Mobiili.fi Nexus 6P vaikea korjattava: liimaa, esteitä ja särkyvää lasia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2112
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nexus 6P:n takakuoren poistaminen vaatii herkän lasipaneelin irroittamista


  iFixit on perinteiseen tapaansa purkanut osiin sekä Nexus 5X:n että Nexus 6P:n. Parivaljakon pienempi jäsen todettiin arvostelussa suhteellisen korjattavaksi. Nexus 6P taas näyttäytyy itsekorjaajan painajaisena.

  Ongelmat alkavat heti laitetta avattaessa. Nexus 6P:n takakuori pysyy paikallaan ruuveilla, jotka on piilotettu paneelien alle puhelimen molempiin päihin. Alalaidan muovipaneeli irtoaa liimoistaan suhteellisen helposti, mutta kamera-aluetta päällystävä lasipeite on todella haastava irroitettava ja särkyy helposti.

  Kun takakansi viimein irtoaa, ei käteen jää kuin itse kuori ja NFC-piiri. Kaikki loput komponentit löytyvät laitteen näytön puolelle jäävästä osasta. Akku on nähtävillä päällimmäisenä, mutta ikävä kyllä tiukat liimat tekevät sen vaihtamisesta haastavaa. Tämän jälkeen irroitettavissa ovat esimerkiksi kaiutin ja kuulokeliitäntä. Takakameran vaihtaminen sen sijaan vaatii emolevyn poistamista. Tämän jälkeen kamera kuitenkin irtoaa helposti.

  [​IMG]
  Takakuoren mukana lähtee vain NFC-piiri


  iFixit antaa Nexus 6P:lle korjattavuus arvosanan 2. Parhaan tuloksen ollessa 10 on varsin selvää, että kokemus oli negatiivinen. Laitteen hyviä puolia ovat kestävyydestä kertova ulkoinen jykevyys sekä avaamisen jälkeen saatavilla oleva akku. Takakuoren irrotusongelmat, liiman käyttö ja näyttö, jonka vaihtamiseksi pitää laitteesta purkaa lähes kaikki muut osat, ovat kuitenkin suuria ongelmia, erityisesti itsenäisille kotikorjaajille.

  [​IMG]
  Nexus 6P purettuna

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju