Netin varmuuskopiopalvelut

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja O.J., 3/11/08.

 1. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  https://www.keepit.com/ Tuommosen huomasin. Ehdotuksia mahdollisesta paremmasta tms. Vai olisiko sittenkin parempi hankkia ulkoinen kiintolevy varmuuskopiointiin? Tikuille ei kauheasti mahdu digikuvia yms.
   
 2. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Suosittelen ulkoista kiintolevyä, sinne on pääsy paljon nopeampi, eikä ainakaan mene firma konkurssiin tms. Jos ei ole tarvetta päästä tiedostoihin käsiksi monesta paikasta, niin kyllä kiintolevy on paljon fiksumpi.
   
 3. kimmo Vieras

  0   0   0

  512 uppikaistalla isompien tiedostojen kanssa alkaa tulla äitiä ikävä. Itellä on sauniksen iso-g ja vaikkei paljoa tule käytettyäkään, niin saahan sinnekin ison kasan kuvia. Lisäksi linkitykset foorumille käy paremmin/nopeammin, kuin joltain aijaa-palvelulta.

  Tuo kuitenkin näköjään hieman erilainen palvelu, eli ajetaan koneelle joku softa joka sitten backuppaa vinsusi tuonne palvelimelle kokonaan(jos haluat), jonka jälkeen sitten vain muuttuneet/uudet tiedostot.
  Millaiset mahdollisuudet käyttäjällä yksittäisen/muutaman tiedoston heittämiseen halutessa, ei oikein selvinnyt itselleni. Kaikki ymmärtääkseni hoidetaan tuon heidän softansa avulla, joten hieman rajoittaa/hankaloittaa hommaa. Riippuu toki siitä mitä haluaa.
  Jos tarvii varmuuskopsut turvalliseen paikkaan, niin siihen toi lienee omiaan..jos pelkkää "verkkokovalevyä", niin minusta tuo ei ole siihen paras ratkaisu..ainakaan näin äkkiä katottuna.
  500GBn verkkokovalevyn saa jo alkaen satanen, joten tuskin hinnasta ainakaan kiinni jää..lisäksi saa itse päättää mitä tekee ja koska ja tiedostojen siirto käy kohtuu sukkelaan.
  Itse ostaisin verkkolevyn, toki siinä se ongelma, että jos talo palaa, niin menee tiedostotkin. :)
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Ääni ulkoiselle kovolle. Eivät nykyään maksa paljoakaan ja tieto liikkuu huomattavasti nopeampaa.
   
 5. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  4084
  Tykkäykset:
  485
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  Nyt sattuikin ajankohtainen aihe. Meilläkin pähkäilty tuota varmuuskopiointia kun alkaa tuo DVD:lle polttelu jo hatuttamaan.

  Ulkoinen levy luultavasti hankitaan, joten kokemuksia luotettavista levyistä kaivataan.

  Paikallinen atk-kauppa tyrkytti 500gb Maxtoria hintaan 89€, tilantarve ei ole lähellekkään noin runsas joten joku 160gigaagin riittää ja siinäkin ehotellen :D Buffalon 160:stä sais 5kympillä, millaisia lienee?
   
 6. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Maxtoria ei ainakaan kannata ostaa, niiden laatu on mitä on. Ja kyllä kannattaa valita vähintään tuollainen 500 giganen, kun siinä on kuitenkin gigaa/euro -suhde aika paljon parempi kuin noissa pienemmissä.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On olemassa hyviä verkkopalveluita, niinden vahvuudet ovat toki liikkuvassa käytössä, ja on se toki muodikasta ulkoistusta, pieni tietoturva riski toki siinä jos valitsee heikon toteutuksen. Jotain verkka palveluita käytetäänmyös siihen että on mahdllisuus mistätahansa päästä omiin tietoihin käsiksi.

  Kuten moni ehdotti, niin varsinkin isoille tiedostoille niin oma ulkoinen levy, USB/FireWire levyn etu on siinä että kun se on irti, niin mato ei sitä tuhoa, eikä naapurin kräkeri sitä verkon yli tongi.

  Mutta tärkein ja asia mihinkä kannattaa panostaa on hyvä varmuuskopiointi ohjelma, eli hyvä, huomaamaton, eli tekee hommat ilman että häiritsee työntekoa (surffailua), ei poista varmuuskopiosta tiedostoja samoin tein kun sen itse koneelta on poistanut/muuttanut. Jos isoja tiedostoja joutuu käpisteleen/muutteleen, niin olisi pohdittava kopsata koko gigatavu tiedosto vai vain muutokset.

  Varmuuskopion pitäisi olla myös näppärästi palautettavissa, kokonaan tai osittain, mahdollisuus selailla tehokkaasti jne.

  WINdows XP koneesta myös itse käyttöjärjestelmästä ehkä syytä tehdä aina välillä tehdä Ghost image.


