Nokia 770 (Internet Tablet Version 2005)

Keskustelu osiossa 'Tabletit', aloittaja gsm, 25/5/05.

 1. gsm

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/03
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  .
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kolmetuntia surffailua? ilmeisesti riittää käyttökehteeseen, tehokäyttäjille ei varmaan mikään riitä.
  Kuitenkin esim. läppärreihin verrattuna varsin pienivirtainen.
  Mikä koossa mättää? suhteellisen pieni, tai tietenkin riippuu mihinkäyttöön suunnittelee.
  Voisin kuvitella ettei ole tarkoitettettukkaan puhumiseen, vaikka sinänsä alusta VoIPit mahdollistaa, mutta siis ei kovin käytännöllinen siihen.

  Kuva on varmaan "kaistavarastettu" kun ei näy?
   
 3. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Pistetään omia mietteitä tännekin Nokian puolelle:

  770:n "käyttis-projekti" on Maemo, jonka sivuilta näkyy mm. kuvaruutukaappauksia.

  Yhden hinta"tiedon" löysin Phonearenasta: 350$, eli alle 300€!

  Tuossa kiinnitti huomiota, ettei laite tue profiilien mukaan BT-näppistä, mutta kylläkin Sim Access Profilea, jolloin sitä voisi käyttää aivan kuin kännykkää konsanaan, kunhan puhelimena on tätä samaa profiilia tukeva, kuten 6230.

  Tuolta mareti:n Matkapuhelimet-osioon postaamasta Data Sheetistä löytyi prosessorin (chipsetin) tiedot, eli se on TI:n OMAP 1710. Eli 220 MHz:n nopeuksinen, ja näinollen jonkin verran 7710:n ja kommunikaattoreiden prosessoria nopeampi, muttei kuitenkaan kovin paljoa. Onkin mielenkiintoista nähdä auttaako erilainen käyttöjärjestelmä (Linux vs. Symbian) käytännön nopeuteen paljonkin, ja tuleeko esim nettisivujen rendauksesta huomattavasti sujuvampaa. Olisiko tässä yksi syy Linuxen tämän kaltaiseen hiukan outoonkin testaukseen Nokian tuotteessa?

  Myöskin merkittävää on Euroopassa ainakin laitteen myyntikanava. Eli pääasiallisena myyntikanavana pitäisi olla Nokian omat sivut, ja täydennyksenä muut netissä olevat "IT-myymälät". Eli myöskin tällä saralla uutta Nokialle!
   
 4. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
 5. McTom™

  McTom™ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/10/04
  Viestit:
  1648
  Tykkäykset:
  0
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Muistan ehkä väärin, mutta eikö tuolloin ole ~70% suurempi kellotaajuus?
  Ja muistettava ettei huolena ole GSM puolen asioita.
   
 7. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Aika merkittävä veto ja tuki Linuxin puolesta tuli myöskin tänään, eli Nokia vapauttaa kaikki sen patentit Linux kernelin kehityksen hyväksi!

  http://press.nokia.com/PR/200505/995845_5.html
  "Nokia Corporation announced today that it allows all its patents to be used in the further development of the Linux Kernel."

  Tämä tietysti on jollain tavoilla odotettavissa 770:n julkaisun yhteydessä, mutta tämä varmaan auttaa myös Linux-matkapuhelimien kehityksessä. Oudosti vain tuntuu, että tässä nyt jotenkin Nokia sahaisi omaa oksaansa julkaisemalla kaikki patentit myöskin kilpailijoiden käyttöön, vai ymmärränkö tämän jotenkin väärin.
   
 8. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Mielenkiintoinen veto Nokialta kieltämättä, mutta kenelle tämä nyt on oikein suunnattu? Itse en keksi ainakaan mitään ilmiselvää kohderyhmää laitteelle. Onko tämä nyt vain kiva lelu sellaiselle jolla on jo kaikkea? Vai onko tämä nyt ensimmäisenä tuotteena tekninen kokeilu tai "kaupallinen proto" ja todelliset vetonaulat tehdään vasta seuraavaksi? Hinta ei tosin ole paha, jos nuo ennakkotiedot pitävät kutinsa.
   
