Nexus 5, Galaxy S4 (/Active), Xperia Z1, HTC One...?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Jyrbae, 18/12/13.

 1. Jyrbae

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/03
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Nyt on siis aika siirtyä takaisin Androidin pariin (duunikäyttöön jäänee tämänhetkinen Ativ S kuitenkin).

  Vaihtoehdoiksi on alkanut muodostua joko Nexus 5 tai Galaxy S4, mutta en nyt oikein osaa päättää.

  Eniten tekisi ehkä mieli Nexus 5:ttä, jota puoltaa mielestäni näistä tyylikkäin design ja päivitykset. Häviääkö Nexus 5 kuitenkin raudaltaan tai joltain muulta ominaisuudeltaan näille muille niin paljon, että kannattaisi miettiä uudemman kerran? Suomesta kun saa Nexuksesta pulittaa kuitenkin melkein saman kuin esim. S4 Activesta (en oo tilaamassa ulkomailta). Lisäksi tekisi mieli kokeilla vaihteeksi muutakin kuin Samsungia, mutta Samsung on vaan niin vahva toimija tällä hetkellä, ettei sitä voi oikein jättää vaihtoehdoista pois vain merkin takia.

  Z1:n puolesta puhuu fyysinen kameranäppäin (löytyykö muista huippuandroideista?) ja ilmeisesti kamera muutenkin on melko hyvä. (Ativ S:n kamera on tähän mennessä riittänyt ihan hyvin, joten riittääkö tällöin Nexuksenkin?) Muuten Z1:ssä huolestuttaa kulmikas design ja kalvot. Z1 oli johdossa aiemmin, mutta en pysty perustelemaan itselleni hintaeroa Nexus 5:n (n. 460€) ja Z1:n (n. 580 €) välillä.

  S4 Active ja Z1 molemmat ovat sitten tietyiltä osin vähän kestävämpiä, millä ei ole suurta merkitystä. Pidän aika hyvää huolta luureista, ja nykyisen Ativ S:n kanssa olen ollut tietoisesti melko huoleton (ei näytönsuojakalvoa eikä koteloa, mutta ei mainittavia jälkiä). Uuteen luultavasti otan kuitenkin ainakin aluksi kalvon ja kotelon.

  Myös erot S4:n ja S4 Activen välillä kummastuttavat - onko niitä mainittavia, ja miksi Active on melkein 100€ halvempi?

  HTC One oli jossain vaiheessa keulilla, mutta se on alkanut nyt jotenkin jäädä pois laskuista. Ainoastaan tuo Dual-SIM vaihtoehto vaikuttaa vielä jokseenkin mielenkiintoiselta.

  LG:n G2:kin kävi mielessä, mutta ennemmin sitten taidan kuitenkin valita Nexuksen.


  tl;dr: Miksi en ottaisi Nexus 5:ttä?
   
 2. jartsuli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  14   0   0

  Liittynyt:
  15/6/11
  Viestit:
  1872
  Tykkäykset:
  406
  Itseäkin on N5 kiinnostanut mutta joistain arvosteluista olen ymmärtänyt että kamera olisi heikohko eikä akkukestokaan ole kummoinen.
   
 3. bubbis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  9/6/05
  Viestit:
  202
  Tykkäykset:
  65
  Puhelinmalli:
  iPhone
  HTC One on ollut käytössä jonkin aikaa nyt. Näyttö ja kaiuttimet ovat erinomaiset. Ääntä lähtee riittävästi ja kaiuttimet etuosassa kuuluvat paljon paremmin kuin useiden muiden laitteiden sivulle tai taakse suunnatut. Varsinkin Xperia Z:aan nähden näyttö on huippu. En ole Z1:tä nähnyt enkä usko, että näyttö olisi parantunut Z:sta niin paljon, että HTC:n tasolle päästäisiin. HTC:ssa väripinnat ovat tasaisia (kuten hyvissä IPS LCD:ssä on vrt. Amoled/PenTilen suttuiset väripinnat ja karheat fontit) ja näyttö on tarkka. Esim. vektoripohjaiset kartat ovat todella hienon näköisiä. Myös erilliset hipaisunapit toimivat hyvin eikä sovellusten vaihtoon home-nappia tuplaklikkaamalla mene kauan, ennen kuin se on jo selkäytimessä. Luulin, että siihen olisi mennyt kauemmin.

