N95 sähköpostivika

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja tatu77, 20/1/09.

 1. tatu77 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/1/09
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  S7
  N95 ensimmäisiä puhelimia ja vika seuraava: Sähköpostiasetukset häviävät itsestään. Sanoo että postilaatikkoa ei ole määritetty ja joutuu tekemään asetukset aina alusta asti uudestaan. Hävittää asetukset noin viikon välein joskus jopa yön jälkeen. Puhelin ollut kolme kertaa huollossa kyseisestä viasta ja taas lähtee uudestaan pajalle, soitin äsken huoltoon ja teknikot eivät osanneet sanoa asiaan mitään muuta kuin että lähetä tänne taas... Onko kellään ollut samanlaista vikaa?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko muistikortti käytössä, onko viestit muistikortilla ? otatoko/palautatko varmuuskopiota ? Ilmeisesti käytät aivan normaalia viesti sovellusta? onko luurin asennelta millaisia softia ?

  N95 sta on kyllä aivan oma käyttökokemus ketju (erimallien kokemusketjuihin löytyy linkin osion alussa olevasta Tiedote viestistä), jonne ehkä tämäkin juttu sopisi hyvin
   
 3. tatu77 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/1/09
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  S7
  2Gb muistikortti käytössä. tekstiviestit menee kortille(nekin joskus hävinneet) mutta en tiedä sähköpostiviesteistä, asetukset häviävät. Otan varmuuskopion puhelimesta ja palautan sen kun tulee huollosta, muuten en saa numeroita ja muita asetuksia takaisin. Mulla on automaattinen haku päällä 2tunnin välein ja välillä käytän gmailin omaa softaa(se toimii aina) Käytössä Fring ja Gmail. Myös mobitubia ollut käytössä.

  Olisi varmaan pitänyt laittaa tämä viesti sinne mutta tiedänpähän ensikerralla

   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ensimmäisenä tulisi mieleen että ongelma lähtee tuosta muistikortin käyttämisestä.
  Eli jos ja kun sinilla viestit menevät muistikortille on se aina pieni riski, kortti ei jostain syystä toimi aina, jos vielä käytät massmuistitilaa tai jopa poistat kortin lukijasta on ongelmat valmiina. yleensä ei tuontakia asetukset varsinaisesti katoa, vaan palaavat jos valitsee jälleen kortin käyttöön.

  Jos ongelmasi on luurissa asenneutssa tai muuten vain jossain, niin mahdollisesti varmuuskopiot sen ja palautat ongelma palauttamalla varmuuskopion :)

  Numero, kalenterit jne. saa palautettua erikseen jos teet varmuukopion PCsuitella, tai osoitekirja jne. voi syncroinoida vaikka Ovi.com palveluun.

  Voit kokeilla, ota ensin varmuuskopio.

  Ota viesteissä käyttöön puhelimen oma muisti.

  Jos ongelma ei poistu.

  Ota varmuuskopio.
  Formatoi luuri *#res0# (VAstaavat numerot)
  Palauta vain osoitekirja, kalenteri jne. luo asetukset uudestaan, äläkä siis käytä muistikorttia vaan koneen sisäistä muistia viesteille.

  en teidä, mutta voi korostaa muistikortti riskiä.

  Se on normaalia että automaattihakua välillä tippuu poispäältä, yleensä liittyy siihen että käyttäjä katkaisee yhteyden tai yhteys ei käytettävissä tai muuten vain.
   
 5. tatu77 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/1/09
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  S7
  Nyt laitoin tekstiviestit tallentumaan puhelimen muistiin.

  Seuraavaksi kopioin PCSuitella numerot ja kalenterin. Voinko kopioida kaikki mitä pcsuite antaa ja palauttaa sitten? Vai tuleeko tuolloinkin kortilla mahdollinen ongelma mukana?
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Voi kopioda kaiken PCsuitella ja palauttaa vain osan.
  Muistikorttilla voi olla jokin sovellus joka aiheuttaa ongelmia, johon ei siis luurin formatointi vaikuta. Muistikortilla oleva "viesti säiliö" ei käsittääkseni haittaa silloin kun käyttää koneen sisäistämuistia. niin on ainakin perinteisesti ollut, ja sisäistä muistia käytettäessä ei edes näe kortilla olevia viestejä. (kommentoi ilman että juuri tuolla mallilla olisin kokeillut)
   
 7. tatu77 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/1/09
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  S7
  Ok. Mutta voinko palauttaa kaikki pcsuitella kopioimat asetukset, käyttäjän tiedoston yms. eli koko setin

  Kannattaako muuten ohjelmia asentaa muistikortille vai puhelimeen? Olen aina asentanut Fringin ja Gmailin sekä mobitubian muistikortille. Ja jos vielä muutaman ohjelman haluan asentaa niin loppuuko puhelimen sisäinen muisti jos kaikki ovat asennettuna puhelimen omaan muistiin?
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kun olet ottanut luurista varmuuskopion niin voit senjäkeen mennä suitella varmuuskopion palauttamiseen, ennen palauttamista se näytää mitä vaihtoehtoja on (josta näät mitä voit erikseen palauttaa). Joskus varmuuskoipinti tai palautus ei vain onnistu, joten kannattaa myös muistikortille tehdä, ja lisäksi tärkeimmät )osoitekirja kalenteri)tiedot syncroinoida ovi.comiin.

  Jos palautat käyttäjän tiedostot ja asetukset voi mahdollisesti palautua myös ongelma.

  Riippuu ohjelmasta, osa ohjelmista vie koneen muistia vaikka se olisi kortille asennettu.
  Tärkeimmät kooltaan kohtuullisen kokoiset ja luotettavat ohjelmat jotkut asentaa koneen muistiin, jolloin muistikortin poisotto/massamuistitila ei estä ohjelman käyttöä. ja sitten ei niin tärkeät ja isot muistikortille. jälkimmäisestä voi syntyä ongelma jos kortin siirtää toiseen puhelimeen, voivat kortilla olevat ohjelmat "asentua" tai yrittää "asentua" myös toisessa laitteessa toimivaksi.

  Joten yleispätevää ohjetta ei ole.

  Varmuuskopiot ja niiden palautus ei välttämättä palauta ohjelmaa, joten ne joutuu formatoinnin jälkeen asentaa uudestaan, joskus myös muistikortilla olevat ohjelmat eivät toimi ennen uudelleen asennusta, jos luurin sisäinen muisti on välillä tyhjennetty.
   
 9. tatu77 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/1/09
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  S7
  Kopioin kalenterin ja osoitekirjan(pcsuite), palautin tehdasasetukset ja alustin muistikortin, sitten kalenterin ja osoitekirjan palautus. Asensin ohjelmat gmail, goosync ja fring puhelimen muistiin. Sitten varalle uudet varmuuskopiot muistikortille ja tietokoneelle.

  Aika paljon oli taas näpräämistä että sai kaikki asetukset kohdilleen. Nyt sitte kovaa koekäyttöä ja jos vielä hävittää sähköposti palvelimet ja asetukset niin sitten tuli 4. huolto reissu.

  Kiitos paljon nopeasta avusta.
   

Jaa tämä viestiketju