Nokia 3120 Classic jumissa ison muistikortin kanssa

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja synchron, 5/12/08.

 1. synchron

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/9/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Hankin otsikon mukaisen puhelimen ja samalla Kingstonin 4GB:n SDHC Class4 luokan microSD kortin (sdc4/4gb).

  Nokia sivut sanoo "Jopa 24 megatavun sisäinen muisti sekä microSD-muistikorttipaikka jopa 4 gigatavun lisämuistille", joten kortin pitäisi olla yhteensopiva?

  Missään ei tosin sanota, että puhelin tukisi HC kortteja mutta 4GB:n kortithan ovat lähes 99%:sti HC (high capacity) kortteja. Nokian omassa MU-41 4GB:n kortissa ei tosin mainita tuosta HC:sta mitään.

  Joka tapauksessa siirsin korttiin osittain testimielessä tuhansia soittoääniä:) ja myös lähes 1000 taustakuvaa sekä muutaman musiikkialbumin ja pelejä. Selväähän se on, että tuollainen datamäärä hidastaa käyttöä.

  Takkuilun määrä ylitti silti kaikki pahimmat "pelot". Kun lähdin testailemaan noita biisejä/soittoääniä, niin esim. kansioista missä on kymmeniä kappaleita aukeaa valittu kappale todella hitaasti soittimeen. Kun kappaleet soivat soittimessa, niin toistoon tulee välillä muutaman sekunnin taukoja. Puhelimen omassa muistissa olevat äänet soivat ok.

  Ajattelin, että puhelimen sammutus auttaisi ainakin tuohon toiston takkuiluun ja välillä se tuntuikin auttavan. Mutta kyllä nuo paussit vaan kortilta toistettaessa esiintyvät sammutuskertojen jälkeenkin.

  Erikoisinta oli se kun puhelin oli mennyt normaalisti aikaviiveen jälkeen näppäinlukkoon, en saanut lukkoa auki ilman akun poistamista. Ja tätä tapahtui vaikka en ollut juuri ennen näppäinlukon päälle menoa toistanut ääntä kortilta.

  Kortti on alustettu puhelimessa ja tilaa kortilta tunnistuu 3.7GB. Tietoja on vaihtoehtoisesti kopioitu pc-suiten kautta ja taas alustettu kun ongelmat jatkuivat ja myös suoraan windowsin kautta.

  Parhaimmillaan kortilla oli 1.3GB tavaraa eli tilaa oli reilusti täydestä käyttämättä. Tuollakin datamäärällä puhelimesta tuntui tulevan käyttökelvotonta kamaa.

  Nyt olen tiputtanut tiedon määrän 408Mt:n. Kappaleet toki aukeavat nopeammin soittimeen tosin vieläkin vähän hidastellen. Eniten hämää kun ne biisit pätkivät vieläkin välillä soittimen kautta.

  Tarinan kysymys lienee se, tukeeko tämä puhelin nyt tätä SDCH:tä vai ei ja vaihdanko kortin toiseen esim. 2GB:n malliin vai mikä mättää? Eihän tuosta 4GB:n muistituesta ole hyötyä jos vähän yli 1GB:n tiedoilla puhelin on solmussa.
   
 2. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Kortti saattaa olla viallinen. SanDiskin 16 GB kortti toimii ok.
   
 3. samumanu Vieras

  0   0   0

  Tää nyt on vaan omaa/kavereiden kokemusta mutta pysyisin erossa Kingstonin korteista. Kingston "meidän piirissä" ainoa joka on aiheuttanut onkelmia, osa niistäkin kyllä toimii mut huonommalla prosentilla.
   
 4. PAS-2

  PAS-2

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/06
  Viestit:
  242
  Tykkäykset:
  0
  Virallisesti 3120 ei toimi HC korteilla.
   
 5. june74 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/06
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  0
  Itse taas sanon omasta kokemuksesta että ei ole ollut ikinä ongelmia kingstonin kanssa, oli sitten kyse tietokonemuisteista tai muistikorteista, niin kaikki tähän asti ovat toimineet loistavasti.
   

Jaa tämä viestiketju