  HTC One taisi saada huonoa julkisuutta erilaisen kameraratkaisun takia mutta itselläni on mukana järeämpää laitteistoa, kun kuvia otetaan, joten HTC:n kamera riittää hyvin satunnaisiin tilannekuviin. Ei ole ollut kuvissa valittamista, vaikkeivat ne nyt Lumia 1020:n kuville pärjääkään.

  Akku kestää ilman mitään virransäästöjä useilla eri reaaliaikaisilla synkronoinneilla kohtuukäytöllä päivän, kuten useissa muissakin älypuhelimissa. Nopeiten minun laitteista akun syö iPhone 5, kun sen LTE on käytössä. Lisäksi HTC:n virransäästö lisää kestoa eikä tunnu vaikuttavan negatiivisesti pikaviestien saapumiseen.

  Koko on siinä rajoilla minulle. Tämä vielä menee mutta suurempi ei tarvitse olla. Kohtuukevythän tämä vielä on ja housun tai pikkutakin taskuun tämä katoaa hyvin. Siinä, missä Lumia 920 painaa ja hieman pullottaa taskussa, tätä ei juuri huomaa. Käytössä Androidin käyttöliittymä pakottaa käymään ruudun yläosassa usein, jolloin tarvitaan kahta kättä. Kirjoittaminen HTC:n näppiksellä kahdella kädellä toimii todella nopeasti, ehkä nopeiten käyttämistäni lukuisista eri laitteista. Androidin tapa käsittää backspacella pyyhityn sanan osan oikein jatkaminen uutena sanana kiinni sanan korjaamattoman alun jatkeena sotkee tahtia mutta ehkäpä tämä kehnous joskus vielä korjataan toimimaan, kuten muissa käyttiksissä.

  HTC:n huippumallit ovat mielestäni olleet aina laadukkaita. Kitkatkin on tälle tulossa aikanaan, jos sillä nyt on niin paljon väliä, mikä Android-versio on, kun uudet API:t tulevat Playn kautta jopa 2.2:een. HTC:n Sense on ihan jees ja yksinkertaistaa joitakin asioita kuten puhelinta. Mielestäni vanilla-Android ei erotu mitenkään edukseen.

  Harmi, ettei Androidien vakiolauncherit tuo tiiviimpää ikoniruudukkoa. Käyttäisin mieluusti HTC:n omaa, koska Blinkfeed on varsin mukava, kun siihen laittaa haluamansa uutis- ja muut sisältövirrat. Itse jouduin laittamaan Go Launcher Ex:n ja sillä 6x5 -ruudukon. Harmi, ettei vakiolauncherissa ole tuota mahdollisuutta kuten ei vanilja-Androidissakaan.

  Viimeiseksi näitä tuntuu saavan kohtuuhintaan käytettynä takuulla. Saa erinomaisen puhelimen halvalla.
   
 4. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  S4:sta on ilmeisesti kyseessä se 4G+, missä on Activea ja normi-S4:ää nopeampi 4G (150/50 vs. 100/50) ja hitusen hätäisempi prosessori (2,3 GHz vs. 1,9GHz)...
   
 5. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26273
  Tykkäykset:
  9586
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  4g+ sisältää siis snapdragon 800 prosessorin vrt s4 snapdragon 600
   
 6. Konttainen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/13
  Viestit:
  334
  Tykkäykset:
  70
  Puhelinmalli:
  OPO
  "Miksi en ostaisi nexus 5:sta?"

  Itse nexus 4 omistajana olen lopen kyllästynyt tuohon 2 tunnin käytössäoloaikaan. Asiaa ei arvostelujen perusteella ole parannettu yhtään. Eli varaudu roottaamaan. 2300 mAh tuntuu isolta, mutta todellisuudessa se on aivan liian vähän.

  Osta htc one. Päivitystukihan siinä ei ole sitten todellakaan hyvä, mutta jos roottaat niin asia ei ole enää ongelma. Kuitenkin saat siinä metallisen rungon, paremman kameran ja paljon paremman akunkeston.

  Jos metalli ei kiinnosta niin sitten LG G2. Galaxy S4 ei kannata ostaa, koska samalla rahalla saa paljon parempaa rautaa...

  Yhdyn siis nikol:lin mielipiteeseen.
   
 7. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26273
  Tykkäykset:
  9586
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  Nexus5 akku kestää huomattavasti paremmin kuin nexus4.

  Lisäksi One kamera on surkea, markkinointiheebot vain saaneet sen kuulostamaan hyvältä. N5 kamera pärjää tuolle uusimmalla päivityksellä hyvin.
   
 8. LeMuerte

  LeMuerte Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/08
  Viestit:
  876
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Nexus 5 käyttökokemuksia parin päivän ajalta: Wifiyhteyksillä akku kesti ekan latauksen jälkeen 21h 27min, jolloin oli vielä 14% jäljellä. Itsellä ei vielä 4g-yhteyksiä ole, mutta nyt pari päivää käytännössä 50/50 3g/wifiä käyttäneenä akku kulunut puoleen reilussa 12h:ssa. Ei mitään rootteja ja käyttö ihan normaalia pikkusurffailua, pari puhelua ja muutama viesti. Joten aika lailla samoissa mennään kuin edellisellä HTC One X:llä, yöksi aina lataukseen jne. Vähän on tuota kellertävää väriongelmaa ollut, mutta korjaantunee ilmeisesti itsestään ajan kanssa. Toistaiseksi korjasin asian Screen Adjuster-ohjelmalla, toki muitakin löytyy kaupasta. Hintaisekseen edelleen huippuostos, en vaihda.
   
 9. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  Enpä ole parempaan kameraan vielä törmännyt.
   
 10. Sebde

  Sebde Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/11
  Viestit:
  80
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S6, Nexus 5
  HTC:ta käyttökokemuksia vain One X-mallista, sekä pikaisia testailuja Onella. Näiden pohjalta voi todeta, että HTC hanskaa ulkoisen olemuksen hyvin ja ilmeisesti tuo uusi sense on myös melko hyvä.

  Silti nykyisenä Nexus 5-luurin omistajana en ole parempaan Androidiin törmännyt. Näyttö on hyvä ja terävä, ei valovuotoja eikä värivirheitä ainakaan tässä mallissa. Käytön sujuvuus ja sulavuus aivan huippuluokkaa verratessa mihin tahansa puhelimeen tai käyttöjärjestelmään.

  Myös ulkoinen olemus miellyttää itseäni suuresti. Tämä soft-touch-polykarbonaatti vaimikälie, on mielestäni tyylikäs ja mukava kädessä. Kamera on varsinkin 4.4.2-versiolla kelvollinen, mutta ei parhaiden älypuhelinkameroiden tasoa.

  Akkukestossakaan ei itselläni ole ollut moittimista. Virtaa piisaa noin 20-30 tuntia 4-5 tunnin näyttöajalla. Itselle tämä piisaa varsin hyvin. Mielestäni akkukesto siis ainakin toistaiseksi on ollut Ok/hyvä.

  Lisäbonuksena tietysti se, koska Nexus luuri saat uusimmat ominaisuudet ensimmäisen käyttöösi. Muutenkin tämä vanilladroid on ainakin minulle parasta mitä androidilla on tarjota. Joten täältä ainakin suosittelut Nexus 5:lle.
   

Jaa tämä viestiketju