Nokia 9300 vrt. PDA-laite?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja lartsi, 25/4/05.

 1. lartsi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  4/12/03
  Viestit:
  891
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  Vaihtuva...
  Voi olla, että joku pitää ajatusta järjettömänä, mutta PDA-laitteet ovat alkaneet kiinnostaa ja 9300 jo hieman kyllästyttää!

  Mietin mitkä seikat puoltaisi PDA:n hankintaa suhteessa commariin? Koneessa pitää olla myös puhelin. Kalenteri on oleellisin seikka ja tekstin syötön pitäisi olla suht luontevaa, eli qwerty-näppis pitäisi löytyy muodossa tai toisessa tms.

  Parempi kalenteri kiinnostaisi ja se varmaan PDA:ssa on loistava. Entäs puhelimen, yhteystietojen käyttö PDA:ssa, akku, paino, hinnat?

  Jos jollain on kokemusta asiasta, tai jopa kummastakin laitteesta, niin kuulisin mielelläni näkemyksiä puolesta tai vastaan - ei viittis "umpimähkää" tilaa kallista PDA-laitettakaan...

  -kiitoksia kommenteista etukäteen jo!
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitähän PDA laitteella oikein tarkoitat? vai siis haluatko laitteen ilman puhelin ominisuutta? vai haetko laitetta jossa näyttö korkeampi kuin leveämpi, pitääkö sen olla tökittävä? Vai on vain halu saada PocketPC tai Palm kone, QWERTYä ilmeisesti joka tapauksessa halusit? SE p910?

  Monen näköisistä laitteista on ketjuja, myös mitä mää ostan ketju on olemassa.
   
 3. lartsi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  4/12/03
  Viestit:
  891
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  Vaihtuva...
  Voipi olla, etten osannut tosiaan täsmentää tarkasti mitä PDA:lla tarkoitan. Asia/laite on tosiaan vieras.

  Puhelinominaisuus pitää ehdottomasti olla, sekä erittäin hyvä kalenteri.
  Näytön mallilla ei sinänsä ole merkitystä - koko on kuitenkin tärkeä käytettävyyden kannalta. Palm:n kalenteria on ilmeisesti kehuttu täälläkin?

  Mikäs noiden PocketPC:n ja Palm:n ero oikeastaan on? Qwerty olis jees. P800 mulla vuosia sitten ollut, ja se oli kieltämättä aika jees. En tiedä kannattaako 9300 vaihtaa SE p910...
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  PDAlla tarkoitetaan vähän puhujasta riippuen.

  - Sähköistä kalenteria/muistiota
  - Perinteistä Palm, Pocket PC laitettta (esim perinteinen IpaQ:it), eli niitä kynällä tökittäviä kamenessä pidettäviä vehkeitä.

  1. kohdan vaatimukset täyttää enemmän tai vähemmän hyvin liki kaikki nykyaikaiset puhelimet.

  Jostain syystä jotkut pitää PDA laitteina niitä vehkeitä jotka on valmistanut sellainen firma joka on ehnyt 2. kohdan vehkeitä, nämä eivät useinkaan miellä esim SE:n P sarjan koneita PDA laitteeksi, mutta Palmin integroidulla GPRS tuella varustetut kylläkin, eli ilmeisesti näiden milestä sellainen älypuhelin on PDA laite jolla on huono hoitaa puhelinjuttuja.

  Joidenkin mielestä PDA laitteessa ei ole qwerty näppistä, kuitenkin kun niitä on tullut sellaisiin 2. kohdan pda laitteisiin, ne ovatkin PDA laitteita, jotkut pitävät vaatimuksena että PDA laitteessa on käsialatunistus, mutta silti pitävät joitain Palmin tuotteita PDA laitteina vaikka niissä ei olisi käsialatunnistusta (mutta QWERTY), mutta eivät oikein kuitenkaan p910:aa PDA:ana (jossa kummatkin, eikä myöskään p900sta jossa vain tunnistus).

  Communicaattorit ovat joidenkin listalla PDA laitteeksi luokiteltu, joidenkin ei.

  No tuo oli yleistä höpinää siitä miten outo määritelmä PDA on.

  Mutta ilmeisesti haluat jonkin uuden laitteen, eikä niin väliä minkälainen, hyvää kalenteria kuitenkin kaipaat, ehkä jotain muuta käyttöjärjestelmää, ehkä juuri tuossa käyttöjärjestelmässä onkin se mitä haluat kokeilla uutena.

  Tutustu Palmia käsitteleviin ketjuiihn, myös yleisesti PocketPC (mobile) , ja Qtec ketjukin taitaa löytyä johon kanattaa tutustua, Motorola Mpx voi myös kiinnostaa.

  Siitä en tiedä mihin sinun kanattaa vaihtaa, ehkä vain johonkin.

  Osta kuitenkin sellaisesta paikasta että laittavat sen sulle toiminta kuntoon.
   
 5. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Minun on vaikea nähdä erillisessä PDA:ssa lisäarvoa, jos käytössä on jo Nokia 9300. Perustelu voi olla lähinnä se, että joku tietty erikoissovellus on saatavana vain Palmille tai Pocket PC:lle, mutta siitähän ei tässä tapauksessa tainnut olla kyse.

  Minä käytän PDA:ta edelleen siksi, että se on erillään puhelimesta. Eli pikkupuhelin voi kulkea mukana silloin, kun PDA:ta ei tarvita.

