NHL kausi 2006 - 2007

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja Jussi2000, 16/9/06.

 1. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  NHL:n alkuun on kolmisen viikkoa joten kaipa tämäkin pikkuhiljaa alkaa olla ajankohtainen aihe. Ennakoissa ainakin Saku Koivun näkökyky on edelleen toisessa silmässä sumea jopa uusi leikkaus voilla edessä, muta Saku toivoo että operaatio voitaisiin tehdä vasta kauden jälkeen.
   
 2. Mietiskelijä Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/9/02
  Viestit:
  374
  Tykkäykset:
  6
  San Josella on pienoinen ongelma koska sekä Toskala että Nabokov haluavat pelata ykkösveskana..Vielä ei varmasti päätöstä tule kumpi pelaa mutta Nabokov on julkisuudessa maininnut että haluaa siirron jos ykköseksi ei pääse..
   
 3. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  Postasin tämän jo aiemmin toisaalle mutta laitetaan nyt tänne kun liittyy suoraan aiheeseen elikkä alan brandilehti "Hockey News" rankkaa perinteisesti liigan "parhaimmat" pelaajat ennen kauden alkua ja siellä komeilee ykkösenä yllättäen suomen Miikka Kiprusoff. Toivotaan Miikalle onnea tulevaan kauteen ja onnittelut myös "paalupaikasta".

  Ensimmäinen kerta 13 vuoteen kun Foppa ei mahdu kymmenen joukkoon. Onnittelut kuitenkin myös Fopalle eli uudelle Philadelphian kapteenille. Joku voisi pitää Foppaa jo kehäraakkina ja "eläkerahaston" kerääjänä mutta eiköhän miehellä riitä vielä annettavaa ihan pelillisestikin, lukuisista loukkaantumisista huolimatta.

  Tässä pitää kait alkaa kannustamaan Philadelphiaa. Pelaahan siellä mm. Sami Kapanen. Ja kun päävalmentajan nimi on Hitchcock niin jännitystä ainakin luulisi peleissä riittävän ;)

   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Hyvä, siitä vain. Go Flyers go.

  Foppa ei tuolle listalle kuulukaan, sillä kyllä nämä vammat ovat rampauttaneet kaverin niin pahasti ettei pysty harjoittelemaan kovin pitkiä jaksoja täysipainoisesti ilman että taas saa lukea jonkin paikan kipeytyneen ja pelikestävyyskin on vähän niin ja näin. Kaveri ei tule ehjää kautta näkemään, vaan kysymys onkin että miten pitkään Foppa yleensäkään pystyy pelaamaan. Loukkaantumiset myös heijastavat siihen ettei kaveri ole myöskään täydessä pelivireessä eikä näin pysty auttamaan joukkuetta niin paljon kuin jotkut nimestä paperilla kuvittelevat. Hyvän tutkaparin kuitenkin muodostaa tuulennopean Gagnen kanssa, joka juuri sorvasikin pitkän ja lihavan jatkosopimuksen Flyerseissä. Minua Amonten, Recchin ja LeClairin poistumisten myötä on kiinnostanut lähinnä Phantomsien kautta noussut tuleva polvi jonka toivon kuuluvan Phillyn pitkän tähtäimen suunnitelmiin. Ben Eager, Jeff Carter, Mike Richards, Randy Jones ja Freddy Meyer. Siinä on loistoporukkaa monella osa-alueella ja tässä valossa Flyers onkin aivan erinomaisessa asemassa siinä suhteessa että uutta nuorta sukupolvea on päästy ajamaan hyvin kuvioihin sisään. Suomalaisväriäkin löytyy paljon suuremmista rooleistakin kuin Sami Kapasen jokapaikan höyläys; Antero Niittymäki maalilla haastaa Eschen ykkösmoken paikasta erittäin tiukille (kunhan muistaa olla tuijottelematta jumbotronia) ja Joni Pitkänen on tulevalla kaudella Flyersien ykköspuolustajana sekä jääajallisesti että pisteiden valossa ellei loukkaantumisia satu. Hyökkäävä Pitkänen nähtiin usein ajamassa maalille viime kaudella ja jopa maalin taakse, muodosti tappavan kiekollisen taustatuen Forsberg-Gagne -akselille. Kolmantena hyökkäysketjussa rouhi tilaa Mike Knuble. Hyvä pelaaja, mutta eronsa ehtoopuolella. Tuo kuitenkin tuohon ketjuun jo pelkällä koollaan arvokasta lisää. Nedved paikkasi kohtuullisesti Foppaa loukkaantumisen ajan, mutta tarvitsee paljon peliaikaa pystyäkseen pelaamaan tasollaan ja tämä ei onnistu Forsbergin takana. Mielummin näkisin kakkossentterin löytyvän jostain vähän "omemmista" miehistä, vaikkapa nuorisoketju sopisi hyvin kakkoseksi kiekolliseen rooliin. Nedved kolmosessa tai nelosessa on vain rahanhukkaa ilman varsinaista toimivaa roolia. Uusiakin hankintoja tuli taas tälle kaudelle eikä ihan nimettömiäkään miehiä; Kyle Calder, Marty Murray, Randy Robitaille, Mark Cullen, Geoff Sanderson ja Nolan Baumgartner.

  Keith Primeau ei palaa kaukaloon vaan lopettaa uransa viime kauden pilanneen loukkaantumisen ja pienten konfliktien jälkeen, Eric Desjardins ei fanien helpotukseksi enää jatka uraansa ja Michal Handzus treidattiin Chicagoon (vaihdossa Kyle Calder). Handzus ei mielestäni enää löytänyt omaa rooliaan rajusti uudistuneessa joukkueessa, samoin Kyle Calder taisi olla hieman vastaavassa tilanteessa Chicagossa ja treidi varmasti sopii molemmille pelaajille oikein hyvin. Ei sillä, että joku nyt varsinaisesti kuitenkaan haluaisi juuri Chicagoon jossa elellään vaikeita aikoja ilmeisen "mielenkiintoisessa" ympäristössä.

  Flyers on jälleen kuitenkin Atlantic Divisioonan voittajasuosikki ja haastaa kyllä itäisen konferenssinkin voitosta ja näin Stanley Cup finaaliehdokas. Kuitenkin "uuden NHL:n" alkuvuosina on nähty suurten ennakkosuosikkien jäävän taistelussa pienempien ja yhteenhitsautuvien joukkueiden taakse. Tämä tietysti palvelee ennenkaikkea itse jääkiekkoa, vaikka näin yhden mammuteista kannattajana asiaa tarkasteleekin. On kuitenkin hienoa nähdä esim. Calgaryn tai Edmontonin pärjäävän kun tietää että kumpikin kaupunki lähes pyörii jääkiekkoilun ympärillä. Vielä kun Winnipeg ja Quebec saataisiin perinteikkäinä joukkueina takaisin NHL kartalle joidenkin USA:laisten aurinkokaupunkien sijaan, olisi asiat oikein hienosti. Tuolla "the sunny belt" alueella kuitenkaan kiekko ei ole mikään kovinkaan kiinnostava laji vaan lähinnä hardcore-harrastajien oma juttu ja sitä aitoa rakkautta lajiin löytyy pohjoisemmista kaupungeista ja Kanadasta. Mielenkiintoista, olisiko näitä joitakin hölmöjäkin sääntöuudistuksia koskaan nähty jos jääkiekko olisi pysynyt siinä muotissa jossa se oli niin pitkään ja pyrkinyt säilyttämään itsensä niillä alueilla joissa sillä on perinteitä, sen sijaan että halutaan väkisin lähteä viemään ilosanomaa kaikkiin suuriin keskuksiin. Nyt sitten taistellaan sen kanssa, etteivät ihmiset olekaan ostaneet tuotetta sellaisena kuin se on, vaan haluavat tehdä lajiin muutoksia jotta se kiinnostaisi enemmän. Se taas ei järin innosta kaikkia lajin pitkäaikaisempia ystäviä...
   
 5. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  Tänä yönä se sitten nähdään missä pelikunnossa Foppa on kun Philadelphia pelaa Ottawaa vastaan. Kello 02 suomen aikaa astuu Foppa "koteloon" ja on omien sanojensa mukaan kuntoutunut reippasti etuajassa. Uskoo pystyvänsä pelaamaan täyden ottelun.

  Kyseessä tietenkin harjoitusottelu ennen kauden alkua (5.10)
  Philadelphia pelaa vielä viisi harjoitusottelua ennen tositoimia ja jotain osviittaa niistä näkee ainakin Fopan pelikunnosta.

  Edit: Hyvin kesti Forsbergin kunto ja varsinkin oikea jalka jossa kaveri joutuu käyttämään numeroa suurempaa luistinta koska jalka venyi sen verran leikkauksessa.

  Forsbergin ketju oli jäällä kaikissa Philadelphian maaleissa mutta ei auttanut, Ottawa vei pisteet 4-3, Forsberg 0+1
   
 6. Peppokani Vieras

  0   0   0

  Eipä voi yhdellä miehellä paljoa huonompi tuuri olla.
  Eli T.Ruutu on loukkaantunut jälleen. Polvi meni ja suunnilleen kuukausi saikkua edessä.
   
