Nettitikut

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja tapsa1, 29/3/09.

 1. tapsa1

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/3/09
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Eikö ole hieman erikoista markkinointia tarjota tuotetta ilmoittamatta kuitenkaan mistä tuotteesta on kysymys?

  DNA ja Saunalahti tarjoavat mobiilikaistan kylkiäisenä nettitikkua, jonka valmistajaa ei paljasteta. Tietääkö joku oheisista tikuista mitään, kuka ne on tehnyt ja onko edes puoliksi tarjouksessa mainitun hintansa arvoisia?
  http://saunalahti.fi/puhelimet/puhelin.php?id=278&type=handsetmodel
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29300
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tuotteen ominaisuudet ja itse tuote kyllä selviävät. Ainoa asia mitä ei mainita on tuo valmistaja. ZTE on laitteen valmistaja.
   
 3. tapsa1

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/3/09
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Selviää, vaikka tuo HSUPA tuntuu olevan tekstissä niin vähällä huomiolla että melkein tuntuu kirjoitusvirheeltä...
  Tuon tekstin mukaan tuon jättäisin hyllylle, infoa on sen verran vähän ja potenttiaalisen ostajan omatoiminen selvittyly tehty vaikeaksi.
   
 5. kimmo Vieras

  0   0   0

  Niin, eihän se sana HSUPA ole kuin neljään kertaan mainittu tuossa mainoksessa.
  Mitähän olennaista siitä puuttuu, mikä voisi auttaa mahdollista ostajaa päätöksessään?

  Tuon tekstin lisäksi sitten yleistä mainoslöpinää ominaisuuksista muutaman kymmenen rivin verran. (laitevaatimukset, millä käyttiksellä toimii, mihin tungetaan jnejnejnejne).
  Väristä en toki huomannut mainintaa, eikä komponenttien sijoittelu piirikortillekaan käynyt selväksi.
  (katottiinkohan me samaa mainosta, tai onkohan mulla jotenkin loivemmat vaatimukset?)
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Valmistaja ja malli.

  Laitteella ei siis itsenäisesti tee yhtään mitään, ja laite vaaitmuksina mainitaa selkeästi mm. Käyttöjärjestelmä: Windows 2000 SP4/ XP SP2 tai Vista , mutta annetaan toki ymmärtää että valmistaja lupaa Linux Mac toimivuutta, kiinnostuneelle ei siis kuitenkaan annera mahdollisuutta selvitellä.

  pakettidatayhteys, USB2 win koneella pitäisi oninstua. eli tikkulle jää ainoaksi käyttökohteeksi mainitut Windows koneet, joiden osalta myös toiminallisuus jää aika arpapeliksi. tuo toki riittää osalle käyttökohteita.

  Jos ihemmettel mitä muuta voisi mahdollista asiakasta kiinnostaa, no esim se että toimiiko Etherent/WLAN reittimien kanssa, no tämä ei toimi, tai ehkä toimii, riippuen vähän mikä tikku on. Miniläppärien aikaan Linux toimivuus varmaan kiinnostaa, ehkä toimii ehkä ei, niihän se yleensä, mutta salataan nimi niin et ota selvääkään. (Linux monessa muussakin kuin läppäreissä). jossain OS X koneessakin saattaa toimia, tai sitten ei.

  No etpä paljoa ota selvää Win toimivuudesta, miten yhteys, dilaup, verkkosovitin, mitä käyttäjävaatimuksia jne. muu viestintä, rajitukset, mittarit, no ei niistä missään muissakaan kerrota, mutta sinulla tai jollain muulla ehkä kokemusta jostain .

  Toimintataajuuksi mainitaan Toimintataajuudet: UMTS/HSDPA 900/2100 MHz ja GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900MHz, joka ihan ok, en vain tajua miksi tuohon kohtaan mitä katsotaan on niin vaikea saada tietoa siitä HSUPA tuesta. ... NettiTikku tukee HSDPA-yhteyksiä jne.


  Samaa höttöä ne on muillakkin, jos ei ole mitään muuta väliä että jotekin toimii Windossissa adminan, niin tuskin tätäkään aloitusta olisi.
   
