihtelee valmistajittain. Huawein, Optionin ja ZTE:n laitteissa FDN estää puhelut, Nokioissa sekä puhelut että pakettidatan.

  Siinä välissä kun sain kaiken tämän selvitettyä, sain sattumalta ylimääräisen Option iCON 225 tikun. Tuo asentui WinXP:hen heittämällä eikä se vaadi .NET Frameworkia. Kun tässä tapauksessa citytoimivuus riitti, jätin iCON 225:n käyttöön ja CS-15 jäi toistaiseksi varatikuksi.

  Ehkä ironisinta CS-15 säädössä on että omalta koneeltani onnistuin vahingossa poistamaan Nokian ohjelmiston siten, että sarjaporttiajurit jäivät käyttöön ja tikku toimi normaalina puhelinverkkomodeemina ilman Nokian ohjelmistoa. Tämä tapahtui ihan normaalia reittiä Control Panel | Add/Remove Programs kautta. Mutta sillä koneella, johon CS-15 olisi pitänyt asentaa, en saanut toistettua tätä euforista tilaa. Tuossa koneessa Nokian ohjelmiston poisto poisti aina koko tikun niin että sarjaporttejakaan ei enää näkynyt laitehallinnassa. Molemmissa koneissa on 32 bit Windows XP Professional.
   
 7. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Tutkin hieman lisää tuon FDN (fixed dial, kiinteät numerot, rajoitettu valita) toimintaa Nokian CS-15 tikussa.

  Kun tallennan sim-kortille sallituiksi numeroiksi *99***1# ja *99#, Nokian tikku sallii internet-yhteyden myös silloin kun FDN on aktiivinen.

  Tämä on hyvä uutinen erityisesti Saunalahden asiakkaille. Saunalahdellahan puheluiden estäminen keskuksen päästä on tilattava erikseen ja maksaa noin 10 €. Joten Saunalahden asiakkaiden kannattaa ehdottomasti käyttää FDN:ää kaikissa niissä päätelaitteissa joissa se on mahdollista.

  Dna:lla puhelinkeskuksessa toteutettu esto on käytettävissä kaikissa liittymissä vakiona ja Sonerallakin muistaakseni tilattavissa ilman lisäkustannuksia (ainakin Omilta sivuilta). Dna:n ja Soneran asiakkaat voivat turvautua modeemikaappauksilta ja esim. tikun varastamisen jälkeen tapahtuvalta käytöltä sekä SIM-kortin että puhelinkeskuksen ominaisuuksia hyväksi käyttäen.

  Ohjeita löytyy ketjusta Pitääkö mokkula-nettiyhteys suojata modeemikaappaukselta?
   

Jaa tämä viestiketju