Nokia BH-221 bluethoot kuulokkeet fm-radiolla (kokemuksia ja ongelmia)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Antiko, 8/4/13.

 1. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Eli fm-radion puutteessa (L820) ostin tuollaiset kuulokkeet:
  [​IMG]

  Radio on toiminut hyvin ja satunnaiset puhelutkin ovat toimineet ihan ok. Lenkkeilen paljon ja olen vapautunut puhelimesta lähes kokonaan eli voin pakata sen esim. repun pohjalle minigripiin, ja hoitaa puhelut ja musiikin kuulokkeilla.

  Mutta nyt on tullut ongelmia mp3-musiikin kanssa. Eli kopioin puhelimeen pari uutta levyä Windows Media Playerin kautta (Windows Xp). Levy alkaa soida hyvin, mutta menee pauselle, kun kappale loppuu. Musiikin saa jatkumaan painelemalla playtä ja ff-nappulaa kuulokkeesta, mutta vika toistuu jokaisen biisin päätteeksi (!) Todella turhauttavaa!

  Aluksi luulin, että vika on levyssä, joka on ostettu ITunesista ja kierrätetty sitten WMP:n kautta Lumiaan. Levy kuitenkin soi hyvin johdollisilla kuulokkeilla ja myös stereoissa langattoman bluethoot-siirtimen kautta, joten vian täytyy olla kuulokkeissa.

  Löysin muita, joilla sama ongelma: http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-Lumia/L920-amp-BH-221-Playback-issues/td-p/1676684

  Kuulokkeet tuntuivat toistavan hyvin toista puhelimessa olevaa albumia, kuten myös Xbox musiikkikaupasta lataamaani levyä, joten en tiedä, miksi jotkut levyt soivat ja toiset tökkivät. Kokeilin pikaisesti kuulokkeita myös Ipadin kanssa, ja toimivat loistavasti. Vika on siis jotenkin Lumian ja kuulokkeiden välillä (- Hyvä Nokia!)

  Jos joku osaa auttaa tai ehdottaa jotain, niin olisin kiitollinen. En tiedä, pitäisikö yrittää palauttaa koko laite, kun se noin temppuilee. Toisaalta kuuntelen lähinnä fm-radiota, ja siinä nuo ovat mainiot.

  Pistinkin tämä postauksen enemmän varoituksena, jos joku musafriikki suunnittelee noiden kuulokkeiden ostoa, niin kannatta varautua ongelmiin. Tai jättää toistaiseksi ostamatta. Nokiahan ei asiaa tunnu kommentoivan.
   
 2. piirotski

  piirotski Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  29/4/07
  Viestit:
  109
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  LG G3, Nexus 5, Lumia 830
  Juu, sama ongelma havaittu Lumia 920:n kanssa. Joskus voi soittaa kolme biisiäkin putkeen ja joskus stoppaa yhden biisin jälkeen. Nokia 808:n kanssa toimii moitteettomasti.
   
 3. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Eli ongelma olisi kuitenkin Lumiassa eikä kuulokkeissa? Ehkä jopa WP 8:ssa. Toivottavasti tuo olisi korjattavissa luurin päivityksellä, kun noiden kuulokkeiden softa lienee vaikeampi päivittää.

  Vastuutahan tästä ei ota Nokia eikä Microsoft, mutta melkoisen nolo tilanne Nokialle, kun firman oma oheislaite ei toimi lippulaivamallin kanssa. Nokiahan suositteli juuri tätä kuuloketta sivuillaan niille, jotka valittivat fm-radion puutetta Lumia 920 ja 820 malleissa. Onkohan Nokialla nyt jotain sanottavaa niille, jotka noudattivat kehotusta?
   
 4. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Miten olet siirtänyt albumisi puhelimeen? Minä olen käyttänyt Windows Xp:tä ja Media Playeriä, ei paras yhdistelmä, sillä albumit siirtyvät joskus miten sattuu. Saa yrittää useamman kerran, jotta menevät ok. Juuri nuo levyt ovat pätkineet noiden kuulokkeiden kanssa. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia?

  Avauduin tarkemmin tuosta musiikin siirrosta tuolla Windows Phone sovellukset -ketjussa.
   
