Ni-Cd-akku vanhaan nokian puhelimeen?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja 3dfx, 3/12/12.

 1. 3dfx

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/10/12
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  dynatac
  Saako mistään? Akku malli pitäisi olla BMH-1, 6 volttinen. Nokian 3110-puhelimeen.

  Li-ion kyykkää pakkasella, missä puhelinta käytetään paljon. Ni-Mh parempi, mutta kyykkää sekin. Ni-Cd:n pitäisi olla pakkasessa parempi mitä noi muut. Saakohan sellasia mistään?
   
 2. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16619
  Tykkäykset:
  4851
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  http://www.clasohlson.com/fi/ ainakin jossain vaiheessa myi noita, ongelma saattaa olla että on "maannut" varastossa pitkään ja käyttövarmuus on mitä on.
   
 3. Juice93

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/6/11
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  2
  Nuo Ni-Cd -akuthan siirty(i)vät ajasta ikuisuuteen niiden myrkyllisyyden vuoksi. Kyllä niitä ehkä jostain vielä löytyy jos on vanhaa varastoa.
   
 4. 3dfx

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/10/12
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  dynatac
  Lähetin tonne kyselyitä. Onko jotain muuta paikkaa mistä voisi kysellä?

  No tämä tästä vielä puuttui...Jollei mistään saa niin taitaa itellä alkaa paluu johonkin 70-luvulle aikaan ennen kännyköitä, kunneivät uusien puhelimien akku kestä sen vertaa mitä ton nykysen vanhan, ja jollei vanhaan saa enää kunnollista akkua. Tuntuu että melkein kaikessa on menty ajassa taaksepäin 90-luvun lopun jälkeen, kaikki toimii huonommin kun joskus 80-luvulla...

  Liekkö sitten myrkyttömämpää että ajelen autolla tossa eteen ja takasin kun ei puhelimet toimi. No, ei napinat auta, täytyy keksiä jotain muuta, ellei sitten jostain ulkomailta saisi tohon akkua tuotua? Tai pystyisiköhän tohon nykyseen akkuun vaihtamaan kennoja itse, tai tekemään siihen jostain kennoista akkua?
   
 5. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  846
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
 6. Juice93

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/6/11
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  2
  Kyse oli nimenomaan Ni-Cd-akuista. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Akku#Nikkeli-kadmiumakku_.28NiCd.29) Tuo linkkaamasi akku oli Ni-MH-akku.

  E. Tuli tuossa mieleen, että Biltemasta taannoin ostamani vara-akku Nokia 6150 oli mallia Li-ion, kun taas alkuperäinen Ni-MH. Eli melkein jo julistaisin tehtävän mahdottomaksi, kun nuo metallihydridi-akutkin ovat käytännössä poistuneen elektroniikasta.
   
 7. jviirret Vieras

  0   0   0

  Pystyyhän ne vaihtamaan, kunhan saat sen akun auki ja näet minkälaiset kennot siellä on sisällä. Uusien tinaaminen on sitten tarkkaa kuin ripulissa piereskely, ne kun ei oikein tykkää kuumasta ja tina ei kylmänä sula...
   
 8. mika83 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  30/6/12
  Viestit:
  860
  Tykkäykset:
  71
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note2
  Hyvällä kolvilla (juotosasema) ja hyvää tinaa, ja juotospastaa. Niin kyllä onnistuu kennojen vaihto. Kuhan vaan löydät jostain sopivat kennot.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No, muut tuskin kaipaa vanhoja pienikapasitteettisia painavia myrkyllisiä akkuja, joiden muisti-ilmiö oli sitä luokkaa että muutamankuuakuden käytölle saatto olla finaalissa.


  Autossa luulisi toimivan Ni-Mh akku varsin hyvin, jopa Li-xx akut toimii ihmiskäytössä talvioloissa ilman ongelmia, kunhan pitää laitteen sopivassa taskussa jossa sopivasti lämpöä, eikä ne edes heti tilttaa jos joutuu jonkin aikaa kädessä käyttämään, moni puheleekin jopa kädessä pitäen pitempiä puheluita kuin jokin ni-cd ajanluurin max puhe-aika.

