Nokia 9500/9300 Virustorjunta/Palomuuri softat

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja veepeejii, 13/5/05.

 1. veepeejii

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/3/04
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Tällä hetkellä löytyy ainakin Symantec Client Security 3.0 ja F-Securelta on tullut myöskin virustorjunta.
  Symantec sisältää palomuurin ja virustorjunnan 2v lisenssi on symantecstoressa 44,94€

  F-Secure on nähtävästi pelkkä virustorjunta ja 1v lisenssi on 25,90€

  onko kellää kokemusta ko sovelluksista ja tarvitseeko noita edes vielä?

  keskustelua aiheesta
   
 2. anjupi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/10/02
  Viestit:
  131
  Tykkäykset:
  0
  Onkos kenellään kokemuksia näistä joko Symantecin tai muiden valmistajien turvasoftista S80 laitteissa? Latasin F-Securen Mobile Anti-Viruksen 30 päivän demon, joka näyttää toimivan ihan hyvin. Softa vaikuttaa kovin yksinkertaiselta, mutta luultavasti toimii. Virustorjunnan lisäksi kaipailisin palomuuria 9500:een. Wlania käyttettäessä tämän luulisi olevan tarpeellinen. Symantecin paketissahan palomuuri tulisi mukana, mutta hinta vaikuttaa aika tyyriiltä, etenkään kun en ole löytänyt mitään kokeiluversiota.

  EDIT: Pitäisi näköjään jaksaa etsiä vähän tarkemmin ennen kuin kirjoittaa. Eli seraavan linkin takaa löytyy 30 trial Symantecin softasta.

  Symantec Mobile Security 4.0 for Symbian
   
 3. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on Symantecin softa N9500:ssa, hyvin sekin toimii. Softa on aika samanlainen kuin F-Secure, eli näyttää simppeliltä eikä käyttäjä oikein tiedä tekeekö softa jotain, mutta kokeilin ohjelmaa laittamalla N9500:n reitittimen kautta verkkoon omalla IP-osoitteellaan eivätkä yhteydet ainakaan menneet perille asti (FTP-palvelin N9500:ssa), eli kaiketi se suodattaa paketteja.

  Myös F-Securen S80-softan tulevaan versioon on tulossa palomuuri, ilmeisesti syksyn aikana.

  t. tero
   
 4. anjupi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/10/02
  Viestit:
  131
  Tykkäykset:
  0
  Nyt on Symantecin softa ollut käytössä 10 päivän ajan ja muutamia mielipiteitä on herännyt. Virustutka ja päivitykset tuntuvat toimivan oikein jouhevasti. Mitään ei ole kyllä löytynyt ja toivottavasti ei ole pitänytkään löytyä. Palomuuri voisi sen sijaan olla huomattavasti käyttäjäläheisempi.

  Muutaman kerran softan asentamisen jälkeen ehdin ihmetellä, että mikähän nyt on kun Agile Messenger ei enää suostu toimimaan. Syyn tähän selvisi kuitenkin palomuurista, joka ei perusasetuksilla ilmoittanut mitään blokatuista yhteyksistä. Agilen toimimaan saaminen siis vaatii säätöä palomuurin asetuksiin, mikä sinällään on aivan oikein. Ongelma tästä syntyi vasta siinä vaiheessa, kun sääntöjen tekeminen oli huomattavan monimutkaista. Tämän takia nopeimpana, mutta varmasti huonoimpana, ratkaisuna otin palomuurin pois päältä saadakseni Agilen toimimaan. Tekemäni säännöt eivät nimittäin ongelmaa ratkaisseet.

  Ratkaisuna tähän kaipaisin palomuuriin samanlaista ilmoitusta jokaisesta ulospyrkivästä ohjelmasta, mitä Symantecin pc-softissa on. No ilmoituksenhan blokatuista yhteyksistä kyllä saa ruutuun, mutta tarkoitan johdettua toimintoa hyväksikäyttäen luoda säännön tietyn ohjelman yhteyksien sallimiseksi tai estämiseksi. Nyt sääntöjen tekeminen vaatii aikamoista sormijumppaa tai ainakin minulta vaati. Jos tämä toiminto lisättäisiin softaan, alkaisi hintakin luultavasi tuntua edes vähän siedettävämmältä. Nyt hinta tuntuu yhä liian kovalta.
   
 5. hkultala

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/03
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  miksi?

  jos laite ei kuuntele mitään tcp/ip-portteja, ei niihin yhteydenottoja tarvi myöskään blokata.

  konekohtaisia palomuureja tarvitaan oikeasti vain jos laitteen käyttis/softat on niin huonoja/huonosti säädettäviä, että ne pitävät turhaan verkkoportteja auki koko maailmalle.
   
 6. anjupi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/10/02
  Viestit:
  131
  Tykkäykset:
  0
  Todennäköisesti siksi, koska kuvittelen tällöin olevan turvallisempaa. Luulin näin pitäväni kutsumattomat vieraat loitolla. Itse en ole mikään tietoturvaexpertti tähän vastaamaan.

  Sitähän minä en taas tiedä miten hyviä kaikki 9500:n ohjelmat on tältä kantilta katsottuna. Avaavatko ne mahdollisesti useampia portteja kuin tarvitsisivat?

  Eli suurin syy palomuurin tarvitsemiseen omalla kohdallani on nähtävästi epätieto.
   

Jaa tämä viestiketju