N95 ja navigointituotteet (Tomtom,Navicore,Wayfinder,66,N oma jne.)

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja Steamship, 14/5/07.

 1. Steamship

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Kysyn mielipiteitänne ja kokemuksianne navigoinnista N95 laitteella (ostin tänään) ja sen omalla GPS -yhteydellä.

  Aluksi täytyy sanoa, että Nokian sivuilta ladattava aineisto ja sen pyöriminen laitteessa vaikuttaa kehnohkolta. En tiedä miten lisenssin ostaminen tähän tuotteeseen muuttaisi ominaisuuksia. Olen ymmärtänyt, että perusversio ei edes seuraa sijaintia kartalla suunnitellulla reitillä vaan ajossa pitäisi muka skrollata karttaa ja sehän ei tule onnistumaan.

  Minulla on ollut käytössä aiemmin Navicore ja TomTom (N6600, N9300i+GPS), ne ovat toiminet erittäin hyvin. Odottaisin navigoinnilta myös sitä, ettei siitä syntyisi ennalta arvaamattomia kustannuksia jos se käyttää toimiakseen myös datayhteyttä. Toisaalta kiinnostaisi tietää mitä tuon datan määrä oikeasti on käyttötasolla tai vaikka per 100 km suunnistusta kaupungissa.

  Mitä muita softia teillä on käytössä ja miten ne ovat toimineet? Mitkä yleensä ottaen ovat yhteensopivia N95 kanssa? Onko tiedossa uusia softia? Ilmaisia?

  Ja kerron samalla, että asensin heti Fring-ohjelman ja se pelittää hienosti ainakin Skypen kanssa Wlanin yli. N95 maksoi tänään 695€ Markantalossa ja tinkasin siihen 1 gigan kortin kaupan päälle.
   
 2. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
  http://europe.nokia.com/A4353387

  Yllä olevan linkin takaa löytyy lisää tietoa asiasta. Kartat voi kaikki ladata valmiiksi muistikortille, joten ei tarvitse itse navigoinnissa ladata mitään muuta kuin korkeintaan puheopastuksen äänet. Mielestäni käyttöliittymä on huomattavasti huonompi kuin Navicoressa ja karttojen lataus (maploader) on surkeimpia virityksiä mitä olen nähnyt. Se ei esimerkiksi näytä mitkä kartat olet jo ladannut. Täytyy tietysti muistaa, että se on vielä beta vaiheessa. Samaten monilla käyttäjillä on ollut ongelmia ottaa yhteyttä tukeen jos navigointimaksussa on mennyt jotain pieleen. Eivät kuulemma kauhean aktiivisesti vastaa asiakkaille. Kannattaa maksaa visalla jos mahdollista. Sitä kautta saa ainakin rahansa takaisin jos ei muuten. Itse en ole myöskään saanut ladattua Norjan katukarttoja. Kartta näyttää olevan muttei kadunnimiä eikä haulla myöskään löydä niitä.

  Ohessa vielä lainaus sivuilta:

  "3.6 How much data can be downloaded when driving from a city to another (approximately a 2-hour drive)?
  Approximately 2.5MB

  According to the measurements: Berlin -> Dresden, total: 2.49 MB (2,614,484 bytes)

  Saved on disk: 3.25 MB (3,416,064 bytes) (+30%)

  3.7 What size are the maps?
  Berlin (city area): 1.5 MB

  Berlin (metropolitan area) 3.2 MB

  Paris (metropolitan area) 8 MB

  Germany: 200 MB

  Helsinki: 2.4 MB

  London: 21 MB (incl. 7-digit postcodes)"
   
 3. Hit4Me

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/07
  Viestit:
  172
  Tykkäykset:
  4
  Olet ymmärtänyt väärin kyllä se perusversio sentään seuraa reittiä.
   
 4. Steamship

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  <<Olet ymmärtänyt väärin kyllä se perusversio sentään seuraa reittiä.<<

  OK. Mutta pyöriikö kartta ajosuunnan mukaisesti? Vasta silloinhan sillä jotain tekee.
   
 5. mage90

  mage90

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/2/06
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0

  Perusversion kartta osoittaa kokoajan pohjoiseen, sitten se maksullinen navigointi osoittaa menosuuntaan.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ehdotan että menet parikuukautta laitteen mukana tulleella softalla, osta sopivan mittainen lisenssi, kk maksullisia online vaihtoehtoja on muitakin ja niitä javakikkuloita. osa jopa pelkällä datasiirrolla.

