Nokia 9500 vs SE P910-layla

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja 238554, 12/10/04.

 1. 238554

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/8/02
  Viestit:
  157
  Tykkäykset:
  0
  Noksu jo tilauksessa, mutta viime metreillä ahdistus että kumpi?
  Mielestäni nämä ovat ainoat markkinoilla olevat varteenotettavat kännypda-yhdistelmät. pdatekijät kun eivät taida tuota puhelimenteko- puolta hallita.

  9500 puolesta
  + näppäimistö
  + käytön vakaus! (yleensä nokioissa hyvä)
  + akun kesto? (Speksit yleensä lähempänä totuutta kuin SE)
  + hyvä kalenteri kaikkine ominaisuuksineen
  + puhe/mic /kaiutinäänenlaatu?
  + ohjelmiston toimivuus ja laatu (ja se käytön vakaus...)
  + jos tieturipuoli jumittuukin joskus niin puhelinpuoli ei??

  ja vastaan...

  - koko n. 70g painavampi ja 3,5 cm pidempi kuin P910
  - kosketus näyttöä ei ole ( esim. käsinkirjoitetut muistilaput/piirrokset ei onnistu, paitsi tietenkin jollakin "halvalla" digikynällä)
  -/+Onko siinä jokin hiirentapainen ohjailukiekko?
  - värinä puuttuu?

  p910 puolesta

  +koko!
  +kosketusnäyttö
  +myös laajat ominaisuudet
  +tuolla näppäimistöllä voisin vaikka kävellessä näpytellä muistiinpanoja etc.

  ja vastaan

  -"haavoittuvuus" - jos jumittuu niin koko värkki kaputt.
  - SE:n aikaisemmat ohjelmistolliset epävakaudet.
  -P800/P900 ongelmat - itsestään soittelut, "ei verkkoa", jumiutumiset ym.
  -spekseistä poiketen ankeat (1-3 pv.) toiminta-ajat vrt. 16h puhetta 400 h valmiutta... eli akkukesto!
  -Kun usein huoltotarvetta, niin esim. H:ki vain yksi "huoltamo"?
  onko kalenteri hyvä ja selkeä? mm. vuosi/viikko ym? kuuloke/mic /kaiutinpuhelu-äänenlaatu?
  onhan tuossa suomenkielinen käyttövalikko?

  Muut puolesta ja vastaan huomiot kiitos?
  Kumpaa olette tilanneet?
  p.s.
  en vieläkään käsitä, miten SE:n uusi malli voitti jonkun testin TM:ssä, kun ilmeisesti akku ei taida kestää edes päivää. Näin olen mm. täältä lukenut - puhutaan sentään "mobiililaitteista, liikkuvista toimistoista ym. mutta kuitenkin kannat mukanasi laturia sähköpistoketta etsien...
   
 2. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Jos kirjoitat paljon, niin silloin Nokia. Sama myös silloin jos työskentelet esim. mökillä.
   
 3. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Jos en nyt 9500:sen tiimissä ollutta keveriani väärin ymmärtänyt, niin koko "paska" on sympparin päälle väännetty. Eli jos tieturipuoli jumittuu, niin koko luuri menee jumiin. Se pienemmän näytön s40-näköinen UI on siis käsittääkseni myös rakennettu sympparin päälle.

