Nokia 6310 ja näytön taustavalo.

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Tuumi, 10/7/06.

 1. Tuumi

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/06
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Heips.

  Tuossa kun nyt tuli tehtyä sellainen pieni veto, että vaihdoin 6310:stä näytön ja näppäimistön pikkuisen viallisen tilalle 6310i malliin niin huomasin, että sen näytön taustavalokin vaihtui i:ssä siniseksi perusmallin vihreästä..

  Nyt mietinkin, että saisiko tuon 6310 vaihdetun näytönkin siniseksi jotenkin?
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Saa... siis, Nokian valkosen sinisiksi ledeiksi kun vaihtaa, mun mielestä, olen vissiin kerran laittanu, muistelen.. Alkuperäsiä pitää olla, ja niitä on tietävästi mulla ainoastaan. Täysin siniseen en ole kun kerran kokeillut, virrat ei riittäny, siihen jäi... En jaksanu perehtyä siihen "harvinaisempaan" malliin sen enempää. Punaset 670nm luokkaa ja on kirkkaammat ja nätimmät ja mitä alaspain menee aina 550nm asti, kellertävän vihreään, sitä kirkkaamman saa suhteessa samoilla arvoilla, siis silmille näkyy kirkkaampana. Sinisen vaatii ja turkoosi enemmän siis ja suosittelen näyttävyyden vuoksi laserin punasta eniten. Se teettää jonkun verran lisätöitä muita puhelimia enemmän johtuen "suojaverkosta" piireille ja sen kannakkeista. Näppikseen ei kannata vaihtaa ellei satu olemaan mitään fiksua siihen... läpinäkyvää, mitä en ole juurikaan nähnyt. Keltasiakin ledejä löytyy... ne on hmmm... samaa sävyä kuin kuin... hmm... Firefoxin selaimen Home painike, missä on se talo ja keltanen katto.. ;)

  Nokiallahan noi on ns. halpavärejä, ei täysin puhtaita, pure vihreitä ei ole, mulla nyt.
   
 3. Tuumi

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/06
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Eli siis öö täh?

  Täsmennettäköön tuota omaa kysymystä hieman enempi:

  Lähtötilanne:

  Nokia 6310 - mitään koskaan tehtykään (virrat päällä vihreä taustavalo näytössä sekä vihreät(?) näppäimistön ledit - näppäimistön väri tosin taitaa tulla enemmänkin tuon muoviläpykän toimesta)

  Nokia 6310i - kuoret ottanut sen verran reilua osumaa etteivät ole esteettiset, näytössä yksi kuollut rivi (virrat päällä sininen taustavalo näytössä sekä valkoiset näppäimet - sama kuin yllä - muoviläpyskä vaikuttaa?)

  Avasin molemmat puhelimet, vaihdoin i:stä piirilevyn (irroitin siis tuon pikkuviallisen näytön ja korvasin sen 3610:n näytöllä) tuohon 3610:n..

  Oletin tietysti puhelinta käynnistäessäni, että näytön taustavalo olisi edelleen vihreä kuten se oli 'karvalakkimallissa', mutta ilmeisestikin 3610i:n piirilevy ohjaa toisella tapaa virran(?) näytölle ja se olikin sitten sininen taustavaloltaan.

  Tietty pistin myös tuon 3610i:n kuoret kasaan 3610:n piirilevyn (ja sen pikkuviallisen 3610i:n näytön) kanssa. Kun sen puhelimen käynnisti, niin näytön taustavalo oli 3610:n kuuluvasti vihreä..

  Eli: siis nuo kaksi näyttöä toimivat ainakin joko valkoisena tai vihreänä - riippuen ilmeisesti jotenkin siitä, miten ne on kytketty piirilevylle.. Omat elektroniikkataitoni kun eivät riitä selvittämään mitä muutoksia 3610:n piirilevylle (tai näyttöön) pitäisi tehdä, että saisi sen karvalakinkin loistamaan sinisenä niin siihen lähinnä siis tähtäsin tuolla originaalilla postauksellani. En siis ole aikeissa fyysisesti alkaa vaihtelemaan ledejä näytöstä saati näppäimistä.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ledit on ledejä piirilevyssä reikien kohdalla, näytön vaihto on näytön vaihto ja piirilevyltä tulee näytölle taustavalot... Älä laita etukuorta kiinni, äläkä näyttömodulia, akku navoille kiinni ja virrat päälle... Mistä tulee valoa, näytöstä pöydällä vai piirilevyltä ;) Nyt ota kumpi vain näistä näyttömoduleista ja vie piirilevyn lähelle tai laita kiinni. Mitä käy?

  Et ole nyt ihan ajatuksella tehnyt vaihtoa.

  Ledit antaa vain tiettyä aallonpituutta.

  Taustavalot eli ledit antaa valaistuksen ja läpinäkyvät muoviosat ohjaa valoja, sitä varten on "lipare" ledien kohdalla, jotka ohjaa näytölle, Nokia saattaa muuttaa myöhemmissa malleissa tämän ja kaikissa ei ole ollut mitä olen avannut. Ohjureita... Esim. 6210 ohjurit on liian lyhyet ja hailakan vihreä valo jättää isot varjostukset. Perseelleen suunniteltu alunperin... olisin laittanut oranssit tai punaiset, tai punaoranssit.. Muuten valotehot ei riitä.

  Noo, älä ota piruiluna tätä. Halusin vain antaa esimerkin kuinka käy.


  Ainoa kerta kun olen huomannu jotain erikoista on se kun laitan siniset ledit 3310 ja alkuperäsen näppiksen paikalleen, numeroiden kohdalla on turkoosit värit.
   

Jaa tämä viestiketju