Mobiili.fi Nexus 5X:n ja 6P:n mysteeri ratkesi – Mitä nimien kirjaimet oikein tarkoittavat?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2094
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nexus 5X


  Google julkisti tällä viikolla kaksi uutta Nexus-puhelinta. Nexus 5X on kaksi vuotta sitten julkaistun Nexus 5:n henkinen seuraaja. Nexus 6P taas korvaa viime vuoden Nexus 6 -mallin. Monet ovat kuitenkin ihmetelleet, mitä numeroita seuraavat kirjaimet X ja P oikein tarkoittavat. Nyt Google on paljastanut nimipolitiikan syyt.

  [​IMG]
  Nexus-logo 5X:n takakuoressa


  Uudet Nexus-puhelimet kehittänyt Google-tiimi vastasi tiedusteluun Reddit-palvelussa. Tiimin mukaan Nexus 5X:n X-kirjan symbolisoi Nexus-brändin ydintä. Ajatus on nähtävissä Nexus-logossa, jossa x-kirjaimen keskustaa on korostettu jättämällä se avoimeksi pisteeksi. Samalla itse x-kirjain on Nexus-nimen keskellä.

  Nexus 5 onkin hyvin mahdollisesti laitesarjan historian pidetyin puhelin, joka tarjosi puhtaan Android-kokemuksen lisäksi loistavan hinta-laatusuhteen. Nexus 5X pyrkii täyttämään edeltäjänsä saappaat, vaikka esimerkiksi Euroopassa laitteen hinta vaikuttaa nousevan tuntuvasti alkuperäiseen vitoseen nähden.

  Nexus 6P:n P-kirjaimella ei sen sijaan ole näin korkealentoista taka-ajatusta. P tulee kehitystiimin mukaan yksinkertaisesti sanasta ”premium”. Nexus 6P:lle nimi toki sopii, sillä kyseessä on ensimmäinen täysin metallikuorinen Nexus-puhelin.

  [​IMG]
  Nexus 6P

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju