Nerojen palaveri vai "vammaisten" sirkus

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja parrot, 1/9/06.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Tässä teille taas pähkäiltävää jotka olette sitä mieltä että asioista on turha reklamoida ja antaa kauppiaiden vain kusetella asiuakkaitaan:)

  Kuten toisissa ketjuissakin on käynyt ilmi meillä on ollut vaikeuksia DNA:n kanssa.

  Taas tuli aihetta valittaa heidän ja liikeiden toiminasta.

  Onko mielestänne oikein ja kohtuullista että puhelimesta / liittymästä etsittiin vikaa josta siitäkin on toisaalla ollut juttua.
  Linja siis krohahteli kun vastaan puhelimeen.

  Tuossa yhteydessä uusittiin myös SIM- kortti koska myyjän kanssa todettiin että vika voisi olla myös kortissa.

  Yllätyksekseni kortti olikin sitten laskutettu minulta puhelinlaskun yhteydessä.

  Tämä ei tietysti minua tyydyttänyt. Operaattori ei tietenkään suostu tuota perumaan ennen kuin myyjä taas ilmoittaa asiasta heille..
  Melkoinen soittorumba ja kymmenien minuuttien jonotus tästä saas asiakkaalle aiheutuu sen takia ettei liiikkeessä ole ammattitaitoa ja huolellisuutta asiakaspalvelun suhteen.

  On tuo merkillistä että asiakkaan pitää koko ajan olla kärppänä vahtimassa laskuja ja sopimuksia että saa sitä mistä on kauppaa tehty.

  On se melko kiusallista että kaupassa on niin kiire haalia uusia sopimuksia ettei vaivauduta paneutumaan kaikkeen oleelliseen millä asiakas sitten myöhemminkin voitaisiin pitää tyytyväisenä ja uskollisena asiakkaina.
  Ehkäpä tämä välinpitämättömyys johtuu juuri ahneudesta ja siitä että osa juoksee aina sen halvan perässä välitämättä palvelun laadusta tai luotettavuudesta
   
 2. ROS

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/06
  Viestit:
  330
  Tykkäykset:
  0
  Mikset vaihda op:tä???
   
 3. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Yritetty on mutta toistaiseksi jumissa tämän kytkyn kanssa josta tapellaan nyt kovasti ja odotellaan päätöksiä muilsta tahoilta
  Operaattori kun e i kauppiaan lailla piittaa siitä että liittymät myytiin vilpillisesti mainitsematta etteivät ne toimi verkon puutteen vuoksi.
  saimme siis "munan munan" tilalle ja 24 kuukauden puntin nilkkaan jos ei nyt oikeus tai kuluttajavalituslautakunta saa DNA kauppiasta/ operaattoria järkiinsä.
   
 4. Messenjah

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/02
  Viestit:
  159
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95 / dna
  tai helpommin: mikset vaihda liikettä? tällä alalla paitsi työn arvostuksesta, että työn palkkauksesta johtuen vaihtuvuus on melko suurta eikä ammattitaito aina ole itsestäänselvyys. Suosittelen että asioit jatkossa esim. paikallisen puhelinyhtiön myymälässä ja jos oikein varman päälle haluat pelata, katso tiskin takaa vähän vanhemman ja kokeneemman näköinen myyjä.

  Edit: Myyjän kämmihän tuo on, ainakin Finnet-yhtiöiden omien myymälöiden käytössä on järjestelmä, jolla myyjä voi kyllä tarvittaessa tehdä veloituksetta SIM-kortin vaihdon. Mielestäni sinä ihan turhaan nyt huutelet dna:n virheistä kun molemmissa sinun kohdallesi sattuneesta ns.virheestä on vika pääasiassa myyjässä. Vaikkakin omasta mielestäni kytkysopimusta tehdessäsi sinua ei huijattu, tietoisesti ainakaan. Luulenpa ettei myyjä ole uskonut juuri 3G-palvelun olevan sinulle myyntipäätökseen vaikuttava tieto kun et itse sitä ole varmistanut tai ottanut puheeksi. Huijaus olisi kertoa asiakkaalle että on kuuluvuus jos sitä ei ole. Kuuluvuuskartat ovat kuitenkin niinkin helpossa ja julkisessa paikassa kuin internetissä. Se, ettei sinulle tullut mieleenkään tarkastaa niitä, on ihan sinun omaa huolimattomuuttasi.

