Nokia älypuhelinten ykkönen?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja SilentPoet, 27/1/04.

 1. SilentPoet

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  267
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Corby Pro & Elisa
  Tämän päivän Helsingin Sanomissa oli artikkeli, jonka mukaan Nokia johtaisi "älypuhelinkisaa". Artikkelissa sanottiin, että älypuhelin on "hyvillä dataominaisuuksilla varustettu laite, johon voidaan rajoituksetta asentaa uusia sovelluksia".

  Nyt kysyisinkin, että mitkä kaikki laitteet teidän mielestänne ovat älypuhelimia? Olen aiemmin ollut siinä käsityksessä, että Sony Ericssonin P800 hallitsisi markkinoita, eikä Nokialla olisi älypuhelimiksi luokiteltuja malleja Communicatoria lukuunottamatta.

  Eli miten on? Nokia älypuhelinten ykkönen vai ei?
   
 2. wiwwe

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/2/03
  Viestit:
  759
  Tykkäykset:
  0
  ei ilmeisesti huomioida kuin euroopan markkinat ^^
   
 3. jeesh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  1649
  Tykkäykset:
  0
  Niinkuin tossa samsung threadissa oli todettu, että "älypuhelin" on semmoinen jossa on esim. symbian käyttis. Eli sillä periaatteella kai nokia on ykkönen.

  "Nyt kysyisinkin, että mitkä kaikki laitteet teidän mielestänne ovat älypuhelimia?"

  Mielestäni älypuhelimen ominaisuuksiin kuuluu käyttäjäystävällisyys. Eli vaikka laitteessa olisi kymmenen symbiania, ei se automaattisesti tee siitä käyttäjäystävällistä. Vaikka teknisesti älypuhelimia ovat.

  http://www.symbian.com/phones/index.html tuolla on lista symbian puhelimista.

  Ja nyt kun kysytään mielipidettä niin en edelleenkään miellä n-gagea.
  älypuhelimeksi, vaikka sitä se teknisesti onkin.

  Mutta takas aiheeseen, niin kyllä se nokia taitaa johtaa ihan laitteiden määrällä, symbian luureja on kaikkiin markkinaryhmiin, ei vaan business ryhmälle joka on fiksu veto.

  Omasta mielestäni älypuhelin alkaa pikkuhiljaa olla häilyvä käsite, nyt kun niin monessa puhelimessa (koko maailma) alkaa olla sovellusta jos toista, niin pitää älypuhelinkäsite uusia. Mikä on älypuhelin?

  Hiisty nappasi tämän: "Smart phone: pocket-sized device positioned primarily for voice, offers full, configurable two-way data synchronisation, and OS-based applications can be added without restriction."

  Eli jos valmistaja länttää oman OS:n johon voi muutaman softan läntätä rajoituksetta niin se on siinä. Kun melkein jokaisessa mallissa on mahdollisuus käyttää datakaapelia, niin avot.
   
 4. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Aivan mikä tosiaan on se raja että puhutaan älypuhelimesta?. Datakaapelilla PC:n yhdistämiseen se ei voi olla kun lähes kaikissa aivan halvimpia malleja lukuunottamatta sellainen on. Ehkä kuitenkin puhelimen pitää pystyä käsittelemään ainakin word, pdf, excel tiedostoja ja sisältää spostiohjelman ja selaimen, että sitä voi älypuhelimeksi sanoa.
   
 5. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  No, jos tuon käyttäjäystävällisyyden pistää kriteereihin, niin taitaa ainostaan s60-laitteet olla älypuhelimia. On nimittän ainakin kolmikosta UIQ, s60 ja Smartphone 2002 helpoin ja selken käyttää.

  Mikäs siinä n-gagessa on, kun ei älypuhelimeksi kelpaa? Se, että Nokia ei varsinaisesti markkinoi sitä sellaisena? Jos 3650:sta pitää älypuhelimena, niin on hiukan vaikeata olla n-gageakin älypuhelimena pitämättä.

  Eiköhän älypuhelimilta vaadita nyt ainakin myös hiukan isompaa näyttöä, suurempaa prosessitehoa/muistia ja kunnon sähköpostiohjelmaa. Mutta tuo OS-pohjaisten ohjelmat on kyllä tärkein ominaisuus. Ero sillä millaisia ohjelmia luuriin pystyy esim. c++:lla koodaamaan on aivan eri planeetalta kuin jollakin Javalla. Kannattaa ihan oikeasti omistaa joku smartphone vähän pidemmänkin aikaa. Itse en ainakaan enää muita kuin smartphoneja ykkösluureikseni osta.
   
 6. jeesh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  1649
  Tykkäykset:
  0
  Kyse on kokoajan ollut mielipiteestäni. Itse MIELLÄN älypuhelimeksi tämän sorttiset laitteet. tämä kelpaa myös.

  Eli tämä on mielipide ja varsinkin kun topiccina on "mitkä kaikki laitteet teidän mielestänne ovat älypuhelimia?"

  Eli tämä on oiva esimerkki siitä minkä minä miellän älypuhelimeksi.

