1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Mobiili.fi Nenilleen saanut Oculus poisti laitetarkistuksen pelialustastaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  Oculuksen virtuaalitodellisuuskäyttöön tehty ohjelma-alusta sai reilu kuukausi sitten päivityksen, jonka tarkoituksena oli tarkastaa, että käyttäjällä oli käytössä juuri Oculuksen valmistamat lasit, eikä esimerkiksi kilpailija HTC:n lasit. Tämä tietysti suututti muiden lasien käyttäjät, mutta pian Oculus saikin näpeilleen, kun Revive-nimisen apuohjelman tekijät päivittivät oman ohjelmansa nopeasti, kiersivät Oculuksen laitteistotarkistuksen ja samalla avasivat alustan myös piraattipeleille. Nyt Oculus näyttäisi ottaneen asiasta opiksi.

  [​IMG]
  Oculus Rift.


  Reviven alkuperäisenä tarkoituksena oli tehdä Rift-alusta käytettäväksi myös muilla kuin Oculuksen omilla laseilla, mutta varsinaista piratismia sen ei ollut tarkoitus avittaa. Kun Oculus kuitenkin kiristi alustansa tarkistuksia, ohitti Reviven uusi päivitys Oculuksen alustasta paitsi laitteistotarkistuksen, myös ohjelmiston omistusoikeuden tarkistuksen, mikä helpotti merkittävästi piraattipelien käyttöä. Viime viikolla yksi Reviven kehittäjistä kuitenkin huomasi Oculuksen poistaneen laitteistotarkastusen käytöstä vähin äänin.

  Ars Technica kertoo, kuinka Oculus julkaisi päivityksen alustalleen viime perjantaina ja samassa yhteydessä se poisti kaikki jäljet kiistellystä suojauksesta. Aiheesta ei kuitenkaan mainita mitään päivityksen yhteenvedossa, joka jostain syystä on päivätty päivää myöhemmäksi, eli lauantaille. Yksi Reviven kehittäjistä kuitenkin huomasi muutoksen, ja Revive-tiimi onkin sittemmin poistanut ohjelmastaan kopiosuojausohitukset.

  [​IMG]
  HTC Vive.


  Oculuksen laitteistotarkastukset ovat olleet melkoisen myllytyksen kohteena, sillä maaliskuussa Oculuksen perustaja Palmer Luckey kommentoi, ettei ole väliä millä laitteilla käyttäjät pelejä pelaavat, kunhan pelit ja ohjelmat ovat laillisesti hankittuja. Kuitenkin vain viikko sitten eräät Oculuksen johtajat puolustelivat Ars Technicalle yksinoikeuspelien ja -ohjelmien tärkeyttä. Oculuksen edustajat ovat nyt kuitenkin ilmoittaneet Ars Technicalle, että laitteistotarkistus on yhtiön alustasta poistettu, eikä sitä ole tarkoitus tuoda myöhemminkään takaisin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju