Nexus -laitteiden tehdasimaget ja niiden asennus, custom recoveryt ja roottaus

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja akselic, 10/3/15.

 1. akselic

  akselic TicTac - vain yksi puhelin!

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  13/11/11
  Viestit:
  5986
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 8
  Sain tuossa yksityisviestin Lollipopiin päivittämisestä Nexus 5:lle. Nyt kun Nexusten 5.1 on julkaistu niin pistänpä tähän ohjeet mihin voi linkittää jos joku kysyy miten päivityksen saa laitettua kun OTA päivitystä ei kuulu :D Tein uuden ketjun jotta tämä kirjoitus olisi helpompi löytää ja koska ohjeet koskevat samalla tavalla kaikkia Nexus -laitteita. Tähän ketjuun voisi myös keräillä ajan kanssa eri Nexusten tiedostojen latauslinkkejä ja muuta hyödyllistä. Voin myös kirjoitella täällä neuvoja jos ihmisillä on ongelmia jossain vaiheessa.

  Ensin pari tärkeää huomiota:

  - Nämä ohjeet vaativat että ADB ja Fastboot ajurit on asennettu tietokoneelle ja toimivat vain Windowsissa. Macissa on pari eri juttua mutta vaikka se pääpiirteittäin toimii samalla tavalla niin en anna siihen neuvoja kun mulla ei ole tällä hetkellä mäkkiä millä varmistaa että ohjeet toimivat.
  - Päivitys näiden ohjeiden mukaan tyhjentää koko laitteen! Ottakaa sitä ennen kaikki tarvittava talteen. Jos joku kysyy tämän tehtyään "mihin mun Whatsapp viestit katosi" niin linkitän facepalm kuvan vastaukseksi.
  - Googlen tehdasimagepaketissa on myös "automaattinen" flash-all scripti mutta neuvon tässä miten tehdä koko homma manuaalisesti.
  - Tämä ohje linkkeineen koskee kirjoitushetkellä Nexus 5:sta mutta ohjeet itsessään soveltuvat kaikkiin Nexuksiin. Hakekaa tiedostojen tilalle omalle laitteelle tarkoitetut tiedostot ja vaihtakaa ohjeissa mainittujen tiedostojen nimet niillä, mitä omalle laitteelle ladatuissa tiedostossa on.

  Erityishuomio: Nexus 6 -> ja bootloaderit:

  - Nexus 6:sta alkaen on tullut muutos bootloaderin avaamiseen ja/tai sulkemiseen. Androidin "developer-" tai suomeksi "kehittäjäasetuksissa" (avautuu kun painaa 7 x kohtaa "build number" tai suomeksi "ohjelmistoversion numero" kohdasta asetukset -> tietoja puhelimesta) on nyt kohta "OEM unlocking" suom: "OEM:n lukituksen avaus" joka ON PAKKO täpätä ennen bootloaderin avaamista tai lukitsemista.
  - Jos tätä ei tee, puhelin menee bootlooppiin kun siihen asentaa OTA päivityksen tai manuaalisesti siinä vaiheessa kun asentaa system.img:n. Tästä tilasta pääsee pois jos sisällä on custom recovery mutta muussa tapauksessa sitä ei välttämättä saa korjattua ollenkaan jolloin se on pakko viedä huoltoon siinä toivossa että korjaavat sieltä.
  - Eli JOS Nexus on mallia 6 tai uudempi, muistakaa tämä täppä!