 5. @ntti

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/3/05
  Viestit:
  136
  Tykkäykset:
  0
 6. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
 7. piirotski

  piirotski Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  29/4/07
  Viestit:
  109
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  LG G3, Nexus 5, Lumia 830
  Olen siirtänyt siten että puhelin kiinni kaapelilla WIN 8 koneeseen ja tiedostohallinnan kautta puhelimen Music kansioon. Aikoinaan olen musat tuonut koneeseen iTunes:lla ja "Pidä iTunes Media -kansio järjestettynä" -valinta on valittuna iTunesin asetuksissa, jolloin kaikki esiintyjät ja albumit menneet oikein ja oikeisiin kansioihin. Mp3tag-ohjelmalla olen laittanut jokaiselle albumille kuvan.
   
 8. scorps Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  18/1/07
  Viestit:
  169
  Tykkäykset:
  1
  Täällä tuollainen bt-kuuloke lähti huoltoon. Tiistaina toimi täydellisesti. Torstaina ääntä tuli vain oikeasta napista ja hard resetin teko oli sitten oikein helvetillisen rupeaman takana. Lopulta tuo onnistui, mutta vika ei korjaantunut. Kuulokkeissa ei vikaa, koska toimivat hyvin toisella laitteella.
  Muuten kone on toiminut hyvin.
   
 9. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Tähän palikkaan pikkuisen kokemusraporttia: päivityksiä tuli joku aika sitten ja jotain vaikutusta noilla oli toimivuuteen. Kuitenkaan laite ei vieläkään toimi täysin oikein: pause menee vieläkin joidenkin levyjen kohdalla taajaan päälle, todella ärsyttävää!

  Olen kuitenkin ymmärtänyt, että vika ei olisi laitteessa vaan Lumiassa ja WP8:ssa, joiden kanssa tämä laite ei vain ole täysin yhteensopiva (melko uskomatonta: Nokia ei ole yhteensopiva Nokian kanssa, hyvä pojat!)

  Minulla on kuitenkin sellainen teoria (enkö ole ainoa), että Nokian musiikkisoittimella ongelmia on vähemmän. WP:n Xbox-soitin saattaa sotkea jotenkin enemmän tuota laitetta, ja se Xbox live -toiminto, joka hakee levyjen tiedot netistä. Näin olen kuullut.

  Olen siis käyttänyt Nokian soitinta ja ongelmia on ollut vain niiden levyjen kanssa, joista puhelin ei luo tuota album.info tiedosta (en tiedä miksi se ei sitä luo). Levyt, jotka olen imuttanut Xbox-kaupasta tai joissa tuo info-tiedosto on, soivat yleensä ongelmitta.

  Mitään ratkaisua en ole tähän ongelmaan keksinyt, mutta näillä mennään. Kuuntelen lähinnä fm-radiota ja siihen tuo laite on todella hyvä, kun ei kuluta luurin akkua. Siitä oled-näytöstä ei saa kyllä mitään selvää, ei valossa eikä edes hämärässä. Kukahan senkin on suunnitellut ja hyväksynyt?
   
 10. Japsu1

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/08
  Viestit:
  334
  Tykkäykset:
  10
  Olisi tarve saada Lumia 720:lle joku hyvä bluetooth kuuloke ulkoilu- ja pyöräilykäyttöön. Kun lopulta löysin tämän BH-221 mallin niin siinä näyttäisi olevan ongelmia, eli Microsoftin ja Nokian yhteistyö ei tunnu pelaavan ja laitteen softa odottaa korjauspäivitystä.
  http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-Lumia/L920-amp-BH-221-Playback-issues/td-p/1676684

  Tekeekö laitteella mitään siinä kunnossa kuin se tällä hetkellä on, eli uskaltakohan sen ostaa ja luottaa siihen että se saadaan päivityksellä kuntoon? Vai löytyyköhän markkinoilta joku vastaava mutta varmemmin toimiva laite?
   
 11. amoult

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/08
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Tähän ei kannata ikinä luottaa, vaikka olisivat jotain päivitystä lupailleet. Noista ei koskaan tiedä tuleeko vasta kuukausien odottelun jälkeen vai tuleeko lainkaan.

  Katselisin jotain muuta mallia, joka toimisi suoraan puhelimesi kanssa.
   
 12. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Laite on todella hyvä, mutta lagaa edelleen WP8:n kanssa (toimii muissa puhelimissa). Eli tuon perusteella muissakin standardinmukaisissa bt-kuulokkeissa voi olla ongelmia WP8:n kanssa. Muun valmistajan laite ei siis välttämättä toimi sen paremmin, kun vika on WP:ssä.