  Edit2: Lisää kaljaa, hyvää viikonloppua! =)
   
 5. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Sepä tässä jupakassa on hauska juttu ollutkin että myyjät tyrivät ja käskevät ottaa yhteyttä operaattoriin.
  He kun ovat kuulemma vain operaattorin puolesta allekirjoittaneet sopimukset.
  Operaattori taas vetäytyy vastuusta sillä ettei tällaisia kytkyjä yleensäkään pureta ja monenmoista selitystä on kuultu.
  En sitten tiedä kuinka on esim.DNA-kaupan omistus operaattorin kanssa yhteydessä.
  Olin alun pitäenkin sitä mieltä että reklamointi tulee tehdä sen liikkeen taholle jossa myyjä on asiat tyrinyt mutta usean yrityksen jälkeen aina kieltäytyivät vastaamasta reklamaatioon ja väänsivät asian operaattorin vastuulle.

  Luulisi tyhmänkin myyjän tajuavan että juuri 3G on se haettu ominaisuus kun saman operaattorin normaali liittymä vaihdetaan 3G liittymäksi :)
   
 6. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Kas kummaa, kun kyseessä on operaattorin "edustaja" jonka kanssa operaattori on solminut omien tuotteidensa jälleenmyyntisopimuksen. Kun sopimus on solmittu, on edustajalla oikeus tarjota normaalia asiakaspalvelua sekä liittymäasioiden hoitoa. Reklamaatiot, sopimusrikkomukset tms. asiat hoitaa se taho kenen kanssa sopimus on tehty, eli siis operaattori. Ei jälleenmyyjällä edes voi olla oikeutta tehdä poikkeuksia normaalista operaattorin tekemään sopimukseen, kuten palautella rahoja tai purkaa sopimuksia poiketen normaaleista irtisanomisehdoista. Tämmöiset poikkeustapaukset ovat poikkeuksetta hoidettava osapuolien välillä, eli asiakas - operaattori.

  Niin, ja vaihda liikettä. Alusta lähtien nämä markettipisteet "ja muut vastaavat" ovat ärsyttäneet, sillä aika harvoin juuri pintapuolista asiaan perehtymistä enempää kannattaa edes odottaa, saati sitten sitä että hyppyritukat välttämättä edes tietäisivät kaikkia joillekin oleellisia asioita. Lisäksi, kukaan ei varmasti "oleta" mitään tarpeistasi ellet itse tuo noita esiin ostotilanteessa. Vai palautatko mikroaaltouunin kauppaan, kun ei se pese pyykkiä? Lappu päälle että oletit sen niin tekevän.

  Siinä sitä sitten vain ammuskelee itseään jalkaan jos haluaa jääräpäisesti vain asioida siellä liikkeessä vaikka on jo ohjattu hoitamaan asiaansa oikeassa paikassa. En pysty käsittämään miksi ihmisten pitää itse tehdä omasta elämästään niin paljon vaikeampaa.
   
 7. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Eihän nuissa liittymissä mitään eroa ole, ei ole mitään 3g-liittymiä, kun 3g-palvelut toimivat kaikilla liittymillä siellä missä verkkoa on.. Ja yleensä taidetaan nää kytkytki ottaa sen uuden hienon kapulan takia jonka sitten saa eurolla.
   
 8. Messenjah

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/02
  Viestit:
  159
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95 / dna
  Väitän kyllä että suurin osa ottaa kytkyn vanhaan liittymään pelkästään ilmaiselta tuntuvan puhelimen vuoksi. Ja dna:lla ei ainakaan ole 3G-liittymiä, on liittymiä mihin saa lisäpalveluna ostettua puhelimen osamaksuperiaatteella kimppa-sopimuksella. Mitä muuten kimppa sopimuksen toimitusehdot sanovat kuuluvuudesta, kai sinä siihen paperiin mihin nimen alle laitoit edes tutustuit? Kuka on mainostanut 3G:n kuuluvan kaikkialla, tai että dna:lla olisi 3G-kuuluvuus Turussa? Väitätkö tosissasi että olit asunut kaiken valtamedian ulottumattomissa etkä ollut tietoinen ettei 3G toimi kaikkialla?
   
 9. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  jaa eli et kertonutkaan myyjälle että tarvitset välttämättä 3g-verkon? jos et itse ole maininnut että tarvitset juuri sen 3g verkon niin ei minusta sinua ole huijattu mitenkään. varmaankin 95% kytkyn ottajista ottaa kytkypaketin uuden puhelimen takia eikä 3g ominaisuuksien. suurin osa tiedä edes että mitä 3g mahdollistaa... ei sun pidä olettaa että jos liität dna:n liittymään kytkypuhelimen että myyjä ymmärtää et sinä teet niin vain käyttääksesi 3g verkkoa...
   
 10. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  kertokaa minulle mikä on 3G-liittymä?

  ei prkl, se ei ole sama asia kuin kytkypaketti
   
 11. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä se vain on sillä muuta liittymää ei lain mukaan saa kytkykaupassa myydä.

  Teknisesti muutos tehtiin viestintämarkkinalain 70-pykälän väliaikaisena muutoksena.