 7. kimmo Vieras

  0   0   0

  Itseltäni löytyy taatusti kotoa kymmenittäin eri vekottimia, missä ei lue varsinaisesta valmistajasta yhtään mitään..joskus näissä toki jotain merkkejä/numeroita, mallikoodia minkä perusteella voi haun laittaa interwebbiin. Sieltä ne useimmiten löytyvät, aivan samalla tavalla kuin ko modeemin kyljessä lukisi joku "Shenzhen Success Electronics Co.,LTD ".
  Nämä kiinalaiset tehtaat ovat vielä lisäksi sen verta vaatimattomia, etteivät jokaisesta elektroniikkahärpättimestä kunniaa itselleen halua, saati että niillä olisi joku "support-sivusto" kaikille miljoonille laitteilleen mitä valmistavat.
  Samaa romua myydään eri kuorissa, eri brändeillä..jos tarvetta käyttöopastuksille/tarvii saada tietää toimivuuden omien laitteidensa kanssa, niin yhteys "avaimet käteen"-firmaan..sellaisia taatusti löytyy, tahi kauppiaan kanssa sopii testauksesta(jos onnistuu).
  Eikös siellä sanota että siihen tarkoitukseen tarkoitettukin?
  Ja mitä itse olen 30v. näitä tietämyslaitteita käyttänyt, niin kyllä se yleensä on niin mennyt, että toimivuus omien laitteiden kanssa on itse pitänyt testata..ei sitä kukaan valmistaja ole luvannut.
  [uote=sovelias]
  Jos ihemmettel mitä muuta voisi mahdollista asiakasta kiinnostaa, no esim se että toimiiko Etherent/WLAN reittimien kanssa, no tämä ei toimi, tai ehkä toimii, riippuen vähän mikä tikku on.
  [/quote]
  EIkös tää ollut tarkoitettu koneen/läppärin kylkeen ja sitä kautta sitten yhteys ulkomaailmaan matkapuhelintaajuuksia hyväksi käyttäen? Itse ainakaan nähnyt mitään mainintaa wlanista, enkä ihan ensimmäisenä alkaisi sitä siitä etsimäänkään.
  Onko nimi tuossa "salattu". Itse löydän ainakin tuon merkinnän perusteella paljonkin infoa netistä, mukaan lukien myös sen, että valmistajan(?) mukaan toimii Linuxilla tahi OS X-llä.
  Saunalahtihan ei minkään vekottimen mukana myönnä mitään takuita, vaan vetoaa aina valmistajaan.
  Tiedä mitä noilla kaikilla vaatimuksillasi tekee tämän asian suhteen, mutta jos oma 19v. tyttöni sai nettitikun pelittämään koneessaan, niin tuskin tuo kovin merkillinen homma on.
  Useimmiten käyttäjää kiinnostaa pelkästään dl-nopeus, eikä murehdi uppikaistasta. Näin on menty kautta koko modeemi-historian.
  Tiedän toki että uppikaista hyödyksi, kun esim. tuuppaa mummonsa fileservulle 4 gigaa viikonloppuna ottamiaan vauvakuvia, mutta uskoisin että isointa osaa kiinnostaa eniten nopeus alaspäin. Ja kuten jo sanoin, niin nopeus kumpaankin suuntaan löytyy helpostikin mainoksesta.
  Aloitus taisi tulla siitä, että valmistajaa ei ollut löytänyt. Itse en edelleenkään ymmärrä miksi se olisi tärkeätä, jos kerta mainossivuilla kaikki oleellinen ja netistä voi mallimerkinnän perusteella hakea lisää.
  Ymmärrän toki että jollakulla voi olla toisenlaiset vaatimukset kuin itselläni, mutta ihan epäolennaisuuksiin, tahi olemattomiin ominaisuuksiin(mitä ei siis luvattu mainoksessakaan) takertumista en oikein käsitä.
  En myöskään ymmärrä miksi yritän tässä "puolustella" Slahtea, mutta Panu voi halutessaan laittaa korvauksen tililleni.
   
 8. CogNaC Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  8
  Paitsi että HSUPA:n tärkein ominaisuus normikäyttäjälle on viiveiden pienentyminen mikä näkyy esim webbisivuja ladatessa.
   

Jaa tämä viestiketju