  Kesällä toivottavasti on useita kertamaksullisia natiiveja symbian autonavikointi tarjokkaita, jolloin voit tehdä valinnan makusi mukaan. ilmeisesti pian tulossa kaupalliseen myyntiin Navicore, Route 66 ja ilmeisesti TomTom.

  Toki jos pärjäät samart2go:lla niin hinta on kilpailukykyinen noihin verrattuna.
   
 7. Steamship

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Näin taitaa olla parasta. Mikrobitti -lehden seuraavassa numerossa on GPS-vertailu, katsotaan onko myös ko. softia. Samoin TM, joka ilmestyy 16.5., sisältää GPS - testin.
   
 8. Maintenanceman

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/2/06
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Soittelin tänään Route66:n tukipuhelimeen kysyäkseni koska olisi odotettavissa uutta versiota joka kävisi yhteen N95:n kanssa, eipä ollut paikalla suomea taitavaa ihmistä ja tämä englannilla vastannut ei tiennyt tuotteesta mitään, otti vain numeron ylös jotta soittavat sitten kun ovat paikalla.
  Noh, ekaan puheluun vastasi bongiorno jamppa joka ei oikein osannut edes englantia.
  Odotellaan....
   
 9. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16582
  Tykkäykset:
  4817
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Minäkin odottelen edelleen luvattua, tai oikeastaan useita luvattuja soittoja... koskaan sieltä kukaan ei soitellut useiden sinnepäin yritysten jälkeen... aina vain luvattiin että saman päivän aikana joku soittaa minulle...
   
 10. Maintenanceman

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/2/06
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Tänään soittivat Route66 tuesta, jamppa sanoi että toimii, kun kysyin nimenomaan että toimiiko niin että ei tarvitse sitä ulkoista palikkaa, koska puhelimessa on sisäänrakennettu vastaanotin, niin sanoi että pitäisi toimia, mutta että ei ole testattu N95:n kanssa. Sanoi lisäksi että voithan kokeilla itse...
   
 11. JanneKooo

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/06
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Asensin nav4all ohjelman ysi vitoseen, mut tietääkö saako tähän ohjelmaan ladattua karttoja etukäteen tietokoneella?
   
 12. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16582
  Tykkäykset:
  4817
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Soitti tuesta? Ja kyseli sinulta tukea ja pyysi sinua tekemään heidän työnsä ja testailemaan? Luottamusta herättävää touhua....
   
 13. Jiggajou Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/8/05
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  SGSIII
  Ei saa valitettavasti latailtua karttoja etukäteen, muutenkin kartat ovat vähän karuja kun vertaa nokia maps tai vaikkapa amaze. Navigaattorina on kuitenkin ihan pätevä peli. Dataahan siinä siirtyy ainoastaan pieni määrä kun se laskee reitin. Karttojahan voi sitten aina katsella tuolla nokian omalla softalla.
   
 14. JanneKooo

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/06
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta! Onkohan olemassa mitään ilmasta navigaattoria, johon sais kartatkin laitettua?
   
 15. pete457

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/04
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Kokeilin eilen vaimon N95, tyypilliseen tapaan manuskoja avaamatta. Karttasofta kyseli kuinka pitkän lisenssi ostan, otin kokeeksi 7 pv. Vähän aikaa tuo raksutti kun lataili karttoja. Sitten kokeilemaan: koordinaatiksi hain huoltoasemia ja ajelin GPS:n opastuksella. Positiivinen yllätys: toimi just niuin kuin oletin, selostusääni kuului riittävän voimakkaana N95:n omasta kaiuttimesta ainakin kaupunkinopeuksissa. Piruuttaan piti kurvata väärälle reitille, muutaman sekunnin kuluttua laite oli 'kartalla' ja antoi uudet ohjeet.

  Olen näissä noviisi ja en tiedä paremmasta mutta ainakin tuon kokemuksen perusteella en osaa vaatia parempaa. Seuraan jatkossa keskustelua mielenkiinnolla mitä puutteitta tuossa voisi olla. Tässä en tietenkään ottanut huomioon datasiirron kustannuksia.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Reitityksen puute ilmenee jos liikutaan Suomen haja-asutusalueella, kovammassa käytössä huomaa muitakin eroja. esim Navicoreen.

