1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

newbie: 4+1 gprs luurit

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Kuuba, 26/8/02.

 1. Kuuba

  Liittynyt:
  26/8/02
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  Onko markkinoille tullut uusia 4+1 luureja? Siemens olisi hyvä, mutta kaupassa kertoivat, että kännykän ollessa kaapelilla kiinni koneessa kännyn lataus ei onnistu ja surffausaika on siten 3 tunnin luokkaa.

  3+1 kännyistä Ericssonin T65 näyttäisi olevan kohtuu hintainen.

  t. nettiin ja halvalla & 'nopeasti'
   
 2. pertti666

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  eipä noita kauheasti olet tullut...syssymmällä tulee motorolalta V.66i, joka tulee olemaan melko aggressiivinen hinnaltaan vrt v.66..ja eroina mm isompi näyttö sekä java-tuki
   
 3. Makezu

  Liittynyt:
  24/8/02
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  kyllä lataus onnistuu myös siemensin puhelimella, pieni muutos kaapeleihin eli yhdistää laturin johto datakaapelin vastaaviin napoihin, parasta aikaa selailen tätä M50+datakaapeli
   
 4. Jarza

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  465
  Tykkäykset:
  3
  http://www.idesan.pp.fi/meny.htm osta tuolta Tekram IRmate IR-210
  50euroa ja S/ME45 ja voit olla netissä niin kauan kun huvittaa ja puhelin latauksessa vaikka kaiken aikaa.Itse käytän kyseistä laitetta ja hyvin pelaa.
   
 5. yellow Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Hyva, etta tahan loytyy keinot, mutta muuten pidan kylla Siemensin (lataus+datakaapeli) ratkaisua aika huonona. Heikentaa mielestani hyvan puhelimen dataominaisuuksia.
   
 6. Kuuba

  Liittynyt:
  26/8/02
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  Moton S45 tai ME45 data+lataus

  Miten pitkän sähköalan koulutuksen tuollainen datakaapelin ja latauskaapelin yhteensovittaminen vaatii?
  Riittääkö pari piuhaa, joilla yhdistetään navat? Miten kiinnitys (juotos, teippi, ...)?
  Onko ollut ongelmia yhteyden tai latauksen kanssa?

  Kiitos jo etukäteen vinkistä!

  t. ehkä ei sittenkään Ericssonin 3+1, vaan Motorolan 4+1
   
 7. Makezu

  Liittynyt:
  24/8/02
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Ei minkäänlaisia ongelmia, pelaa kuin ajatus data/latauskaapeliyhdistelmä. Tällaisen liitosen tekeminen vaatii terävän puukon, oikein pienen juotoskolvin, ohutta tinalankaa ja mielellään oikein ohutta kutistesukkaa tai eristysnauhaa liitosten eristämiseen. puukolla varovasti puhelimen päähän tuleva liitin auki datakaapelista ja laturista. Kolvilla laturin liittimet tinauksesta irti ja vastaaville paikoille kiinni datakaapelin liittimeen. Maajohto tulee samaan datakaapelin maan kanssa, virtajohto vapaaseen liittimeen. Lopuksi liittimien suojaus ja liittimen koteloon kolo laturin johtimelle, pikaliimalla liitin kiinni, aikaa kuluu noin 10 minuttia koko hommassa. En kylläkään ymmärrä yellowin kantaa siihen, että millä tavalla se heikentää puhelimen dataominaisuuksia???? Kaikki datakaapelissa on alkuperäistä, mitään häiriösuojausia johtimessa ei tarvitse rikkoa. Tarvittaessa jos joku haluaa, niin lähettämällä laturin ja datakaapelin minulle, niin 10€ teen siitä yhden.....tai 60€ niin uusilla osilla....
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä mitä hän on ajatellut. Mutta teoriassa voi tulla ongelmia, häiriöitä, pontenttiaali ongelmia jne.
  Eräällä PDA valmistajalla oli työn tyyppisiä ongelmia mistä seurasi tietokoneiden hajoamisia.
   
 9. joggey

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  4
  Annoin kertoa itselleni, että kritiikki kohdistui Siemensin käyttöön GPRS-modeemina, jolloin tuo lataus voi aiheuttaa hankaluuksia. Lieneekö kyseessä sitten joku erittäin tärkeä waretus, ei kai katkeamatonta yhteyttä juuri muuhun tarvita. :eek: Itse ainakin harrastan nettaamisen lisäksi joskus nukkumista, töissäkäyntiä ja muuta turhaa, jolloin nettiyhteys on jopa lähes tarpeeton.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin varmasti monella...
  Mutta saattaahan joku lähettää jotain luomustaan emaililla tai taikka siirtää FTPlle tavaraa, milloin virtaa ja ennekaikkea aikaa palaa... Mutta silloin on varmaan valinnut jonkin muun luurin.
   
 11. Makezu

  Liittynyt:
  24/8/02
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  yhdyn edelliseen kirjoittajaan täysi, lisäten että kaikki käyttäjät eivät surffaile yksin, vaan niinkuin minulla 3 kouluikäistä jotka myös haluaa surffailla, ja yleensä iltaisin onhan puhelin minulla mukana päivisin, ilman latauskaapelia ilta kävis lyhyeksi....
  käyttöjä siis monenlaisia, säästösyistä gprs ja dna, vain 99mk/kk
   
 12. Scuuba

  Liittynyt:
  22/8/02
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Tuon teorian takia päädyin tekemään datakaapeli+autolaturi kombinaation, virrat tietokoneesta, ei pitäis olla potentiaalieroja.
   
 13. Scuuba

  Liittynyt:
  22/8/02
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Re: Moton S45 tai ME45 data+lataus

  Liittimien kuoret sattu olemaan haitoilla/hakasilla kiinni, joten ne kävi sellasenaan.
  Otin laturijohdosta johdot kosketuspintoineen irti liittimen "rungosta", lähti ihan vetämällä, ja työnsin/väänsin/pakotin/säädin ne datapiuhan liittimen "runkoon" kiinni. Ainoa ongelmallisempi oli GND, siinä on nyt sit kaks kosketuspintaa päällekkäin.

  Joten ei tarvinnut juottaa, katkoa, liimata tai teipata. Ainoastaan vedonpoistajista piti mattopuukolla poistaa puolet, että sain ne mahtumaan liittimen kuorien sisään.
  http://sakreploo.merseine.nu/hop/liitinp.jpg
  http://sakreploo.merseine.nu/hop/liitine.jpg
   
 14. Aero

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2960
  Tykkäykset:
  0
  Tämän kuun aikana pitäisi alkaa saamaan Suomestakin Samsung SGH-S100, tuossa GPRS luokka 8 eli tukee 4+1. S100:ssa myös 65K värinäyttö, Java tuki ja kaikkea muuta mukavaa =) (mm. 16 polyfoniset äänet). En ole varma millä hinnalla tuota tulee suomesta saamaan, ehkä siinä 620-670€, saksasta ainakin voi nyt jo tilata hintaan 535€.
   

Jaa tämä viestiketju