N95 korjaaminen?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja goodvip, 16/4/08.

 1. goodvip

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/4/08
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Puhelin tippui vesilasiin(kyllä pelkkää kraanavettä). Huollossa sanottiin että ei kannata korjata edes ultraäänellä, kuulemma liian paljon hapettumia. Kaikki muu puhelimessa toimii paitsi oma puhe pätkii vastaanottajalla. Sanoivat huollossa että piirilevyn vaihtaminen maksaa enemmän kuin uusi puhelin. Korjaako joku näitä "pimeästi"? Kaikki hyvät neuvot tarpeen.
   
 2. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2101
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  Kotivakuutus kunnossa?
   
 3. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  En ymmärrä mitä tavoittelet. Jos huollosta sanottu että ei kannata lähteä tekemään mitään, niin sitten ei tosiaankaan kannata lähteä tekemään mitään. Huolto näet varmasti kyllä oikein mielellään ottaisi rahasi vastaan jos vain kykenisi puhelimen toimintakuntoon saattamaan. Ja mitä odotat että tämä "pimeä" huolto puhelimellesi tekisi? Piirilevyä ei voi vaihtaa, joten puhdistaminen on ainoa vaihtoehto. Eli joku tekisi "pimeästi" ultraäänipesun? Ei taida ihan joka huoltoputiikista löytyä laitteita siihen. Sen ultraäänipesunkin sieltä mainitsemastasi huollosta (tai ainakin heidän kauttaan) puhelimeesi varmasti saat jos pyydät ja vakuutat että haluat haluat tosiaan maksaa turhasta. Se kyseinen laite on mennyttä kalua ja on aika suunnata katse uuteen laitteeseen, joten yepp:n vinkki kotivakuutuksesta on varmasti parempi kuin yrittää väkisin saada vanhalle tehtyä jotakin.
   
 4. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Milloin se ultraäänipuhdistus sitten yleensä auttaa?
  Luulisi että ei paljon maksa ja kannattaisi edes kokeilla, jos ko. korjausliikkeessä löytyy ultraäänipesuri. Vai onko se jokin monimutkainen prosessi joka vaatii paljon työaikaa ja valmisteluja?

  Kannattaa varmaan viedä sellaiseen huoltoliikkeeseen missä se ultraäänipesuri on samassa rakennuksessa. Joskus ne on vaan laiskoja lähettämään puhelinta kuljetuksiin yms. paperisota, ja siksi eivät edes lähde yrittämään.
   
 5. -JL-

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/08
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Kuulostaa hassulta että pelkästä kraanavedestä tulis isotkin hapettumat.
  Sen ymmärtäisin jos olisi johonkin kurapassiin tai kusiseen vessanpönttöön tippunut.
  Ennenmuinoin piisasi pelkkä huolellinen kuivaaminen, ja luuri rupesi taas toimimaan. Näin siis jos puhtaaseen veteen oli tippunut.
   
 6. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Ei siihen hapettumiseen tarvita kuin vesimolekyylejä, joita löytyy myös runsaasti kraanavedestä ja höyrynä jopa ilmasta.
   
 7. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Ultraäänipesu kustantaa yleensä ilmeisesti noin 80-100€ ja sen auttamisen suhteen on kait vähän niin ja näin. Kovinkaan monet huoltoliikkeet eivät "hehkuta" ultraäänipesua, lähinnä kait koska siitä ei oikein tiedä etukäteen onko apua vai ei. Jos hapettumia paljon, on ultraäänipesu kuitenkin aika varmasti hyödytön.

  Huollot eivät ole "vaan laiskoja lähettämään puhelinta kuljetuksiin yms." Huolto vain kykenee olemaan realistinen sen puhelimen suhteen (toisin kuin se asiakas) ja myös sen suhteen, mikä on asiakkaan reaktio kun ultraäänipesusta ei ollutkaan mitään hyötyä. Asiakkaat ja kuluttajaviranomaiset ovat vain vähän penseitä sille että myydään tyhjää (korjaus josta ei ole hyötyä). Kuten sanoin aiemmin: voitte olla varmoja että huolto ottaa rahanne vastaan jos haluatte ne sille vain antaa. Ja se pieni putiikki kadun kulmassa joka lähettää puhelimen jonnekin muualle ultraäänipesuun saa kyllä myös oman osansa asiakkaan rahoista jos se ultraäänipesu tehdään.
   