  Jos koko on oikeasti ongelma, niin venaa muutama kuukausi ja osta 9300. Varsinkaa kun, et ilmeisesti kaaipaa kameraa tai Wlannia?
  Näin on. Eli ei värinää ja kyllä hiirentapaiselle ohjailukiekolle.
  Mihinköhän nämä perustuvat? Oma P800 ei ole kertaakaan itsekseen mihinkään soitellut ja jumiutunut n1.5 vuoden käytön aikana ehkä n.10 kertaa ja niistäkin kahta lukuunottamatta selvisi boottaamalla luuri uudestaan. Kaksi kertaa on luurin muisti ollut korruptoitunut ja joutunut ajamaan varmuuskopiot tietokoneelta. P910 softa on kuitenkin pieniä poikkeuksia lukuunottamatta lähes samanlainen, joten veikkaisin, että saattaa alussa olla stabiilimpikin kuin 9500 softa. Esim. 9210 ensimmäiset softatahan olivat suorastaan legendaarisen bugisia.
  Juu, nuo 400h on täyttä puppua, mutta kyllä ne Nokiankin ilmoittamat ajat ovat kohtuullisen optimistisia. Speksien valmiusajat kun ovat saavutettu jossakin laboratoriossa optimioloissa ja luurilla ei ole soitettu tai tehty mitään muutakaan, vaan se on vain ollut valmiustilassa. Luonnollisesti kun alkaa soittamaa, pyörittämään videoita, soittamaan mp3:sia tai surffaamaan netissä, niin virtaa kuluu aivan eritavalla. Oman P800 akku kestää yleensä semmoiset 2-3 päivää, jos taas tulee sillä leikittyä kokoajan, niin kestää tuon yhden päivän. En oikein usko, että kommukaan akku kestää todellisessa käytössä 2-4 päivää kauempaa.
  P9x0 sarjan luureissa on mahdollista tehdä itse softan päivitykset. Tosin kuin uusissa commuissa. Luuria ei siis tarvitse viedä huoltoon softapäivityksissä, vaan softan voi itse ladata SE:n sivuilta ja asentaa luuriin.
  Kalenteri on hyvä ja selkeä. Pxx0 sarjan kalenteri on kommuja lukuunottamatta paras mitä kännyköistä löytyy.
  Ei ilmesti vielä ole, mutta kun suomi jossakin vaiheessa ilmestyy, niin sen saa ladattua SE:n sivuilta ja itse luuriin asennettua.
   
 4. mik-ko

  mik-ko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  2870
  Tykkäykset:
  4
  Oletko nuo jutut vetänyt kuulupuheinden perusteella? Mulla on ollut käytössä kaksi vuotta P800 ja isälläni vuoden P900. P800 on huollettu kerran, koska puhelin tippui ja näyttö halkesi. P900 ei kertaakaan. Kummatkin puhelimet on jouduttu kerran resetoimaan ja palauttamaan varmuuskopio kännykkään. Siinäkin meni about 15min. Ohjelmia ei voi kyllä epävakaiksi nimittää. Itselläni hyvin harvoin ohjelma kaatuu käytössä. Eikä ole ongelmia ollut kummaskaan puhelimessa niin paljoa, että normaalia käyttöä olisi merkittävästi haitannut. Kalenteri on hyvin selkeä voit hypätä päivästä, viikosta, kuukaudesta tai vuodesta toiseen hetkessä. Nämä UIQ käyttöjärjestelmät ovat kyllä vakaampia kuin Series60 liittymät. Tosin tuossa commussa on muistaakseni Series90 liittymä? Ja suomenkieli varmasti löytyy P910, jos on suomesta ostettu.
   
 5. stack

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/8/03
  Viestit:
  436
  Tykkäykset:
  13
  Nooniin kohta vuoden verran ollut P900 ahkerassa käytössä.
  Tuota haavoittuvuutta en ymmärtänyt? En koskaan ole huolehtinut puhelimen fyysisestä kestävyydestä tietoisesti. Joskus olen tuota säilyttänyt mukana tulleessa kotelossa kun ei ole takkia / laukkua ollut matkassa mutta pääosin mennyt takintaskussa. Hyvin on tähän asti toiminut. En tiedä mitä tarkoitit kohdalla "jos jumittuu niin koko värkki kaputt".

  Joskus kun on ollut puhelimen oman näytönsäästäjän lisäksi 3rd party ohjelma ollut päällä, ei lukitusta ole saanut avattua muuten kuin irroittamalla akku..

  Laite on ollut yllättävän vakaa muuten, pari kertaa olen päivittänyt netin kautta omat softat. Joskus kaatuu kun on opera, music player, agile messenger yhtäaikaa päällä ja sitten yrittää tarkistaa meilejä. Joskus tulee vaan virheilmo "muisti ei riitä". Ajoittain tuntuu siltä että puhelin hidastuu mitä pidempään se on ollut päällä. Buuttaaminen silloin tällöin (~2krt/vko) vaikuttaa nopeuttavan toimintoja.

  Kertaakaan ei ole itsestään minnekään soittanut ja verkko on aina löytynyt kun sitä on ollut tarjolla. Kertaakaan ei ole tarvinnut viedä fyysisesti laitetta huoltoon. Tosin viime aikoina on pari kertaa käynyt niin että vastapuoli on kertonut että oma ääni ei kuulu jonkun kohinan alta. Aika harvoin tapahtuu tosin. Joskus vastapuolen ääni kuulostaa hieman tummalta, mutta volyyminappulan kanssa saa yleensä äänen kuuluviin ok.

  Toiminta-ajat voisivat olla paremmat, varsinkin jos paljon on käyttänyt BT:a, surffaillut etc.

