Nokia 770 ja näppäimistö kirjoittamiseen?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja tonberry1, 14/8/05.

 1. tonberry1

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Kyseinen laite ei vielä ole yleisesti markkinoilla, mutta jos en väärin lukenut, se on kuitenkin jo joillain tärkeillä ihmisillä jo käytössä (arvostelijat, ohjelmistojen kehittäjät), elikkä laite on siis jo virallisesti valmis.

  Olen miettinyt, että josko ostaisi laitteen opiskelua varten, elikkä vaatimukset laitteelta ovat tekstinkäsittely (tai itseasiassa kirjoitus, käsittelyn voi tehdä pöytäkoneellakin) sekä edes pienimuotoinen piirtäminen (mitä nyt pieniä kaavioita esim. lukion fysiikassa piirretään). Akun kesto olisi myös plussaa, mutta ei välttämätön (mikäli toinen akku ei ole mahdottoman kallis).

  Tuo 770 vaikuttaisi oikein kätevältä omiin tarpeisiini akkua lukuunottamatta, koska se on kannettavia tietokoneita huomattavasti halvempi (eikä halvoissa läppäreissäkään yhtään parempi akku ole), sekä 770:n näyttö on paremmin tekstinkäsittelyä tukevassa asennossa (kuin normaalien PDA:iden).

  Kuitenkin hieman epäselvää on, että onko tuo laitteen USB-liitäntä aivan normaali liitäntä vai jotakin spesiaalia? Nimittäin kirjoittamiseen tarvitsisi myös näppäimistön ja pienikokoinen usb-näppäimistö olisi sentään kolmasosa bluetooth-näppäimistön hinnasta. Entä onko vielä tässä vaiheessa tiedossa, että tukeeko laite näppäimistöä?

  Myös kommentit/ehdotukset varteenotettavista vaihtoehdoista ovat tervetulleita.
   
 2. IceDice

  IceDice Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/02
  Viestit:
  1094
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire
  Käsitykseni mukaan tähän ei saa USB laitteita kiinni, vaan tämän saa USB:n kautta kytkettyä tietokoneesee. Eli BT näppäimistön joudut hommaamaan.

  Paljos tällä tulee olemaa hintaa? (jostain luin USD 350, mutta mitä suomessa)

  Ja tuo olis aivan loistava koulukäyttöön jos tuohon saisi esim TI-92+ (tms..) laskin ohjelman! PC:llehän on tuo emulaattori.

  E: Doom sentää pyörii siinä, saa koulupäivän menemää mukavammin ;)
   
 3. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Laitteen usb-portti on USB On-The-Go tyyppiä , eli samanlainen kuin esim psp:ssä. Kutakuinkin laite toimii täytenä clienttinä ja non-powered hostina , eli näppikset sun muut saa laitteeseen kiinni kunhan ne eivät vaadi sähköjä usbin yli. Kehittäjien postituslistalla tuota on testattukin, mutta se ei vielä tietenkään tarkoita sitä ettäkö nokia omassa firmwaressaan olisi sallinut moista ainakaa ensimmäisessä versiossa.

  Itseasiassa on testailtu myös virrat vaatineita usb-juttuja niin että ulkoinen virtalähde tuo sähköt usb johtoon ja nekin laitteet on toiminut kauniisti...
   
 4. nzip

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  245
  Tykkäykset:
  0
  Bluetooth-näppäimistön saa kiinni, mutta kyseessähän ei ole siis virallisesti tuettu lisälaite.

  http://jaaksi.blogspot.com/2005/09/key-board.html

  usb-näppäimistön liittäminen olisi haastavampaa, eikä välttämättä kovin palkitsevaa. Ainakin siihen asti kunnes joku tekee n770:lle muotoillun näppäimistön.
   
 5. jjannala

  jjannala Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/02
  Viestit:
  327
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z3, Asus PadFone 2
  Bluetooth-näppis

  Clas Ohlsonilla näyttäisi olevan tarjolla suht edullinen Bluetooth-näppis, 66,90 euroa. Ja ainakin esitteen mukaan tukee Series 60, PocketPC ja PalmOS. Täytynee hakea heti, kun tulee rahaa tilille.

  http://www.clasohlson.fi/finland/pdf/clasohlson_mobil_61-52.pdf  Nokia 6630, SE T630 & Palm Tungsten T3
   
 6. jjannala

  jjannala Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/02
  Viestit:
  327
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z3, Asus PadFone 2
  SIITÄ BLUETOOTH-NÄPPIKSESTÄ

  Lähdin ostamaan Bluetooth näppistä Clas Ohlsonilta ja petyin pahasti. Mainokseen tuote oli laitettu kuulemma vahingossa, ja myyjä sanoi, ettei näppäimistöä ole saatavilla. Ikävä tapaus.
   
 7. Maerra

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  (N770:lle vois tietysti olla joku yleispalsta.)
  Onks kellää tietoa mitä hintaa Nokia aikoo pitää 770:lleen, sillä 770 on todella mielenkiintoinen vekotin, ja menestyskelpoinen jos vaan hinta on kohallaan. Sony PSP, jossa on myös WLAN ja selain sekä suht.hyvä näyttö, maksaa jotain 290 eur, sen yli ei pitäis mennä. Jollain jenkkisaitilla joskus vilahti 289 dollaria, mutta sitten tieto hävisi.
  No - se on ainakin selvinnyt että III:lla neljänneksellä se ei tullut/tule myyntiin, toivottavasti jouluksi edes.
   
 8. Invicta

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/05
  Viestit:
  259
  Tykkäykset:
  0
  Hinta näyttäisi Nokian sivuilta tilattuna olevan suomessa 369,-. Saksaan Nokia myy tuota hinnalla 349,-. http://direct.nokia.com/countries.aspx?model=770
   

Jaa tämä viestiketju