Navicore vai TomTom Mobile

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja jamiimaj, 24/10/05.

 1. jamiimaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/7/05
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Voisitteko kertoa käytännön kokemuksia / eroja näidin navigaatiosovellusten välillä? Tiedän että Navicoresta löytyy megathreadi, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan onko näillä käytännön eroja. Eli kumpi kannattaa hankkia, hinnaltaan ovat suht samalla viivalla. Mahd. päivityspolitiikasta tai hinnoista en tiedä.
   
 2. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Molemmat ohjelma löytyvät puhelimesta ja käytän niistä tomtomia huomattavasti useammin.

  TomTom:
  + GPS:tilan näyttö (parempi kuin navicoressa)
  + voi tallentaa reittejä
  + nopea kiinnostava paikka suunnittelu (valitset lähtöpaikan ja kp kohteen ja reitti on valmis)
  + voi kuunnella seuraavan opastuksen etukäteen tai edellisen jos jäi kuulematta
  -/+ varoitus/ilmoitus kun esim. kp-paikoista huoltoasema on esim 500m päässä reitilläsi
  - joskus heittää liikenneympyrän kiertosuunnaksi tyylin lontoo

  Navicore:
  + reitin teko suosikkien kautta on erittäin kätevä
  + näyttää selkeämmin nopeus ja muut tiedot kuin tomtom
  - ei kovinkaan monipuolinen

  kaippa sekin menee miinuksena että, kun käytän navicorea ei tomtom käynnisty ilman puhelimen uudelleen käynnistystä. Toisin päin tätä ongelmaa ei ole.

  Minun ääneni menee selkeästi tomtomille. Tomtom on erittäin monipuolinen ja helppo käyttöinen, mitä kyllä navicorekin on mutta jotenkin vaan tomtom on se. :D
   
 3. burt

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  331
  Tykkäykset:
  16
  navicore

  kyllä senkin saa hälyttämään huoltamoista kameratolpista yms...ja vielä ilmainen se :) navicore jyrää
   
 4. Nasutin

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/05
  Viestit:
  366
  Tykkäykset:
  2
  Itselläni on lyhyt kokemus tomtomista.Minun paikkakunnalla se ei ainakaan toiminut.Tomtom ajatutti pieniä kiertolenkkejä ,opasti kääntymään risteyksestä vikasuuntaan kivetysten yli ja keskellä suoraatietä missä ei ollut kääntyviä teitä käski kääntymään pellolle.Vaarallinen systeemin vieraammilla
  paikoilla.

  Navicoresta ei ole kuin hyvää kerrottavaa.Helppo käyttää ja luotettava kartanlukija joka ei tee virheitä kuten tomtom.
   
 5. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Oliko kenties versio kolme kyseessä? Nykyisessä viitosessa ja Navicoren 2005-versiossa on mielestäni samat kartat (eli samat virheet ;)).
   
 6. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Itselläni on juuri tuo versio 5. siinä ei kyllä tuollaisia ongelmia ole.

  Tosta tulee mieleen ihan kun setäni oli kouluttajana sodankylässä ja ajatti jotain puusilmää kuorma-autolla. Sanoi tälle että mennään sitten vasemmalle, risteys oli tulossa n. 400m päässä. Puusilmä mitään kysymättä otti ja käänsi kuorma-auton vasemmalle, suoraan pellolle.
   
 7. Nasutin

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/05
  Viestit:
  366
  Tykkäykset:
  2
  Nimenomaan versio 5 oli kokeilussa.Kokeilun tein kotikulmilla kauppareissulla.Heti kotipihasta lähdettäessä opasti noin 500 metrin hukka lenkin nuolin sekä äänikommentein.Prisma kauppaan käännyttiin oikealle alas mutta tomtom käski kääntymään vasemmalle yli kanttareiden taas ääni sekä kuvaruutu kommentein eikä neuvonut mitään kun ei totellut vasta kaupan pihassa ilmoitti että olet perillä.
  Paluu matka kotiin ei sujunut sen paremmin vaan tomtom piirsi nuolen lähimmälle katsastus konttorille.Ja kun en totellut vaan lähdin ajamaan kotia kohti kehotti kääntymään ympäri mutta oli taas jonkun ajan kuluttua mukana reitillä kunnes keskellä peltoaukeaa missä lähimpää risteykseen
  oli noin 2km matka käski kääntymään oikealle taas äänikommentei sekä oli nuoli näyttämässä pellolle.Taas lähellä kotipihaa kun matkaa oli 100 metriä piirsi nuolen ja käski ajamaan tuon saman hukka pätkän kuin lähdettäessä liikkeelle.Ei noista tomtomin neuvoista voinut erehtyä kun se
  oikein kuvan ja äänen kanssa opasti.

