Nokia 3720 Classic

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Tilppi, 7/7/09.

 1. Tilppi

  Tilppi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/06
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Muropaketin uutistarjonnasta tuli vastaan juttu Nokia Conversationsin testistä, jossa toistaiseksi julkistamattomalle Nokian iskunkestävälle puhelimelle annetaan kyytiä mm. reippaalla potkulla ja golfmailalla, vieläpä ihan reippaassa sateessa. Tässäpä siis linkkiä. Pahoittelen, jos juttu on tullut esille aiemmin, haku ei tuottanut tuloksia. Testivideot löytyvät linkin takaa.

  http://conversations.nokia.com/2009/07/06/just-how-rugged-is-a-rugged-device/

  Puhelin näkyy melko pieninä vilahduksina videoilla, mutta jonkinlaisen käsityksen yleisestä muotokielestä saa. Kuorissa näyttäisi olevan metallia reippaanlaisesti ja näppäimistö vaikuttaa kumipintaiselta. Testien perusteella uskaltaisin sanoa, että lupaavalta vaikuttaa.

  Muox: Pyörrän sanani siitä metallista. Taisikin olla N97 joka siellä jossain vilahti.
   
 2. njs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  574
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Sony X Compact
 3. peitsamo

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/08
  Viestit:
  227
  Tykkäykset:
  1
  Jo aikakin. Jollakin sivustolla oli aikaisemmin juttua, että puhelin tulisi sijoittumaan 2000-sarjaan?
   
 4. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
 5. kiizeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/09
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  2
  Ja millonkahan saadaan nokialta kestävä älykännykkä series 60 alustalla?

  Onkohan tuossa kännykässä gps:ää? Jotenkin tuntuu kummalliselta ajatukselta roiskeita kestävä kännykkä ilman sitä, ainakin se kasvattaisi käyttäjä kuntaa oleellisesti, oishan se aika menevä peli esimerkiksi maastossa.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Perusluurilla ei ehkä aivan ihmeitä maastosovelluksia voi tarjota, vaikka GPS löytyisi, mutta jotain kuitenkin.

  Enemmin toiveen laittaisin vastaavaan versioon S60llä, eli kone GPSllä, pitkällä toiminta-ajalla jne. tarjoaisi monipuolisia käyttömahdollisuuksia.
   
 7. Tilppi

  Tilppi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/06
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
 8. Markusp

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/05
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
 9. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Tänään sitten julkaistiin, edullisemman luokan puhelin kyseessä.

  Kieltämättä S60 - alustan omaavaa vastaavaa luuria voisi myös toivoa, monelle se olisi kätevä metsälle koiranpannan kaveriksi. (Toki S40 - alustalle on myös saatavissa koiranseurantasovelluksia, mutta S60 - alustalla nämä toimivat paremmin.)
   
 10. Tilppi

  Tilppi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/06
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Näköjään monen lähteen ennakkotiedot olivat väärässä kameran suhteen. 3,2 megapikselin sijaan siinä onkin 2 megapikselin kenno. Ei sillä, että se olisi kovinkaan suuri ero.
   
 11. kiizeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/09
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  2
  Voi voi, tais mennä aika metsään toi puhelin.. 150€ hintaa ja ei saa edes 3g:tä, gps:kin on ulkoisen mokkulan varassa.

  Kyllä tuohon hintaan pitäs jo saada s60 alusta ja sisäinen gps. No.. kaikkea ei voi saada. Oon kyllä ihmetelly miten nihkeää on tuoda markkinoille älyllistä s60 puhelinta joka kestäis roiskeita. Sony E:llä taitaa olla ainoa tällä hetkellä.

  Ei voi ku ihmetellä taasen Nokian touhua. Varmaan tuo jollekkin on käytännöllinen, mut tuntuu jotenkin noin riisuttunu ja tuohon hintaan olevan ainakin osaksi floppi.
   
 12. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
  Niin että sä olet sitä mieltä että 150e maksavassa puhelimessa pitäisi olla 3G ja GPS?? Tämän puhelimen kohderyhmä, "yllätys, yllätys" taitaa nyt vaan olla sellainen, että he eivät tarvitse GPS:ää, eikä heillä ole varaa monen sadan euron puhelimeen.

  Ja jos suomessa myytävien puhelinten keskihinta on reilut 100 euroa. Niin karrikoidusti, ei tosiaankaan pitäisi tuoda tätä puhelinta markkinoille. Koska se on liian kallis ;)
   
 13. kiizeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/09
  Viestit:
  126
  Tykkäykset:
  2
  Ainakin gps sisäänrakennettuna ois kiva juttu ihmisille jotka tykkäävät kulkea metsissä/luonnossa

  Ja tuo 3g sinänsä että puhelinta voisi käyttää netti mokkulana vaikka mökillä ja pieni kastuminen ei haittaisi mitään..
   
 14. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Puhelinvertailun ominaisuushaun mukaan markkinoilta löytyy vain kaksi alle 250 euron puhelinta, joista löytyy sekä 3G että GPS, niidenkin keskihinnat huitelevat 230 eurossa. Ei tuossa hintaluokassa vaan ole sellaisia ominaisuuksia vielä.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On, ehdottomasti, ja ihan kuntopoluilla liikkuvillekkin. Tämä kone on kuitenkin aivan perus luuri, jolle luvataan vähän roiskeiden sietoa, hintaluokkakkin näyttää sopivan ihan muidin vastaaviin.

  5500:n seuraajaa, S60 konetta nyky S60 ominaisuuksilla moni odottaa, tarvetta liikkuvien lisäksi työmailla.

  Olosuhdeläppärit jne. ovat jo pitkään varustettu sisäisellä perus GPRS tuoella ja nykyään tietenkin 3G tuella, jos sille tarvetta
   
 16. kimmo Vieras

  0   0   0

  Mielestäni tässä se juuri onkin, eli oman näkemykseni mukaan ei ole mikään "perusluuri", vai montako vastaavaa, ip54-sertifioitua luuria tiedät Nokialla olevan.
  Tällaiseen vekottimeen sisäinen gps sopisi loistavasti, vaikka varmastikin hintaan tekisi oman lisänsä.
  Vaikka itse tänä päivänä jo sitä mieltä että kokolailla "älytöntä" tehdä luuria ilman 3G-tukea, niin samaan aikaan myönnettävä että itsellenikin ominaisuuden olemassa olo puhelimessa melko turha. Kotonani ei kuitenkaan 3Gtä ja vaikka olisikin, niin en ole ikinä ymmärtänyt nettiä pieneltä ruudulta tihrustettuna. Uskoisin että kaltaisiani vanhemman polven väkeä löytyy pilvin pimein, vaikka monelle "netti/mese/sposti luurissa" onkin elinehto.
  Käyttöjärjestelmäkään ei monelle tärkein, pääasia että halutut sovellukset löytyvät.
  Itse siis sitä mieltä että hyvä luuri, jos olisi gps sisäisenä. Tälläisenäänkin luulisin löytävän tiensä monen "duunarin" haalarin taskuun.
   
 17. kimmo Vieras

  0   0   0

  Mitä eroa perusluurilla, johon lisätty vähän älyominaisuuksia, nopeeta tiedonsiirtoa, paikannusta, hienoa optiikkaa, toimisto-ominaisuuksia yms. ja tällä, jos perusominaisuuksilla tarkoitetaan puhumista ja tekstaamista?
  Ei mitään..en kuitenkaan itse pidä tätä minään perusluurina, vaan luurina joita aika harvoin valmistajilta tulee ja joille monella voisi olla käyttöä. Oma mielipiteeni(kuten taisi olla jonkun muunkin) että juuri tällaiseen luuriin mihin "hieman lisätty roiskesuojaa"(videolla upotetaan kokonaisuudessaan veteen) sopisi hienosti tuo sisäinen gps. Mikä olisi siinä hillasuolle lähtiessä, kun maastokartat olisi kestävässä puhelimessa, eikä tarttisi N97 pakata kortonkiin ja muovipussiin, jonka jälkeen pahvilaatikkoon missä kaverina akkukäyttönen ilmankuivain.
  Ole mitä mieltä lustaa..min oon toista mieltä. Mitä se gps tekee siellä tonnin luurissa, mihin sitä ei voi tässä käyttää? Min en usko että lilius tekee gpsllä mitään, kun menee taksilla sinne minne tarvii, eikä tarvitse osoitteista tajuta mitään..sitävastoin "tavisnuori" harrastaa liikuntaa, erilaisia aktiviteetteja, iäkkäämpi väki ehkä patikointia, marjamettää. Tavisluureissa (ja halvoissa) juuri sitä tarvittaisiin, cityjuppi löytää sinne käyttämälleen terassille ilman opastustakin.
  Hinnoista en osaa sanoa, mutta ihan mutuna heittäisin ettei isoista summista puhuta, jos luuriin halutaan gps-piiri laittaa..suunnittelua toki haittaa ja kun voluumit miljoonissa, niin jokainen "säästetty" euro on monta loppupeleissä.
  Toki se valmistuksen käytetty hinta yleensä otetaan asiakkaalta, joten mielestäni ei kympillä/kahdella suurta väliä.
  Tämähän se olisi ollut, jos tässä olisi ollut gps mukana. Jos kestävä puhelin tuodaan kerran 2-3 vuodessa markkinoille, niin miksei asiaa ajatella hieman perusteellisemmin.
  Ei täällä olevan perusteella saa mitään kuvaa "taviskäyttäjästä". Ihmiselle riittää usein yksi ohjelma yhteen tarkoitukseen, eikä se kuluta päiviään latailemalla netistä kaikki mahdolliset appikset mitä sieltä löytyy. Tokihan se on kivaa että tarjontaa on, mutta uskoakseni ei monellekaan itsetarkoitus.
  Mihin se olisi erityisesti sopinut tämän luurin kanssa? Vähäroiskeisessa ympäristössä netin selaamiseen?
  Oli mistä sarjasta hyvänsä kyse, niin äkkiä osaa sanoa yhtään mallia minkä hinta olisi vuosien myötä noussut..jotain keräilyklassikoita toki voisi olla, tuskin nekään alkuperäisistä hinnoistaan.
   
 18. kimmo Vieras

  0   0   0

  Olen muistaakseni aiemminkin sanonut siitä saivartelusta/puliveivaamisesta. Eihän millään useinkaan tee yksin mitään, yleensä kaikki tarvitsee jotain tuekseen. Et tee tuhannen luurillakaan mitään vaikka siinä olisi mitkä käyttikset sun muut, jos ei sulla ole siinä patteria, tahi verkkovirtaa.

  Olen alusta asti sanonut, että tässä olisi ollut asiallinen luuri, jos siihen olisi laitettu gps. Käänteisesti olen siis sanonut, että uskoisin markkinoilla olevan tarvetta edullisemman hintaluokan puhelimelle, missä sisäinen gps+ohjelmistot millä sitä hyödynnetään. Lisäksi luuri ns. "kovemman käytön puhelin", eli kestää hieman rankempiakin olosuhteita(marjamettää).
  Mikä ongelma sinulla tämän "toiveeni" kanssa on, tahi miksi haluat veivata ja esittää sen jotenkin mahdottomaksi?
  Minä en valitettavasti ole tiedoillasi varustettu..monesta ketjusta on selvinnyt, että sinulla on sisäpiirin tietoa hinnoista/katteista/mitä mikäkin maksaa valmistajalle jne. Itse joudun vaan "mutuilemaan". Minulla on kuitenkin sellainen tunne, että gpsn lätkäiseminen ei valmistuskustannuksia paljoakaan lisää, toki suunnittelua yms. Irrallisia palikoita myydään kuluttajalle jo parilla kympillä..yksittäisen piirin hinta valmistajalle ei taatusti ole iso, kun puhutaan vaikkapa miljoonista kappaleista tilattuna.
  Jos nyt kuitenkin tämän luurin hinta on 150 euroa, niin itse olisin maksanut siitä gpsllä varustettuna 200.
  En osaa sanoa tohon mitään, kun ei näistä luureista mitään käsitystä. Minusta juuri tämä laite olisi tarjonnut hyvät mahdollisuudet..
  Mulla on gps ollut puhelimessa, tahi sen vieressä jo monta vuotta..samoin on ollut puhelin ilman 3Gtä vielä pitempään..en siis oikein ymmärrä tätä(kään) väitettäsi.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, puhumme samasta asiosita vähän väärin toisiamme ymmärtäen.

  Eli jos kerroin haluavani Nokia S60 raudalla jossa GPS tälläisen IP54 puhelimen.
  Sinä halusit tälläiseen IP54 puhelimen GPSn ja siihen softan ympärille ja muut hilut ja sovellusket että homma toimii ja siitä iloa, eli taisimmi haluta samoja asioita mutta puhuimme eri sanoilla.

  Mutuilen minäkin.

  GPS ei montaa eurosenttiä maksa Nokian tuoreimmissa raudoissa joissa se on (arvioita mitä piiri/arkkitehtuuri toimittajat uutisoivat), antenni ja softa sitten vähän lisää. Mutta niissä ei olekkaan tämän puhelimen hiluja ja softaa sisällä.

  Mutta kuluttajahintavaikutusta voi arvioida noiden mainitun kahden mallin osalta eli 6700 ja 6720 + isompi akku + kolhukestävyys + pölyn ja roisekeen kestävyys - suppeampi kamera. kaupanpäälle tulee nopea 3G, mutta Nokialla ei taida olla GPSää pelkissä 2G raudoissa.

  Mielestäni ei kannatta valita S40 alustaa, vaan Symbian joka tarjoaa samalla rahalla laajemman käyttömahdollisuuden.

  Noin ihan hatusta hinta 2-3 kertaa enemmän kuin 3720c .

  Data, data.
  siellä luurissa katos pyörii WEB serveri, tai muuten vain jaat IPn yli paikkatietoa, mahdollisesti kuvia jne. Naamakirja, koiran/Kaverin paikannus, kartat, satelliittikuvat jne. Toimii toki GPRSn SMSn yli, mutta paljon joutusammin ja tehokkaammin 3Gllä. Työkäytössä tietenkin pushmail, ja intranet sovellukset, tehtävienjako ja seuran, varsto jne.

  Kun siitä hirvenläjästä lähettää kuvan 3G vs GPRS niin puhutaan jo merkittävästä virransäästöstä.
   

Jaa tämä viestiketju