  Ja muista että varmuukopio ei ole arkisto, eli arkistointi sitten jollain muulla tavalla, sellaisella mikä säilyy ja on luettavissa vuosien takaa, koti konstina vaikka sitten toinen ulkoinen levy, ja niiden rinnalla CD - DVD ja fyysisesti hajautettu sijoittaminen, jälkimmäisessä voi toimia myös verkkolevyt, kuvien osalta kuvapavelut. Jos data luottamuksellista, niin huolehdittava niiden vahvasta saalaamisesta ennen verkkoon laittoa, muistaen ett se mikä oli 90 luvalla riittävää salausta voi tänä päivänä olla aika kevyttä ja huomanna yhdelle näytönohjamelle brute force menetelmälläkin sivuhommia.
   
 8. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Itse suosittelen vähänkään henkilökohtaisten tietojen varmuuskopiointiin ulkoista tallennusmediaa.

  Pienempiin määriin voi sopia muutaman gigan kokoinen usb-tikku hyvin, isompiin määriin ulkoinen usb-/firewire-kovalevy. 2,5-tuumaiset ulkoiset usb-kovalevyt eivät enää hirveästi maksa, niitä on mukavampi kantaa mukana kuin 3,5 tuuman kovalevyjä, ja fiksulla backup-softalla voidaan minimoida varmuuskopioiden viemä tilakin ihan kohtuullisiksi.

  Salattuna verkkolevykin on ihan ok, ei tarvitse kanniskella ulkoisia kovalevyjä ja riippueen verkkolevyn tarjoajasta verkossa olevat varmuuskopiot ovat hyvin saatavilla missä päin liikkuukin. Ilman kunnollista salausta en itse omia varmuuskopioitani sellaisenaan nettiin menisi lataamaan.

  TrueCrypt on ollut käytössä niin kotona kuin työnantajanikin toimesta, ja hyvin on pelittänyt niin yksittäisten tiedostojen kuin koko tietokoneen kovalevyjen salaamisessa. Plussana, että em. softan saa niin Windowsille (XP & Vista) kuin Linuxille ja Mac OSX:llekin.

  Ja kannattaa muistaa, että Murphy on oven takana näissäkin asioissa, se backup-levykin voi kilahtaa milloin tahansa ;)
   
 9. stadia Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/07
  Viestit:
  196
  Tykkäykset:
  3
  Itselläni on pari Lacien kovalevyä (250&500gigaa) ja hyvin ovat toimineet. En tiedä miten noiden kanssa tulisi käyttäytyä, mutta itse sammutan levyt aina kun en niitä tarvitse. Toimivat siis varmuuskopioiden säilömispaikkana. Kovasti mainostavat, että on tosi käteviä levyjä kun pystyy kasaamaan päällekkäin vaikka kuinka monta, mutta koin asian niin että lämpenivät hurjasti päällekkäin ladottaessa. USB piuha on aika lyhyt, joten rajoittaa levyjen sijoituspaikkaa.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vaikuttaa ihan siltä että Windows XP käytössä ? ja toki totta että jotkin Lacien mallit eivät erityisen hyvin kestä jatkuvaa päälläoloa.
  Mutta on toki turvallista muutoinkin sammuttaa, sammutettua levyä ei pöpöt kovin helpolla tyhjennä/saastuta.

  USB piuhoja saa pidempiakin, jos mukana on tullut jokin heikkolaatuinen nysä.

  Markkinoille on ilmestynyt ulkoisia levyjä joissa ei ole virtakytkintä, joka tarkoittaa että pitää pweornaruja nykyiä irti, tai rakennella kytkimet itse, esim jatkoroikalla.
   
 11. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  4084
  Tykkäykset:
  485
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  Tuli sitten hankittua Fujitsu-Siemensin 500GB ulkoinen kovo vaarmuuskopiointiin, hintaa kapistuksella oli 59€. Kaippa tuo on ihan hyvä? :/
  Tuleekohan noissa mukana mitään varmuuskopiointi ohjelmistoa, en ole pakettia vielä nähnyt kun kaveri sen tuo toiselta paikkakunnalta. Tai löytyykö netin uumenista jotain hyvää backup ohjelmaa?
   
 12. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  4084
  Tykkäykset:
  485
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  Noniin, nyt on kovo tuossa formatoitumassa ja katselussa se hyvä varmuuskopio-ohjelma.

  SyncBack näyttäisi olevan monella suunnalla suositeltu, onko kellään kokemuksia tuosta? Wintoosassa pitäisi kai olla kans oma varmuuskopiointi mutta en sitä löydä mistään, kuka perkele sen söi koneeltani? Vai onko sitä edes kaikissa versioissa? Käytössä siis XP...

  Sen verta miinusta kovolle, että siinä ei ole virtakytkintä :(
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Apuohjelmat>järjestelmätyökalut>varmuuskopiointi, ainakin XP Professionalissa.
  Varmuuskopiointiohjelmia oli ainakin ennen muinoin olemassa pilvin pimein, mutta olivat maksullisia eivätkä mitenkään halpoja. Itellä on parikin nauha-asemaa missä niitä käyttelin, mutta sementia vaivaa, eikä nyt muistu nimiä mieleen..ehkä sitten päivänäöllä.
   
 14. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  4084
  Tykkäykset:
  485
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  Eip ole täällä, normi XP käytössä.

  Kokeillaan tuota SyncBackiä nyt sitten, mikkisoftalla ois myös SyncToy niminen ohjelma, tosin se on kai paremminkin synkronointi ohjelma :/
   

Jaa tämä viestiketju