Navicorelta tulossa Saksa ym karttoja keväällä!

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja gpsman, 16/3/05.

 1. gpsman

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/04
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Onko jollain kokemusta Tele Atlaksen Saksan kartoista ja yleensäkkin heidän euroopan karttojen laadusta? Saksan ja Ranskan kartat kiinnostais eniten. Viikolle 17 näyttäisi tulevan tämän mukaan http://kotisivu.mtv3.fi/olli vaan minne mahtaa hinnat asettua??
   
 2. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Mulla oli viime kesän Saksa-Tsekki-Itävalta asuntoautoreissulla TomTom Navigator for Palm mukana. Se siis käyttää TeleAtlaksen karttoja, mutta Tsekki ei tuolloin vielä ollut mukana, ja kartta-aineisto oli ilmeisesti 1Q/03 eli aika vanhaa. Periaatteessa näitä karttoja on ollut kauimmin tarjolla juuri Keski-Euroopassa, joten siellä suoranaisia virheitä pitäisi käyttäjien niitä korjatessa olla kaikkein vähiten, mutta puutteita saattaa silti olla erityisesti uusien teiden osalta. Meidän käytössä tosin suoranaisia puutteita en huomannut, ja laite opasti kyllä takuuvarmasti perille.

  Mutta kuten aina näiden GPS-hässäköiden kanssa on, niin niitä tuleekin käyttää vain apuvälineinä, ja siis seurata opasteita / liikennettä aivan kuin normaalistikin! Aikaa ja erityisesti hermoja nämä systeemit joka tapauksessa säästävät vaikka ohjelma joskus ei tekisikään kaikkein optimaalisinta reittiä.

  Suosittelen ko ohjelman ostamista hyvissä ajoin (vähintään 1 kk) ennen matkaa ja siihen tutustumista hyvin ennen kuin lähtee tuntemattomille alueille sen kanssa. Tällöin oppii käyttämään laitetta luontevasti, ja jos Suomen kartta-aineiston tarkkuus ja käyttö tuntuu hyvältä, niin vähintään yhtä tarkkaa ja virheetöntä ovat noi Keski-Euroopan kartat.

  OTA MUKAASI KAIKESTA HUOLIMATTA MYÖS JONKINLAINEN PAPERINEN TIEKARTTA! Koskaan ei tiedä jos kuitenkin sähkö loppuu / ohjelma sekoaa / puhelin tai GPS-vastaanotin hajoaa...
   
 3. gpsman

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/04
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Samaa ajattelin itsekkin euroopan karttojen laadusta. Siellä näitä laitteita on jo käytetty pidempään ja virheet on korjattu. Silloin kun on käyttäjiä tulee myös palautetta ja virheet hoituu pois. Toivottavasti me täällä Suomessa myös olemme aktiivisia ilmoittamaan karttojen virheistä niin saadaan kaikki ajantasalle nopeasti jan huomaavat TeleAtlaksella, että kyllä niitä täällä periferiassakin käyttäjiä on.

  Tekniikkaan ei voi koskaan luottaa siksi aina paperikartta mukana, etenkin merellä!
   
 4. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Tyytyväisenä olen itsekin käyttänyt keski-Euroopan karttoja. Totta on että kun on paljon käyttäjiä niin virheet helpommin huomataan/korjataan. Toisaalta esim. Saksassa on myös pinta-alaan nähden paljon enemmän teitä ja uusia tehdään koko ajan - viime vuosina karttoja on päivitetty keskimäärin kaksi kertaa vuodessa (laite-/softavalmistajasta riippuen).
   
 5. gpsman

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/04
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Näyttäisi ainakin S60 alustalle tulleen hinnat Saksan, Englannin ja Beneluxin osalta http://kotisivu.mtv3.fi/olli sivustolle. Onko muualta havaintoja? Tuolla tuntuisi olevan aika aktiivinen yrittäjä ainakin Navicoren tiimoilta.
   

Jaa tämä viestiketju