  Osa 1 - tehdasimage-tiedoston lataaminen ja purkaminen

  1. Lataa täältä Googlen uusin virallinen tehdasimage. Tällä hetkellä uusin on 5.1.0 eli LMY47D. Varmista että lataat myös Nimenomaan Nexus 5:lle eli "Hammerhead" -laitteelle tuon. Jos lataat sen toiselle laitteelle niin vaihda ohjeissa tiedostojen nimissä ladattua pakettia vastaavat.
  2. Pura paketti WinRar:lla, 7zip:llä tai vastaavalla pakkaushallintaohjelmalla. Puretuissa ohjelmissa pitäisi näkyä seuraavat tiedostot:
  bootloader-hammerhead-hhz12f
  flash-all
  flash-all.sh
  flash-base.sh
  image-hammerhead-lmy47d
  radio-hammerhead-m8974a-2.0.50.2.25
  3. Pura tuosta vielä tuo image-hammerhead-lmy47d, siellä pitäisi olla tiedostot nimeltä:
  android-info.txt
  boot
  cache
  recovery
  system
  userdata
  4. Siirrä kaikki puretut tiedostot samaan kansioon missä ovat ADB ja Fastboot ajurit

  Osa 2 - tiedostojen laittaminen manuaalisesti fastboot-tilassa

  1. Sammuta puhelin. Kun se on kokonaan sammunut, käynnistä se fastboot tilaan painamalla samaan aikaan vol alas + virtanappia muutamia sekunteja kunnes puhelin värähtää. Päästä irti nappuloista.
  2. Yhdistä puhelin piuhalla koneeseen
  3. Paina shift+hiiren oikealla painikkeella tyhjää kohtaa kansiossa mihin ladatut tiedostot on siirretty ja missä ADB ja Fastboot ajurit ovat. Valitse "avaa komentokehote tähän"
  4. Varmista että ajurit toimivat kirjoittamalla komentokehotteessa

  fastboot devices

  Tässä kohtaa komentokehotteeseen tulee sarjanumero ja XX laitteen nimi tai "device" tms. Jos näin on, ajurit toimivat kuten pitää. Jos ei, niin laita ajurit uusiksi ja palaa tähän kohtaan myöhemmin.

  EXTRA - Tämä tehdään vain jos ei ole aiemmin tehty. Jos bootloader on avattu niin tämän vaiheen voi ohittaa.
  Kirjoita komentokehotteeseen

  fastboot oem unlock

  HUOM! Uudemmissa Nexuksissa ja ainakin 6.0 versioon päivitetyssä Nexus 6:ssa bootloaderin avaaminen ei onnistu enää tuolla vanhalla komennolla. Nexus 5:ssä ja 5X:ssä se toimii vielä mutta muissa laitteissa käytä alla olevaa komentoa:

  fastboot flashing unlock


  Puhelimen näyttöön tulee ruutu, missä pyydetään varmistamaan että haluat avata bootloaderin. Tee kuten siinä pyydetään että bootloader aukeaa. Tämän jälkeen ennen jatkamista käynnistä puhelin komennolla

  fastboot reboot

  5. Kirjoita itse komentokehotteeseen kaikki seuraavat komennot täsmälleen samassa järjestyksessä kuin alla yksi kerrallaan. Paina jokaisen jälkeen enteriä ja odota että komentokehote tulee taas aktiiviseksi. Latasin omalle koneelle tuon saman paketin, ja purin sen joten tiedostonimien pitäisi olla täsmälleen samat kuin kaikilla, jotka ovat Nexus 5:n 5.1.0 paketin ladanneet. Muissa paketeissa tiedostojen nimien perässä olevat numerokirjainsarjat ovat erilaisia ja ne pitää muuttaa. Muuten samat ohjeet pätevät.

  fastboot flash bootloader bootloader-hammerhead-hhz12f.img

  fastboot reboot-bootloader

  fastboot flash radio radio-hammerhead-m8974a-2.0.50.2.25.img

  fastboot reboot-bootloader

  fastboot flash system system.img


  fastboot flash vendor vendor.img (vendor.img löytyy uudemmissa nexuksissa Nexus 9, 5X/6P alkaen. Jos oman laitteen tehdasimagepaketissa ei ole sitä, tämän kohdan voi skipata)