  Mutta onneksi navicore pelaa moitteettomasti eikä tee virheitä.Tomtomia en uskaltanut vierailla teillä kokeilla olisi varmaan tullut aika pahaa tuhoa.
   
 8. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Mikä ohjelma versio sulla oli tomtomista?

  Mikä kartta versio?

  Millä tavalla reitti oli suunniteltu? nopein, lyhyin jne...

  Mulla on versio 5.000(419), GPS-ohjain V1.20. Kartta: Scandinavia V562.
   
 9. Nasutin

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/05
  Viestit:
  366
  Tykkäykset:
  2
  Versio5.000(419) GPS-ohjain v1.20 kartta:scandinavia v4.21
  En muista millä tavalla reitti oli suunniteltu mutta oli sitten nyhin tai nopein ei ohjelma tommoisia virheitä saa tehdä.Liikuin kuitenkin autolla enkä traktorilla
  enkä lentokoneella.
   
 10. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Heh heh

  Juuri tulin testiajoista ja testailin pitkästä aikaa navicorea. Kyllä se kumminkin jotenkin tuntui kätevämmältä kuin tomtom. Tässähän joutuu syömään sanansa.

  Huomattavasti nopeampi uudelleen reititys kun ajaa tavallaan/vahingossa harhaan. Tomtom samassa paikassa tolkutti u-käännöksen tekoa vielä siinäkin vaiheessa kun navicore oli jo hakenut uuden reitin. Saman huomasi myös sellaisissa risteyksissä jotka olivat 50-100m päässä toisista. Navicore kerkesi reitittää uudelleen, tomtomilla ei puhettakaan.

  Sitten testasin piruillessa siten että samalla mp3-soitin päällä. Tomtom sulki mp3 soittimen automaattisesti ja sulkeutui kun kytki mp3 soittimen päälle. Navicoressa ei muuta muutosta kuin se että äänineuvonta putos pois.

  Loppusanoina siis muutan mieltäni ja annan äänen navicorelle! Ja sitä paitsi aika huippu kun on Taru "Hugo" Valkeapää matkaseurana. :D

  Navicore siis on ykkönen! Tomtomilla taisin sortua uutuuden innostuksessa luulemaan sitä paremmaksi.
   
 11. marko69 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/05
  Viestit:
  124
  Tykkäykset:
  0
  Itse pidän tuosta Navicoren helppokäyttöisyydestä (voisi kai sanoa simppeliydestä), kaikki oleellinen hoituu aika näppärästi. TomTomia en ole kokeillut, joten vertailukohtaa siihen ei ole. Genimapin Smart2Go oli jotain aivan uskomatonta ja vein takaisin kauppaan toisena päivänä kun ei toiminut ollenkaan.
   
 12. jamiimaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/7/05
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Itse itsellni vastaten

  Muutaman päivän olen Navicorea nyt käyttänyt (on siis se uudempi versio, ohjelmisto 1.2 ja GPS-palikkana SirfIII). Ja täytyy sanoa että olen ollut tyytyväinen. Toimii loogisesti ja järkevästi, käytön oppi muutamassa minuutissa. En ole aiemmin vastaavaa autossa käyttänyt, mutta lukemani perusteella uskoisin että tuo uusi GPS-palikka (SirfStar III piirillä) on todella pätevä. Pidän hanskalokerossa ja toimii ilman mitään ongelmia, löytää virran kytkemisen jälkeen paikan kartalla todella nopeasti.

  Valvontakamerat ja muuta POI-sälää on asennettuna ja varoitukset halutuista ryhmistä (lähinnä noi kameratolpat) toimii kuten pitääkin. Ja pelkkien äänikomentojen mukaan pystyy toimimaan vaikka ei näyttöä koko ajan vilkuile. Nokia 6670 on käytössä ja kaiuttimen äänenlaatukin riittää hyvin, ohjeet kuuluu selkeästi. Sain lisäksi vielä Jabran BT handsfreenkin toiminaan navicoren kanssa (tosin ääniohjeista alkutavu usein jää kuulumatta) vaikka puhelin ei virallisesti useampaa samanaikaista bluetooth-yhteyttä tuekkaan.

  Testasin tätä ennen TomTomin Go erillislaitetta ja vaikka oli navigaatiokäytösä hyvin toimiva niin sitä ei ole silti ikävä. Navicoren paketissa tullut GPS-palikka toimii yhdellä latauksella ymmärtääkseni 15h luokkaa (vielä en ole saanut akkua tyhjäksi) ja pidän sitä jatkuvasti autossa. Kun puhelinkin on aina mukana niin pystyn käyttämään navigaattoria aina kun haluan. TomTomin kanssa vaatii ennakoimista, sillä sitä ei tullut säilytettyä autossa.
   

Jaa tämä viestiketju