  "Eiköhän älypuhelimilta vaadita nyt ainakin myös hiukan isompaa näyttöä"
  n-gagen näyttökin on liian pieni mihinkään älylliseen, siksi on pelipuhelin :)
   
 7. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  tämä canalyksen ajatus on varmaan se mitä useimmat mieltävät älypuhelimiksi. Tietysti nämä moto ja samppamiehet eivät tuota niele, koska sehän tarkottais että nokialla menee hyvin. Tuskin kannattaa uskoa SE määritelmää kilpailijan puhelimista, koska onhan ihan selvä että jos SE vertaisi p800 - p900 kaikkiin nokian symbian luureihin olisi tappio selkeä, joten SE:n kannattaa sanoa että vain commut on älypuhelimia.
   
 8. wiwwe

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/2/03
  Viestit:
  759
  Tykkäykset:
  0
  Kaikki sama toimii tietty toisinkin päin ^^

  Itse miellän älypuhelimiksi Kommunikaattorit, P8/900, PDA:t GSM-ominaisuuksilla (esmes H5550 ja Tungsten W), N7700, Moto A760.

  (Aasian markkinoihin tutustumatta.)
   
 9. jeesh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  1649
  Tykkäykset:
  0
  Niin, eihän sitä saa enää mielipidettä sanoa vaikka topicissa kysytään.
  Taitaa nokialaiset käyttäjineen olla hieman hidasta kansaa kun ei uppoa. Lue ensimmäinen viesti uudelleen läpi.

  kun et kuitenkaan lue niin tässä ote: "Nyt kysyisinkin, että mitkä kaikki laitteet teidän mielestänne ovat älypuhelimia?" Kärsiikö sisälukutaito säteilystä?

  Luetko ollenkaan muiden viestejä vai alatko heti kettuilemaan? Samoilla linjoilla ollaa, että nokia on älypuhelimissa ykkönen mutta heti kun ilmaisen mielipiteeni siihen, että minä en miellä n-gagea älypuhelimeksi niin heti alkaa tuo iänikuinen samppa v*ttuilu. Uskotaan jo nokia on paras ja muut on huonoja.
   
 10. Vec

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  463
  Tykkäykset:
  0
  Milläs perusteella itse määrittelet älypuhelimen? Nopeasti lukaisin ketjut läpi ja en ainakaan heti huomannut omia perustelujasi. Innokkaasti kyllä esittelet, että tämä ja tuo puhelin on älypuhelin, mutta tämä ja tämä ei ole.
   
 11. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  Älypuhelin ei ole mielipideasia. Ilmaisin viestissäni vain sen että mikä ON älypuhelin, puolestani saat sanoa vaikka sampan muistikampaa älypuhelimeksi. Ajattelin että kun ketjussa on monta viestiä siitä mikä on kenenkin mielestä älypuhelin, niin ajattelin kertoa että mikä kuuitenkin on fakta.
   
 12. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Mielestäni tuossa juuri kysyin sinun mielipidettä, että miksi n-gage ei ole älypuhelin. Eli mielestäsi älypuhelimissä pitää olla qwerty-näppis tai kosketusnäyttö?

  Ahaa. Näin olen siis eivät mitkään s60-laitteet ole älypuhelimia tai M$:n smartphonetkaan, kun ei niidenkään näytöt juurikaan isompia ole. Itseasiassa ei muuten ole sitten tuo mainitsemasi Handspringin Treo 600 älypuhelin, kun siinä taitaa olla vielä s60-laitteitakin pienempi näyttö.
   
 13. jeesh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  1649
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa aiemmin totesin näin,

  ja nyt vielä kysytään, intetään ja vaikeroidaan, kun en vieläkään ymmärrä että "kyllä se n-gage nyt vaan on älypuhelin voivoi jos et ymmärrä, kun et ole sitä omistanut yhyhyy... nokia on paras ja tuo on samppalaisen puhettä... yhyhyy"

  Kerran vielä: En miellä n-gagea älypuhelimeksi (mitä v*tun väliä sillä on miksi minä sen miellän, hirvee haloo) mutta esim 6600 miellän. (nyt tulee kommentteja "no kun niissä on sama käyttis blaablaablaa") Commun miellän älypuhelimeksi.

  Mutta 3650/3660 en ostaisi jos älypuhelimen haluaisin, vaikka on älypuhelin softa (se kaikkeista ihanin symbian (minulla ei ole mitään symbiania vastaan piste)) sillä koko laite on hieman lelumaisempi.

  Nokiaa vastaan minulla ei ole mitään vaikka monet niin kuvittelevat, jos olen sitä mieltä että n-gage ei ole älypuhelin niin heti haukutaan nokiavihaajaksi. Huomaa että ei kovin fiksua porukkaa.

  "Älypuhelin ei ole mielipideasia. Ilmaisin viestissäni vain sen että mikä ON älypuhelin, puolestani saat sanoa vaikka sampan muistikampaa älypuhelimeksi. "

  Nähtävästi on mielipideasia. Symbian nokia, SE moto tai M$ ei päätä mikä on älypuhelin kun kerran kaikilla on omat käsitykset siitä.