  fastboot flash userdata userdata.img

  fastboot flash boot boot.img

  fastboot flash recovery recovery.img


  fastboot flash cache cache.img

  6. Kun kaikki on valmista, paina puhelimen volumenapeista kunnes ylhäällä lukee isolla punaisella RECOVERY. Paina virtanappia ja se vie puhelimen "stock recovery" tilaan, jota edustaa "kuollut" android ukkeli jonka yläpuolella on varoitusmerkki.
  7. Kun tämä pikku-ukko ilmestyy näyttöön, paina vol ylös + virtanappia samanaikaisesti TAI paina virtanappia pohjassa ja näpäytä kerran vol ylos
  8. Näytön yläosaan avautuneessa listassa liiku volumenapeilla kohtaan "Wipe data/factory data reset" ja valitse se painamalla virtanappia
  9. Puhelimen pitäisi tässä vaiheessa käynnistyä uusiksi itsestään. Jos se ei sitä tee, siirry volumenapeilla kohtaan "reboot system now", mikä nimensä mukaan käynnistää puhelimen uusiksi.

  JOS LAITE NÄYTTÄÄ KÄYNNISTYKSEN JÄLKEEN VÄÄRÄÄ TALLENNUSTILAN MÄÄRÄÄ

  Tämä on ilmeisesti suhteellisen yleinen ongelma niillä Nexus -sarjalaisilla, joissa on yli "perus" 32 gigaa sisäistä muistia. Huomio! Tämä tyhjentää taas puhelimen joten kannattaa tehdä heti tehdasimagen asennuksen jälkeen jos tallennustila näkyy väärin.

  Sen pitäisi korjaantua näin:

  1. Palaa taas fastboot -tilaan
  2. Avaa uudestaan komentokehote samassa kansiossa missä ADB ja Fastboot ajurit ovat
  3. Kirjoita komentokehotteeseen seuraavat komennot yksi kerrallaan.

  fastboot format userdata

  fastboot format cache


  4. Paina puhelimen volumenappeja kunnes ylhäällä lukee "Turn off" ja paina kerran virtanappia.
  5. Kun puhelin on sammunut käynnistä se normaalisti uudestaan.

  Osa 3 - custom recovery ja root

  Ennen tätä toimenpidettä kohdassa 2 mainittu bootloaderin avaaminen täytyy olla tehtynä. Muuten recoveryä ei voi asentaa ollenkaan.

  1. Lataa Nexus 5:lle eli "hammerhead" laitteelle tarkoitettu uusin TWRP imagetiedosto täältä. Kirjoitushetkellä uusin versio on 2.8.5.2
  2. Siirrä ladattu imagetiedosto samaan kansioon mihin ADB ja Fastboot ajurit on asennettu.
  3. Lataa uusin SuperSU PUHELIMEEN täältä. Kirjoitushetkellä uusin versio on v2.46
  4. Käynnistä puhelin fastboot tilaan kuten tämän ohjeen 2. osan alussa neuvottiin.
  5. Yhdistä puhelin piuhalla koneeseen
  6. Paina shift+hiiren oikealla painikkeella tyhjää kohtaa kansiossa mihin ladattu TWRP imagetiedosto on siirretty ja missä ADB ja Fastboot ajurit ovat. Valitse "avaa komentokehote tähän"
  7. Kirjoita komentokehotteeseen

  fastboot flash recovery openrecovery-twrp-2.8.5.2-hammerhead.img

  Jos olet ladannut TWRP:stä eri version niin vaihda tähän kohtaan tiedoston nimi oikeaksi.

  8. Kun kaikki on valmista, paina puhelimen volumenapeista kunnes ylhäällä lukee isolla punaisella RECOVERY. Paina virtanappia ja puhelin avautuu hetken kuluttua uuteen asennettuun TWRP recoveryyn.
  9. Paina recoveryssä isoa "Install" nappia
  10. Avautuneessa näkymässä etsi puhelimen muistiin ladattu UPDATE-SuperSU-v2.46.zip -tiedosto (luultavasti Download -nimisessä kansiossa) ja paina sen kohdalta. Jos olet ladannut uudemman version SuperSU:sta niin etsi se äläkä tuota mikä oli kirjoitushetkellä uusin.
  11. Nyt avautuneessa näkymässä TWRP pyytää pyyhkäisemään vasemmalta oikealle varmistaakseen että haluat todellakin asentaa kyseisen tiedoston. Tee näin
  12. Nyt kun asennus on valmis, näyttöön tulee painike "reboot now" tms. Paina siitä ja puhelin käynnistyy.

