Nokia 6136 saatavuus?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja tommiee, 26/12/06.

 1. tommiee

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Löytyykö foorumilta tietoa koska uusi simpukka 6136 on ostettavissa? Ainakin erään nettikaupan mukaan saatavuuspvm oli taas siirtynyt helmikuun loppuun (piti olla tammikuun alku)?

  Lisää kysymyksiä samaan puhelimeen liittyen. Mitä käytännössä tarkoittaa Nokian sivulta lainattu; "Operaattorikohtainen puhelin - saatavilla ainoastaan tiettyjen operaattorikanavien kautta". Puhelin on kuitenkin tulossa myyntiin ainakin useisiin nettikauppoihin myös ilman liittymää. Kuinka tuo toimii, eivätkö kaikki ominaisuudet ole käytössä, ellet osat kytkykaupalla? Vai mitä?

  Haluan siis puhelimen (huom, en kommunikaattoria) jolla voin lukea ja lähettää sähköpostiviestejä sekä selata nettiä nimenomaan WLAN-verkossa. Ymmärrän kyllä, että se on vähän kömpelöä puhelimella, mutta silti. Eikös tämän pitäisi onnistua 6136:lla? Minua kun ei ainakaan vielä kiinnosta varsinainen VoiP, eli nettipuheluiden soittaminen...

  t
   
 2. Kibber

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/06
  Viestit:
  115
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Legend
  Kytkykauppaanhan tätä puhelinta ei saa kun Suomessa kytkykauppa rajattiin koskemaan vain 3G-puhelimia. Luulen että tämän puhelimen osalta tämä operaattorikohtaisuus liittyy tuohon Push-to-talk -toimintoon, jota kaikkien operaattorien verkossa ei voi käyttää. Sähköpostin lukeminen&lähetys ja netin selaaminen onnistuu kyllä WLAN:ssa sikäli kun se on tarjolla. Mutta noita WLAN-verkkoja nousee Suomessakin tätä nykyä "kuin sieniä sateella".

  Itseänikin puhelimen saatavuus kiinnostaisi..
   
 3. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Puhelin on ollut myynnissä ja tuotannossa jo usean kuukauden ajan.
  WLAN:ia tuossa puhelimessa ei pysty käyttämään kuin vain ja ainoastaan UMA-puheluihin. Datayhteys on mahdollinen GPRS:llä UMA-yhteyden päällä, mutta tuo ei ole sama asia kuin mitä WLAN-yhteydellä tässä halutaan tarkoittaa.
   
 4. Kibber

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/06
  Viestit:
  115
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Legend
  Osaatko sanoa miksi näin on? Eli miksei nettiä & sähköpostia voi käyttää WLANin kautta?

  edit vol1
  Ja tuosta saatavuudesta, ilmeisesti puhelinta on siellä täällä muutamia yksittäiskappaleita ollut, mutta laajemmassa mittakaavassa puhelin ei vielä ole kauppoihin saapunut.

  edit vol2
  [jankkaus] Eihän Nokian kotisivut ole koskaan mitkään absoluuttisen tiedonlähde olleet, mutta ainakin tämän puhelimen tuoteselostuksessa mainitaan kohdassa "selainominaisuudet" seuraavaa: "Nopeat tiedonsiirtoyhteydet EDGE:n kautta matkapuhelinverkoissa / UMA:n kautta WLAN-verkossa."
  Eikö tuo tarkoita kuitenkin, että netin selaaminen onnistuu myös WLAN:n verkossa. [/jankkaus]

  Haluan vain varmistaa etten ole itse ymmärtänyt jotakin väärin.
   
 5. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Tietyille operaattoreille tuota kapulaa on mennyt ihan suuriakin määriä. Tuon UMA-ominaisuuden vuoksi tuo ei ehkä ole niin houkutteleva normaalikaupan tuotteeksi.
  UMA-yhteys tarkoittaa sitä, että tehdää IPSec-yhteys WLAN:n kautta operaattorin serveriin ja tämän IPSec-tunnelin sisällä liikutellaan sitten puhetta tai GPRS/EDGE-dataa kuten normaalistikin GSM:ssä, mutta halvemmin hinnoin. Se on sitten ihan operaattorin päätettävissä millaisin hinnoin tuota palvelua tarjoaa. Periaatteessa tuo on siis ihan GPRS-yhteys, mutta GSM-tukiasema vain on korvattu WLAN-verkolla ja Internetillä, kun sellainen kuuluu.
   
 6. Kibber

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/06
  Viestit:
  115
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Legend
  Ok, tulipahan tuokin asia nyt selväksi.
   
 7. tommiee

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  No sitten tietysti kiinnostaa onko miltään valmistajalta tullut/tulossa markkinoille "normaalia" kännykkää, jossa olisi mahdollista netin ja sähköpostin käyttäminen WLAN-yhteyden kautta? Onko kenelläkään tietoa?

  tommiee
   
 8. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Nokialla ainakin S60-puhelimia löytyy ellei ne ns. älupuhelimina ole liian "epänormaaleja". Noissa WLAN toimii ihan itsenäisenä yhteytenä.
   

Jaa tämä viestiketju