 8. hobbymat

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/03
  Viestit:
  199
  Tykkäykset:
  2
  Huollot eivät halua edes yrittää puhelimen korjausta, jos näkevät siellä hapettumia. Olipa sitten kyseessä ultraäänipesua tai pelkkää lasikuitupensseliä vaativa laite. Itse noi pitää näköjään nykyään korjata, tosin sitten voikin tehdä juuri niin huolellista työtä kuin haluaa ja/tai osaa. Eikä huolto pääse rikkomaan puhelinta enempää, kuten tuntuvat joskus tekevän.

  Itse olen onnistunut korjaamaan muutaman täysin kuolleen puhelimen pesemällä piirilevyn tehokkaalla ultraäänipesurilla isopropanolissa ja tislatussa vedessä uittaen, useammassa eri vaiheessa. Kuivaus ensin paineilmalla ja lopuksi 60 asteen uunissa. Jos piirilevyltä ei ole päässyt syöpymään johtimia tai läpivientejä poikki, korjaus voi jollakin todenäköisyydellä onnistua.

  Vika voi myös olla mikrofonissa tai sen kontakteissa, jolloin korjaus on hyvin yksinkertainen. Ensiksi kaikki hapettuneet kontaktit (niin mikrofonista kuin piirilevyltäkin) puhtaaksi hienolla lasikuitupensselillä, sitten vielä putsaus tenuun kastetulla pumpulipuikolla. Hyvässä lykyssä kontaktien kultauskaan ei kulu täysin puhki. Jos tämä ei auta, niin mikki vaihtoon.
   
 9. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  kyllä sun on helpompi koittaa pistää se vaikka kotivakuutukseen kun alkaa yrittää korjata

  sanot vaikka että koira oli kantanut sen kukkaruukkuun joka oli täynnä vettä :)
   
 10. Vaara Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/04
  Viestit:
  121
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  Useimmat kotivakuutukset eivät korvaa lemmikin aiheuttamia tuhoja joten kannattaa harkita mitä sanoo :)
   
 11. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Tässä tapauksessa puhelin muuten toimii, mutta vastaanottajalla ääni pätkii, joten joko lähetysyksikössä tai vaan mikrofonissa on vikaa.
  Ja huoltoliike sanoo muitta mutkitta että ei kannata edes yrittää korjata?
  Siksi kysyinkin, että milloin sitten ultraäänipesua kannattaa kokeilla, jos noin pienessä viassa ei kannata?

  Huijareilta vaikuttaa. Vie johonkin toiseen huoltoliikkeeseen, ja mielellään juuri sellaiseen missä ultraäänipesuri on samassa liikkeessä niin ettei niiden tarvitse lähettää mihinkään.
   
 12. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Ensinnäkin se pesu pitäisi tehdä lähes heti eikä vasta viikkojen päästä, kun puhelin on kastunut. Mitä nopeammin se tehdään siitä suurempi mahdollisuus, että siitä on hyötyä. Mielellään jo saman päivän aikana.

  Ja se puhelin olisi parasta säilyttää heti tippumisen jälkeen siinä samassa vedessä mihin se tippuikin niin hapettuminen ei pääse kunnolla alkamaan tietenkin akku irroitettuna. Ja jos se puhelin tippuu veteen akun kanssa niin jo siinä vaiheessa voi tulla tuhoa siihen puhelimeen oikosulun johdosta.

  Ja yksi syy minkä takia huollossa eivät rupea/suosittele kosteusvaurioista korjaamaan on se, että eivät voi semmoiselle korjaukselle takuuta antaa. Eli jos se vaikka huollon jälkeisenä päivänä hajoaa niin se on sitten voi voi. Kerran, kun se on kastunut niin se voi jonkin aikaa toimia ja sitten lakatakkin toimimasta.

  Ja kun tämän keskustelun aloittaja käytti puhelimen huollossa niin saitko niistä kosteusvaurioista kuvan tai useammankin kuvan? Huollon pitäisi antaa sinulle kuvat niistä. Ja ihan mielelläni näkisin ne kuvat.
   
 13. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Kyse ei ole siitä kuinka suuri oire on (tässä tapauksessa "pätkii vähän vastapuolelle"), vaan kuinka laajaa tuhoa siellä piirilevyllä on. Huolto on oletettavasti avannut puhelimen, nähnyt tilanteen piirilevyllä ja toiminut sen mukaan. Se kuinka suurta ongelmaa puhelimen käytössä tällä hetkellä on ei ole siinä vaiheessa lainkaan merkityksellistä.

  Kuten aiemmin totesin, saat varmasti ultraäänipesun sieltä edellisestäkin paikasta kun vain ilmoitat että sen haluat, ovat he mitä mieltä tahansa. Kovin usein en itse ole törmännyt yritykseen joka kieltäytyisi asiakkaasta/työstä/rahasta ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi.

  Säätäjä86: huolto ei ole millään muotoa pakotettu automaattisesti toimittamaan mitään valokuvia tms. Joku huolto on laittanut automaattisesti mukaan, mutta eivät suinkaan kaikki. Asiakkaan pyynnöstä valokuvat käytännössä kuitenkin on toimitettava, koska huolto joutuu asiakkaan niin vaatiessa jotenkin todentamaan kosteusvaurion olemassaolon.
   
 14. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Eikai mikään pakota, mutta helpompi se on asiakkaalle näyttää kuvasta mikä siellä puhelimessa on vikana, kuin kirjoittaa vain, että kastunut tai vaikka mekaaninen vaurio. Ja kyllä tuolta pitäjänmäessä olevasta huollosta kuvat tulevat aina automaattisesti mukana.
   
 15. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  eikö? :D mulla ei ole lemmikkejä niin ei ole tullut mieleen tarkistaa vakuutuksen ehdoista :p

  no kait sen nyt silti jollain pystys kiertään :)
   
 16. inwawc Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/4/08
  Viestit:
  49
  Tykkäykset:
  0
  Kun olin menossa paskalle, kuului vaa että PLUMB! Ja mun N95 tippui sinne pohjalle... No tietenkin heti noskin ylös jne, Ei toimi. Vein sen huoltoo ja sanoivat myös ettei kannata korjata, otin sen 100e riskin, ja käskin korjata.
  Seuraavana päivänä tuli tekstiviesti, jossa kerrottiin että puhelin on valmis, kävin hakemassa sen ja hyvin toimii! Noh, meni 2viikoa, aloin soittamaan kaverille, jumalaton rätinä kun vastaanottaja puhuu.
  Menin taas huoltoon, ja sanoivat että se johtuu siitä viimekertaisesta kastelusta.
  Noh, ei tietenkään kuulunut takuuseen sen korjaus, mutta korjasin kuitenkin, uusi kaiutin asennettuna 30e Nyt on toiminut moitteetta jo kuukausia =)
   
 17. petaso

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/5/08
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Pari kokemusta vanhoista puhelimista.

  Iskän 5110 kastui paidantaskussa järviveteen. Puhelin meni mykäksi, mutta osat irti ja kuivamaan. Päivän päästä osat paikoilleen, ei mitään vikaa.

  Sitten oma 3110 kastui taskussa mehutiivisteen kanssa, noh, näppikset ei toimineet oikein kunnolla. Annoin puhelimen veljelle joka sitten entisenä puhelinkorjaajana aukaisi sen ja sanoi että hapettunut vähän. Mutta kun se oli raaputellu ne hapettumat pois, se puhelin toimi taas normaalisti. Että se niistä hapettumista mutta voi olla uudet älykkäät puhelimet on vaa hankala puhdistaa hapettumista.
   
 18. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Puuh... kastuneista puhelimista on monesti keskusteltu. Huollon kans on aina vähän niin ja näin. Nokian oma huolto ei pysty niinkuin ei muutkaan takaamaan puhelimen toimivuutta jälkikäteen, ja todellakin riippuu paljon mihin nesteeseen sen pudotat.

  Mikään ei estä kokeilemasta myös isopropanoli kylpyjä. Silloin kaikki osat ja puhelin mahdollisimman levälleen. Mutta jos et tiedä mitä teet, myy pois. Liian paljon muistettavaa mitä pitää huomioida. Se vaan pitää tietää mitä uskaltaa kylvettää. Piirilevyltä mieluiten kaikki irti mitä on mahdollista. Nykyään on kameraosia, olen kolvilla ne poistanu siksi aikaa, kun en tiedä muovilaaduista. Nokialla on ainakin ollu haurastumisia kumiin liittyen.

  Monia puhelimia huoltaneena voin sanoa, että 5min-5vuotta voi olla väli millä toimii. Säännöllinen putsaus vielä senkin jälkeen, koska hapettumia alkaa tulla. Piirilevy saattaa hapettua useastikin peräkkäin, kaikki riippuu ajasta, ja nesteen vahvuudesta. Pesuvesi on pahin kaikista ja aika minutteja sen jälkeen jos aikoo täydellisen pelastamisen tehdä. Koska pesuvedessä menee pintajännitys ja vesi pääsee ihan kaikkialle hapettaen samalla. Komponentit mitkä on alta kiinni, on paskimmat huoltaa. Semmonen tarttee ihan kunnon puhaltelun ja paras olisi, että se suoritetaan mahdollisimman inertillä kaasulla heti isopropanoli kylpyjen jälkeen. Olen käynyt joskus kaverin työpaikalla labrassa "lainaamassa" argonia ja heliumia ja tehny pieniä tehokkaita pillejä. Mutta kaikkea ei voi korjata fiksusti.