  Peruskalenteri on ihan toimiva. Kuuloketoisto on ihan tyydyttävä muzakkiakin kuunnellessa. Junissa, busseissa ym toimii ihan hyvin taustamelun peittämiseen. Mitään hifiä lähelläkään ei kyllä ole.

  P900:n sai suomenkielen kun päivitti netin kautta ekan kerran.

  P910 läppä ainakin kuuleman mukaan kestää fyysiseti roikottamista ja kirjoittamista, tämä tuntuu suurimmalta mahdolliselta ongelmalta mitä luuri voisi tuoda mukanaan.

  Itse olen harkinnut Noksun 9300 seuraavaksi kun se joskus sattuu tulemaan. (Q2/05?)

  [obvious-idiot-disclaimer] Kokemukset siis P900 näkökulmasta.. voi olla että yhtäläisyyksiä P910:n verrattuna on paljon vähemmän :)

  edit: jos olisi real-heavyass-user-pr0 niin valinta olisi varmaan 9500. OLETTAISIN ainakin tietojensyötön olevan huomattavasti helpompaa nokialaisella (lennosta ainakin). Mutta jos ei himoprokäyttäjä ole niin SE tuntuisi olevan ainakin elegantimpi valinta jolla varmaan hieman peruskäyttöä laajemmatkin tarpeet saa hyvin täytettyä :)

  edit2: Ei kai nuo laitteet ihan 1:1 vertailukelpoisia olekaan? Vaikka varmaan kilpailevatkin samassa segmentissä. Mitkä ne sun omat käyttötarpeet olivatkaan?

  final thought: ota noksu, sen ovh on ~50€ enemmän kuin se:n. Sillä saa myös tavisusereiden keskuudessa enemmän rispektiä.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä tarvitset.
  P910 on hyvin pitkällä sama kuin p900:n + qwerty ja huomattavasti parempi kamera.

  Jos qwerty on vaatimuslistalla tärkeä, voi p910:n unohtaa.

  Jos haluat mahdollisimman vakaan koneen ostaessa on järjestys, p900, p910, 9500:n

  p sarjan SEt ovat varsin vakaita koneita, toki aina ensimmäinen softa versio bugittaa enemmän kuin seuraavat.

  Symbian on alustana sellainen ettei yksittäisen säikeen kaatuminen kaada kokokonetta, eli harvoin niin jumiin saa ettei puhelu tule, ja jos menee niin jumiin niin ne buuttaa yleensä.

  Jos kamera ei kiinnosta, eikä wlan, niin 9500sta parempi vaihtoheto on toki 9300 (tosin pienempi akku), mutta eipä tuo 9300n tämän vuoden hankintoihin ole pelastus.

  9500/9300:n ovat muutoinkin hyvin erinlaisia kun p9x0:t, näytön koko on huomattavasti isompi, jos ajatteleen jossain määrin käsittelevä documentteja tai surffailevan www sivuilla, on ero merkittävä. 9500:n vakio softat mahollistava huomattavasti laajempaa käyttöä.
  Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö p910 olisi joissain käyttötarkoituksissa huomattavasti parempi. Eli "parhaan" vaihtoehdon valinta on hyvin tapauskohtaista.
  Kummatkin ovat kähdenkäden koneita jossain määrin, vaikka kummallakin voi tehdä osan asioista hyvin yhdellä kädellä.

  Kuten ylempänä sanottu, ei älypuhelimissa kannata kiinittää huomiota valmiusaikoihin (tai on ostamassa väärää luuria), oleellista on toiminta aika, joka taasen riippuu käyttäjästä.

  Suuntaa saa kun katsee akukestotaulokiden pienempi lukuja. ja nyrkkisääntönä (kun ei parempaa ole) puhe ja käyttö vie yhtäpaljon. toki raaka datayhteys kovassa käytössä vie vielä enemmän.
   
 7. 238554

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/8/02
  Viestit:
  157
  Tykkäykset:
  0
  Q

  Juu, täysin kuulopuheiden varassa olen ollut. Lähinnä noista kokemuspalstoilta olen ongelmista lukenut. On hyvä myös kuulla postiivisiakin kokemuksia SE:n värkeistä! Jossakin - olikonyt mobileburn tmv., kirjoitettiin, että p910 pitäisi olla vakaampi käyttää kuin edeltäjänsä. Myöskin muistia "kuulemma" lisää pitäisi olla hieman jouheampi ja akkukestävyydeltään parempi. mene ja tiedä.

  Akkukesto on itselläni tärkeä! Ja kirjoitinkin, jos nyt niitä speksejä tuijotellaan, että mielestäni nokian ilmoittamat ovat lähempänä totuutta, mutta ei tietenkään todellakaan muuta kuin suuntaa antavia nekään.

  9300 ei kameraa. Aika lyhyet toiminta-ajat, siis minun käyttööni, jos speksejä tuijotellaan ;) ja se tulee vasta joskus olikonyt Q12005.

  Kynällä ei aina kiireessä jaksa kikkailla, ja norm. t9 en jaksa kovinkaan pitkiä sepustuksia naputella. Siksi p910 - tiedä sitten toimiiko?

  exelit ym.ja netti voi tosiaan toimia paremmin 9500 -näytöllä...
  En usko että sitä rispektiä saa kummallakaan luurilla- kun kaivat esiin, ehkä sääliä enemppi :)
   
 8. jacce

  jacce Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1594
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung
  Mun mielestä sitä nettiä on parempi kosketusnäytöllä käyttää, ku napeilla. P800 oli ihan näppärä aikoinaan siinä asiassa. Kohta se nähdään kuinka hyvä tuo p910 oikein on. Meinasin itekkin ekana 9500, mut kuitenki toi noksu ei innosta just "soveliaankin" sepustuksen mukaisesti tossa äsken.
   
 9. oh1jty

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  512
  Tykkäykset:
  0
  Itsellä ollu pari P800 ja P900, pirun vakaita luureja sekä softaltaan että rungoltaan.
  Olen miettinyt P910 tai 9500, mutta taitaa kallistua P910 puoleen kun on tuttu ja turvallinen.
  Tuossa 9500 kiinnostais tuo näppis, mutta pelottaa tuo runko ja kuoret että miten narina/nitinä herkkä se on ?
   
 10. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Erittäin tyytyväinen olen ollut P800:n, mutta kyllä tuota 9500 täytyy kokeilla, ensi viikolla pitäisi tulla, mikäli ennakoinnit pitävät kutinsa. Vaihtoehtoinahan minulla on ollut P910i ja MPx, mutta kun ei peijooni vie jaksa tuota Motorolaa odotella. Jos ei Commu miellytä, niin helppo palata "tuttun" P910i:n pariin. Vähän tulee takkiin jos joutuu vaihtamaan, mutta ei voi mitään, friikki mikä friikki ;) Tuo Commun iso näyttö on kyllä erittäin houkutteleva.
   
 11. Andreas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  0
  Näppiksestä; P9X0:an kanssa yhteensopiva Bluetooth -näppis on olemassa - onkohan kellään siitä käytännön kokemusta? Haluttaisi ostaa, voisi dumpata joillain reissuilla läppärin matkatavaroista, josko pärjäisi pelkästään puhelimella tuolla BT -näppiksellä...
   
 12. jacce

  jacce Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1594
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung
  Joo, mehän vaihdetaan sitten päittäin jos ei miellytä kumpaakaan omat hankinnat:)
   
 13. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Heh...taitaa vain olla käyttötottumuksen sen verran samanlaiset, ettei kannata vaihtaa päittäin kummankaan jos ei miellytä ;)
  Jännäksi muuten menee, kumpi tulee ensin jakeluun:
  --------
  Sony Ericsson P910i Ambient Silver viikko 44-45/2004 (lokakuun viimeinen viikko) sh. 890 e
  Nokia 9500 Communicator viikko 44-47/2004 sh. 940 e mh. n. 760 e
  --------
   
 14. 238554

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/8/02
  Viestit:
  157
  Tykkäykset:
  0
  Täytynee ostaa se p910 - kun nokian toimituksetkin venyivät jonnekin epämääräiseen tulevaisuuteen. Kaksi hyvää laitetta, niin ostetaan nyt sitten se joka ensiksi ehtii markkinoille. Isänmaan ystävänä toivoisin kuitenkin että nokia saisi sen tieturinsa jo pikkuhiljaa ulos...
  Mikä siellä Nokialla nyt mättää, kun eivät saa puhelimiaan markkinoille?
  Miltei jokainen uusi malli on tällä hetkellä huonosti saatavilla. Johan ne on tekniikaltaan vanhentuneita, kun tulevat myyntiin ;)
   
 15. jacce

  jacce Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1594
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung
  Hivelin sellaista mallia 9500:sta tänään ja ainoa hyvä mikä siinä tuntui olevan olis näppis. Mutta ei se ihme navigointinäppäin ole kyllä juuri kummoinen. Ihan samanlainen tunnoton namiska kuin 3650/3660:issakin. Ja näyttökään ei hirveen suuri ole että sen takia mun kandeis sitä valita. No, onneks on viikolla 44 loppupuolella tulossa SE P910i mulle kouraan.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis toimivaa vai puumallia?
  Perusnavikointiin laitteessa on nuolinäppäimet ja tuo tappihiiri jota ei välttämättä kovin paljoa tarvitse, toki riippuu tottumuksesta.
  Fyysisesti näyttö on jokin verran kookkaampi (ja eri päin), pikselimäärässä ja muodossa eroa on merkittävästi, 9500:n näyttö on yli kolmekertaa leveämpi ja noin 14% matalampi.

  Ehdottomasti P910 hankintaa puoltaa, saatavuus, pinempi paino ja koko, mahdollinen tietyn ohjelman tarve heti, mahdollinen MS kortin tarve muiden laitteiden kanssa, jos pitää kynä käyttöliittymästä (käyttö vaatii näytön tökkimistä) ja ei pidä qwertystä. MP3 soitin, puhelinkäyttö varauksin, perustuu tuttuun softaan ja sitä myöten varsin vakaa.

  9500:n hankintaa puoltaa erittäin moniasia (ei välttämättä sinun kohdalla), näyttö, näppäimistö, puhelinkäyttö, EDGE, WLAN, MMC kortti, vakio ohjelmisto toimistosovelluksineen, kalenterit, kontaktit jne. tietoturva sovellukset, busines sovellukset. Yleisestikkin ottaen ohjelmistot ovat vahvuus ja heikkous, eli tällä hetkellä ei ole läheskään määrällisesti sellaista tarjontaa kuin UIQ laitteille.
   
 17. jacce

  jacce Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1594
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung
  No muovia kai se oli muttei siis mikään toimiva, eli varmaanki ns.puumalli. Ja tietenkin ne näppäimet on vähän eri tuntuisia oikeassa:) Näppiksen vasteet on vähän eri kuin oikeessa, mut kuitenki vähä tuntumaa sai moiseen kapulaan.
  Kirjoitinkin että mulle ei sillä näytöllä ole kovin paljoa lisäarvoa. Enkä tarvi mitään "toimistosoftia" juurikaan käyttää.

  Varmaan monelle on 9500 hyvä. Voisin ajatella sitäkin koska siinä olisi se egprs joka olis nopeempi. Sekin on siinä erittäin hyvä kyllä. Mikseiköhän tossa SE:ssä ole sitä?
   
 18. remedy

  remedy Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  3/7/02
  Viestit:
  1777
  Tykkäykset:
  0
  Saako sen P910i:n selaimen käännettyä vaakatasoon näytöllä? Helpottais nimitääin huomattavasti selaamista.

  Käsittääkseni ainakin joissain kämmenmikron operan versioissa tämä on mahdollista...

  Niin ja niille jotka painivat tuon 9500 vs. P910i:n kanssa, saksasta saa P910i:n ~650 euroon toimitettuna suomeen. Netistä voi päivittää tulevaisuudessa laitteeseen suomenkielen, ainut negatiivinen puoli on että paperimanuaali on sitten saksaksi. Itse jos päätän perua 9500 ja tilata P910i:n saksasta niin samaan tilaukseen mahtuu mukaan...
   
 19. 238554

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/8/02
  Viestit:
  157
  Tykkäykset:
  0
  Itsekin hivelin 9500 dummyä ja mielestäni oli tosi jämäkän oloinen "kompakti" pakkaus. Onnistunut muotoilu, istui hyvin käteen, Ei tullut sellaista lelumaista vaikutelmaa, vaan päinvastoin. Näppäintuntumasta on tosiaan vaikea sanoa - dummy/puumalli tmv. kun oli. Tiiviistihän ne tieturipuolen näppäimet siinä ovat. Täytyy olla onnistunut näppäintuntuma, jotta käytettävyys ei siinä kärsi.
   
 20. Oltsi Boltsi

  Oltsi Boltsi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/5/03
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  0
  Ite olen ajatellut tilata jossain hamassa tulevaisuudessa ehkä P910i:n, mutta on tullut sellainen pieni kysymys.
  Miten on tämän näppäimistön kanssa, saako Saksasta QWERTY - näpääimistöllä vai tuleeko kenties QWERTZ - näppämistöllä?
   

Jaa tämä viestiketju