Nokia 9500 DSL-yhteys

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Oskari66, 27/8/05.

 1. Oskari66

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Olen n.kuukausi sitten ostanut Nokia 9500 kommarin ja minulla WLAN verkko kotona ja kommari saa hyvin yhteyden DWL-2100AP purkkiin.

  Asun sellaisessa talossa,missä on käytössä HOMEpna verkko eli DSL-laajakaista.PC:llä pääsen palvelutarjoajan verkkoon hyvin. PC:lle piti asentaa yhteysohjelma,jotta pystyi autentikoitumaan serverille (netikka).

  Miten saan kommarin toimimaan netikan serverin kanssa..miten pystyn autentikoitumaan serverille käyttäen WLAN yhteyttä kommarissa? Kaikista ohjeista kiitollinen :)


  Oskari
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  DSL tai oikeastaan xdsl yhteyksiksi kutsutaan yleensä sellaisia yhteyksiä joissa yhteys on toteutettu tilaajalle saakka, ADSL, VDSL SDSL jne. tekniikalla. HomePna on toisentyypinen tekniikka, eli ilmeisesti teille taloyhtiööntulee jollain xdls yhteydellä netti ja sieltä se jaetaan HomePna yhteydellä tilaajille.

  No tuo ei kuitenkaan oleellista, eli ilmeisesti ja toivottavasti käytetään jotain yleistä tunnistus tekniikka, esim PPPoE (?), muistaakseni 9500:n ei tuollaista tue. jos kirjautumisen voi suorittaa selaimella niin sillä sitten jos ei.

  Yksi ja ehkä yksinkertaisin konsti on tutustua tuohon wlan reitittimeen ja tarksitaa tukeeko se tarvitavia ominaisuuksia ja hoitaa siellä kirjautuminen.
   
 3. Oskari66

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Tosiaan talossa käytetään olemassa olevaa lankapuhelinverkkoa ja sitten tuolta jakamosta käsittääkseni yhteys jatkuu xdsl:nä eteenpäin.
  Muutenkin tää HOMEpna ei kovin häävi ole kun ei saa esim.yhteyttä terminal serveriin.

  Olet oikeassa..tunnistus on PPPoE. Puhelimen selaimella ei pysty kirjautumaan,joten täytyy dlinkin purkista tutkia sitä mahdollisuutta.Hmm..vai ei kommari tue tota PPPoE juttua. Soitin nokian kommarin ostaneiden ilmaiseen tukipalveluun ja siellä ei tiedetty hökkäsen pöläystä tästä ongelmasta.Onpa outoa!!!!

  Mutta kiitos hyvistä vinkeistä!Purkin kimppuun..;)

  Oskari
   
 4. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Sun tulee NAT:tata PC:llä nuo access pointin takana olevat laitteet (kommari), jolloin ne ei tarvitse mitään autentikoitumisia palveluntarjoajan suuntaan..
  Helpoiten tuo onnistuuWindowsin ICS:llä (Internet Connection Sharing).
   

Jaa tämä viestiketju