Nokia 6600:n ohjekirja ja sisäkuvia (FCC)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja ebo, 16/9/03.

 1. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  All About Symbianista huomasin, että 6600 näyttää saaneen FCC-hyväksynnän ja sitä myöten ohjekirja, sisäkuvia ym. matskua löytyy netistä:

  https://gullfoss2.fcc.gov/prod/oet/cf/eas/reports/ViewExhibitReport.cfm?mode=Exhibits&calledFromFrame=N&application_id=312819&fcc_id='QVVNHL-10']FCC

  t. tero
   
 2. jv

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/02
  Viestit:
  94
  Tykkäykset:
  0
  kännykuume senkuin kasvaa..

  onko tarkempaa kauppoihintulo päivää muuten jo tiedossa?
   
 3. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Myös ihmetys Nokian ominaisuus-valintoihin kasvaa. :) Esim. videokameraa ei ole ilmeisesti päivitetty ottamaan pitempiä otoksia (max n. 10s). Olihan tuolla muutama marginaalinen päviitys 3650:aan verrattuna, mutta niidenkin merkitys on vähän avoin... Alkeellinen FileManager löytyy(ilmainen FExlporer on parempi), lompakko (onko joku joskus oikeasti käyttänyt sitä niissä malleissa joissa se on ollut?), yhteystietojen ja kalenterin sykronointi on-air. Connection Managerin merkitys jää myös vähän ilmaan...

  Puutteita:
  -vain yksi kellon hälytys (no okei käytetään kalenteria)
  -torkku-ominaisuuden tauon pituuden säätöä ei ole yhäkään (hassua, että Nokia on poistanut tämän ominaisuuden perus Symbian-kellosta)
  -kalenteri on yhtä vaatimaton, täällä foorumissakin ehdotetut pikku muutokset tekisivät siitä paljon ystävällisemmän (mahdollisuus tehdä toistuvia merkintöjä, joita en näytetä kk-näytössä, kk-näytön yksittäisen päivän tapahtumien nurkka-merkinnän laajennus kaikkien nurkkien käyttöön jne jne)

  Positiivista on kellon ja kalenterin äänten säätäminen (tosin voisi olla profiili-kohtainen, kuten esim. sProfiles tarjoaa).Jos kalenteri ei yhäkään tarkkaile profiilia ja esim hälyttää kalenterimerkinnästä vaikka puhelin olisi äänettömällä, niin aika puutteen ovat jättäneet... Onneksi tähän on softa-korjaus saatavilla.

  Fyysisistä uudistuksista odotellaan vielä arviointeja:
  -onko näyttö selkeästi parempi (myös kirkkaus ulkovalaistuksessa)
  -onko kaiutinta parannettu (3650 särisee helposti ja kaiutin-tila on aika merkityksetön)
   
 4. hulabaloo

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  100
  Tykkäykset:
  0
   
 5. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  VArmaan sitä videokameraa ei oltu edes ajateltu parentaa koska ne eivät mene MMS-viestin mukana. Ja eihän sen camcoderin hankinta tappavaa ole, vai?
   
 6. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Eipä tietenkään ole, on se jo 3650:ssakin ostettuna. Mutta pohdin tuossa vaan, että mitä eroja on tullut vanhaan versioon verrattuna ja mitä olis voinut tulla.

  Ja kyllä camcorderinkin videot menee mms-viestien mukana, jos vaan säätää koon oikein. Ei se ole syy olla tekemättä sellaista kameraa jolla voi ottaa pitkiäkin pätkiä, näin halutessaan.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eroja pohdin jossain toisessa aihetta käsittelevässä ketjussa, ja mielestäni oleellisimmat erot eivät juuri näy jossain käyttöohjeessa.
  Ja varmaan käyttöliittymä ja perus ominaisuudet on haluttu pitääkkin hyvin samantyyppisenä, tosin joitain täälläkin mainittuja parannuse ehdotuksia itsekkin olisin toivonut.
  MMS viedo sovelluksista samaa linjaa vedetään yleisemminkin, eli vakio softat rajataan tuon mukaan.
  Tän tyyppisissä laitteissa varmaan pyritään siihen että perus palikat ovat vakiona ja halukkaat voivat sitten ostella haluamiaan softia, ja sehän taitaa justiinsa olla avoimien alustojen idea.
   
 8. Evangelion

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/03
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  Jos nuo puheet pitävät paikkansa niin olen todella pettynyt... Odotin 6600:ta PALJON enemmän, mutta toivotaan että asiat eivät olisi niin...
   
 9. tkaipain

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/02
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Itse olen 6600:n kokoajan nähnyt lähinnä muodossa 3650 + 65k näyttö + Symbian 7 + järkevät näppäimet ja pikkasen pienempi. Kiva tietysti mitä enemmän softaa mukana tulee mutta ei kai uutta tietokonettakaan osteta sen perusteella onko siinä uusi versio Outlookista, kyllä mulle ainakin rauta ratkaisee (ja käyttis niin kauan kun sitä ei voi päivittää). Softaa löytyy pilvin pimein ja sitä on vieläpä kiva koodata itse ;)
   
 10. Dundee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  443
  Tykkäykset:
  0
  Itse en ole pettynyt 6600:aan, päinvastoin. Ja kuten sovelias ym. ovat maininneet niin tuosta on tarkoituksella tehty tuollainen kuin se on, softilla voi sitten saada haluamiaan ominaisuuksia lisää. Eiköhän tuo alusta ole tarkoitettu sellaiseksi että softafirmat saavat tehdä omia sovelluksiaan eikä niin että laitteessa olisi kaikki valmiina ja softafirmoilla ei olisi enää mitään tekemistä ko. laitteeseen, tällöin koko symbianin idea olisi aika turha.
   
 11. USIM

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  497
  Tykkäykset:
  0
  Näyttö on hyvä, kirkkaampi ja vielä tarkempi kuin edeltäjissä, joissa se oli ihan hyvä normaalikäyttäjälle. Mutta miten määritellä "selkeästi"?
   
 12. TeaCup

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Tarkempi? Eikös niissä ole sama tarkkuus?

  "Selkeästi" tarkoittaa, ettei eron havaitsemiseen tarvita ammattilaista. :)

  [OT]Paljonkohan maksaisi tehdä kännykkään ihan oikeasti hyvä näyttö, tarkkuudeltaan kuten hyvissä digikameroissa? Niissähän valokuvan katsominen näytöltä tuntuu jo vähän siltä kuin katselisi valokuvaa näytöltä, eikä siltä kuin katsoisi... hmmm... näyttöä joka yrittää esittää kuvaa. Tai jotain... :)[/OT]
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eihän Digikameroissa nyt niin kovin kummosia resoja olle näytöissä. toki pikku luureihin verrattuna kylläkin selkeästi enemmän.
  Ja varsi hyvältä se kuva näyttää joissain luureissa, varsinkin jos sitä kuvaa näytetään kokonäytöllä.
  Eikä varmaan _ainoa_ kysymys ole hinta, ainakaan kaikissa malleissa. Matkapuhelimessa pitää huomioida myös muita asioita, mm. virrankulutus, luettavuus ilman taustavaloa, koko jne.
   
 14. USIM

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  497
  Tykkäykset:
  0
  Tarkoitin, että 65K väriä tuovat kuviin lisäterävyyttä. Näytön koko on sama 176x208.

  Ja ero on selkeä.
   

Jaa tämä viestiketju