  Valmis, nyt puhelimessa on tämän hetken uusin Android versio 5.1.0, custom recovery ja se on rootattu. Muuten se on täysin tehdasversiota vastaava.

  Lisäys: Lollipopista alkaen Googlen oletusohjelmisto kirjoittaa stock recoveryn custom recoveryn päälle uudelleenkäynnistyksen yhteydessä. Custom Recovery vaatii tuon rootin asentamisen tai muuten puhelimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen siinä on stock recovery.

  Osa 4 - Bootloaderin uudelleenlukitus (esim. huoltoa varten)


  Vaikka Nexukset ovatkin ns. "kehittäjälaitteita" ja jopa tarkoitettu säädettäväksi, niin huoltoliikkeet saattavat varsinaisen valmistajan (LG, Motorola, HTC jne.) vaatimuksesta evätä takuun jos bootloader on avattu. Jos puhelin pitäisi lähettää huoltoon ja haluaa olla täysin varma että säätämisestä ei jää mitään jälkiä niin tässä siihen ohjeet.

  Tämä toimenpide on täysin turha jos laite on rootattu tai siinä on custom recovery ja koskee vain niitä puhelimia, joihin on laitettu Googlen tehdasimage sisään ilman mitään muutoksia.

  Nyt kun tehdasimage on laitettu sisään niin tarkista taas että ajurit toimivat ennen näiden ohjeiden suorittamista:

  1. Mene puhelimen kehittäjäasetuksiin ja täppää "OEM lukituksen avaus" päälle jos se ei ole vielä päällä. Jos et tee tätä niin bootloaderia lukitessa puhelin menee pysyvään bootlooppiin, jota ei saa korjattua ilman huoltoon viemistä.
  2. Käynnistä puhelin aiempien ohjeiden mukaan fastboot -tilaan
  3. Yhdistä se piuhalla tietokoneeseen
  4. Avaa tietokoneelta se kansio missä ADB ja Fastboot ajurit ovat
  5. Varmista taas että nyt tehdasimagen asennuksen jälkeen ajurit toimivat edelleen eli avaa komentoikkuna painamalla shift + hiiren oikea painike ja valitse "avaa komentoikkuna tähän". Kirjoita komentokehotteeseen

  fastboot devices

  Tässä kohtaa komentokehotteeseen tulee sarjanumero ja XX laitteen nimi tai "device" tms. Jos näin on, ajurit toimivat kuten pitää. Jos ei, niin laita ajurit uusiksi ja palaa tähän kohtaan myöhemmin.

  1.
  Nyt kun ajurien toiminta on varmistettu ja laite on edelleen johdolla kiinni tietokoneessa ja fastboot tilassa, kirjoita komentokehotteeseen:

  fastboot oem lock

  Samoin kuin bootloaderin lukituskohdassa, uudemmissa Nexuksissa tämä komento on korvattu seuraavalla komennolla:

  fastboot flashing lock

  Nyt fastboot tilan alaosassa näkyvissä teksteissä kohdassa "LOCK STATE" lukee "locked" ja puhelin on tehdastilaa vastaavassa tilassa

  Käynnistä puhelin seuraavalla komennolla:

  fastboot reboot

  Valmis :) sitten kun laite käynnistetään uudelleen niin ennen käynnistysanimaatiota näkyvän Google logon alapuolella näytön alareunassa oleva munalukko on kiinni eikä auki.
   
  Viimeksi muokattu: 24/11/15
  AlpinaD10, kosmik, pilsneri ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 2. akselic

  akselic TicTac - vain yksi puhelin!

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  13/11/11
  Viestit:
  5986
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 8
  Hyödyllisiä linkkejä:

  Uusin SuperSU löytyy aina täältä.
  Tehdasimaget Nexus laitteille löytyvät täältä.

  TWRP -imagetiedostot:
  Nexus 5:lle
  Nexus 6:lle

  XDA ketju mistä löytää Lollipopille sopivat Xposed -tiedostot tässä. Tarvitaan .zip -tiedosto joka asennetaan recoveryssä ja .apk -tiedosto, joka asennetaan puhelimessa sen jälkeen kun tuo .zip -tiedosto on asennettu.

  Viper4Android
  Nexus 5:lle
  Nexus 6:lle
   
  Viimeksi muokattu: 10/3/15
  erh4be, jhietala, kossmann ja 1 muu henkilö tykkää tästä.
 3. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  7011
  Tykkäykset:
  4194
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Jos on rootattu puhelin niin tarviiko unrootata puhelin siksi aikaa kun asentaa esim tuollaisen ota-filun suoraan recoveryn kautta?
   
 4. akselic

  akselic TicTac - vain yksi puhelin!

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  13/11/11
  Viestit:
  5986
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 8
  Ainakin "normaaleja teitä" laitettava OTA ei mene läpi jos järjestelmässä on mitään muutoksia. En usko että menee tuokaan mutta voihan sitä kokeilla.
   
 5. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  7011
  Tykkäykset:
  4194
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Juu ei toiminu, jonku herjan heitti ja FAILED.

  Kysytäänpä vielä näin kun itselle on ollut epäselvää ja tosiaan ensimmäistä kertaa olisin päivittämässä koko käyttistä puhelimeen. Eli kun tuossa osa 3:ssa tai sen jälkeen puhelin on rootattu, bootloader on auki ja custom recovery on asennettu. Kuten itsellä on nyt Nexus 6. Kaikki flashäysohjeet koskee yleensä roottaamatonta puhelinta, mutta entä kun on kyseessä rootattu puhelin ja olis halu saada siihen uusin stock rom, mutta kuitenkin niin, että on päivityksen jälkeenkin rootattu eli samassa tilassa kuin lähtiessä.
   
 6. erh4be

  erh4be Superjäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  3/1/12
  Viestit:
  9305
  Tykkäykset:
  4272
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Ei onnistu stock rommien kanssa. Rootti katoaa aina päivityksen yhteydessä.
   
 7. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  7011
  Tykkäykset:
  4194
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Ok, kiitti vastauksesta. Eli kun ota ei toiminut niin päivitys rootattuun puhelimeen kuten yllä kerrottu tai unroottaamalla puhelin?
   
 8. akselic

  akselic TicTac - vain yksi puhelin!

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  13/11/11
  Viestit:
  5986
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 8
  Jos ainoa modifikaatio on root niin unroottauksen pitäisi riittää. Jos taas on muuta kuten custom recovery niin sitten ei mene läpi vaikka poistaisi rootin.
   
 9. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  7011
  Tykkäykset:
  4194
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  TWRP on ja root. Onpas se nyt vaikeaa "vasta-alkajalle" tai tuntuu ja kuulostaa siltä. :D Eli eka nyt TWRP jotenki pois ja sitte unroot.
   
 10. erh4be

  erh4be Superjäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  3/1/12
  Viestit:
  9305
  Tykkäykset:
  4272
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Lataa tehdasimage ja aja se sisään fastbootilla. Kaikkein helpointa :D
   
 11. akselic

  akselic TicTac - vain yksi puhelin!

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  13/11/11
  Viestit:
  5986
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 8
  Tämä :)

  Google muutti Lollipopissa OTA päivitysten toimintaa ja nykyään ne eivät tosiaan mene enää läpi jos järjestelmään on tehty YHTÄÄN MITÄÄN muutoksia. Custom recovery on tämmöinen siinä missä root myös.

  Edit: lisäilin ensimmäiseen postaukseen kohdan bootloaderin uudelleenlukitsemisesta
   
 12. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26267
  Tykkäykset:
  9585
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  Hyvin rullaa 5.1 Nexus 6:ssa :)

  Laite nopeutui huomattavasti ja ne pienet pätkäisyt jota joskus 5.0:lla tuli ei ole tulleet tässä ainakaan vielä eteen.

