Nokia 6600 ja GPS

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja AapoAapo, 27/10/09.

 1. AapoAapo

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/09
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Vanha luuri, mutta olen ymmärtänyt, että silläkin saa GPS-paikannusta tehtyä. Ehkä joissain vanhoissa viesteissä jo käsitelty, mutta en löytänyt. Asiasta ymmärtämättömän kysymykset: Käykö Nokia LD-1W mokkulaksi ? Mikä sopiva/paras ohjelmisto ? Mistä laskutetaan, jos tuon (ja kameran) kanssa hortoilee maastossa ? Tarkoituksena on siis saada ennen kaikkea kameran Exif-tietoihin yhdistettävää dataa.
   
 2. VS79 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  347
  Tykkäykset:
  0
  Mulla on satunnaisessa käytössä Nokia 6680 ja bluetootin avulla toimiva gps-mokkula (merkkiä en muista).
  Nokialaisessa on TomTomin navigointiohjelma ja navigointi toimii hyvin tuolla kokoonpanolla.

  Sitä en tiedä saako kamerapaikannussysteemiä toimimaan näin vanhassa Nokialaisessa. Tai onko siihen soveltuvaa softaa olemassa. Omaa kokemusta aiheesta ei ole.
   
 3. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Jos siis tarvitset gps reitin tallennusta, niin ehdottomasti suosittelen vanhaa hyväksi todettua ohjelmaa tuohon, eli MapViewGPS, löytyy vielä http://my-symbian.com/forum/viewtopic.php?t=19529&postdays=0&postorder=asc&start=15 muutama viesti alaspäin. sieltä S60 versio. Tuo ohjelma oli (on edelleen) yksi parhaista mitä tiedän. Se toimii paremmin kuin junan vessa, siis niiden vanhojen.. uusienhan on yleensä lukossa tai epäkunnossa :) Muitakin sopivia tuohon malliin löytyy, mutta tuo toimii mielettömän hyvin. Tarvittaessa saa kartatkin pohjalle, mitä et kyllä kysynyt. Useimmat ulkoiset toimii ok.

  Reitin ja kuvat voi helposti yhdistää monellakin ohjelmalla (se taitaa ollkin jo tuttua?). Yksi helpoimpia on http://software.copiks.com/photomapper/ joka siis tekee reitistä ja kuvista suoraan kmz-tiedoston. Vastaavia löytyy googlaamalla. Pääasia että kännyn ja kameran kellot on synkronoitu kuvattaessa.

  Gps:n käyttö ei maksa mitään (ulkoinen gps joka joka ei käytä A-gps toimintoa kuten uudemmat puhelimet). Jos noita karttoja laittaa, ne siis tallennetaan puhelimeen, eli ei synny dataliikennettä siitäkään.

  Ja se reitinhän saa muutettua mihin tahansa muuhun muotoon esim. http://www.gpsvisualizer.com/ palvelun kautta! Tai Oziexplorerilla, jolla on muuten kiva katsella reittiä kartan päällä, jos kartan on tehnyt..
   
 4. AapoAapo

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/09
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Ja ensin...

  kiitos vastauksista. Ja vielä: Olisiko joku PHP-taitaja joukossa, niin että löytyisi vinkkiä sopivista GPS-login ja Exif-datan linkitysskripteistä.
   

Jaa tämä viestiketju