Mobiili.fi Neljän euron älypuhelimen tarina jatkuu – edelleen hämärissä merkeissä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2115
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Ringing Bells Elegant ja LG G5:n taustakuva.


  Tarina alkaa helmikuulta, kun intialainen Ringing Bells kertoi tuovansa Intiassa myyntiin Freedom 251 -puhelimen, jonka mallinimi tulee sen hinnasta, 251 rupiaa eli vain reilut kolme euroa. Todella, todella alhainen hinta tietysti aiheutti hämmennystä, ja moni ihmettelikin, onko edes mahdollista myydä puhelinta niin halvalla. Sitten tarina mutkistui.

  Ensin valmistaja vaihtoi hieman julkistuksen jälkeen verkkosivuillaan olleet kuvat laitteesta ja toimitti medialle testilaitteita, jotka paljastuivat todella huonosti naamioiduiksi Adcom Ikon 4 -puhelimiksi, eli noin 50 euron hintaisiksi iPhone-klooneiksi. Maaliskuun lopulla Intian parlamentin jäsen teki poliisille tutkintapyynnön ja syytti valmistajaa huijauksesta. Tarina kuitenkin jatkui, ja kesäkuussa valmistaja ilmoitti, että puhelimen toimitukset alkavat 28. kesäkuuta. Sitten päivämäärä siirtyi, ensin kesäkuun 30. päivään, sitten heinäkuun 6. päivään ja viimeksi heinäkuun 8. päivään.

  [​IMG]
  ”Freedom 251” -testipuhelin olikin itse asiassa 15 kertaa kalliimpi Adcom Ikon 4.


  Samalla kun toimitusten alkaminen on siirtynyt, on myös toimitusmäärä pudonnut kuin lehmän häntä. Alkuun yhtiö ilmoitti, että 70 miljoonaa ihmistä rekisteröityi ostajakandidaateiksi ja että 30 000 asiakasta oli jo maksanut ennakkotilaamansa laitteen. Ensimmäisen toimitettavan erän piti olla 200 000 laitetta, sitten 10 000 laitetta ja vain muutamia päiviä myöhemmin enää 5000 laitetta. Lisäksi aiemmin ilmoitettiin, että laitetta tullaan jatkossa toimittamaan 200 000 kappaletta joka kuukausi, mutta viimeisimmän ilmoituksen mukaan valmistaja ei ensimmäisen erän jälkeen välttämättä toimita enää yhtään laitetta.

  Ringing Bellsin edustaja on kertonut, että lisää laitteita saatetaan toimittaa, jos yhtiö saa apua. Tuo kyseinen apu tarkoittaa valtion apua, sillä yhtiön toimitusjohtaja Mohit Goel on kirjoittanut avoimen kirjeen Intian pääministerille, pyytäen valtiolta apua, että yhtiö voisi nöyrästi auttaa maanmiehiään ja toimittaa Freedom 251 -laitteen kaikille halukkaille kansalaisille. Ongelma vain on, että valmistuskustannukset ovat korkeammat kuin myyntihinta, joten yhtiö pyytää vaatimattomasti 500 miljardia rupiaa, eli pyöreästi 6,7 miljardia euroa, voidakseen toteuttaa suunnitelmansa.

  Ringing Bellsin ja Freedom 251:n erikoisia käänteitä kirjannut Android Central arvelee, että todellinen suunnitelma tässä on ratsastaa huippuhalvan puhelimen saamalla huomiolla ja avittaa näin muiden laitteiden myyntiä. Kuinkas sattuikaan, yhtiö onkin juuri esitellyt uuden television, vara-akkuja, peruspuhelimia sekä kaksi uutta älypuhelinmallia, reilun viidenkymmenen euron hintaisen Elegantin ja kuudenkympin hintaisen Elegancen. Mainoksissa käytetty taustakuva näissä uusissa puhelinmalleissa saattaa näyttää tutulta, sillä se on suoraan peräisin LG G5:stä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju