Nettipuhelimet/9300i

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja PUPUMAKI, 2/2/06.

 1. PUPUMAKI

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/05
  Viestit:
  110
  Tykkäykset:
  0
  Miten olette suojanneet puhelimenne viruksilta.
  Onko 9300i mallissa valmiina joku virus turva vai oletteko hankkineet siihen jonkun virusturvan???
   
 2. Walalauw

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/3/05
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  mallissa EI ole virusturvaa eikä sitä tarvitse hommatakaan ellei asentele kaiken näköisiä laittomia ohjelmia
   
 3. AMG

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Suoja

  Aika vähäistä taitaa tuo viruksilta suojautumisen tarve toistaiseksi olla.
  Itelläni kuitenkin on käytössä sellainen kuin Airscanner Mobile. Mutta eipä se koskaan ole mitään löytänyt. Tavallaan kai se on hyvä kun mitään ei ole ollut...
  Toisaalta eipä tule paljoa kuljeksittua BT auki ja hyväksyttyä epämääräisiä yhteyspyyntöjä...
   
 4. Aslak

  Aslak

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/04
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  1
  Re: Suoja

  Niin... tästä asiasta taitaa olla juttuja noissa 9500 ja 9300 ketjuissa mutta tietääkseni s80:lle ei ole yhtään virusta havaittu. Eli virustorjunta voi skannailla konetta ihan rauhassa kun ei ole mitä etsiä / löytää.
   
 5. AMG

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Re: Suoja

  Vastasitko, Aslak nyt ihan silkasta kirjoittamisen ilosta vai oliko tuossa jotain asiapohjaakin?
  Eli siis kun viruksia ei ole juuri nyt niin niiltä ei kannata siis etukäteen suojautua?
   
 6. Aslak

  Aslak

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/04
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  1
  Re: Suoja

  Niin... Terve järkikin sen taitaa sanoa ettei yhteyspyyntöjä kannata hyväksyä ja vieläkin vähemmällä järjellä varustettu tajuaa ettei asentele mitään ohjelmia jos puhelin tai tietokone pyytää ennalta odottamatta sellaiseen lupaa? Jos tuohon harkintaan ei pysty s60 puhelimilla niin tarvitsee ehdottomasti virustorjunnan puhelimeensa!

  Silkasta provoilun ilostahan sinäkin kirjoittelet? Vertaisin tätä esim. Macin käyttäjiin. Tällä hetkellähän ei ole Maciin viruksia ja moni ei pidä virustorjuntaa konettaan hidastamassa, jotkut toki näin tekevät. Jos ei sada niin kaduilla ei näe montaa ihmistä kulkemassa sateenvarjo auki? Kesällä kovinkaan moni ei ajele nastarenkailla, jotkut ajelevat. Joku totesi joskus että pessimiesti on mies jolla on sekä vyö että henkselit - hän ei luota kumpaankaan.

  No mutta tuo edellinen menköön väsymyksen piikkin. Kahlasin nettiä ja yritin etsiä mainintoja s80 viruksista - huonolla menestyksellä. Olen jo aiemmin lueskellut muutamilta englanninkielisiltä symbian sivuilta aihetta koskevia keskusteluja aina kun uusi virustojuntaohjelmisto ilmestyy ja olen enemmistön kanssa samaa mieltä että en itse tällä hetkellä tarvitse virustorjuntaa s80 laitteisiini - en ainakaan nyt kun viruksia ei ole ja vaativat ohjelman asentamista puhelimeen. En tosin tuomitsekaan sinua tai muita virustorjunnan käyttäjiä - kaikki saavat päättää mitä ohjelmia hankkivat ja puhelimiinsa asentavat.
   
 7. AMG

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Niinpä, totta se on että virukset eivät tällä hetkellä muodosta uhkaa Symppari-pohjaisille laitteille. Ainakaan mitään sellaista mistä ei pääsisi eroon boottaamalla. Kaikki oleellinen on kuitenkin read only-puolella.
  Mutta sikäli kirjoitin että virustorjunta-asiasta voi tiedottaa topicin aloittaneelle että kun kerran kyseltiiin että millä kukin on puhelimensa suojannut, jos on suojannut. Selvennyksen vuoksi sanon vielä ettei mulla noissa symbianeissa ole virusohjelmia koska en niihin asenna mitään yms., vaan Airscanner on tuossa HP:ssä.
   
