Nokia CA-138D -kaapelia CK-300:lle

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja markkul, 13/10/08.

 1. markkul

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/10/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Moi! Onko kellään tietoa, onko Suomessa missään muualla Nokian CA-13:D -kaapelia kuin mahdollisesti SCF Huollolla (sielläkään ei osattu suoraan vastata)?

  Kyseistä kaapelia tarvitaan CK-300-autosarjan softan päivittämiseen. Softa ja ohje löytyy osoitteesta http://europe.nokia.com/A4884052, nyt vaan kaapeli puuttuu, tai tieto siitä, miten kaapelin voi itse rakentaa.

  Laitteessa on yksi 4-nastainen RJ-11-liitin "käyttämättömänä", joten hyvällä arvauksella siihen voisi tietysti koittaa USB-kaapelia kytkeä, mutta ennen arvauksia ja savuja kyselen suoraa tietoa.

  Näyttää siltä, että laitetta ei kannata lopullisesti asentaa ennen, kuin olen sen kunnolla toimivaksi testannut, joten päivitetään softa, nykyinen on 1.200, uusin on 1.400. Ensimmäiset testit E71:n kanssa eivät ainakaan ole mairittelevia: Carmenu-softa (uusin) ei muka välillä löydä autosarjaa ollenkaan, vaikka autonkuva on puhelimen näytössä, puhelimen käyttöprofiilia en ole saanut millään keinolla vaihtumaan automaattisesti (CK-300 ei tunnu olevan "Autosarja" eikä "Langaton autosarja" eikä "Handsfree-kuuloke"), Carmenu tiltannut pari kertaa. Ja nämä kaikki vain parin päivän satunnaisen kokeilun jäljiltä.
   
 2. markkul

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/10/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin Espoossa Martinkylän Autopuhelin Oy:llä on kyseinen kaapeli. Liitin onkin iPod-liitintä muistuttava riviliitin (jota normaalikokoonpanossa käyttää lataus- ja audio-input-piuha), joten oman kaapelin tekeminen saattaa olla haastavaa. Mutta ainakin päivitys nyt tuon kaapelin osalta onnistuu, katsotaan kuinka käy.

  Carmenu-softasta vielä sen verran, että toimintavarmuus parani aivan merkittävästi, kun puhelimen muistikortti meni vaihtoon. Kortin kanssa oli korruptointiongelmia ja ne selkeästi heijastuivat myös Carmenuun, vaikka softa olikin asennettu puhelimen muistiin.

  Puhelimen profiili ei Carmenua käytettäessä vaihdu ollenkaan, mutta jos Carmenun jättää pois, silloin voi puhelimen Autosarja-profiililla automatisoida esimerkiksi soittajan nimen puhumisen soittoäänen lomassa. Carmenun kanssa voi vain valita soittoäänen, mutta ei muita soittoäänen asetuksia.

  Kombinaatio ei kuitenkaan ole täysin häiriötön, välillä esimerkiksi puhelimen näytöstä jää valo sammuksiin, jolloin käyttö on aika ikävää. Siihen auttaa Carmenun sulkeminen ja kaukosäätimen hopeanvärisen näppäimen pitäminen pohjassa muutaman sekunnin (jolloin yhteys muodostetaan uudelleen puhelimeen).
   
 3. veskom

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/4/13
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia ck300
  I finally found a schematic of Nokia CA-13:D usb cable
  http://i48.tinypic.com/b7g9ya.jpg
  [​IMG]
  If this doesn't work - write me a message
  I will try to post it somewhere else
   

Jaa tämä viestiketju