  Jos sinulla jokin erikoisempi sovellus, jos laite pidetään kylmemmässä kuin käyttöohjeet sallii, niin nykyään on kyllä virtalähteitä jotka pärjäävät ni-cd akkuille kylmyydessä.

  Esim jos kyse kylmän erämökin puolikiintestä puhelimesta, niin paristoilla voi saavuttaa sopivan puhelimen kanssa koko talven mittaisen valmiusajan.

  Li-ion sukuisten kanssa kannattaa muistaa että jos akku jäähtyy tietyn rajan alle, niin virran-antokyky romahtaa, mutta palaa kun lämittää, eli jos kuusiretkellä luuri onohtuu kannonnokalle pitemmäksiaikaa ja sammuu, niin ei tarvi auton lua kiirehtia latailee, riittää että lämittää taskussa/kädessä akun/laitteen.

  Oli akku mikä tahansa niin kosteus ongelmat on samat.
   
 10. 3dfx

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/10/12
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  dynatac
  Kyse on siitä, minkä laatunen laturi on, ja osaako akkua käyttää. Kai se kuukaudessa sippaa jos sitä täytenä lataa. Ite ostin Motorola Dynatacin joskus 80-luvun alku tai keskivaiheilla (olisko -85 tai joskus silloin?) ja käytin tätä niin kauan kun pystyin, eli vuoteen 2002 (?). Laadukkaalla laturilla ladattuna, ja oikein käytettynä alkuperänen akku kesti koko puhelimen iän, eikä kapasiteetti laskenut. Nyt mulla on toinen tai kolmas akku menossa tossa nykyluurissa...

  Puhelimiin laadukkaat laturit (joka purkaa akun ennen kun lataa sitä)+ NiCd- akut, sekä älliä ihmisille akun käyttöön niin käyttöpuolella kuin akun kierrätyspuolella (ei heitetä sitä akkua vaan roskiin vaan viedään ongelmajätteisiin). Noin saataisiin akku kestämään nykyluurissakin.

  Akkua tartten työkäytössä, jolloin sen on parhaimmillaan oltava sen 8 tuntia käyttövalmiina ja välillä todella pitkiä puheluitakin pitäisi kestää. No, pitää joku puolikiinteä luuri tehdä, jostain auton akusta virittää, tai sitten jostain 6 voltin moottoripyöräakusta. Huomattavasti mieluisin tietysti olisi se kokokannettava malli, tai sitten kattella niitä kennoja tohon akkuun.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  hehe, esimerkkisi taisi olla niitä harvoija joita myytiin laturilla joka oli poikkeuksellisen erinomainen tuhoamaan akkua.

  Tosin kyse myös ajasta jollain käytettiin usemapaa akkua ja akkuja yksinaan ladattiin laturissa ja käyttäjällä oli pari akkua joita sitten vaihdettiin luuriin.

  Tosin NMT 900 verkko Suomessa suljettiin jo vähän aijemmin kuin sinun akkusi sippasi :)

  Jotenkin vaikea uskoa, jos väitä 5-6 vuotta käyttäneesi, tuohon aikaan latausjertojen määrä tuli vastaan jos paljon, paljon aijemmin. Optimi varastoinnillakin tuollaiseen lähes mahdontonta päästä, saati puoli aktiivi käytöllä. yli 2v oli hyvä saavutus kahdella akulla, vaati hyvin optimia ja vähäistä käyttöä, edellytti ettei vakio laturilla mokaillut.

  Mutta muistat varmaan nykymittapuun mukaan onnettomat valmius ja puheajat ja aivan hervottoman kokoiset akut.

  No nykyluureilla pääsee 8h tunnin GSM puheaikoihin, akuilla joiden kapasiteetti on pienempi kuin tuo aloituksessa kaipailemasi.

  Mutta miksi se luuri pitää pitää paljaana talvipakkasella jossain kannon nokassa. ? Jos 8h puhut, niin pidä se luuri vähän lämpösemmässä, niin pärjäät vakio akulla.
   

Jaa tämä viestiketju