  Jotain kehitystä tuossa on tapahtunut, eli biisit ja levyt saa siirrettyä nykyään luotettavammin luuriin, mutta yhä ne soivat ihan miten sattuu - yli puolet levyistä autopausettaa ja rankasti. Niinpä olen luopunut levyjen kuuntelusta noilla kuulokkeilla; kuuntelen fm-radiota ja joskus mix radiota, ne toimivat hyvin.

  Päivitykseen en usko, kun kyse on Microsoftista, eiköhän siellä odoteta, että Nokia julkaisee uuden kuulokkeen, jonka jälkeen ongelma onkin "korjattu". Näinhän se tuntuu toimivan noiden puhelintenkin suhteen.
   
 13. Japsu1

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/08
  Viestit:
  334
  Tykkäykset:
  10
  Kiitos kommentista. Olenkin jo päättänyt luopua tuon mallin hankinnasta, tällä hetkellä harkinnassa on joku mahdollsimman vaivaton malli jossa ei turhia piuhoja roiku siellä täällä. Esim. tällainen Plantronicin malli voisi tulla kysymykseen:
  http://www.plantronics.com/us/product/backbeat-go
  En kyllä tiedä senkään toiminnasta Windows Phone puhelimessa (Lumia 720). Itsekin huomannut ettei Lumiassa kaikki Bluetooth hommat toimi yhtä selkeän varmasti kuin esimerkiksi iPad 2:ssa vaan bluetoothin kytkeminen jopa vetää puhelimen juntturaan silloin tällöin, eli kyse ei ole yksittäisistä tapauksista vaan noita jumeja sattuu aina silloin tällöin sellaisten laitteiden kanssa joitten kanssa iPadissa ei ole mitään ongelmaa...
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  FM radio uupuu ?

  En linkkaamasi tunne, ainakin osa Plantronicsin tuotteista on toiminut varsin hyvin nyky WP8ssa.
  Kesän (vanhoihin tuleva) WP päivitys ilmeisesti tekee jotain BT juttuihinkin.
   
 15. Japsu1

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/08
  Viestit:
  334
  Tykkäykset:
  10
  Joo, huomasin mutta nettiradiot ja Nokia Mix palvelu ehkä riittää minulle. Kaikkea ei aina voi saada.;)

  Ja hyvä jos Windows Phoneen tulossa bluetooth päivitystä, jotain outoa siinä kyllä on...
   
 16. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Joku yhteys-päivitys tuli luuriin tässä taannoin, mutta ei se tätä laitetta korjannut. Testasin juuri ja yhä autopausettaa. :(
   
 17. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Testasin myös laitteen veden kestävyyden: tiputin rantaveteen, upposi pariksi sekunniksi. Sammutin ja kuivattelin viikon. Laite käynnistyi moitteetta, mutta näyttö sammui muutaman välkyttelyn jälkeen, muuten laite toimii kuten ennenkin. Näyttökin syttyi vielä parin käynnistyksen yhteydessä, kunnes tuntuu sammuneen lopullisesti.

  Huomasin myös, että tuo näyttö oli hämärtynyt jo ennen tuota vesiepisodia. Se paloi aluksi kirkkaammin, sitten hämärämmin ja nyt ei enää ollenkaan.

  Ei siis ole vedenkestävä laite, mutta aika hyvin sietänee kosteutta. :D
   
 18. b1mpo

  b1mpo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/2/12
  Viestit:
  5657
  Tykkäykset:
  1150
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 4
  Ei kestänyt pesukonetta. :banghead:
  Napit toimii edelleenkin.
   
 19. mheikki4 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/11
  Viestit:
  54
  Tykkäykset:
  6
  Minulla myös ongelmaa kuulokkeiden ja lumia 820:n kanssa. Välillä ääni häviää lähes kokonaan vasemmasta napista, tapahtuu yleensä noin puolentunnin kuuntelun jälkeen. Onko vastaavanlaisia kokemuksia ja onko saatu jotenkin toimimaan?
   
 20. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  No ei mennyt takuuseen tämä laite, kun oli muutaman hassun päivän yli tuon 6 kk. En tajunnut, että takuu noin lyhyt, joten seisotin laitetta paketissa yli kesäloman ja takuu umpeentui. No oma moka kuten se vikakin tässä.

  Näyttö on siis pimeänä, mutta muuten toimii, paitsi autopausettaa yhä mp3:t. Jos vaihtaisi koko laitteen toiseen vastaavaan eli fm-radio ja bt-kuuloke, nin mikähän laite toimisi Lumian kanssa? Ehdotuksia, kokemuksia?

  Toista tällaista (toimimatonta) en kyllä osta.
   

Jaa tämä viestiketju