Nappikuulokkeen äänenvoimakkuus??

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja kolvaaja, 8/4/07.

 1. kolvaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/07
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Onko mitään mahdollisuutta vaikuttaa hf:n äänenvoimakkuuteen. Puhelinmallien kesken on suuriakin eroja. Nokia 1100:n äänenvoimakkuus on paljon pienempi kuin 6030:n. Rakensin nimittäin euron hintaisesta nappikuulokkeesta moottoripyöräkypärään hf:n. Alkuperäisen nappikuulokkeen tilalle tinasin Sonyn kuulokkeet (2 kpl). No se toimii suhteellisen hyvin, mutta jos joku tietää keinon, millä "pofoorttia" voisi vielä hieman nostaa, olisin kiitollinen.

  Puhelimesta luonnollisesti on voimakkuus jo täysillä, mutta kuulokkeisiin merkityillä arvoillakin lienee merkityksensä. Eli watit ja desibelit??

  Joo, ja tiedän, että on olemassa varsinaisia kypäräpuhelinjärjestelmiäkin, joiden hinnat alkavat n.300e:stä. Mutta tuo oma viritykseni ei vaadi mitään keskusyksikköjä eikä virtalähteitä. Vain kypärässä oleva johto puhelimeen, puhelin taskuun ja menoksi.
   
 2. captain

  captain

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  974
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 3
  Jos sulla on puhelimessa jo äänet täysillä niin puhelimen puolelta ei ole enää mitään tehtävissä. Ainoa mitä nyt tulee mieleen on, että kolvaat toiset kuulokkeet, jotka reagoivat pienempään virtaan vai miten se nyt kuuluu sanoa :D
   
 3. kolvaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/07
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Aivan. Näin arvelinkin olevan. Kun vain löytyisi heppu, joka kertoisi minkälaisia arvoja kuulokkeeseen tulisi olla merkittynä. Ja edelleen, eksytäänkö jo foorumin aiheesta, mutta oiskohan Nokian omat musiikin kuunteluun sopivat kuulokkeet parhaimmat??

  Tämän foorumin kirjoittajat tuntuvat kuitenkin olevan lähimpänä mun asiaani. Puhelinliikkeissä eivät tiedä tuon taivalliista.

  Jatketaan kokeiluja, jossain vaiheessa saattaa puhelimesta nousta savukiehkura...
   
 4. Jase

  Jase

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/1/07
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Nexus
  Sonyn kuulokkeissa on varmaankin paljon pienempi impedanssi kuin siinä alkuperäisessä. Tämän voit mitata vaikka yleismittarin ohmimittauksella (oikeastihan impedanssi on taajuusriippuvainen). Eli HF:n vahvistin ei jaksa ajaa pieniohmisia sonyja ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää vahvistin, joka vaatii sitten pariston ja transistorin tai oparin.

  Sellainen extremetemppu tulisi mieleen, että kolvaisi molemmat kuulokkeet sarjaan, jolloin impedanssi kaksinkertaistuisi. Ei hajuakaan, miten tämä vaikuttaa taajuus- ja vaihevasteisiin, mutta voihan sitä kokeilla. Kuuloke kai pitäisi ajatella kelaksi, jos nuita haluaa enemmän miettiä.
   
 5. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
 6. kolvaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/07
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Tuo Jasen kannanotto on mielenkiintoinen. Tästä voisi edelleen johtaa, että kannattaa hommata mahdollisimman suuri-impedanssiset kuulokkeet, ja edelleen ne kytkeä sarjaan. Ja totta on, että Sonyt olivat 16 ohmin luokkaa, kun alkup. nappi oli 32:nen. Tällähaavaa Sonyt on kytkettynä rinnan.

  Het arkina hakeen kaupasta 60 ohmin Koss:it.
  Lisäksi kuulokkeissa on dB-merkintä, joka tarkoittanee herkkyyttä. Onko kellään hajua, onko sillä merkitystä minun tapauksessani?

  Juzin "vahvari" vaatii ne patterit, joita olen yrittänyt välttää.

  Kiitos ja kuulemiin.
   
 7. Jase

  Jase

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/1/07
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Nexus
  Deppoina ilmoitettu herkkyys tarkoittaa sitä kuinka monta deppaa kaiuttimesta lähtee ääntä 1W teholla suoraan metrin päästä mitattuna. Impedanssi taas liittyy suoraan tähän P=U²/R yhtälön kautta. Elikkäs pienemmällä impedanssilla ja samoilla tehoilla irtoaa enemmän ääntä, koska kaiuttimen läpi menee suurempi virta. Tämän suuren virran tuottamisessa oli juuri nyt ongelmia. Uskoisin, että suurempi impdanssisilla kuulokkeilla pääset ongelmastasi, eikä herkkyyksistä tarvitse välittää. Tosin voihan nuita iltapuhteikseen pyöritellä. Onko jopa näin, että pieni impedanssi kertoo suoraan suuresta herkkyydestä ja toisin päin, joten tästä suureesta ei ole sen enempää apua kuin impendassista itsestään.
   
 8. kolvaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/07
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Uhosin hommaavani ne 60 ohmiset Koss:it. No haittaako asiaa, jos tuo impedanssi onkin miltei tuplasti sen, mitä alkuperäisessä napissa (joka oli 32 ohmia)?

  Lisäksi kun alkuperäinen oli halkaisijaltaan n. 10mm ja kypärässä nyt olevat ovat luokkaa 30 mm, niin voiko tästä päätellä, että kuulokkeen kalvon halkaisijallakin on merkitystä volyymiä nostavasti??
   
 9. Jase

  Jase

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/1/07
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Nexus
  60 ohmia on helpompi kuorma vahvistimelle, mutta se saattaa rajoittaa maksimi äänenvoimakkuutta (sillä oletuksella että impedanssi on suoraan verrannollinen herkkyyteen mitä tuossa aiemmin pohdin).

  Kokeilemalla selviää :)

  Kannattaa toki lähteä pienistä voimakkuuksista ettei mikään hajoa. Tuohon kalvon halkaisijaan en osaa kommentoida, suuremmalla liikeradalla ainakin saa lisää ääntä.
   
 10. kolvaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/07
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Kokeilen het, kun saneerausremontiltani ehdin. Mopokelitkin painaa jo päälle.

  Kiitos taas.
   

Jaa tämä viestiketju