  "Ajattelin että kun ketjussa on monta viestiä siitä mikä on kenenkin mielestä älypuhelin, niin ajattelin kertoa että mikä kuuitenkin on fakta"

  Aivan, mikä on kenenkin mielestä älypuhelin, minä ilmoitin mielipiteeni, joka muuten alkoi sivulauseen toisessa threadissä, mutta piti sitäkin alkaa inttämään ja vatvomaan. Nähtävästi kaikki mielipiteet ei kelpaa vaan niitä pitää alkaa vatvomaan ja itkemään.
   
 14. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  jeesh, outoa, että olemme samaa mieltä. :) Minäkään en meinaan nimeäisi N-Gagea älypuhelimeksi.

  Itse miellän älypuhelimen seuraavanlaisesti:
  Puhelimen täytyy tukea softia muillakin kielillä kuin Javalla (esim. C++), käyttöliittymän täytyy olla muokattavissa ja puhelimen sisältää kaikki ajanhallinta-ominaisuudet (esmes kalenteri) yms. Ja yleisestikin "tavallisia" puhelimia parempia ominaisuuksia.
   
 15. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  eikös n-gagessakin ole nuo kaikki mainitsemasi ominaisuudet?

  Ja vielä kerran, ei tehdä kaikista asioista mielipidekysymystä. On olemassa asioita jotka ovat mielipidekysymyksiä ja on olemassa faktoja. Älypuhelimen specsit ovat faktoja, joita käytetään yleisesti (valmistajien erilaiset näkemykset ovat selitettävissä sillä että haluavat kaunistaa tilastoja). Mutta puolueeton tutkimus kertoo kuitenkin totuuden. Mielipideasia on se että tykkääkö jugurtista vai ei.
   
 16. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Kun tuo N-Gage selkeästi älypuhelin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan on (tätä mieltä itsekin), niin kysymys kuuluu, että missä se raja sitten menee? Onko se "jokin" avoin sovelluspinta vai riittääkö, jos on vakiona kaikki tarvittava paketissa ammattikäyttöön soveltuvalla tasolla ja vielä yhteyspuolikin kunnossa eli nykyajan standardien mukaan toimivat synkkaukset ja BT? Vai onko tosiaan niin, että laitteen pitää olla huonosti mukana kulkeva "rotjake" jotta se voidaan älykkääksi todeta ja näin nostaa kilpailijoiden yläpuolelle?
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aivan. (toistona vielä alla)

  - Laitteeseen voi asentaa ohjelmia (natiiveja, ja/tai J2MEtä laajempia Java versiooita)
  Edellä olevaa tiukennettuna joskus vaaditaan jossain määrin avointa käyttöjärjestelmää eli valmistajan suljettu ei kaikille kelpaa.

  - Laite tukee moniajoa näissä softissa

  - Laite hyödyntää ja laitteeseen asennettavilla lisäsoftilla voi hyödyntää monipuolisesti matkapuhelinverkon palveluita (Data, SMS jne.)

  - Laitteessa PDA ominaisuudet jotka hyödyntävät puhelinominaisuuksia

  - Laite on puhelin (tekee kyseenalaiseksi jotkin kämmenmikrot joihin integroitu GSM ominaisuuksia)


  n-gage täyttää nämä ominaisuudet, siitä ei ole epäselvyyttä, toisin ei välttämättä ylättävää jos jonkun listalta pudotetaan pois.

  Älypuhelinta ei sovi sekoittaa kämmenlaitteisiin, kämmenmikro voi toki olla älypuhelin.

  Älypuhelin on myös ilman muuta PDA laite, tosin joissain luokituksissa PDA laitteella tarkoitetaan kammenmikroa ja jotkut vielä kuvittelevat sen tarkoittavan kynäohajusta.

  On varsin harvinaine poikkeava luokitus jos s60 laitteet tiputtaa älypuhelin luokasta pois.
   
 18. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Joo-o. Mutta se ei tunnu sillaiselta kuitenkaan; en miellä sitä sitten sellaiseksi. Ja oma mielipide. :)

  Joo-o. :) Tämä jäi omasta tuosta "määritelmästäni" pois. Ehdottomasti myös tämä siis. Esim. tämän takia, vaikkapa 6230 ei ole älypuhelin. (Eikä monien muidenkaan asioiden takia, esim. pelkkä Java.)
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Joskus älypuhelimina on pidetty laitteita jotka ovat perinteisen matkapuhelimen näköisiä (numeronäppis + näyttö) ja niissä aijemmin kerrotut ominaisuudet.
   
 20. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Eli perustelusi sille, että n-gage ei ole älypuhelin on yhtä vahvalla pohjalla kuin minun mielipiteeni siitä, että Budweiser ei ole olutta;)

  Älä nyt pelihousujasi revi. Olisin vain ollut kiinnostunut siitä, että miksi et n-gagea älypuhelimena pidä. Minulle olisi kelvannut ihan hyvin vastaukseksi vaikka, että on liian lelumaisen oloinen...
   

Jaa tämä viestiketju