 9. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Samaa ajattelin myös, kaiketi yrittävät päästä patenttisotkusta eroon ja pitää muistaa vaikka että vaikka linuxin kernelistä virittäisi 3g puhelimen niin se vaatii silti työtä aikalailla ja saavutukset olisivat yhtä lailla noksun käytettävissä. Enemmänkin näkisin tämän eleenä saada luottamusta Open Source ihmisten puolelta, että noksu ei ammu heitä jalkaan patenteilla heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.
   
 10. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Eikös näissä S80/S90 -laitteissa ollut 150 MHz OMAP 1510, eli suoraan prosessorinopeutta olisi tullut 46% lisää. Eli siinä mielessä on ihan huomattava muutos, olet ihan oikeassa. Ja toki tuo radiopuolen poisjäänti on myöskin otettava huomioon, mutta esim 9500:n nettisurffausta on kuvailtu tuskastuttavan hitaaksi WLANillakin, vaikka GSM-puoli olisikin ollut kiinni.
   
 11. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin tässä vaiheessa Nokialta sanotaan, että Linuxia käytetään vain laitteissa, josisa ei ole matkapuhelinradiota.

  Laite on suunnattu kuluttajille, joilla on kotona laajakaistaliittymä ja WLAN sekä tietysti WLAN käytettävissä julkisissa paikoissa, kuten kahviloissa, ravintoloissa, opiskelupaikalla jne.

  Lähde: http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=23995 (viimeisessä kappaleessa Kari Tuutin kommentit)

  t. tero
   
 12. BooT69 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  15/7/04
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Minä ainakin innostun vehkeestä! ajattelin hetken 7710:n hankkimista, mutta jokapäiväiseen käyttön tuo tuntui liian hankalta. Nyt voin esim. työmatkan surffailla (joskus toivottavasti 3G:llä koko matkan) omalla 60-sarjalaisella ja en menetä mitän käytettävyyttä puhelimenkaan suhteen.

  Toivottavasti sähköpostit yms. toimii puhelimen kautta saumattomasti.

  Rahaahan tuohon palaa, onhan 350 aika paljon puhelimen lisäominaisuudeksi, muta itse ainakin olen sen valmis maksamaan.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä kenelle valmistaja on sitä ajatellut, mutta tulee mieleen että juurikin tuohon "surffilauta" käyttöön.
  Netti tulee entistä laajempien piirien käyttöön, DigiBoxista piti tulla kokokansan "netti", mutta aika tahmaisesti se on edennyt.
  Uskon että netti tulee nimen omaan matkapuhelimien kautta, mutta tälläinen ei tonnia maksavalla surffilaudalla on marginaalia.

  PCn käyttäjälle tuollaisen käyttökohde on erinlainen kuin sellaisella jolla se on ainoa "nettikone"

  Kaikilla ei ole töissä käytettävissä tietokonetta ja nettikäyttö mahdollisuus on päivä päivältä entistä välttämätöntä arkisten asioiden hoitamiseen, tähän tämän tyyppinen laite on omiaan.

  Kanettavat PCt ovat toki varsin kohtuu hintaisi, mutta maksavat kuitenkin merkittävästi enemmän kuin tuo (300e vs 600e), mutta tätäkin tärkeämpää on se että tälläisen käyttöön otta on ilmeisesti tarkoitus tehdä helpoksi ja kun laitteessa ei ole kaikkea mahdolista niin sen käyttäminen ja ylläpitäminen on huomattavasti helpompaa. Kaikilla ei ole väyypoikaa joka käy kerra kuukaudessa säätämässä hommat kuntoon.

  Leitteen menestymiseen vaaditaan laajakaista liittymiä joissa tulee wlan purkkimukana ja että sen asetukset ovat valmiina tarpeeksi suojatut. (tai julkisia WLAN palveluita asuntojen sisälle saakka, joka on aika mahdotonta)

  Eli ilmeisesti on tarkoitus että käyttäjä voi tehdä tällä laitteella ne pankkiasiat (+ virastot jutut), emailin, ja muun nettisurffailun. Kilpailijaksi näen lähinnä älypuhelimet,suuremmat sellaiset, mutta siis iskee rakoon jossa käyttäjä haluu kuitenkin yksinkertaisemman luurin (halvemman)
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ilman muuta.