  Voisin sanoa, että pesuvesi minuteissa tekee sen, mitä vesi jopa tunneissa. Pari kolmetuntia vedessä on parempi kuin patterin päällä niinkuin porukka yleensä tekee. Kuivaamisen seurauksena usein alkaa heti hapettuminen. Joskus tuurilla homma toimii, riippuu sekin paljon puhelinmallista... Mutta usein on sellasta kamaa, ettei enään saada pelaamaan. Se käy just sellasille jotka hiustenkuivaajien ym. kanssa pelaa.

  Yleisohje onkin, vie samoissa nesteissä heti huoltoon, mihin sen tiputit (ulosteet hmm... en suosittele), akku heti pois jne... Jos on mökillä ja puhelin tippuu järveen. Silloin avaus ja heti... nopeasti puhallellen pois kaikki ja käynti huoltoasemalta isopropanolia jos mahdollista. Semmonen pelastuu lähes poikkeuksetta. Mitä nyt kerran vaihdoin kuulokeosan suosiolla. Korvavanupuikot on hiton hyvä apuväline. Ensiapua olen antanu 4-5 kertaa heti kun tilanne on ollu käsillä. Kaikki on pelastunu. Ensiapu -korttikin on, mutta siinä ei ole puhelimista mainintaa ;)

  Isopropanoli kylpyjä voi antaa 2-3 kertaa 10-20min. Välillä ravistaen. Sitte antaa rauhassa kuivua. Sen jälkeen on hyvä käydä kontactorilla läpi vielä kaikki paikat.
   
 19. absolutisti

  absolutisti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/07
  Viestit:
  133
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia X Performance

  Höpö höpö. Kastuneen puhelimen saa pelaamaan ihan kotikonsteinkin.. Oheisessa linkissä toiseen sivustoon kirjoittamani juttu. Siemens toimii edelleenkin uusien kuorien sisällä oivana herätyskellona.. Päästin sen "eläkkeelle" uuden I600:sen tultua .

  http://www.skannerilehti.net/cgi-bi...pl?board=gsmyle&action=display&num=1183498196
   
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mjoo.. voihan ne toimia 5min.-5vuoden ajoilla mistä kerroinkin jo. Se on vaan tuuristakin kiinni, missä kohtaa sattuu sammumaan ja mikä menee oikosulkuun. On niitä kuolleitakin herätetty henkiin, mutta ei ne kauaa toimi.. Toinen asia on sitte viitseliäisyys. Pitää työllekin laskea hinta. Jos menee puljaamiseen 3h niin se juuri ja juuri kannattaa koko touhu vanhankin kanssa pelata. Miksei sitä kavereita ilahduta tai itselleen palvelusta tee, mutta monilla tuntuu olevan vielä se kaiken ilmaseksi saaminen päällimmäisenä.

  Tänään soitti muuan kaveri joka sano, että veljellään on menny ulkoinen kiintolevy paskaksi. Kyselin tarkemmin, niin kyse on taas jostain muutamasta sadasta mp3 ja parinkymmenen leffan pelastamisesta. Sitte "kun sä osaat", "ei vie kauan". Mistä vitusta sitä tietää miten kauan semmonen vie palauttaa. 1h tai 50h. On siinä työlle hintakin, 70e tunti, sanoin. Siinäpä lasket sitten, mikä on arvokasta, esimerkiksi mainitakseni. Ostaa uuden, imuttaa samat paskat takasin ja muistaa sitte jatkossa, että pitää varmuuskopioida kaikki. ei auta tuudittautua tänä digiaikana niinkin epävarmoihin paskoihin tallennusvälineisiin kuin kännykkä ja kiintolevy.

  Kokonaan eri asia sitten jos on arvokkaat kuvat ja kaikki koulutehtävät jotenki niin, että tulisi todella ikävä tai hirveesti hankaluuksia. Semmoset kandee änkee muistitikuille kaikki aina ja varsinki jos on kyse läppäreistä vielä. Aihe rönsyilee tarkotuksella, mikä on opetus... Älkää astuko samoihin sudenkuoppiin mihin porukka yleensä menee.
   

Jaa tämä viestiketju