 7. mik-ko

  mik-ko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  2870
  Tykkäykset:
  4
  Ei se oo sanu aikaseksi muuta ku loukkaantumisa. Olihan se ihan hieno se WC maali, mutta toivottavasti ny ei enää lopukkaantuis ja sais tuloksia.
   
 8. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Saku oli ainakin luottavainen näkökykynsä suhteen, ei kuulema kiekko kadonnut kertaakaan näkökentästä mitenkään ihmeellisesti joten toivottavasti silmä on kunnossa.
   
 9. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Evgeni Malkinkin joka saapui melkoisen loikkaridraaman myötä Penseihin pelaamaan onkin sitten poissa 4-6 viikkoa. Loukkaantuminen tapahtui yhteentörmäyksessä John LeClairin kanssa ja oli aika koomisen näköinen tilanne itsessään. Harmi, koska kyllä Pittsburgh olisi Malkinia tarvinnut täydessä iskussa jo heti kauden alusta, soisi tuonnekin jo pleijaripaikkaa monen vuoden taaperruksen jälkeen.

  Olli Malmivaarakin näytti tehneen ensimmäiset maalinsa AHL-harjoitusottelussa (Phantomsia vastaan, Jussi Timonen saalisti syötön Philadelphian ainoaan maaliin - ex-SaiPalaiset vauhdissa siellä...) sekä NHL-harjoitusottelussa (Washingtonia vastaan). Molemmat samalla viikolla, joten hyvin on Malmivaara pystynyt hyödyntämään saamiaan näytönpaikkoja. Caps-pelissä Olli valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksikin joten paikka ylhäällä saattaa hyvinkin aueta ainakin ilmapiirin haistelemista varten tulevalla kaudella.
   
 10. Mitro

  Mitro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/02
  Viestit:
  1481
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Paha karma. Miestä seuraa tapahtumien vuoksi paha karma. Aika uskomatonta että tuollaista "loikkimista" tapahtuu vielä nykypäivänäkin näitten venäläispelaajien kanssa. Onkohan Magnitogorsk saanut minkälaista voitelurahaa tuon tapauksen jälkeen, vai onko juttu vielä kansainvälisissä oikeusasteissa menossa?

  Ja oma kauden suosikki edelleen Boston ja hyvänä kakkosena tulkoot vaikka Canadiens. Tosin todennäköisesti eniten tulee seurattua Dallasin otteita meren takana, pelaahan siellä kuitenkin laajin suomalaismiehistö.
   
 11. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Kuinkahan Niittymäki aikoo kauden selvitä. Aika rohkea veto yrittää pelata piikityksen voimalla ja vasta kauden jälkeen opearaatio?
   
 12. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Teppo Numminen nousee sitten seuraavan pelin myötä Jari Kurrin ohi eniten NHL pelejä pelanneena eurooppalaisena.
   
 13. Mietiskelijä Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/9/02
  Viestit:
  374
  Tykkäykset:
  6
  Ei menny Tepolla huonosti juhlaottelu..0+3 tehot ja 600.pisteen raja rikki.
   
 14. Mitro

  Mitro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/02
  Viestit:
  1481
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Varmasti kaikin puolin hieno ilta Tepolle. Voi tulla Tepon tekemänä sellainen ennätys pelattujen otteluiden määrässä, että sitä ei yksikään suomalaiskiekkoilija riko.
   
 15. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Aika hyvä saldo tosiaan.
   
 16. Okapu

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/06
  Viestit:
  54
  Tykkäykset:
  0
  Itse Maple Leafseja kannatan yli kaiken. Ihan suhteellisen hyvin kausi heidän osalta alkanut. Päivittäin tulee katottua nhl.com:ista yön otteluiden highlightit,
  ja todellinen NHL fani oon jo vuosia ollu. Vois ostaa tuon NHL 07 pelinkin, niin pääsis vielä paremmin mukaan tunnelmaan. ;o
   
 17. Mietiskelijä Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/9/02
  Viestit:
  374
  Tykkäykset:
  6
  Selänteelle 0+5 tehot viime yönä..Olikohan uran 7. viiden tehopisteen ottelu Nhl:ssä.
   
 18. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Ja kohta ylittyy myös 500:n maalin rajapyykki. Ihme vetoon on Teemu päässyt, pari vuotta sitten vaikutti jo entiseltä tähdeltä.
   
 19. DaCheap1

  DaCheap1 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  1972
  Tykkäykset:
  0
  Paikat kunnossa.
   
 20. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Niin taitaa olla.
   

Jaa tämä viestiketju