  Toki on kokeilu. Tälläisen tuotteen markkinoinin näe kyllä varsin haastavaksi. Ns. tabelt PC konmeiden on pitänyt jo pitkään tulla rytinällä markkinoille, niitä ei ole kuitenkaan näkynyt. ja ne mitä on ollut ovat olleet kohtuuttoman kalliita, ja liikaa ominaisuuksia.

  ns. halppis "kehitysmaa" pc:koneista on aina välillä puhuttu ja joskus niitä on tehtykkin, näkisin että nämä osittain kilpailevat keskenään. Koska se mitä ihmiset tarvitsevat on päästä mailman laajuiseen verkkoon edullisesti ja käytettävästi.
  Nokialla on kyky tehokkaaseen tuotantoon eli valmistaa tavaraa halvalla. kun laitteesta jätetään kaikki PC mailman liittimet ja lisukkeet pois niin on laite joka saattaa olla yksivaihtoehto verkon tuomiseski kaikkien ulottuville.

  Pressistä sain sen käsityksen että jatkoa seuraan ja suuntautuu multimediaan

  Olisin erittäin yllättynyt jos tämän tyyppinen laite lähtisi vetämään heti alusta alkaen, kuitenkin voi ajatella että Nokian on kotiläksynsä lukenut n-gage opintojen jälkeen, mutta ei näitä kukaan osaa myydä, toki jos jonkin laajakaista operaattorin saa mukaan niin ehkä, ei siltikin vaikea tie.

  Kuitenkin muistettava että aivan ilmeisesti kohteet alkaa menemään ristiin kodin viihde-elektroniikan valmistajien kanssa, vaikka jonkin matsuhitan kanssa ilmeisesti on jotain yhteistyötä joskus julkistettukkin.

  Toki matkapuhelinmodeemina käyttöäkään ei pidä unohtaa.
   
 15. Rytger

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/05
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Saattaa olla tyly käyttää jos on vasenkätinen.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mutta iköst tuohon olisi omiaan FM radio + Visual Radio.
   
 17. akeskira

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/3/05
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Jenkeissä Nokia on myynyt puhelimia omalta saitiltaan jo vuosia, joten ei tuo heille nyt ihan uusi juttu ole.
   
 18. Proi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/4/03
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Omasta mielestäni tuo on nimenomaan kännykän antaman mobiliteetin jatke, "laukkukokoinen" surffilauta jolla voi tsekata pikaisesti informaatiota kuten mailit ja netin tietosivut.

  Kooltaan se on suurempi kuin kännykkä, joten sitä ei viitsi taskussa kauheana kanniskella, mutta koulurepussa, käsilaukussa etc kulkee vielä. Samoin kotona ja työskentelypaikoissa on yleensä saatavilla tietokoneita, joten tuollaisen sovellutus olisi nimenomaan se tärkeimpien nettijuttujen tilapäiskäyttö "tien päällä". Surffilauta on muuten näppärä nimike :)

  Tässä huomaa että BT-varustetut kännykät ja wlan-hotspotit alkavat tulla yleiseksi. Tietoverkosta alkaa tulla yhtä yleinen ja saatavilla oleva asia ihmisten elämässä kuin lankapuhelin oli 20v sitten - mobiilimpia laitteita kehitellään jatkuvasti. Pari sukupolvea niin tuokin laite on 5mm paksu ja näyttö puolet isompi!
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Näkisin tuolle kyllä kotonakin käyttöä myös niissä talouksissa joissa on pöytätietokone tai vaikka kannettavakin, ihan vain sen takia että usein näiden "oikeiden" tietokoneiden käynnistäminen on hidasta että jonkin pikku netti jutun tekeminen jää sitten tekemättä.

  Pienellä pohdinnalla keksii lukuisia käyttökohteita, mitkä voivat usein vaatia jotain muutakin palvelua/sovellusta avuksi.

  BT tuesta puuttui BT hf, en tiedä johtuuko softasta.
   
 20. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Kiinnostavaa on minusta sekin, että Gartner, IDC ja muut markkinatutkijat ovat arvioineet. että PDA-laitteet ilman puhelinta eivät ole kasvava vaan kuihtuva markkina, ja nyt Nokia tuo tälle alueelle kokonaan uuden tuotekonseptin, jolle tulee vielä uusi jakelukanava (web), täysin uusi ohjelmisto ja kehitystyökalut ja bisnesmallit (esim. WLAN-hotspoteja tarjoavat operaattorit)

  Sen kumemmin en ajatellut arvioida tätä kokematta ja näkemättä ensin, mutta rohkeutta Nokialta ei ainakaan puutu, mikä on positiivista.

  t. tero
   

Jaa tämä viestiketju