  Hyvä yhdistelmä on hankkia jokin muut navicointi sovellus, ja käyttää tätä kartat sovellusta sen tukena.

  Mutta kannattaa ehkä odotella kesän tarjontaa, ja käytellä kartat sovellusta esim, kuukauden lisensseillä ja katso mikä on silloin tilanne.
   
 17. thomas_s

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/5/07
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Kaksi kertaa on tullut testattua n95 gps:ää. Ensimmäisellä kerralla navigointiin Espoosta Helsinkiin. N95 valitsi oudon reitin ja puheopasteetkin oli osittain outoja esim. "Käänny loivasti vasemmalle" kun käytännössä käännös on yli 90 astetta jne.

  Toisen kerran piti löytää Kemiöstä Turkuun. Laite ehdotti pikkuteitä kulkevaa reittiä, joka oli pidempi (!) kuin normaali reitti isoja teitä pitkin.

  Ei ole navigointi siis toistaiseksi herättänyt luottamusta.

  Myös kun kartat sovelluksen avaa huomaa ettei laite itsestään hae uutta sijaintia. Se olettaa että ollaan samassa paikassa kun viimeksi. Uusi sijainti ei löydy minuuttienkaan odotuksen aikana tavasalla. Onkohan vika vai pitääkö gps jotenkin erikseen aktivoida. Ilman käyttöohjetta mennään, joten voi olla että vika on niinsanotusti korvien välissä.
   
 18. Jukkapoika

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/07
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  onko kellään tuo nokian oma paikannus muuten miten pelleillyt??? eli siis saako miten herkästi yhteyksiä ja onko pätkinyt auto käytössä?? olenko vain tyhmä vai miten sen paikantimen saa helposti päälle? olen aina tehnyt niin että olen mennyt kohtaan GPS-tiedot ja sitä kautta ottanut yhdeyden satelliitteihin ja sen jälkeen avannut itse kartat ohjelman??? on olemassa jokin helpompikin tapa vai??? ja jos avaan suoraan kartat ohjelman niin miten sen saa näyttämään ajonopeudet samaan aikaan kartan kanssa vai saako ollenkaan??? jos joku viitsii niin kertoo minulle "suomen" kielellä yksinkertaisesti ja ytimekkäästi sen toiminnan. ohjekirjasta ei oo ollu paljoa apua kun hyppii sivuilta toisille ja viittauksia joka ihmeen juttuihin...
   
 19. Ookkeri

  Ookkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  422
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  iPhone5s, Nexus5
  Puhelimen softan päivityksen (11.0.026) jälkeen gps on toiminut ongelmitta. Muutaman kerran meinannu kadottaa satelliitit, mutta korjaantunut läpän aukaisulla. Läppä auki ajellessa ei ongelmia ole ilmennyt.

  Itse laitan navigointisoftan päälle ja odotan siinä vaan satelliitteja. Kestää yleensä sen 5-90sek.

  Ja käsittääkseni kartalle ei saa oman nopeuden näyttöä ilman lisenssin ostamista. Voin olla väärässäkin, koska itsellä on lisenssi ollut alusta asti. Mielestäni nopeus, matka ja aika näkyy tosin ruudulla liian pienellä fontilla.
   
 20. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  sain eilen kaverilta jenkeistä route66 N95 ja hyvin pelittelee sisäisen kanssa. Aluksi tuntui että ei ala potkimaan mutta kyllä se siitä sitten heräsi muutaman minuutin odottelun jälkeen. Tohelona en muistanut että gps ei herää heti. Testasin ohjelmaa jonkin verran ja aika huono mielestäni on käytöltään. Tietenkin kun tottuu valikoihin ja käyttöön niin menee näppärästi. Kartatkin näyttivät pitävän kutakuinkin kutinsa. Viikonloppuna tulee sitten isompi testi, kun tulee Helsingin keikka.

  Sitten enemmän käyttökokemuksista.

  pieni arvostelu, vähäisen käyttökokemuksen mukaan:

  miinusta:
  nopeus ei näy suoraan näytöllä
  suunnitellun reitin nopea tyhjennys näyttisi puuttuvan
  epäselvä kartta, kun selailee lähiympäristöä

  plussaa:
  tallennettavat reitit
  reittihistoria selaus (nopeuttaa uudelleen valintaa)
  reittipisteytys
   

Jaa tämä viestiketju