Nokia 6131 ja Saunalahden SIM-kortin kanssa ongelmaa.

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Snurppa, 8/6/07.

 1. Snurppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/07
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N8
  Elikkäs, viime marraskuussa ostin uuden Nokia 6131 puhelimen Digicompista. Puhelin toimi ensimmäiset 2-3kk moiteettomasti. Helmikuussa puhelin alkoi käyttäytymään satunnaisesti hyvin oudosti; puhelin saattoi sammua kesken käytön/puhelun ja käynnistyä uudelleen (jossa meni rasittavat 3min aikaa). Alkuvaiheessa näin tapahtui hyvin harvoin, ja "tilttaus" tuli vain yhden kerran. Viimeisen parin kuukauden ajan "tilttailut" ovat pahentuneet kokoajan; puhelin tilttaili useammin ja useasti peräkkäin.

  Viimeisen viikon aikana tilttailut ovat olleet hyvin pitkiä, olen joutunut odottamaan jopa 45 minuuttia että puhelin rauhoittuisi (se siis sammuu, käynnistyy uudelleen ja pysyy alle minuutin käynnissä kun taas sammuu ja käynnistyy uudelleen). Testailin erinlaisia metodeja jottai saisin tilttailun loppumaan; eli otin akkua pois ja laitoin takas, ei toiminut, sitten toissa viikolla otin sim-kortin pois ja käynnistin puhelimen ilman sim-korttia ja kappas, se toimi aivan moitteetta, ei tiltanut. Sitten laitoin sim-kortin takaisin ja käynnistin puhelimen niin yllätys yllätys, se jatkoi tilttaamista, kunnes se hetken päästä alkoi toimimaan. Näin kävi viimeisen viikon aikana useaan kertaan.

  Eilen sitten räjähti potti. Klo 17 aikaan puhelin alkoi taas tilttailemaan, odotin noin tunnin eikä se lopettanut, sitten otin sim-kortin pois ja puhelin toimi taas hyvin ilman sim-korttia. Laitoin sim-kortin takas ja yllättäen puhelin jatkoi tilttailemista. Siinä vaiheessa alkoi keittämään yli ja annoin puhelimen olla ja katsoin n. klo 21 aikaa puhelinta uudelleen; vieläkin sama juttu: sammui, käynnistyi uudelleen, sammui, käynnistyi, tätä jatkui klo 01 asti jolloin luovutin, menin nukkumaan ja otin puhelimesta akun ja sim-kortin irti.

  Aamulla heräsin ja kokeilin puhelinta sim-kortin kanssa, tilttaili edelleen! Sitten ajattelin että sim-kortissa on pakko olla vikaa ja lainasin siskoltani hänen sim-korttiaan (soneran sim). Puhelin toimi sillä oikein hyvin eikä tilttaillut. Testasin sitten omaa sim-korttiani hänen puhelimeensa (nokia 1100) ja ei moitteita, puhelin toimi kortillani aivan normaalisti. Annoin siis puhelimeni siskolle väliaikaisesti ja hänen puhelimensa on nyt minulla käytössä.

  Olen miettinyt mitä kannattaisi tehdä ja ajattelin että jos tilaisin uuden sim-kortin ja testaisin toimisiko sillä. Jos toimii niin sitten antaisin asian olla... Vai kannattaako puhelinta käyttää huollossa...? Mitä mieltä olette? Ehdotuksia kiitos ja olisi mukava tietää onko jollain ollut samanlaisia ongelmia...
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Luuri huoltoon, soitto aspaan ja vaadit ilmaisen SIM-kortin vaihdon.
   

Jaa tämä viestiketju