  Franco ajeli myös testejä tuolla 5.1:llä ja kirjoitus/lukunopeudet ovat muuttuneet huomattavasti paremmiksi kryptatuilla laitteilla.
   
  akselic tykkää tästä.
 13. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  7011
  Tykkäykset:
  4194
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Taitaa jäähä viimeiseksi roottaukseksi tuo 5.0.1. Ei riitä hermo tähän touhuun ku edes googlen sivulta saa ladattua koko 5.1 imagea saatikka pitää eka pelleillä laite vakioksi ennen ku mitään voi asentaa.
   
 14. cinse

  cinse Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  19/7/12
  Viestit:
  8927
  Tykkäykset:
  4846
  Puhelinmalli:
  onhan noita
  Kai se o. Pakko sit. Ei vaa haluttais tästä tummasta materialista luopua :D
   
 15. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  7011
  Tykkäykset:
  4194
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Erroria pukkaa ku koittaa laittaa, ei näin.

  archive does not contain 'boot.sig'
  archive does not contain 'recovery.sig'
  fastboot(1047,0xa04541d4) malloc: *** mach_vm_map(size=1779851264) failed (error code=3)
  *** error: can't allocate region
  *** set a breakpoint in malloc_error_break to debug
  failed to allocate 1778070480 bytes
  error: update package missing system.img
   
  Viimeksi muokattu: 13/3/15
 16. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26267
  Tykkäykset:
  9585
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  jep, se automaattinen scripti siellä on rikki. Joudut vetämään hommat käsin. Eli kun olet ladannut sen filen sieltä googlen sivustolta, pura se, jolloin sulle tulee ne scriptifilet sekä muutama img file ja yksi zip file. pura vielä se yksi zip file jolloin sulle tulee lisää niitä imagefiluja (mm. userdata.img, system.img yms).

  Sitten seuraat tätä ohjetta:
  androidforums.com/threads/guide-how-to-flash-a-nexus-factory-image-manually.706533/

  Siellä on myös lopussa ne ohjeet kuinka nuo loput img filut flashataan

  EDIT: samat komennot itseasiassa on akselicin ekassa postauksessa kohdassa 5
   
 17. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  7011
  Tykkäykset:
  4194
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  EI toimi niinkään, koska:
  ./fastboot flash /Users/jannehietala/Downloads/shamu/bootloader-shamu-moto-apq8084-71.08.img
  unknown partition '/Users/jannehietala/Downloads/shamu/bootloader-shamu-moto-apq8084-71.08.img'
  error: cannot determine image filename for '/Users/jannehietala/Downloads/shamu/bootloader-shamu-moto-apq8084-71.08.img'
   
 18. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26267
  Tykkäykset:
  9585
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  Jos vaikka sen komennon kirjoittaisit oikein ;)

  Eli fastboot flash bootloader bootloader-file-nimi.img

  Sama muille. Eli sille pitää kerto mikä partitio/osio fläshätään
   
 19. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  7011
  Tykkäykset:
  4194
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  No niinpä näkyi ja nyt sain ajettua noi kohdat läpi kunnes recoveryyn mennessä nyt on ruudussa kuollut android ukko punaisella kolmiolla eikä mistään tapahdu mitään.

  edit: vol ylös ja virtanäppäin ei antanut mitään wipetellä vaan laite lähti itekseen pyörittämään pallukoita ruudulla ja on tehnyt sitä jo jonkun tovin.

  edit2: internet kertoi, että ./fastboot flash cache cache.img (this one fixed my problem)
   
  Viimeksi muokattu: 13/3/15
  pilsneri and akselic like this.
 20. pilsneri Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  15   0   0

  Liittynyt:
  25/8/09
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  70
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Jep kävi ihan samoin.
  akselic ohjeen 6. kohtaa kaikki ok sit meni persiilleen.
  Onneksi tuo sun koodi autto. :)
   
  jhietala tykkää tästä.

Jaa tämä viestiketju