 8. HemppaP Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/7/04
  Viestit:
  453
  Tykkäykset:
  10
  Ajatteleekohan tässä topicissa kukaan yhtään sen pidemmälle kuin omaan napaansa?
  Luette luureilla/pda yms:lla maileja liitetiedostoineen ja sitten forwardoitte mailin eteenpäin esimerkiksi. Sitten sen ottaa vastaan sellainen jolla ei ole virustorjunta kunnossa Windows koneessa. Ongelma ketju on heti valmis. Eikö olisi fiksua korjata ko ongelma jo alkuvaiheessa!
   
 9. AMG

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Nyt en ole ihan varma mitä HemppaP ajat tässä takaa? Eli siis kun ei käytetä Symbianeissa (esim. Communicatoreissa) virustorjuntaa olemattoman uhkan vuoksi, olemme näinollen potentiaalisia turvariskejä levittäessämme mahdollisesti saastunutta postia?
  Oman käsitykseni mukaan näihin luureihin saatavilla olevat ohjelmat eivät tunnista muita kuin symbianeille tehtyjä viruksia. Eli vaikka olisivat käytössä eivät estä Windows virusten leviämistä. Siis tämä on mun käsitykseni asiasta. Korjatkoon kuka tietää oikeasti onko näin.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tarkkaan tiedä, mutta jos s80 koneelle ei ole viruksia, ja jos ohejelma ei tunista kuin oman alustan riskejä, niin ei sillä ole paljoa tehtävää :)

  Mutta joka tapauksessa luurien virusturvaohjelmat eivät anna turvaa windows mailmaan. PC mailman ohjelmat eivät tartu ja leviä luureissa. HemppaP:n ajatus on toki kaunis, mutta ei edes suuri ongelma PC mailmassa, PCmailmassa on se ongelma että tartunan saanut kone levittää matoja, käyttäjien tahattomasti levittämät ovat murto-osa ongelmaa. Luuriin tälläisen yhtä tehokkaan virusohjelman asentaminen on resurssien tuhlaamista.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On hyvä että käyttäjät reakoivat virus/mato uhkaan, joissain tapauksissa ohjelman hankkiminen voi olla perustelua.

  Paljon ohjelmaa tärkeämpää on ymmärtää riskit, itse laitteet ovat paljon turvallisempia kuin PC mailman koneet, joten ymmärtämällä pääse pidemmälle.

  Kuten mainittu, ei asenna ohjelmia
  Jos koúitenkin asentaa niin vain valmistajalta saatuja ohjelmia tai valmistajan viralliselta myyjältä saatua ja mielellään vain tunnetuilta valmistajilta.

  Muita ohjelmia ei kartakaikkiaan asenna.

  Kukaan ei hyvää hyvyyttään lähetä sinulle mitää, varsinkaan BTllä Jos BTllä on tulossa jotain niin ei vastaanoteta, jos ystäväsi lähettää niin hän on puhe etäisyyden päässä ja voi kertoa mitä lähettää, ystäväsi tosin voi tietämättää lähettää riskiainesta.

  Jos kuitenkin vastaanottaa jotain tuntematonta, niin niitä ei ole pakko asentaa. Jos kuitenkin asentaa, niin sammut luuri, jos joudut soittaa, niin formatoi luuri, ja enen kaikkea muuta yhteysasetukset.

  Hanki turvaohjelmia, seuraa alan uutisointia. 95% on vääristeltyä ja uhat pelottelua, mutta pyri ymmärtää uutisen riski ja tausta. jossain vaiheessa tulee todellinen riski.

  Salaa laitteesi tiedot, ja ota varmuuskopiota säännöllisesti.
   
 12. jiikoo811 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  1/8/04
  Viestit:
  533
  Tykkäykset:
  2
  Minkä tehonen prossu 9300:ssa on? Haku ei kertonut ainakaan...
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Laitteesta on aivan oma ketju
   
 14. JMal

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Symantec

  Itselläni on 9300:ssa Symantec Antivirus ja Firewall. BT toimii vain paired device:ien kanssa ja on hidden moodissa koko ajan.
   
 15. qtek

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/05
  Viestit:
  72
  Tykkäykset:
  0
  onko olemassa mitään ilmaista S80 virustorvuja softaa?
  F-securen 30pv trial versio loppu ja en viittis maksaa kyseisestä softasta. Ihan hyvin se kuitenkin toimi, vähän kyllä huomas paiakotellen että hidasti 9300i:n käyttöä.

  Testasin äsken myös Symantecin trial softaa.
  Symantecin softa hidastaa puhelimen kyllä kokonaan. Puhelimen(+512muistikortin) scannaus kesti noin 2tuntia ja ohjelmien käynnistys kestää ikuisuuden.
   

Jaa tämä viestiketju