  Kytkykaupalla tarkoitetaan sitä, että puhelinta ja liittymää koskevat sopimukset kytketään kaupantekohetkellä siten, että hyödykkeiden ostohinnat riippuvat toisistaan. Kytkykaupassa käyttäjä voi ostaa puhelimen halvemmalla, jos hän tekee samalla liittymäsopimuksen tietyn operaattorin kanssa.

  Kytkykauppakielto koskee edelleen sellaisia matkapuhelimia ja liittymiä, joita voidaan käyttää vain gsm-verkossa, mutta ei uudempaa teknologiaa hyödyntävien matkapuhelinten kauppaa.

  Lain muutoksen tarkoituksena on edistää tietoyhteiskunnan kehitystä paremmin tukevien matkaviestinverkkojen käyttöönottoa.

  Kuluttajan suojaamiseksi lakiin otettiin säännös, jonka mukaan kuluttajaa ei saa sitoa kahta vuotta pidempään määräaikaiseen liittymäsopimukseen.

  Matkapuhelinoperaattori voi estää toisen teleyrityksen liittymän käytön kytkykaupassa tarjotussa matkapuhelimessa. Eston pitäisi olla kuluttajan pyynnöstä purettavissa maksutta liittymäsopimuksen päättyessä, kuitenkin viimeistään kahden vuoden kuluttua liittymäsopimuksen teosta.
   
 12. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Luulisi sinunkin jo tällaisen jankkaamisen jälkeen tajuavan ettei muuta kuin 3G liittymää saa edes myydä kytkynä!

  Kumma että toisen ne jaksaa pistää hanttiin vaikka eivät raukat edes asiasta ja säännöistä ole perillä.
  Silloin kannattaa ollla ihan hiljaa :)
   
 13. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  mikäli lakia tiedän, siellä puhutaan vain siitä että kytkyssä saa myydä vain 3G-puhelimia

  ei operaattoreilla ole myynnissä mitään 3G-liittymiä. niinkuin todettu, 3G-palveluja voi käyttää millä liittymällä tahansa
   
 14. Panda Vieras

  0   0   0

  Muuta kuin 3G-puhelinta ei saa myydä. Mitään 3G-liittymää ei ole olemassakaan. Mikähän sekin olisi, pääsy GSM-verkkoon estetty, vai?
   
 15. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  nimenomaan, parrot ei ole kertonut kyselyistä huolimatta että mikä se 3G-liittymä on?

  tuntuu olevan fiksu ihminen, ettei nyt vain mutuna kuitenkin menisi?
   
 16. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  hah, no luulisi sinun nyt tietävän että mitää erillisiä 3g liittymiä ei ole, ainakaan denalla. ne on ihan normaaleja liittymiä :) 3g verkkoonkin pääsee vaikka ihan onni-liittymällä...hohhoe

  se on todellakin niin että 3g luureja vain saa myydä kytkynä eli ei 2g luureja :)
   
 17. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Vai niin. Mitenkäs 3G toimii jos ei ole verkkoa koko paikkakunnalla?
  Kyllä silloin on kyse GSM liittymästä ja näin on suurin osa DNA:n myymistä korka verkko on todella rupisen lainen.
  Muistan vielä ajan jolloin tuo tuli muilla operaattoreilla ja silloin piti vielä vanha SIM korttikin joissakin tapauksissa vaihtaa uudempaan jossa oli tuo mahdollisuus 3G verkon käyttöön.
   
 18. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  No ei luulisi olevan vaikea tajuta että 3G liittymää voi myydä vain jos sellainen verkko on olemassa. Ei tyhjä lasipulllokaan ole kossupullo ilman sisällä olevaa koskenkorvaa :)

  Otetaan vielä rautalankamalli:
  Suomen Kuluttajaliiton kannan mukaan myös kännykkäkauppaan liittyvä osamaksusopimus on purettava, jos myyty kokonaisuus ei toimi luvatulla tavalla. Liittymä ja siihen myyty 3 G-kännykkä ovat kokonaisuus, joita ei voida erottaa ilman että kuluttajalle muodostuu kohtuuton haitta.

  Mitenkä paikan neropatit käyttävät3g:tä ilman verkkoa?
   
 19. Panda Vieras

  0   0   0

  Noi voi herran *piip*. Se liittymä on mikä se on vaikka olisi tuollä 5G ja täällä 3G.

  Ei ole mitään 3G-liittymää vaan liittymiä jotka TOIMIVAT NIISSÄ VERKOISSA JOTKA KULLAKIN ALUEELLA SATTUVAT OLEMAAN.

  Meneekö jo jakeluun vai oletko tosiaan noin idiootti/haluat olla jankkaamisen ilosta?
   
 20. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Pesunkestävä idiootti.

  Onneksi en ainoa tällä saitilla :)
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju