N97 tuunauksesta

Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
6.2.2010
Viestit
5
Reaktiopisteet
0
Tulipa heikkona hetkenä kuitattua taas vaihteeksi Nokialainen. Tarkemmin sanottuna N97 mini. Vajaan viikon verran on tullut tätä nyt hypisteltyä ja soviteltua omaan työkäyttöön, mutta valitettavan ristiriitaisin tuntein. Raudan puolesta tämä kapula on kyllä todella upea, mutta siihen ne ylistyssanat sitten jäävätkin. Myyntipakkauksen perussofta on niin heikkoa tasoa, että tuntuu kuin mentäisiin takaisin 90-luvulle.

Ainakin oma kännykän käyttö jakaantuu siten, että 80% ajasta on lähinnä tekstailua ja puhetta. Loppu 20% kameran käyttöä, surffaamista, navigointia yms. Ja tuokin surffaaminen pääasiassa googlettamista yms tiedonhakua. Lisäsoftien tms. imuroimiseen ei riitä aika eikä energia.

Jotenkin tästä kapineesta jää sellainen tuntu, että Nokia on panostanut huimasti siihen hi-tech-puoleen, mutta unohtanut kokonaan peruskäytön. Esim. tekstiviestien väsääminen ja kontaktien käsittely/selaaminen on niin työlästä ettei oikeasti ota uskoakseen. Kuka h****i (!!??!!) on vaikkapa päättänyt ettei S60 tue hymiöitä ??!!. Ei graafisia eikä merkkipohjaisia.

Toisaalta taas tulee tuntu kuin loppuviilaus olisi jäänyt kokonaan tekemättä. On niin arkisen kuivakas kapula ettei millään uskoisi kyseessä olevan kalliimman hintaluokan laite. Teemat, taustakuvat, soittoäänet yms. ovat halpiskapuloiden tasoa. Omalla perheellä on kymmenkunta erilaista kännyä käytössä ja tämä on kyllä ehdottomasti mitäänsanomattomin tekele.

Asiaan ja valitukset sikseen. Eli osaisiko joku neuvoa, mistä löytyisi softapaketti, jolla puhelimesta saisi kertaheitolla tuunattua hieman käytettävämmän ja "fancymmän" viritelmän ? Ilman että joutuu päiväkaupalla koluamaan nettiä ja kokeilemaan että onko softa nyt varmasti 100% yhteensopiva ja bugiton.
 

yepp

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
37   0   0
Liittynyt
30.10.2003
Viestit
2253
Reaktiopisteet
181
Puhelinmalli
OnePlus 8 pro
http://sauromatum.22web.net/
http://www.frees60.net/fi/
http://www.pizero.net/
http://www.ovi.com/services/

Noilla nyt pitäisi alkuun päästä ja saada puhelin näyttämään "fancymmältä" :D

Tuo hymiöiden ja teemojen pois jättäminen varmaan johtunee ihan siitä, kun tämän "luokan" puhelinten käyttäjät eivät niitä juuri kaipaa. :) hymiön aikaansaamiseksihan tarvii kokonaista kolmea nappia painaa. Eipä tuo kontaktien järjestely ja selaaminenkaan nyt niin vaikeaa ole. Puhelimessa on valmiina quick office, navigointi, selain, musiikkisoitin ja vähän kaikkea muuta, niin ei kyllä minun mielestä ihan 90-luvun tasolla mennä.
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2002
Viestit
42678
Reaktiopisteet
362
Asiaan ja valitukset sikseen. Eli osaisiko joku neuvoa, mistä löytyisi softapaketti, jolla puhelimesta saisi kertaheitolla tuunattua hieman käytettävämmän ja "fancymmän" viritelmän ?.
Tyhjennä kone ja päivitä se luurin ohjelmisto ensin alkuun, ja vaikka teemoihin saa vaikka minkälaisa tehostetta niin kananttaa pienihetki miettiä että olisiko parempi olla ilman niitä.
Widgetit kai tärkein virittelyn paikka, ihan oman maun ja tarpeen mukaan.

Ketju kai sopii hyvin tuonne N97 käyttökokemus ketjun jatkoksi.

aikkapa päättänyt ettei S60 tue hymiöitä <..>eikä merkkipohjaisia.
Ei se niitä kai pakkopoistakkaan tai muuten kiellä ...

En oikein ymmärtänyt mikä ongelma viestittelyssä on, mutta jos kaipaat jotain "conversation" ohjelmaa niin niitä taitaa olla myös 5th alustalle.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
6.2.2010
Viestit
5
Reaktiopisteet
0
Kiitoksia vaan vastauksista. Pitää vilkaista nuo linkit läpi illemmalla.

"tämän "luokan" puhelinten käyttäjät eivät niitä (hymiöitä) juuri kaipaa.". Hmm.. Minkäs tasoisia käyttäjiä Nokia sitten oikein hamuaa ? Ainakin omien kollegoiden ja perheen välisessä viestittelyssä hymiöt on olennainen osa tekstiviestittelyä. Kun istuu kokouksessa, auton ratissa (hyi hyi), tai kävelee matkalaukku toisessa kädessä, parilla hymiöllä saa mukavasti korvattua muutaman lauseen.

Edelleen hmm.. "kolmella näppäimellä" ? Miten tällä onnistuu vastaamaan viestiin ja kirjoittamaan hymiön kolmella näppäimellä ? . Sitä ominaisuutta juuri kaipasin.

Jäi vielä mainitsematta, että eihän tällä mikään tosiaan niin hirvittävän vaikeaa ole. Mutta toisaalta mikään ei ole sanottavan helppoakaan. Tekniikan kehityksen kun soisi helpottavan eikä vaikeuttavan päivittäisiä rutiineja.
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2002
Viestit
42678
Reaktiopisteet
362
Edelleen hmm.. "kolmella näppäimellä" ? Miten tällä onnistuu vastaamaan viestiin ja kirjoittamaan hymiön kolmella näppäimellä ? . Sitä ominaisuutta juuri kaipasin.
Ennustavalla syötöllä, ITU näppiksellä "1" napilla, qwertylla naputtelemalla :- nappeja vastaavia ja sen jälkeen valitsee hylmiön, tai sitten ihan manuaalisesti kummalla näppiksellä tahansa.

Vastaamisen painalukset toki tarvitaan, viestipohjia voi luoda jos haluaa.
 
Top Bottom