Nokia 6680 näppäimet, vika

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja hotwheels, 10/11/08.

 1. hotwheels

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/7/08
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  6680: stä lopetti 2,3,7 ja 8 näppäimet toimintansa. Onkohan yleinenkin vika ja mikäpä neuvoksi?
   
 2. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Vika voi olla joko siinä näppäimistön ui- boardissa mikä on ihan erillinen osa tai sitten huonoimmassa tapauksessa näppäimistön filtterissä.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kokonaan vai osittain? Siis toimiiko ollenkaan? Kaikkihan riippuu siitä, et mikä vika vois tulla kyseeseen. Jos on paskaa välissä ja kosketushäiriötä ja toimii silloin tällöin vaikka joka kymmeneskin nappulanpainallus... vika on helppo korjata putsimalla... Mutta jos kyse on muuta, saattaapi olla ettet suoriudu yksin hommasta. Epäilen että saattaisit tarvita apua jokatapauksessa, kun tollasia kyselet.
   
 4. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  Korjaus

  Näppäimistö emin vaihto.
   
 5. hotwheels

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/7/08
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Ei toimi ollenkaan nuo näppäimet. Käytin näppäinmaton pois ja laitoin takaisin, mutta ei vaikutusta. Mikä on emi??
   
 6. Nicce Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/9/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  iPhone 5S
  Tässä tarkoitetaan sen näppiksen emifiltteriä. Sitä ei pysty kotikonstein vaihtamaan.
   
 7. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Pystyy jos omistaa tarvittavat laitteet, mutta aika harvalta niitä kotoa taitaa löytyä. Ihan kuumapuhallusasema riittää siihen. Huollossa korjaus maksaa luokkaa ~70e, joten tuskin sen arvoista on. Itse filsu ei kamalasti maksa vaan työ siinä eniten maksaa.
   
 8. stechy

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/09
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Löysin tällaisen threadin googlella ja nostan nyt kun tuntuu osuvan osittain siihen mitä olin etsimässäkin.

  Oma 6680 hukkui vahingossa pariksi tunniksi hankeen ja pari näppäintä lakkasi toimimasta. Jonkin verran olen erilaista elektroniikkaa komponenttitasolla harrastanut ja ekaa kertaa elämässäni aikani kuluksi purin tuon kapineen siinä toivossa, että löytäisin selkeitä hapettumia tms. No ei löytynyt, mutta luullakseni ongelma korjaantuisi joko tällä:
  http://www.polkumyynti.com/product_details.php?p=1909
  tai vielä mieluummin ebaysta huomattavasti halvemmalla:
  http://tinyurl.com/6680-kb-membrane

  Nyt hämmentää vain se, että millä tuo pelkkä boardi lähtee tuosta framesta irti? Taustapuolella on keskellä joku muovinen "nasta" (tai niitti? tms?) ja tuntuu istuvan tiukemmassa mitä uskaltaa varovasti vääntää. Huoltoonhan tuon arvoista konetta ei kannata viedä, mutta voisi itselle kyllä jättää ehjäksi kakkospuhelimeksi jos sen tuolla pelkän boardin hinnalla saisi kuntoon. Osaako joku neuvoa millä tuon boardin saa yhtenä kappaleena irti vaurioittamatta kehystä?

  Mikä on quotessa mainittu emi-filtteri? Käsittäisin sen olevan tuo valkoinen "nahka" tuossa boardilla, tarralla kiinni? Ainakin se lähtisi kuumalla ilmalla irti, mutta eikai mikään huolto ala tuollaista vaihtamaan kun koko häkkyrä kehyksineenkin löytyy varaosana ja aikaa lämmittelyyn palaa varmasti enemmän kuin tuon arvo on?
   
 9. kimmo Vieras

  0   0   0

  Säätäjä86 varmasti osannee.. jotain apua omatoimiseen askarteluun voipi olla esim. juutuupista, missä iso kasa nokian puhelinten purkuvideoita..lisäksi tältä sivustolta löytyy aika paljon eri mallien räjäytyskuvia, joista voi kanssa saada jotain käsitystä mikä osa pitää irrottaa mistäkin.
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ehdotin avun hakemista esim. huollosta, koska en usko ketjun aloittajan taitoihin vaihtaa kyseistä osaa tai tutkia mistä vika johtuu. Silloin ohjeistus voi olla turhaa, mutta toki vastaavista ongelmista kärsiville hyvää pohjatietoa. Turhaan ei kannata tehdä mitään mistä on epävarma. Ohjeistuksia antaessa, kannattaa muistaa jatkossa se, että käyttäjiä on kuitenkin kovin monta eritasoista. Ei olisi ekakerta jos joku kuitenkin päättäisi purkaa ja toimia ohjeiden mukaan, mutta hajottaisi laitteensa jollain yksinkertasella tavalla, mitä ei osaa huomioida.
   
 11. stechy

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/09
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Youtuben video oli uusi tuttavuus, mutta tuossakin se boardi jätetään kiinni kehykseen. Edelleen siis vinkkiä vailla jos jollain on kokemusta. Noh, uusi samanmerkkinen puhelin tulee toivottavasti viikonlopuksi niin kunhan saan kaikki tiedot siirrettyä, uskaltaa tuota rusikoida jo vaikka vähän kovemminkin.
   
 12. kimmo Vieras

  0   0   0

  Sieltä niitä löytää kasoittain, lähes luuriin kuin luuriin. En tuota ollut kokonaan katsonut, nyt sen tein. Ääni/tekemiset ei ihan synkassa ja kuten sanoit, tuo kaipaamasi osa jätettiin siinä kiinni.
  Itse en ole malliasi purkanut, mutta muutama muu on kyllä tullut hajotettua.
  Kun katson tuota puhelimesi räjäytyskuvaa, niin ei siinä minusta pitäisi mitään ihmeellistä olla. En ihan tarkkaan tiedä millaisina palasina luurisi tällä hetkellä on, mutta jos oletamme että sinulla kädessä tuo UI frame ja siinä kiinni osat mitkä räj.kuvassa merkitty A1(1006-1010), niin itse koittaisin sen metalliosan(BB shield?) kammeta siitä irti. Loput lienee kiinni framessa jollain kynsillä, mitkä lähtenee helposti, kun hieman kampeaa.
  Kuvaan merkitty mielestäni myös liimaa..ihan varma ole missä kohtaa käytetty, mutta se voi toki hieman "pistää hanttiin".
  Mitään niittiä ei mielestäni tuossa kuvassa näy, mutta voihan siellä toki joku sellainen ollakin, kuten sanoit. Jos on muovia(ja todellakin tarkoitettu lukitukseen), niin rikkoisin kannan jollakin. Tuo metallikansi pysyy taatusti puhelimen sisällä ilman tuollaista niittiäkin, koska ruuvit tulee kiinni kuitenkin.

  PS omat "ohjeeni" eivät ole sitten mikään "näin korjaat puhelimesi oikeaoppisesti"-luento, vaan toimintatapa miten itse suhtaudun vialliseen elektroniseen vimpaimeen.
  Jos joku on rikki eikä takuu voimassa, niin auki vaan, vaikka sitten lievää väkivaltaa käyttämällä. Rikkinäistä vekotinta ei kannata hyllyssä säilyttää..mieluummin sitten rikkoo kokonaan, niin saapahan ainakin kokemusta ja on hieman viisaampi ensi kerralla.


  Eiköhän toi tosta "hajoa", kunhan vaan hieman asiaa tutkit.
   

Jaa tämä viestiketju