  Kalenterissa, sähköpostissa, muistiinpanovälineissä, sovelluksissa ja muissa toiminnoissa Palmit, Pocket PC:t ja Nokia 9300/9500:t ovat melko yhteneväiset.

  Yleensähän laite ostetaan tiettyyn tarpeeseen, mutta jos tykkää muuten vain hankkia uusia leluja, sitten rationaalisia perusteluita on turha hakeakaan.

  t. tero
   
 6. lartsi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  4/12/03
  Viestit:
  891
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  Vaihtuva...
  Kiitokset "sovelialle" PDA:n taustan selvittelystä. Hyvä tietää tuo. Täytynee käydä tutustumassa noihin viestiketjuihin.

  "Ebon" kommentti oli hyvä. Lähinnä onkin milenkiintoista kuulla tuoko uuden "lelun" hankinta sisänsä mitään lisäarvoa omaan käyttöön. Jos kuitenkin 9300n vrt. joku muu "kämmenvempain" ei ole oleellisesti kummempi kuin commu, niin täytynee miettiä silloin asiaa jo "järjenkin" kannalta. Ettei rahat pala ihan hukkaan...
   
 7. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Täytynee osallistua tähänkin keskusteluun omakohtaisilla kokemuksilla. Minullahan on jo "vuosien" kokemus erilaisista PDA laitteista alkaen jostain Sharpin tekemästä "muistikirjalaitteesta", kulkien Casion qwerty (olisiko ollut A-11) laitteiden kautta (matkalle mahtuu Philipsin Ninot, HP:n qwerty laiteet, Compacin qwerty ja kämmen jutut , kommarit) tähän nyt käytössä olevaan SE:n P910:in.
  Siis oman kokemukseni mukaan PDA on laite joka mahdollistaa osittaisen tietojen käsittelyn paikasta ja ajasta riippumatta. Sen on kyettävä saumattomaan yhteistoimintaan varsinaisen tietojenkäsittelyjärjestelmän kanssa (synkronointi ja tiedonsiirto toimistojärjestelmien kanssa). Sen on kyettävä myöskin itsenäiseen viestintään (sähköposti, internet jne).
  Nykyisin myöskin ihan tavalliset puhelintoiminnot on sujuttava ilman mitään ihme kikkailua ja ihan kuin yksinkertaisimmilla kapuloilla. Samoin pienet muistiinpanot ja tietojen mukaanotto ovat vaatimuksia.
  Kaiken tuon tuo P910 hoitaa melkoisen mukavasti (oppimisaika noin viikko). Mitään varsinaisia muistioita sillä ei kyllä kukaan kirjoittele. Tämäkin on korvattavissa lisäämällä riittävästi muistia ja käyttämällä vekotinta "nauhurina", eli korvaamalla sillä sanelin. Sinällänsä huono juttu, koska tuon oivalluksen jälkeen olen joutunut vastoin "tahtoani" turhankin usean palaverin "sihteeriksi"
  Kaikki muut toiminnot ovat sitten lisäarvoa jonka arvo punnitaan kulloistenkin tarpeiden mukaan.
  Itselläni tuo PDA on siis P910. mutta se voisi ihan yhtä hyvin olla uudempi kommari (jos olisi isommat taskut), tai joku smartphone jutska (mpx200 on avuton pelkän puhelinnäppiksen ansiosta)...
  Omia kriteereitäni edellä olevien lisäksi ovat: Iso selkeä näyttö, sellainen koko että kulkee huomaamatta mukana, akun kesto jne....
  Jokainenhan toki tekee päätöksensä omien tarpeidensa mukaan. Tarpeet kuitenkin kannattaa punnita huolella ... sillä ihan halpojahan nuo toimivat vaihtoehdot eivät ole. Hintakin on suhteellista; joku tarvitsee Breitlingin tai Rolexin (eikä ole edes kallista) ja jollekin riittää Citizen tai Timex.....
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, ei vain ole kovin helppo :)
   
 9. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Eihän tässä ole kyse kokemuksesta, vaan käyttäjän tarpeista. Eivät juuri sinun tarpeesi tee PDA:n määritelmästä oikeampaa kuin minun tarpeeni. Minulla nykyisen PDA:n (iPAQ hx4700) tärkeitä ominaisuuksia ovat perussovellusten lisäksi

  - iso näyttö (nyt 4,0 tuumaa),
  - tarkka näyttö (nyt 480 x 640 ja 640 x 480),
  - WLAN-verkkojen tuki,
  - kaipaamieni muistikorttien tuki (CF I/II ja SD) ja
  - riittävästi suoritintehoa sekä
  - mahdollisuus hyvään QWERTY-näppäimistöön (nyt lisälaitteena)

  Minulle PDA on siis "kevytkannettava", jos en halua kantaa läppäriä mukana. Käytän myös Nokia 9500:aa ja muutamia Series 60 -puhelimia, mutta ne eivät täytä kaikkia vaatimuksiani vielä, jotta olisin malttanut luopua erillisestä PDA:sta.

  Puhelinta en PDA:han tarvitse, koska useimmiten olen sillä verkossa WLAN:n kautta (kotona ja työpaikalla, messuilla jne). Puhelimeni pitää taas olla pieni ja kevyt, 100 grammaa tai alle mieluusti. PDA-ominaisuuksia ei oikein saa siihen kokoluokkaan.

  t. tero
   

Jaa tämä viestiketju