Nokia 7650 + Microsoft Bluetooth hiiri

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja -JPZ-, 24/11/02.

 1. -JPZ-

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/02
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Eli tuossa MS:n Bluetooth hiiressähän on tuo bluetooth-sovitin,ja kyselenkin nyt että onko kukaan saanut toimimaan bluetooth-yheyttä sen kautta niin että esim. PC-Suite ymmärtäisi sen?

  Kaikki kokemukset yleensäkin bluetoothista ja 7650:sta ovat tervetulleita.
   
 2. lindstorm

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/11/02
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Bluetooth

  Erm. Vaikka bluetoothin PITÄISI olla avoin laitteita yhdistävä standardi, niin jotkut sitä hyödyntävät firmat eivät sitä näin käytä, vaan lukitsevat tuotteidensa kaksi piiriä toisiinsa, jolloin esim. bluetooth-hiiri toimii vain ja ainoastaan sen mukana tuleen bluetooth-vastaanottimen kanssa, joka kytketään vaikkapa USB-porttiin. Tällaisen tempun on käsittääkseni microsoftin lisäksi tehnyt ainakin Logitech, jonka eräs cordless presenter hyödyntää (tietääkseni) bt-tekniikkaa.

  Tietysti tämä on bt-standardin periaatteiden vastaista (kun ei voida rakentaa pico-verkkoja, vaikka kuinka haluttaisi) , mutta se helpottaa asiaa myös käyttäjän kannalta, kun hiireen hukkunutta yhteyttä ei tarvitse lähteä muodostamaan näppiksellä miljoonan valikon takaa, vaan hiiren ja receiverin bt-piirit muodostavat sen keskenään automaattisesti.

  Haittana on tietysti se, että kun tällaisia "dedicated" bt-sovittimia lykitään tietokoneiden USB-portit täyteen niin ei muulle jää tilaa, vaikka teoriassa kaikki voisi korvata yhdellä USB-portin Bt-sovittimella, joka muodostaisi pico-verkon kaikkiin tietokoneen oheislaitteisiin toimien masterina.

  Jos vielä mennään teknisempään selitykseen, niin vaikka hiiren saisikin toimimaan puhelimen kanssa (että puhelin tunnistaisi bt:n kautta hiiren orja-laitteeksi), ja ne molemmat keskustelisivat samalla (tässä tapauksessa luultavammin data-) profiililla, pitäisi puhelimen vielä ymmärtää hiiren tuottamaa "paikkadataa" kursorista. Tällaisia ajureita kyllä varmasti ilmaantuisi/ilmaantuu aikaa myöten, mikäli kyseinen toimenpide on mahdollista (openSource kehittäjät on ihmeellistä klaania, tekevät kaikkea jännää). Epäilen kuitenkin suuresti ko. mahdollisuutta, aiemminmainitsemiini käytännönsyihin vedoten.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos tuotteessa on BT logo, tukee se jotain BT profiilia.
  Jos hiiri on BT, ei se välttämättä tarkoita että mukanatuleva adapteri olis.

  Edellisessä kirjoituksessa selvitetty tarkemmin.
   
 4. werty

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  109
  Tykkäykset:
  0
  Toi MS BT adapterin pitäisi toimia standardi BT adapterina eli siihen saa perään printtereitä ja muita... Eli pitäisi onnistua jos joku on saanut PC-Suiten toimiin Microsoftin omalla BT pinolla. (XP SP1)
   

Jaa tämä viestiketju